Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

nonos

Member
Reaction score
24.391
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τα βαζω κατω με χαρτι και μολυβι, παραδοσιακα και ορθοδοξα, και για το '26 στα 100km τα 20 ειναι με τη ZX :love:
38800

nonos

Member
Reaction score
24.391
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ενα σουπερ μαρκετ ειπαμε να παμε.. ε μας γ€#&@ε τη ψυχολογια ο αλλος, ηρθε παρκαρε διπλα σα σωστος αλφιστι :lol:με αληθινη και οχι ιμιτασιον Αλφα..:love:

38987

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τέλος το Picasso... Εκτός από αυτά που φαίνονται στην εικόνα, απώλεια πίεσης του turbo (έχει πλέον τη μισή, σχεδόν, ιπποδύναμη και σφυρίζει ο συμπιεσμένος αέρας που φεύγει), η κρεμαγιέρα που κάνει πολύ θόρυβο και όλο το αυτοκίνητο κάνει έναν εκκωφαντικό θόρυβο από ταλαντώσεις και κραδασμούς μετά τα 50χλμ από κρεμαγιέρα,, μπροστινό σύστημα, κ.λ.π... Το ακινητοποιω και τέλη Αυγούστου το αποσύρω. Πλέον είμαι μόνο με τη CX!

39053

nonos

Member
Reaction score
24.391
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Σου επισημαινω και απο εδω οτι αυτοκινητα αυτης της ηλικιας και καυσιμου, παρα τα οποια προβληματα, πωλουνται προς επισκευη και δεν αποσυρονται-πρεσσα. :)

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Αν δεν είμαι αδιάκριτος, σκέφτεσαι κάτι συγκεκριμένο για αντικατάσταση;
Παρακαλώ, στην ωραία παρέα μας δε νομίζω ότι είναι αδιάκριτη η ερώτηση! Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να προσέξω είναι να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο αυτό που θα διαλέξω, μια που ο προϋπολογισμός είναι πολύ χαμηλός και το αυτοκίνητο πολύ παλιό (μάλλον 20+ ετών...). Έχω βάλει κριτήρια, λόγω της φύσης και των δυσκολιών των καθημερινών μου δρομολογίων και των αναγκών για μεγάλους χώρους και ταξίδια στο χωριό. Όσο το δυνατόν πιο "αναλογικό" αυτοκίνητο για αξιοπιστία και ένα "άθραυστο", κλασσικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (εάν έχει συντηρηθεί σωστά). Θα ήθελα μία 2λιτρη C5 τελευταίας γενιάς, αλλά δεν πληροί εύκολα μία C5 αυτά τα κριτήρια...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Τέλος το Picasso... Εκτός από αυτά που φαίνονται στην εικόνα, απώλεια πίεσης του turbo (έχει πλέον τη μισή, σχεδόν, ιπποδύναμη και σφυρίζει ο συμπιεσμένος αέρας που φεύγει), η κρεμαγιέρα που κάνει πολύ θόρυβο και όλο το αυτοκίνητο κάνει έναν εκκωφαντικό θόρυβο από ταλαντώσεις και κραδασμούς μετά τα 50χλμ από κρεμαγιέρα,, μπροστινό σύστημα, κ.λ.π... Το ακινητοποιω και τέλη Αυγούστου το αποσύρω. Πλέον είμαι μόνο με τη CX!

View attachment 39053
Τέλος εποχής. Με τι σκέφτεσαι να το αντικαταστήσεις όταν έρθει ο καιρός;

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.051
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
γνωμη μου οχι πλεον με citroen

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
γνωμη μου οχι πλεον με citroen
Λόγω των πολύ μεγάλων δυσκολιών στα καθημερινά μου δρομολόγια και ιδιαιτέρων οικογενειακών αναγκών, έχω θέσει κάποια κριτήρια:
  • Χαμηλό κόστος αγοράς (έως 5000 ευρώ) και για λόγους οικονομικούς και γιατί στατιστικά, σε αυτήν την κόλαση που επικρατεί στους δρόμους, θα ξαναγίνει το ατύχημα.
  • Αξιοπιστία, που τόσο με έχει ταλαιπωρήσει (το Picasso δεν τα πήγε πολύ άσχημα πάντως!). Και για αυτό να είναι όσο το δυνατό πιο παραδοσιακό/αναλογικό το αυτοκίνητο
  • Μεγάλοι χώροι, δυνατότητα για ταξίδια και δουλειές στα χωριά (Ορεινή Φθιώτιδα, Καρπενήσι, Ρίο).
  • Πάνω από όλα, ενεργητική ασφάλεια και, δεδομένης της ηλικίας του, όσο το δυνατόν πιο καλή παθητική ασφάλεια.
  • Επιθυμητό το αυτόματο κιβώτιο λόγω των ατελείωτων ωρών στην κίνηση της Αθήνας.
Είναι σπάνιο να τα έχεις όλα, όμως, ιδίως σε ένα αυτοκίνητο κάποιας ηλικίας και φυσικά θα συμβιβαστώ εάν δε βρω, π.χ., αυτόματο κιβώτιο. Και να πω ευθέως τι έχω κοιτάξει μέχρι στιγμής, ακολουθώντας και συμβουλές καλών φίλων της παρέας μας, Ford Mondeo 3ης γενιάς, Mercedes W210 facelift, Volvo S40/V50/S60, Peugeot 407, Subaru Legacy.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Δεν αναφέρεις τίποτα για διανυθέντα χιλιόμετρα κλπ. Σε αυτό το ποσό, 5.000 Ε , τι ηλικές και χιλιόμετρα περιμένεις ?

πχ, ένα 210, με τελευταίες παραγωγές το 2003, πόσα θα έχει όντας θεωρητικά ένα "ταξιδιάρικο" αυτοκίνητο ?

Επειδή είναι ίδια σειρά με το δικό μου W 202, έχουν άριστη ποιότητα, όντας προ - Chrysler. Αλλά, ακόμα και ένα ΑΡΙΣΤΑ συντηρημένο, πάνω από ένα όριο, θα σε ταλαιπωρήσει λόγω φθορών χρήσης.

Προφανώς και έχεις ψάξει και έχεις πρώτες εικόνες διαθεσιμότητας.

Θα περιμένουμε τις επιλογές σου, μια και έχεις πολλές γνώσεις και θα κινηθείς ( δεδομένο ) σωστά. :thumbs:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.584
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Λυπάμαι, προσπαθώ να ξεφύγω από σχεδόν σύγχρονα PSA (Stellantis, ή δεν ξέρω και εγώ πως λέγεται πλέον!!).

nonos

Member
Reaction score
24.391
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Top Bottom