Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

nonos

Member
Reaction score
24.847
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Η αισθηση που αποκόμισες απο τις επιδοσεις αφορα το σημαντικο προσων να βγαζει 1500σαλ(!) χαμηλότερα τη μεγιστη ροπη η οποια ειναι και 1Nm υψηλοτερη σε σχεση με τον Duratec 2.0 145. Σε απολυτες επιδοσεις, τερμα γκαζι, ειναι οριακα τα πραγματα και τα αποβαρα ιδια σχεδον. Σε ρεπριζ σε ρεαλιστικες συνθηκες κινησης Ελλαδος θα πονταρα στο Subi ευκολα
Αυτο σε συνδυασμο με το πιο σπαρτιατικο σαλονι του Ιαπωνα της εποχης (μονωση..) και τον πιο "αντρικιο" ηχο του μποξερ που συμβαλλει στην εμπειρια.
Παντως χτυπα τον αριθμο κινητηρα στον Γουγλη μηπως ειναι 165...:lol::O
Η εντυπωση μου η αρχικη παντως ηταν ανωτερης καταστασης σε οτι αφορα το εμφανισιακο σκελος μεσα-εξω:O
Καλα και αξιοπιστα χιλιομετρα Νικο!

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.696
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Η αισθηση που αποκόμισες απο τις επιδοσεις αφορα το σημαντικο προσων να βγαζει 1500σαλ(!) χαμηλότερα τη μεγιστη ροπη η οποια ειναι και 1Nm υψηλοτερη σε σχεση με τον Duratec 2.0 145. Σε απολυτες επιδοσεις, τερμα γκαζι, ειναι οριακα τα πραγματα και τα αποβαρα ιδια σχεδον. Σε ρεπριζ σε ρεαλιστικες συνθηκες κινησης Ελλαδος θα πονταρα στο Subi ευκολα
Αυτο σε συνδυασμο με το πιο σπαρτιατικο σαλονι του Ιαπωνα της εποχης (μονωση..) και τον πιο "αντρικιο" ηχο του μποξερ που συμβαλλει στην εμπειρια.
Παντως χτυπα τον αριθμο κινητηρα στον Γουγλη μηπως ειναι 165...:lol::O
Η εντυπωση μου παντως, η τηλεφωνικη, ηταν σαφως ανωτερης καταστασης σε οτι αφορα το εμφανισιακο σκελος μεσα-εξω:O
Καλα και αξιοπιστα χιλιομετρα Νικο!
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο! Και σε ευχαριστώ για την όλη βοήθεια και συμπαράσταση κατά την αναζήτηση του επόμενου αυτοκινήτου μου. Όπως επίσης και τον Δημήτρη (dap) και τον άλλο Δημήτρη (visa chrono) που επίσης μου έστειλαν αγγελίες και συμβουλές για αυτοκίνητα που έψαχνα.

