Τέλος εποχής και επίσημα για την υδροπνευματική ανάρτηση της Citroen

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Τέλος και επίσημα η Citroen γενικώς. Για εμένα έχει πεθάνει γενικότερα χρόνια τώρα. Όσοι έχετε κάποιο Citroen με υδροπνευματική φυλάξτε το σας τα μάτια σας. Το Citroen C5 έμελλε να είναι το τελευταίο.. Η υπεύθυνη της "Citroen" Linda Jackson δήλωσε ότι η υδροπνευματική ανάρτηση θεωρείται "παρωχημένη"!

Παρω - Χυμένο είναι το μυαλό της όπως και των υπολοίπων ηλιθίων που απαρτίζουν την διοικητική ομάδα της εταιρίας.

Το σχετικό άρθρο από το in.gr

θυμίζω πως το πρώτο ουσιαστικά αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε την εν λόγω ανάρτηση ήταν η θρυλική Citroen DS.. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρα.. Για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος..

Μια από τις διαφημίσεις εποχής της "παρωχημένης" ανάρτησης..

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Τέλος και επίσημα η Citroen γενικώς. Για εμένα έχει πεθάνει γενικότερα χρόνια τώρα. Όσοι έχετε κάποιο Citroen με υδροπνευματική φυλάξτε το σας τα μάτια σας. Το Citroen C5 έμελλε να είναι το τελευταίο.. Η υπεύθυνη της "Citroen" Linda Jackson δήλωσε ότι η υδροπνευματική ανάρτηση θεωρείται "παρωχημένη"!

Παρω - Χυμένο είναι το μυαλό της όπως και των υπολοίπων ηλιθίων που απαρτίζουν την διοικητική ομάδα της εταιρίας.

Το σχετικό άρθρο από το in.gr

θυμίζω πως το πρώτο ουσιαστικά αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε την εν λόγω ανάρτηση ήταν η θρυλική Citroen DS.. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρα.. Για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος..

Μια από τις διαφημίσεις εποχής της "παρωχημένης" ανάρτησης..

Agapite Boulanger, ne men echis diko pos ine megalo krima na min iparchoune pia idroelastika sinchrona Citroen, epita omos to sfalma ine ke ek meros ton agoraston pou epimenoune na agorasoune "sportiv" avtokinita...
To C6 pou ego theoro to telefteo megalo Citroen...den iche katholou sitisi stin agora...
Opote an thes na epibiosis san avtokinitobiomichania anangastika tha prepi na kolimbisis me to revma...oikonomia ke litotis, ala se pion to leo tora, kita ke ta chalia tis EU ke tis ellados, pou prota metrai i oikonomia ke meta o anthropos...
Ena megalo FUCK gia afti tin pragmatikotita...
To proto Citroen me idroelastiki den itane to DS, ala to Traction Avant 15cv H (H= hydropneumatique) sto opio o piso aksonas itane idroelastikos!
Teaching pou les, xaxax.
Ego pantos echo masepsi arketa idroelastika Citroen na tin bgalo oso so...
PS, mbori omos na gini kana revival...pou kseris, ola pesoune!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
To proto Citroen me idroelastiki den itane to DS, ala to Traction Avant 15cv H (H= hydropneumatique) sto opio o piso aksonas itane idroelastikos!
Το ξέρω αγαπητέ για αυτό γράφω:
θυμίζω πως το πρώτο ουσιαστικά αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε την εν λόγω ανάρτηση
Λέω το πρώτο γιατί υποστήριζε και τους 4 τροχούς και ήταν
κατ´επιλογή ρυθμιζόμενη.

Όσο για τους αγοραστές, αν η Citroen είχε αποφασίσει να το υιοθετήσει και σε φθηνότερα μοντέλα όπως το C4 ακόμα και το Cactus θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία..

