Re: Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ανασφάλι
Tagre said:
Το λοιπον! Τα πραγματα ειναι απλα εως γελοια: Ανασφαλιστα αυτοκινητα στο δρομο κυκλοφορουν λιγα εως ελαχιστα και σπανιως. Οχι σε καθημερινη βαση.
Ομως.Το ''κρατος'' με τη συμβολη των εφοριων και της αστυνομιας, παιζει το παιχνιδι των ιδιωτων,για αλλη μια φορα!
Ποιο ειναι αυτο το παιχνιδι? Μα να μαζεψει λεφτα για τον Κοντομηνα, τον Μινεττα, και τους λοιπους ιδιοκτητες ασφαλιστικων εταιρειων. Μηπως ξερετε εσεις καποια κρατικη ασφαλιστικη εταιρεια? Τοτε γιατι νομοθετει η βουλη κατ'αυτο τον τροπο για τους ιδιωτες?
Πολλες τραπεζες οπως και πολλοι φιλοι τους, εχουν δικες τους ασφαλιστικες εταιρειες και επειδη ως οργανισμοι, χανουν -πλεον- μεγαλα ποσα, προσπαθουν να τα παρουν αλλιως. Βαζουν τους υπαλληλους τους, τους βουλευτες να τους τα φερουν πισω! Πως: Απο αυτα τα ''κακα'' ανασφαλιστα, που ομως ειναι τα ακινητοποιημενα σε καποια αυλη, σε καποια οικοπεδα, στα πεζοδρομια περιμενωντας μαζι με τους ιδιοκτητες τους, ...καλλιτερες μερες! Οι οποιοι εκαναν κατι πολυ κακο. Πληρωσουν τα τελη κυκλοφοριας του 2013, οπως εγω...!
Γιατι δεν λενε ποσο μειωθηκαν τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν στους δρομους, τα τελευταια 3 χρονια σε απολυτους αριθμους? Πως το βγαλανε αυτο το 1,5 εκατομυριο ανασφαλιστα αφου οι δρομοι σχεδον αδειασαν? Η εσεις ξερετε πολλους που κυκλοφορουν καθημερινα ανασφαλιστοι?
Απο την περασμενη Δευτερα 11-3-2013, τα κομπιουτερ της Τροχαιας εχουν προσβαση στα κομπιουτερ της εφοριας!!! Εγω για τα 2cv μου κατεθεσα τις πινακιδες.Ξερετε τι μου εκανε εντυπωση και με μπερδεψε? Η εφοριακος, που με ρωτησε οτι αφου εχω πληρωσει τα τελη γιατι κατεθεσα τις πινακιδες 2,5 μηνες αργοτερα! Μου θυμησε αυτο που μου ειχε πει ο φιλος μου ο Χρηστος, οτι ουτως η αλλως θα πληρωσω προστιμο! Ακομα και αν εχω καταθεσει πινακιδες, γιατι ειχα πληρωσει τελη κυκλοφοριας!!!!
Να τους χαιρομαστε.Καλε τους δημοσιογραφους εννοω! Οι αλλοι τη δουλεια τους κανουν.
Η Ελληνικη νομοθεσια εχει πολλα παραλογα και παραδοξα και στο συγκεκριμενο κλαδο εχει ακομα περισσοτερα .
Ενα απο αυτα ειναι οτι το επικουρικο κεφαλαιο , ο "μηχανισμος" που αναλαμβανει
υπο συνθηκες να αποζημιωνει ζημιες στις οποιες συμμετεχουν ανασφαλιστα οχηματα δεν χρηματοδοτειται απο το κρατους αλλα απο τις ασφαλιστικες εταιρειες . Πιο συγκεκριμενα , με βαση τον αριθμο των ασφαλισμενων οχηματων επι του συνολου που εχει καθε εταιρεια συμμετεχει με το αναλογο ποσοστο στην καλυψη των συνολικων αναγκων του επικουρικου κεφαλαιου . Αυτο σημαινει στην ουσια οτι οσο περισσοτερα ασφαλισμενα αυτοκινητα εχει μια ασφαλιστικη εταιρεια , τοσο περισσοτερα λεφτα πρεπει να πληρωνει για να καλυπτει τις ζημιες απο ανασφαλιστα ή τουλαχιστον αυτες που δικαιουνται αποζημιωση απο τον συγκεκριμενο μηχανισμο .