Demetris

Member
Reaction score
1.273
Πόντοι
437
:lovee:
39364

Την παρέλαβα αρχές Μαρτίου και την οδήγησα λίγο την ίδια μέρα. Γλυκάθηκα :lovee: αλλά μετά έπρεπε να περιμένω. Ο εκτελωνισμός έγινε γρήγορα (και ακριβά :vava: ), όμως μόλις είχαν εξαντληθεί οι πινακίδες. Δύσκολο πράγμα αυτές οι πινακίδες, μ' αυτούς που μπλέξαμε...
Το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε τελικά μέσα στο Μάϊο. Μέχρι τότε έκανα πολύ υπομονή (είναι δύσκολο να κάνεις υπομονή για βλακείες...) αλλά τουλάχιστον την είχα στο σπίτι και μπορούσα να κάνω τα συμμαζέματα που ήθελα. Εκτός από πλυσίματα και καθαρισμούς μέσα - έξω - πάνω - κάτω, ξεκίνησα να κάνω και βασική συντήρηση στα μηχανικά μέρη. Αλλαγή λαδιών και φίλτρου, φίλτρο πετρελαίου, φίλτρο καμπίνας, ντίζα καπώ, αλλαγή ATF κιβωτίου ταχυτήτων (4-5 φορές γιατί κάθε φορά κάνεις μερική αλλαγή), και 2 φορές αλλαγή LDS. Το περίεργο είναι ότι στην 115 δεν έπιανα τέτοια πράγματα, εκτός από το φίλτρο καμπίνας, τώρα μ' αυτή δεν ξέρω τί μ' έπιασε και άρχισα να βάζω χέρι μόνος μου. Αναγκαστικά πήρα και Diagbox γιατί είναι απαραίτητο ακόμα και για να δεις τη στάθμη του LDS. Επίσης ξέπλυνα καλά το κύκλωμα ψύξης (είχε ένα θολό κόκκινο πράγμα μέσα που δεν μου άρεσε) και έβαλα καινούριο υγρό της Citroën (δεν είναι ακριβό) με καινούριο δοχείο διαστολής. Τα φρένα δεν χρειάστηκαν κάτι εκτός από καινούρια υγρά, μάλιστα τα πίσω ήταν όλα καινούρια, δίσκοι, δαγκάνες, τακάκια. Ήρθε με 2 σετ ζάντες, τις 18'' Atlantique για θερινά λάστιχα, και τις 17'' Baltique με χειμερινά. Τα θερινά Michelin ένα στα 4 ήταν αξιοπρεπές, επομένως έβαλα τετράδα Hankook (οι τιμές για τα Michelin δεν παλεύονται πια...), για τα χειμερινά θα δούμε.
Επιπλέον άλλαξα προληπτικά και το ψυγείο του κλιματισμού γιατί φαινόταν ταλαιπωρημένο, και καθάρισα το φίλτρο σωματιδίων γιατί είχε φτάσει σε 70% πληρότητα. Προσεχώς θέλω να φτιάξω μια πρέσα για να τσεκάρω τις σφαίρες, αν και προς το παρόν η ανάρτηση μου φαίνεται μια χαρά άνετη, και να ανοίξω για καθαρισμό το μοτέρ της αντλίας του υδραυλικού.

Demetris

Member
Reaction score
1.273
Πόντοι
437
, "ντρέπομαι" να πω κάποια λίγα πράγματα για το Subaru που πήρα...
Να μην ντρέπεσαι καθόλου, είναι αυτοκινητάρα, και από την περιγραφή σου ταιριάζει απόλυτα στη χρήση που θέλεις.
Είμαι βέβαιος ότι θα το χαρείς!

nonos

Member
Reaction score
24.847
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Demetris, ειναι exclusive ετσι? :love: Ο κινητηρας και η εξοπλιστικη εκδοση το καθιστουν οχημα για μια ζωη..:love: Ειχατε χρονο να "γνωριστειτε" τουλαχιστον:up:
Η εμπειρια μου απο.ιδια μοντελα σε χαωτικα διαφορετικες εξοπλιστικες εκδοσεις μου λεει οτι αλλαζει ολη η προσλαμβανουσα αισθηση. Ενα 3θυρο c4 vtr το απορριπτεις πχ σε σχεση με τον επικο εξοπλισμο και τις εμφανισιακες αλλαγες του VTS του αδελφου μου. Ποσω δε μαλλον οταν μπαινει και η υδροπνευματικη στο παιχνιδι... :love: Μια ερωτηση εχω μονο. Αν βλεπεις διαφορα στην ηχομονωση με σχεση με την προηγουμενη σου c5.

Last edited:

Demetris

Member
Reaction score
1.273
Πόντοι
437
Ναι Χρήστο, είναι Exclusive, και επειδή προοριζόταν για την αγορά της BENELUX έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, π.χ. έχει τα απλά φώτα, είχε πυροσβεστήρα στα πόδια του συνοδηγού (τον έβγαλα). Ο εξοπλισμός είναι πολύ περισσότερα απ' όσα θεωρώ απαραίτητα. Θα μπορούσα να κάνω χωρίς την ηλεκτρική ρύθμιση στα καθίσματα, τη θέρμανση, το μασάζ κλπ, αλλά από την άλλη είναι πολύ πιο άνετα και με περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης από τα απλά. Επίσης θα μπορούσα και χωρίς την ηλεκτρική 5η πόρτα και το ηλεκτρικό χειρόφρενο, αλλά τουλάχιστον δεν έχει "τηλεόραση".
Ναι, είναι όχημα για μια ζωή, σκεφτόμουν ότι δεν έχω ανάγκη από κάτι πιο σύγχρονο, και θα προσπαθήσω να το κρατήσω όσο μπορώ. Ήδη ξεκίνησα να συμμαζεύω διάφορα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστώ στο μέλλον και έχω κατεβάσει τις περισσότερες διαδικασίες επισκευής.
Για την ηχομόνωση θα γράψω κάτι στο νήμα για τις C5 X7.

nonos

Member
Reaction score
24.847
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Υ.Γ. Στοκαρε ενα ηλεκτρικο χειροφρενο. Εστω μεταχειρισμενο απο διαλυτηριο. Ειναι δυσευρετο και υπερβολικα ακριβο. Μια παντελως ηλιθια ιδεα σε απειρα συγχρονα αυτοκινητα.

