Πρόσκληση για κόντρα 2CV - BEETLE

kp61

Member
Reaction score
2
Πόντοι
262
Πιτσικράκης said:
Εάν όντως δεν το ξέρεις είναι αυτό

viewtopic.php?f=20&t=159
ναι το γνωριζα, δειχνει φοβερο, απλα νομιζα οτι αναφεροσουν σε κατι αλλο

kp61

Member
Reaction score
2
Πόντοι
262
Πιτσικράκης said:
Νόμιζες η ήλπιζες? :lol: Γι' αυτό μαζεύτηκες ? Γιατί δεν ακούω τίποτα για μαύρα φίδια και αίματα :lol:
ανεβασες τον πηχη.....παλι μεσα ειμαι με αλλου ειδους οχημα :lol:

kp61

Member
Reaction score
2
Πόντοι
262
Πιτσικράκης said:
Αν και κάνω πλάκα εντάξει.

Το έχω πάντως σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα μας μαζέψουνε :lol:
μα νομιζω ολοι πλακα κανουμε, το δειξαμε χθες.... :)

στα σοβαρα παντως, περασαμε πολυ ομορφα, ηταν μια διαφορετικη συναντηση με πολυ γελιο και παρ ολα τα ''γαλλικα'' που ακουγονται στο βιντεο με υψηλο επιπεδο χιουμορ :)
παντα τετοια!

7pas100

Member
Reaction score
17
Πόντοι
0
DimitrisR said:
Αφού ευχαριστήσω και πάλι τους φίλους που μας στήριξαν, θέλω να τους πω οτι θα είμαι και παλι εδώ, μπροστάρης στον αγώνα, δίπλα τους σε κάθε δύσκολη στιγμή!

Μαζί σου Δημήτρη, στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά. :lol:

Πιτσικράκη, η διαφορά δυναμικότητας 2CV - 4L δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαντάζεσαι (-στε, όσοι 2CVάδες δεν έχετε οδηγήσει 4L), στα χαρτιά είναι 5 ίπποι, όσο δηλαδή ένα μοτέρ 50αριού σκούτερ.
Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει αυτό που λέμε (αλλά δεν το είχαμε αποδείξει) όσοι είχαμε την τύχη να έχουμε επαφή και με τα 2 αυτοκίνητα: ότι το 2CV "αρπάζει" και δεν είναι πλασματική η αίσθηση αυτή που σου δίνει.

Καλά περάσαμε πάντως, ελπίζω να επαναληφθεί! :up: (...άνευ κόντρας... :vava: )

Reaction score
80
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Καλημέρα Εγώ λέω ότι πίστευα ότι το 4L είναι πιο γρήγορο και δεν λέω στα πρώτα 50 μέτρα. Από κει και πέρα δεν είπα για μεγάλη διαφορά δυναμικότητας υπέρ του 4L. Σίγουρα δεν περίμενα τόση διαφορά υπέρ του 2CV μάλιστα. Αλήθεια από ροπή σε πόσες στροφές, βάρος του 4L κλπ. Εντωμεταξύ μου είχανε πει για 36 άλογα οπότε καταλαβαίνεις το περίμενα πύραυλο :lol:

Αν θες στείλε μου με πμ το email σου κι ένα τηλ για τον πελάτη που σου έχω από το 2CV club που έχει ένα 4L που μου το παρουσιάζει για πύραυλο.

Την άλλη φορά φέρε το 1100. :lol: Αυτό αλήθεια τι λέει από χαρακτηριστικά.

7pas100

Member
Reaction score
17
Πόντοι
0
Κι όμως, απο την εκκίνηση και στα πρώτα μέτρα ήταν καθαρά μπροστά μου ο Δημήτρης, έφυγε λες και τον κλώτσησαν (λες?... :lol: :lol: ). Λογικό, λόγω μικρότερου βάρους (100+kg), ταχύστροφου κινητήρα, κοντύτερης 1ης, καλύτερης πρόσφυσης. Απο εκεί και πέρα, τη φόρα που πήρε δεν υπήρχε περίπτωση να τη χάσει (κατηφόρα) και η διαδρομή ήταν πολύ μικρή για να εκμεταλλευτώ την καλύτερη αεροδυναμική. Εγώ δεν είχα κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα.

Αν΄στη θέση του 2CV ήταν Αμί τί πιστεύεις ότι θα γινόταν?

Δεν περίμενα να κάνω τέτοια κουβέντα και εδώ :lol: αλλά απο λογική της καφετέριας "τόσα άλογα τις τόσες στροφές (ή απο τόσα κυβικά)" δε λέει απολύτως τίποτε για τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου. Αυτό ελάχιστοι το καταλαβαίνουν.