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
σορρυ και μην το σβησετε...όλα αυτά τα κανει αυτή η πουτανα η πεζω .....από όταν αγορασε την σιτροεν θελει να επιβαλλει τα δικα της....να δεις που οι τιμες στα υδρο θα παρουν την ανηφορα συντομα..
κριμα διοτι αμαξια σαν τα υδρο δεν υπαρχουν και ουτε θα υπαρχουν....εχω ανοιξει κατι αντιστοιχο για το θεμα εδώ..
http://my2cv.gr/forum/threads/Τέλος-εποχης-για-την-υδροπνευματικη-αναρτηση.1192/ θεμα το οποιο το συζητήσαμε και παλιοτερα...
θεωρω βεβαια ότι στα συγχρονα σιτροεν από ξανθια και μετα οι μλκιες με τις επιστροφες που κοβόντουσαν κάθε 3 και λιγο στιγματισε την εταιρια..μεν στι σε5 ελυσε το θεμα αλλα η ζημια εχει γινει.......
στο δικο μου το ξανθια εφτιαξα ολες τις επιστροφες μονος μου με λαστοχα βενζίνας και κολεκτερ αλουμινιου στις εποθυμιτες από το εργοστασιο εσωτερικες διατομες....οποτε αν ξανακοπουν το κοστος θα είναι πολύ μικρο..

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
σορρυ και μην το σβησετε...όλα αυτά τα κανει αυτή η πουτανα η πεζω
Συμφωνώ 100%
H Citroen αν ήταν ανεξάρτητη εταιρία θα μπορούσε να κάνει θαύματα και σήμερα.

Reaction score
18.216
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Συμφωνώ 100%
H Citroen αν ήταν ανεξάρτητη εταιρία θα μπορούσε να κάνει θαύματα και σήμερα.
'Η απλά να μην υπήρχε...

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
nai και τωρα απλα κανει ότι υπαρχει....εκτος και αν ετοιμαζουν κατι ανωτερο από υδρο και την εχουν υποδοκιμη....κατι σαν νεα εξελιξη με εφάμιλλα αποτελέσματα αν και πολύ το αμφιβαλω..

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Mba...tote ti amaksia echo sto garage me ton lochia epano...?
Αυτά που έχεις εσύ είναι παλιά Citroen. Μιλάμε για τα νέα. Που αν κρύψει κάποιος τον λοχία θα μπορούσε να είναι Πεζώ, Ρενώ ή οτιδήποτε άλλο.

Reaction score
18.216
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
nai και τωρα απλα κανει ότι υπαρχει....εκτος και αν ετοιμαζουν κατι ανωτερο από υδρο και την εχουν υποδοκιμη....κατι σαν νεα εξελιξη με εφάμιλλα αποτελέσματα αν και πολύ το αμφιβαλω..
το ανώτερο είναι σχετικό. ήδη οι τελευταίες Ιντρακτίβ, είχαν μια αισθηση πολύ πιο κοντά σε συμβατική ανάρτηση από τις παλιές υδροπνευματικές. Οι Σιτροέν τις πλάσαρε σαν ανώτερη τεχνολογία, αλλά τουλάχιστον εγώ βρίσκω την άνεση που προσφέρουν σαφώς κατώτερη από των υδροπνευματικών.

nonos

Member
Reaction score
23.756
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Διαφωνω τελειως μαζι σου στο θεμα hydractive.. καλη η ανεση σε συνδυασμο με το στριψιμο που παραδοσιακα εχει ενα υδροπνευματικο αλλα το hydractive δεν ειχε ανταγωνισμο ή τουλαχιστον επαιζε με διπλασσιας αξιας κατασκευες οταν αρχιζε το στροφιλικι κλειστο ή ανοιχτο.. μηδενικο bodyroll ,κλισεις κτλπ.. η xantia activa (δεν ξερω και αν ισχυει μεχρι και σημερα) εχει τη μεγαλυτερη ταχυτητα αποφυγης ταρανδου ,το elk test, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.. με λιγα λογια ειναι το πιο ασφαλες αυτοκινητο στο πλανητη για ν αποφυγεις οτιδηποτε στο δρομο... το αμαξι αυτο ιδιως το θεωρω εθιστικο και απιστευτα ανετο για τις δυνατοτητες που εχει σε στροφιλικι.