Demetris

Member
Reaction score
1.273
Πόντοι
437
Υ.Γ. Στοκαρε ενα ηλεκτρικο χειροφρενο. Εστω μεταχειρισμενο απο διαλυτηριο. Ειναι δυσευρετο και υπερβολικα ακριβο. Μια παντελως ηλιθια ιδεα σε απειρα συγχρονα αυτοκινητα.
Έχω πάρει ήδη ένα μεταχειρισμένο, το οποίο σκοπεύω κάποια στιγμή να το ανοίξω και να αντικαταστήσω τα πλαστικά γραναζάκια. Και το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πήρα το Diagbox ήταν να απενεργοποιήσω το αυτόματο δέσιμο του χειρόφρενου κάθε φορά που σβήνω τον κινητήρα. Τις περισσότερες φορές είμαι σε επίπεδο έδαφος και το κλείδωμα του κιβωτίου είναι αρκετό. Δεν υπάρχει λόγος να φθείρεται άσκοπα ο μηχανισμός του χειρόφρενου.

nonos

Member
Reaction score
24.847
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Εισαι η προσωποποιηση αυτου που συχνα λεω, οτι δεν ειναι ολα τ αυτοκινητα για ολους.. Ενας μεσος κατοχος προτιμα να οδηγει κατι σαφως κατωτερο αλλα πιο ευκολο στη διαχειριση, συντηρηση παρα ν ασχολειται προσωπικα και να μαθαινει το οχημα του. Καλα και ασφαλη χιλιομετρα, απολαυστικα δε λεω γιατι σιγουρα θα ειναι!:up:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.197
Πόντοι
817
Έχω πάρει ήδη ένα μεταχειρισμένο, το οποίο σκοπεύω κάποια στιγμή να το ανοίξω και να αντικαταστήσω τα πλαστικά γραναζάκια. Και το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πήρα το Diagbox ήταν να απενεργοποιήσω το αυτόματο δέσιμο του χειρόφρενου κάθε φορά που σβήνω τον κινητήρα. Τις περισσότερες φορές είμαι σε επίπεδο έδαφος και το κλείδωμα του κιβωτίου είναι αρκετό. Δεν υπάρχει λόγος να φθείρεται άσκοπα ο μηχανισμός του χειρόφρενου.
Από τις προσωπικές μου εμπειρίες, και από γνώση διαφόρων περιπτώσεων, θεωρώ ότι αυτό είναι λάθος. Δεν αφήνουμε το όχημα σε οιαδήποτε επιφάνεια ΜΟΝΟΝ με το Ρ.

Οι σωστές ενέργειες είναι
Σταμάτημα με ποδόφρενο
Χειρόφρενο - Απόλυτη ακινησία.
Θέσις στο Ρ
Σβήσιμο κινητήρα.

Αντίστροφα
Ξεκίνημα κινητήρα
Πάτημα ποδοφρένου
Κίνηση επιλογέα σε R ή D
Λύσιμο χειρόφρενου
Αφημα ποδόφρενου
Εκκίνηση.

Σε μερικά οχήματα - για λόγους ασφάλειας και αποφυγής ζημιάς στο κιβώτιο - δεν σου επιτρέπεται να μετακινήσεις τον επιλογέα από το Ρ σε R ή N ή D, αν δεν είναι πατημένο το ποδόφρενο.

Το "κλείδωμα", σημαίνει ότι ένας "πείρος" εφαρμόζει σε μία "οπή", και αν δεν παραλαμβάνεται το φορτίο του οχήματος από μια άλλη ισχυρή διάταξη, φορτίζει τον "πείρο", και μπορεί να τον καταστρέψει. Ειναι και ο λόγος που απαιτείται ΠΛΗΡΗΣ ακινητοποίηση πριν τεθεί στην θέση Ρ.

