Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
106 ειχε παλιά ο ΜΙΛΤΟΣ ξέρει,αλλά είναι μεγάλο πειραχτηρι ,απαιχτος:lol:

Stargazer

Member
Reaction score
2.192
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Εμένα μου θυμίζει Γιουγκοσλάβικο , κάτι σε Sana

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Το αυτοκίνητο στον Ταϋγετο έκανε παπάδες.. απολαυστικό πάνω στο δρόμο..:love:
31841

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Το αυτοκίνητο στον Ταϋγετο έκανε παπάδες.. απολαυστικό πάνω στο δρόμο..:love:
View attachment 31841
Το φυσικό κάλος αυτής της διαδρομής το ζεις μόνο με 2cv

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Θα συμφωνήσω ,αλλά επίσης με ανοιχτή spider 916 συμβιβαζόμουνα... :shifty:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Θα συμφωνήσω ,αλλά επίσης με ανοιχτή spider 916 συμβιβαζόμουνα... :shifty:
Δεν λέει... Η διαδρομή αυτή δεν θέλει ταχύτητα γιατί δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Θέλει ταχύτητες 2cv.

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Θα πηγαίνω σιγά :shifty:
Φυσικά και με 2cv είναι υπέροχη εμπειρία.:love: Είναι πράγματι το κατάλληλο αυτοκίνητο για την κατάλληλη διαδρομή :love:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...μην έχω κάνει 3-4 φορές, δεκαετία του ........, που κατέβαινα Καρδαμύλη για διακοπές. Ήταν εναλλακτική επιστροφή.

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Κορεάτης και Ιταλίδα σε παράταξη.
31852

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Κορεάτης και Ιταλίδα σε παράταξη.
View attachment 31852
Την Μπλε Άσπρη και Κόκκινη... Την τριλογία του Κισλόφσκι την γνωρίζουμε ή τσάμπα οι μόρφωση; Τι κορεάτες, Κροάτες, Ιταλίδες, blue bad boys, yellow good girls και τα τοιαύτα μας τσαμπουνάς; Κανένα κανονικό αυτοκίνητο (δλδ Citroën) θα φωτογραφίσεις ή τσάμπα οι κάμερες και τα κινητά; :lol::lol::lol:

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Είναι που δε παρακολουθείς τα υπόλοιπα θεματα:nagger::lol:

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
32296

Μα να μην έχω γράψει τίποτα τόσο καιρό...

Οδεύουμε στον 1 χρόνο συμβίωσης μέσα στον Οκτώβρη και άνω των 17.000km τα οποία θα ήταν αρκετά πάνω από 22.000km χωρίς τη χρήση της zx ( γιατί απολαμβανω την οδήγηση της όταν δε τη χρησιμοποιεί ο αδελφός μου) ,της xsara ( τις φορές που κάνω επικά φορτωματα και μεταφέρω πράγματα με ριγμένα τα καθισματα ή τη σχαρα) και της c4 ( όταν η οικονομία και η πρακτικότητα περνάει σε πρώτη προτεραιότητα και η οδηγική απόλαυση σε τρίτη...).

Πολύ σύντομα θα γίνει και η 3η λιπαντική συντήρηση στα χέρια μου με αλλαγή στο μοναδικό πλήρως συνθετικό Amsoil 10-40, από τα ημισυνθετικα Motul 6100 synergie+ από τα οποία δηλώνω εξαιρετικά ευχαριστημένος στις αλλαγές ανά 7500km, με σκοπό να αυξήσω λίγο τα όρια της χιλιομετρικής αλλαγής.
Τον τελευταίο μήνα έκανε και τα πρώτα της τσαλιμακια. Αρχικά είχα προβληματιστεί καθώς άκουγα έναν λίγο πιο τραχύ ήχο κατά τη λειτουργία του κινητήρα χωρίς να δώσω περαιτέρω σημασια. Ο ήχος πρώτη φορά επιδεινώθηκε σε κρύα εκκίνηση κατά την αποχώρηση από τη δουλειά πριν 3 εβδομάδες και προσωπικά μου ήταν προφανές ότι ερχόταν από το γκρουπ του ιμάντα παρελκομενων. Παρακολούθηση λοιπόν και ραγδαία επιδείνωση του ήχου ( εμοιαζε με γδαρσιμο-"νιαούρισμα") ο οποίος άλλαζε σε συχνότητα όσο ανέβαιναν οι στροφές οπότε και αποφασίστηκε η πολύ χαμηλόστροφη αλλαγή ταχυτήτων. Παρατήρησα επίσης ,(σε συνδυασμό με τη συμβουλή φίλων μηχανικων) ότι ο ήχος εξαφανιζόταν με τη σύμπλεξη του συμπιεστή του air-condition οπότε και καταληξαμε στο ότι είναι το ρουλεμάν του συμπιεστή.

