Κι όμως, απο την εκκίνηση και στα πρώτα μέτρα ήταν καθαρά μπροστά μου ο Δημήτρης, έφυγε λες και τον κλώτσησαν (λες?...

). Λογικό, λόγω μικρότερου βάρους (100+kg), ταχύστροφου κινητήρα, κοντύτερης 1ης, καλύτερης πρόσφυσης. Απο εκεί και πέρα, τη φόρα που πήρε δεν υπήρχε περίπτωση να τη χάσει (κατηφόρα) και η διαδρομή ήταν πολύ μικρή για να εκμεταλλευτώ την καλύτερη αεροδυναμική. Εγώ δεν είχα κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα.
Αν΄στη θέση του 2CV ήταν Αμί τί πιστεύεις ότι θα γινόταν?
Δεν περίμενα να κάνω τέτοια κουβέντα
και εδώ 
αλλά απο λογική της καφετέριας "τόσα άλογα τις τόσες στροφές (ή απο τόσα κυβικά)"
δε λέει απολύτως τίποτε για τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου. Αυτό ελάχιστοι το καταλαβαίνουν.
Για τη σύγκριση το 850 βγάζει 34 ΗΡ (36 απέδιδαν τα αντίστοιχα μοτέρ του R5) στις 5000 σαλ και ροπή 5,9 χλγμ στις 2500 σαλ και το 1100 επίσης 34ΗΡ αλλά 1000 σαλ χαμηλότερα και ροπή 7,5 χλγμ στις 2500 σαλ. Το ατού εδώ είναι η ελαστικότητα και η οικονομία, σε βαθμό που να μην τα πιστεύεις. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν χρήσιμα αυτά στην προχτεσινή κόντρα (μάλλον δε θα ήταν, και στην καλύτερη θα κέρδιζα οριακά) αλλά σε ανηφορική διαδρομή και/ή φόρτωμα η διαφορά με τα 850 είναι τεράστια παρ' ότι ότι στα χαρτιά τα δυο μοτέρ αποδίδουν ακριβώς την ίδια ισχύ!