Φυσικά, πιστεύω ότι το έχεις μελετήσει, αλλά ήθελα να σου αναφέρω και την δική μου εμπειρία. :thumbs:

Reaction score
18.488
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
το χαλασμενο ηλεκτρικο χειροφρενο ηταν ενας απο τους λογους που αποχωριστηκα την C6. Ημουν και σε φαση ζωης που δεν μπορουσα να ασχοληθω και να δαπανησω ενεργεια...

σε ζηλευω, ευτυχως που ειναι ασπρη...

απο την αλλη break ειναι πολυ πιο ομορφη

Demetris

Member
Reaction score
1.273
Πόντοι
437
Από τις προσωπικές μου εμπειρίες, και από γνώση διαφόρων περιπτώσεων, θεωρώ ότι αυτό είναι λάθος. Δεν αφήνουμε το όχημα σε οιαδήποτε επιφάνεια ΜΟΝΟΝ με το Ρ.

Οι σωστές ενέργειες είναι
Σταμάτημα με ποδόφρενο
Χειρόφρενο - Απόλυτη ακινησία.
Θέσις στο Ρ
Σβήσιμο κινητήρα.

Αντίστροφα
Ξεκίνημα κινητήρα
Πάτημα ποδοφρένου
Κίνηση επιλογέα σε R ή D
Λύσιμο χειρόφρενου
Αφημα ποδόφρενου
Εκκίνηση.

Σε μερικά οχήματα - για λόγους ασφάλειας και αποφυγής ζημιάς στο κιβώτιο - δεν σου επιτρέπεται να μετακινήσεις τον επιλογέα από το Ρ σε R ή N ή D, αν δεν είναι πατημένο το ποδόφρενο.

Το "κλείδωμα", σημαίνει ότι ένας "πείρος" εφαρμόζει σε μία "οπή", και αν δεν παραλαμβάνεται το φορτίο του οχήματος από μια άλλη ισχυρή διάταξη, φορτίζει τον "πείρο", και μπορεί να τον καταστρέψει. Ειναι και ο λόγος που απαιτείται ΠΛΗΡΗΣ ακινητοποίηση πριν τεθεί στην θέση Ρ.

Φυσικά, πιστεύω ότι το έχεις μελετήσει, αλλά ήθελα να σου αναφέρω και την δική μου εμπειρία. :thumbs:
Επί της ουσίας δεν διαφωνώ.
Βέβαια για να ακριβολογούμε το κλείδωμα δεν γίνεται με πείρο, αλλά με "δόντι" (parking pawl) που πιάνει πάνω στην κορώνα. Δεν είναι και τόσο ευαίσθητος μηχανισμός, αλλά λόγω της αρχής λειτουργίας εννοείται ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εντελώς ακινητοποιημένο για να τον χρησιμοποιήσεις. Επίσης συμφωνώ ότι ο προορισμός του δεν είναι για να παίρνει φορτία, αλλά διευκρίνισα ότι συνήθως παρκάρω σε επίπεδο μέρος, όπου το αυτοκίνητο δεν κυλάει ακόμα και με νεκρά στο κιβώτιο. Όταν υπάρχει κάποια κλίση, έστω και μικρή, χρησιμοποιώ το χειρόφρενο.

Demetris

Member
Reaction score
1.273
Πόντοι
437
Χρήστο και Νίκο, ναι, αυτή η C5 δεν είναι για όλους γιατί είναι ήδη 14 χρονών αυτοκίνητο και προϋποθέτει να την έχεις "από κοντά" για να εξακολουθεί να εξυπηρετεί αδιάλειπτα. Όσο καλά και φιλότιμα να είναι τα παιδιά στο συνεργείο, (που όντως είναι...), έχουν πια τόσο πολύ δουλειά που κάποιες φορές θα σε απογοητεύσουν.
Επίσης δεν είναι αυτοκίνητο για να το κρατήσεις σε συλλογή όπως κάνουμε με παλαιότερα Citroën. Το χαίρεσαι μέσα από τη χρήση, και η χρήση που του ταιριάζει είναι ο ανοιχτός δρόμος, και όχι η πόλη. Τυγχάνει οι ανάγκες μου να απαιτούν συχνά υπεραστικά ταξίδια, γι' αυτό την πήρα.

Top Bottom