Κάπου εκεί ο μηχανικός του εξουσιοδοτημένου AR σε συζήτηση για το θέμα ζήτησε την αλλαγή του συμπιεστή αν εκεί ήταν το θέμα, πράγμα με το οποίο διαφωνούσα εφόσον ο συμπιεστής δούλευε σωστά. Άλλωστε καινούργιος συμπιεστής έχει απαγορευτικό κόστος και ο μεταχειρισμένος δεν εξασφάλιζε ότι δε θα είχα το ίδιο θέμα άμεσα.
Με ελαχιστο ψάξιμο βρέθηκε ένας εξαιρετικός κύριος κάτοχος εξουσιοδοτημένου AR επισης, που με χαμηλότατο κόστος φυσικά συμφώνησε στην αλλαγή του ρουλεμάν του συμπιεστή που όπως και αποδείχθηκε αυτό ήταν ο υπαίτιος του ήχου:

Αξίζει να δείτε το παραπάνω βίντεο αν έχετε πρόσβαση για την κατάσταση που είχε περιέλθει το ρουλεμάν.

Στο ενδιάμεσο αυτών των λίγων εβδομάδων αποφάσισε να μουλαρωσει ένα απόγευμα στη Βούλα και να μην παίρνει μπρος. Δεν ήταν βέβαια στο χέρι της και πήρε με την 6η προσπάθεια με μόνιμο check αναμμένο ( VAG γίναμε ρε γμτ...). Επίσκεψη και διάγνωση την επόμενη μέρα στον αρχικό μηχανικό ,ο οποίος παραμένει και εξαιρετική επιλογή ανθρώπου και μηχανικού, οπότε και διαπιστώθηκε βλάβη στον αισθητήρα στροφάλου ο οποίος και αντικαταστάθηκε με κόστος συνολικό 70e.

Σημαντικό η παραλαβή του αυτοκινήτου αυθημερόν και στις δύο περιπτώσεις.

Επειδή βέβαια αν δε τρίτωνε θα ανησυχούσα :lol:μου έκοψε ντιζα σασμάν πάνω σε παρκάρισμα και το xsara στη Ν.Ιωνια 3 μέρες πριν τη βλάβη του αισθητήρα στρόφαλου στην A. Αλλά επειδή αρνουμαι να μείνω το έδεσα επί τοπου με σύρμα και το γύρισα σπίτι όπου ανέλαβαν άλλοι γιατί έχω και μια ζωή να ζήσω..:lol: . Του έκανα και ένα πολύ καλό καθάρισμα μεσα-εξω δώρο επειδή μου παραχωρείται όταν υπάρχει ανάγκη χρήσης του καθώς είναι το μουλάρι της οικογένειας.

32297

32298

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
2.192
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το C4 δεν προσφέρει οδηγική απόλαυση;
Γιατί εγώ άλλα θυμάμαι από έναν χρόνο συμβίωσης

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Το C4 δεν προσφέρει οδηγική απόλαυση;
Γιατί εγώ άλλα θυμάμαι από έναν χρόνο συμβίωσης
ουδετερο, ασφαλες, βγαζει καλο ταξιδι, οικονομικο.
Απλα δε νομιζω οτι ξεαωριζει ουτε αρνητικα ουτε θετικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο της εποχης του.

o nonos μιλαει για το β γενιας

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
@Stargazer

C4 b7 '14 1.6 eHDI manual.
Το αυτοκίνητο σε στιφτερες διαδρομές έως και το "φυλάω"... Προς υπεράσπιση του φοράει πολύ κακα αμορτισέρ από το εργοστάσιο. Η συγκεκριμένη έχει ακόμα τα εργοστασιακά με 105.000km εμφανώς πεσμένα σε απόδοση και μετά από μέτρηση σε αμορτισερομετρο επαγγελματια. Αλλά από εκεί και πέρα το αυτοκίνητο δεν προσφέρει καμία οδηγική απόλαυση σε θέμα αίσθησης, ακριβείας, ρυθμισιμοτητας κτλπ. Η οποία απόλαυση είναι από την ευθυβολία, ροπή, ησυχία, κλιμακωση, πρακτικότητα καμπίνας. Ούτε καν ιδιαίτερα άνετο είναι για τους πίσω απορροιας του ημιακαμπτου που ,έχωντας και εμπειρίες οδηγικες ακόμα και από 2.0 vts mk1, τουλάχιστον είναι καλύτερος λειτουργικά από τις mk1. Φυσικά έχω κάνει ακόμα και σερί ταξίδι 500+ km στο πίσω κάθισμα και το λέω. Για παράδειγμα στο κακο οδόστρωμα των ευθειών προς τους Ευζώνους είναι απαράδεκτη η αίσθηση για τους πίσω από τα κουνήματα και τη λειτουργία της ανάρτησης.

Top Bottom