Αυτο φυσικα ειναι παραλογο απο τη μια , δημιουργουσε πολλα προβληματα επι χρονια απο την αλλη .
Αρκετες ασφαλιστικες εταιρειες προσπαθουσαν να αποφυγουν να δηλωσουν επισημως τον αριθμο των ασφαλισμενων σε αυτες οχηματων μεταξυ αλλων για να αποφυγουν και την συγκεκριμενη υποχρεωση τους , κανοντας ακομα πιο δυσκολη την λειτουργια αυτο του μηχανισμου , ο οποιος εν τελει κατεληγε να καλυπτεται σχεδον στο συνολο του απο τις εταιρειες που αναγκαστικα συμμετειχαν σε αυτον .
Σε οτι εχει να κανει με το αν ο συγκεκριμενος χωρος "χειραγωγειται" απο τις εταιρειες , δεν ειναι τοσο απλο . Η Εθνικη ασφαλιστικη για παραδειγμα ανηκει σε καποιο ποσοστο στο Ελληνικο Δημοσιο , και μεχρι και σημερα το κρατος εχει αποψη στην επιλογη της διοικησης της εταιρειας αλλα και των αποφασεων της . Η Αγροτικη ασφαλιστικη ακομα και μετα την πωληση του πλειοψηφικου πακετου μετοχων της Αγροτικης Τραπεζας συνεχιζει να θεωρειται κρατικη οσο ειναι θολο το νομικο πλαισιο για το σε ποιον ανηκει , και συνεχιζει να διοικειται απο "διορισμενα" στελεχη . Αυτες οι δυο εταιρειες εχουν μαζι πολυ μεγαλο μερος του συνολου της αγορας για να μπορουν οι υπολοιπες να καθορισουν μονες τους την πολιτικη που ασκεται στον συγκεκριμενο κλαδο .
Σε οτι εχει να κανει με το συγκεκριμενο μετρο τωρα προσωπικα πιστευω και εγω οτι ειναι σωστο .
Το δικαιωμα της ιδιοκτησιας ενος αυτοκινητου δεν αφαιρειται απο κανεναν ακομα και αν αυτος δεν θελει να εχει το οχημα του ασφαλισμενο . Αυτο που εν μερη διασφαλιζεται ειναι οτι το δικαιωμα της ιδιοκτησιας ενος οχηματος δεν θα σημαινει αυτοματα και δικαιωμα κυκλοφοριας του οταν αυτο δεν ειναι ασφαλισμενο . Η καταθεση των πινακιδων ωστε να αποφυγει το συγκεκριμενο μετρο ενας ιδιοκτητης δεν αλλαζει το γεγονος οτι ενα οχημα του ανηκει , κανει ομως ακομα πιο δυσκολο το να το κυκλοφορει χωρις αυτο να ειναι ασφαλισμενο .
Εδω που τα λεμε , ζουμε σε μια χωρα που οι ασφαλιστικες εν τελη λειτουργουν χωρις καποιον συγκεκριμενο ελεγχο , και ειναι πολυ ευκολο για εναν κατοχο οχηματος να βρει και να ασφαλισει το οχημα του με συγκριτικα μικρο κοστος σε εταιρεια που ειτε ειναι γνωστο οτι δεν αποζημιωνει σχεδον ποτε τις ζημιες της ειτε ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα το κανει οταν το ασφαλιστρο ειναι πολυ χαμηλο για να μπορει με αυτο να διασφαλισει τα απαραιτητα εσοδα . Αυτο σημαινει οτι καποιος που ειναι προσωπικα βεβαιος οτι δεν προκειται να προκαλεσει ατυχημα ( χωρις αυτο φυσικα να διασφαλιζει οτι δεν θα το προκαλεσει κιολας ) εχει αρκετα φθηνες επιλογες .
Το να διατηρεις μηχανολογικα ενα αυτοκινητο σε κατασταση ικανη για κυκλοφορια δεν σημαινει οτι πρεπει να εχεις δικαιωμα και να το κυκλοφορεις οταν δεν τηρεις τις νομιμες προυποθεσεις επειδη απλα τυχαινει να το κυκλοφορεις ελαχιστα , σπανια ή σχεδον ποτε .