Reaction score
18.216
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Διαφωνω τελειως μαζι σου στο θεμα hydractive.. καλη η ανεση σε συνδυασμο με το στριψιμο που παραδοσιακα εχει ενα υδροπνευματικο αλλα το hydractive δεν ειχε ανταγωνισμο ή τουλαχιστον επαιζε με διπλασσιας αξιας κατασκευες οταν αρχιζε το στροφιλικι κλειστο ή ανοιχτο.. μηδενικο bodyroll ,κλισεις κτλπ.. η xantia activa (δεν ξερω και αν ισχυει μεχρι και σημερα) εχει τη μεγαλυτερη ταχυτητα αποφυγης ταρανδου ,το elk test, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.. με λιγα λογια ειναι το πιο ασφαλες αυτοκινητο στο πλανητη για ν αποφυγεις οτιδηποτε στο δρομο... το αμαξι αυτο ιδιως το θεωρω εθιστικο και απιστευτα ανετο για τις δυνατοτητες που εχει σε στροφιλικι.

Εντάξει, εσύ μιλάς για το SC/CAR . είναι κάτι παρά πάνω από την απλή Ιντρακτίβ. Αν και δν έχω οδηγήσει καμιά ακτιβά, έχω ακούσει τα καλλίτερα λόγια. και το ρεκόρ το κρατά ακόμα.... Κρίμα που οι C5, C6 και ΧΜ δεν εφοδιάστηκαν ποτέ μ' αυτό

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Τέλος-εποχής-και-επίσημα-για-την-υδροπνευματική-ανάρτηση-της-citroen ???????????????????
:dizzy:
ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Και τώρα περιμένουμε από την Citroen την επόμενη ανάρτηση-έκπληξη!

Reaction score
477
Πόντοι
107
Περιοχή
κοζανη
οχι μονο η citroen αλλα σχεδον πολλεσ εταιριεσ εχουν χασει την ταυτοτητα τουσ λογω τησ παγκοσμιοποιησησ!! ευτυχωσ εχω ενα 2cv και μια ds ta καλυτερα κομματια τησ citroen για μενα.. και η alfa romeo kai lancia στην ουσια ειναι fiat αφου τισ εξαγορασε το δικο μου το lancia ypsilon εχει πλατφορμα kai μηχανη απο fiat punto!! οποτε οδηγαω lancia η fiat?? και τα σημερινα citroen ειναι σαν να οδηγασ peceuot!!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
οχι μονο η citroen αλλα σχεδον πολλεσ εταιριεσ εχουν χασει την ταυτοτητα τουσ λογω τησ παγκοσμιοποιησησ!! ευτυχωσ εχω ενα 2cv και μια ds ta καλυτερα κομματια τησ citroen για μενα.. και η alfa romeo kai lancia στην ουσια ειναι fiat αφου τισ εξαγορασε το δικο μου το lancia ypsilon εχει πλατφορμα kai μηχανη απο fiat punto!! οποτε οδηγαω lancia η fiat?? και τα σημερινα citroen ειναι σαν να οδηγασ peceuot!!
Ekana tora tis teleftees meres 1000 idroelastika km me to agapito mou C5 break devteras genias...kamia sinkrisi me Peugeot i otidipote alo sinbatiko...
Leo na paro dio tria akoma c5 na echo stock...oso tha so...gia kathimerina dromologia bebea, alios iparchi avthonia klassikon idroelastikon super asterion sto garage mou...

