Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Nikephoros

Member
Reaction score
15.350
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ήλθε η στιγμή να αποχωριστώ το Picasso... Έμεινε για πολλοστή φορά και τέλος. Είμαι πλέον μόνο με τη CX. Ήλθε η στιγμή που λέγαμε πριν από μερικές ημέρες με το Γιώργο @ami8_gs_ds_bx. Θα ήθελα τη συμβουλή σας, όπως πάντα. Θέλω απόλυτη αξιοπιστία και ασφάλεια για την οικογένειά μου και budget μέχρι το πολύ 5000, με δόσεις κιόλας! Για αυτό το μυαλό μου στριφογύριζε γύρω από C5 X7 2λιτρη, ή ακόμα και μία facellift 2λιτρη του 2005 με 100000χλμ και 2790 ευρώ. Ας έχουν και πολλά τέλη κυκλοφορίας και αυξημένη κατανάλωση. κοιτάζω και άλλες μάρκες βέβαια.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.350
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
H αλήθεια είναι ότι το Picasso είναι από τα πιο ώριμα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει ποτέ μου. Τα προβλήματα με τα περιφερειακά του κινητήρα (μπεκ, turbo, κ.λ.π.) και όχι με τον ίδιο κινητήρα μου επιβεβαίωσαν (ή να πω καλύτερα με ωρίμασαν?) ότι οι δικές μου ανάγκες δεν ταιριάζουν με ένα αυτοκίνητο diesel, παρά το οποιαδήποτε άλλα πλεονεκτήματα. Θα πάω σε βενζίνη και βεβαίως θα μου άρεσε πάλι ένα Picasso, αλλά είναι ακόμα πολύ ακριβά ως μεταχειρισμένα...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.350
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Καλυτερα να ανοιξεις νεο θεμα Νικο.
Μερικές φορές αισθάνομαι ότι έχει πολλά θέματα το φόρουμ και χανόμαστε... Και πολλές φορές διστάζω να κάνω ένα θέμα για προσωπικούς λόγους, προτιμώ να ανοίγω θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος! Για αυτό έκανα μία νύξη στην παρέα μας και όποια συμβουλή, ίσως σε προσωπικό μήνυμα για να μην κάνω κατάχρηση του φόρουμ, είναι πάντα όχι απλώς ευπρόσδεκτη, αλλά και ζητούμενη! Πάντα βασιζόμουνα στην εμπειρία και γνώσεις των πιο ειδικών και έμπειρων της παρεάς μας.

visa chrono

Member
Reaction score
28.510
Πόντοι
1.607
Μερικές φορές αισθάνομαι ότι έχει πολλά θέματα το φόρουμ και χανόμαστε... Και πολλές φορές διστάζω να κάνω ένα θέμα για προσωπικούς λόγους, προτιμώ να ανοίγω θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος! Για αυτό έκανα μία νύξη στην παρέα μας και όποια συμβουλή, ίσως σε προσωπικό μήνυμα για να μην κάνω κατάχρηση του φόρουμ, είναι πάντα όχι απλώς ευπρόσδεκτη, αλλά και ζητούμενη! Πάντα βασιζόμουνα στην εμπειρία και γνώσεις των πιο ειδικών και έμπειρων της παρεάς μας.
Correct my friend!!
Γεμισαμε ασχετα θεματακια εδω στο παλιοφορουμακι ..

Ciao
Keep στο οτι ...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.350
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Το Picasso αναστήθηκε! Η αιτία τελικά ήταν πιθανώς λάσπη από δεξαμενή βενζινάδικου που μόλις είχε αδειάσει, μετά τη άνοδο των τιμών που έτρεξαν όλοι να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους. Και δεύτερον, στο ατύχημα του Σεπτεμβρίου, είχε χτυπηθεί και ο σωλήνας του turbo που δεν το είχαν δει τότε, αλλά όσο είχε χαμηλή πίεση από την τουρμπίνα δεν φαινόταν η βλάβη. Όταν επισκευάστηκε το turbo, η πίεση αυξήθηκε και έβγαινε ο συμπιεσμένος αέρας από το σωλήνα, κάνοντας αρχικά ένα έντονο φύσημα και μετά, εκκωφαντικό σφύριγμα, όταν η πίεση έσκισε και άλλο τον σωλήνα.

Ποτέ δεν πήγαινε έτσι το Picasso όπως τώρα (αισθάνομαι ότι έχει πάνω από 130 άλογα...) και η "ανάστασή" του κόστισε συνολικά 800 ευρώ...

Demetris

Member
Reaction score
1.118
Πόντοι
437
Το Picasso αναστήθηκε! Η αιτία τελικά ήταν πιθανώς λάσπη από δεξαμενή βενζινάδικου που μόλις είχε αδειάσει,
Από που να πρωτοφυλαχτείς...
Δεν βάζεις πάντα από το ίδιο; όχι ότι αποτελεί εγγύηση, αλλά τουλάχιστον να ξέρεις που να ψάξεις όταν στραβώσει κάτι.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.350
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Από που να πρωτοφυλαχτείς...
Δεν βάζεις πάντα από το ίδιο; όχι ότι αποτελεί εγγύηση, αλλά τουλάχιστον να ξέρεις που να ψάξεις όταν στραβώσει κάτι.
Για 2 χρόνια έβαζα από ένα που μου είχαν πει ότι είναι καλό. βούλωσαν τα μπεκ πρόπερσι. Έφυγα από εκεί και πήγα σε μια, υποτίθεται καλή, ΒΡ. Και πάλι, 2 χρόνια κράτησε, χωρίς να βουλώσουν όμως τα μπεκ, αλλά ίσως να φταίει ακριβώς το ότι άδειασαν οι δεξαμενές τους? Δεν ξέρω, αυτήν την πιθανότητα ο μηχανικός μου την είπε. Όπως και να έχει, εν κατακλείδι, ακριβώς αυτό που είπες, μάλλον δεν ξέρεις από που να προφυλαχθείς εδώ στην Ελλάδα όσον αφορά τα βενζινάδικα. Και βέβαια, η χρήση μέσα στην πόλη που κάνω εγώ, πάνω από όλα, είναι θάνατος για τα ντίζελ.

visa chrono

Member
Reaction score
28.510
Πόντοι
1.607
Για 2 χρόνια έβαζα από ένα που μου είχαν πει ότι είναι καλό. βούλωσαν τα μπεκ πρόπερσι. Έφυγα από εκεί και πήγα σε μια, υποτίθεται καλή, ΒΡ. Και πάλι, 2 χρόνια κράτησε, χωρίς να βουλώσουν όμως τα μπεκ, αλλά ίσως να φταίει ακριβώς το ότι άδειασαν οι δεξαμενές τους? Δεν ξέρω, αυτήν την πιθανότητα ο μηχανικός μου την είπε. Όπως και να έχει, εν κατακλείδι, ακριβώς αυτό που είπες, μάλλον δεν ξέρεις από που να προφυλαχθείς εδώ στην Ελλάδα όσον αφορά τα βενζινάδικα. Και βέβαια, η χρήση μέσα στην πόλη που κάνω εγώ, πάνω από όλα, είναι θάνατος για τα ντίζελ.
Νικολα αλλαξε αμαξι και φυγε απο τα υπεραυτοκινητα που σου αρεσουν .. χαχα
Γνωμη μου ..και μην κανεις πισω
Καλο πασχα με την οικογενεια .. @Nikephoros

Top Bottom