Reaction score
18.216
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Ekana tora tis teleftees meres 1000 idroelastika km me to agapito mou C5 break devteras genias...kamia sinkrisi me Peugeot i otidipote alo sinbatiko...
Leo na paro dio tria akoma c5 na echo stock...oso tha so...gia kathimerina dromologia bebea, alios iparchi avthonia klassikon idroelastikon super asterion sto garage mou...
Δηλαδή αλήθεια βρίσκεις την C5 αντίστοιχα άνετη με τα παλιά υδροπνευματικά; ή ακόμα και με μια Ξαντιά υδροπνευματική (χωρίς ιντρακτίβ). Η C5 (και η C6), το έχω ξαναπεί, μου φαίνοντα πολύ σφιχτές...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Δηλαδή αλήθεια βρίσκεις την C5 αντίστοιχα άνετη με τα παλιά υδροπνευματικά; ή ακόμα και με μια Ξαντιά υδροπνευματική (χωρίς ιντρακτίβ). Η C5 (και η C6), το έχω ξαναπεί, μου φαίνοντα πολύ σφιχτές...
Xaxax...ine analoga me tin imerisia diathesi...an kanis merika 100 km me to cinquecento tis koris ke meta mbis se Cactus sou fenete chalaki iptameno, an ekanes 100des km me DS ke anebis pali se cactaki...ine les ke ksechasane na baloune anartisis...xaxaxa...pantos ena ine panta standard...idroelastiki anartisi ine panta to kati alo...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.350
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Το μεγαλύτερο σφάλμα στην ιστορία της Citroen είναι η κατάργηση της υδροπνευματικής ανάρτησης, η οποία αποτελούσε το κατεξοχήν στίγμα της εταιρείας σε αυτό που υποτίθεται πρέσβευε, δηλαδή ασφάλεια και άνεση στην υπηρεσία του οδηγού, αντίστοιχες με εκείνες ενός αεροπορικού ταξιδιού. Τι είδους άνεση, όμως? Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι η υδροπνευματική ανάρτηση είναι απλώς μία "μαλακή" ανάρτηση (λένε όλοι: Citroen, άαα, πολύ άνετα αυτοκίνητα!!!). Δεν ήταν, κατά τη γνώμη μου, τέτοιου είδους άνεση το ζητούμενο, αλλά η ατελείωτη πρόσφυση που προσφέρει αυτή η ανάρτηση (παντός καιρού και εδάφους!) και κατά συνέπεια, η ατελείωτη ασφάλεια. Η άνεση ήλθε, μάλλον, ως αποτέλεσμα, επιθυμητό πάντα, βέβαια, από την εταιρεία. Μεγάλωσα με μία Citroen GSX 1015cc, η οποία δέχθηκε αργότερα έναν κινητήρα GSA X3 1299cc με 5άρι σασμάν. Μετά από ένα διάλειμμα συμβατικότητας με ένα ΖΧ Avantage 1.4, ήλθε η C5 πρώτης γενιάς 1.8 VTR του πατέρα μου, την οποία αναγκάστηκα να πουλήσω μετά τον θανατό του. Η C5 είναι σαφώς πιο σφιχτή από τις παλαιότερες Citroen με υδροπνευματική, αλλά εξακολουθεί να είναι μοναδική στην οδική συμπεριφορά και στο φρενάρισμα. Προτιμώ τις νεότερες με το Hydractive (XM, C5, C6) από τις παλαιότερες λόγω, ίσως, ακόμα καλύτερου ελέγχου του αμαξώματος και μιας πιο σπορ χροιάς στην οδήγηση. Μου λείπει αφάνταστα η C5 του πατέρα μου, αλλά και η GS με την οποία μεγάλωσα! (από 5-20 ετών!).

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
νικο προσωπικα θα συμφωνησω σε όλα τα λεγομενα σου....στην ζωη μου δεν είχαμε ποτε τζι εσ α αλλα ΒΧ ΑΤΟΥΤ και ένα ξανθια που εχω σημερα....και δεν το αλλαζω με τιποτα.....δεν εχω οδηγησει σε 5 δεν εχω οδηγδησει σε6 και ειχα την εντυπωση ότι αυτά είναι σκληρα και ειδικα το σε6 σε κατι το οποιο μου το διεψευσε ο σιτρομπελλας διοτι ο ανθρωπος ξερει την υδρο του χτες και του σημερα....

Top Bottom