Για τη σύγκριση το 850 βγάζει 34 ΗΡ (36 απέδιδαν τα αντίστοιχα μοτέρ του R5) στις 5000 σαλ και ροπή 5,9 χλγμ στις 2500 σαλ και το 1100 επίσης 34ΗΡ αλλά 1000 σαλ χαμηλότερα και ροπή 7,5 χλγμ στις 2500 σαλ. Το ατού εδώ είναι η ελαστικότητα και η οικονομία, σε βαθμό που να μην τα πιστεύεις. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν χρήσιμα αυτά στην προχτεσινή κόντρα (μάλλον δε θα ήταν, και στην καλύτερη θα κέρδιζα οριακά) αλλά σε ανηφορική διαδρομή και/ή φόρτωμα η διαφορά με τα 850 είναι τεράστια παρ' ότι ότι στα χαρτιά τα δυο μοτέρ αποδίδουν ακριβώς την ίδια ισχύ!

Reaction score
80
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Μάλλον δεν θα το έγραψα καλά. Κι εγώ πίστευα ότι στα πρώτα μέτρα θα φύγει το 2CV, αλλά ότι μετά θα το κάλυπτες.
Το βάρος βοηθάει στην κατηφόρα. Τελικά πόσο βάρος έχει? Τα τεχνικά στα ρώτησα ενημερωτικά. Πάντως δεν θα συμφωνήσω απόλυτα για τα νούμερα ότι δεν παίζουν ρόλο γιατί τότε το 1100 θα πρέπει να χάνει πάλι τόσο από το 2CV αφού είναι το ίδιο αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα δεν παίζουν ρόλο. Ισχύει αυτό γιατί δεν ξέρω γι αυτό και σε ρώταγα. Εννοείται ότι δεν μπαίνουμε στη φιλοσοφία της καφετέριας που έλεγες :lol: ειδικά με τα αυτοκίνητά μας, που το τελευταίο που μας νοιάζει είναι το 0-100χλμ.
Σε σχέση με αυτό που είδα που πιστεύω ότι πάνω κάτω θα ήταν μαζί με το Ami το 600άρι όχι βέβαια το super.

7pas100

Member
Reaction score
17
Πόντοι
0
695 kg δίνει το εργοστάσιο για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι το 1100 (με το κατρελάδικο σεταπ-28άρι καρμπυρατέρ χωρίς αντλία επιτάχυνσης) ή θα έχανε οριακά ή θα κέρδιζε, πάλι οριακά, γιατί για τη δεδομένη ευθεία δεν έχει κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι του 2CV Παράδοξο, αλλά ισχύει.

Πιτσικράκης said:
ειδικά με τα αυτοκίνητά μας, που το τελευταίο που μας νοιάζει είναι το 0-100χλμ.
Πώς δε μας νοιάζει? Υπήρχαν 2CV ΄"με" 0-100 και "χωρίς" (αυτά με τελική κατω απο 100) :lol: :lol: :rotfl:

Reaction score
80
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Καλημέρα.
Στο τελευταίο έχεις απόλυτο δίκιο.
Πάντως θα ήθελα να στήσουμε και το 4L 1100 με το 2CV κάποια στιγμή. Είμαι περίεργος.
Τα στοιχεία σου τα έδωσα ήδη στον Ζανή με το 4L και θα σε πάρει.
Έχεις κάνει ποτέ μετατροπή να βάλεις δισκόφρενα σε σαζμάν Visa? Το έχει κάνει ο gpetri και δεν το είχα ξαναδεί.

7pas100

Member
Reaction score
17
Πόντοι
0
Και βέβαια θα το κάνουμε, όπως επίσης θα ήθελα να δώ το 850 σε ανηφορική εύθεία αν έχει πλεονέκτημα στην πράξη έναντι του 2CV.(κοντράκηδες γίναμε τελικά...).

Με Βίζα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, εκτός απο ένα μοτέρ που ξήλωσα και το έχω βάλει στην άκρη. Ενδιαφέρον ακούγεται, αν μπορεί να βάλει φωτογραφίες να το δούμε θα έχουμε θέμα για συζήτηση...

Reaction score
80
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Έχω βέβαια (ως συνήθως :lol: ) τις ενστάσεις μου σχετικά με τις σχέσεις ότι θα είναι πολύ μακριές λόγω 15άρας ζάντας του 2CV, αν και ο Γιώργος μου λέει ότι φορτώνει κανονικά.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Για τα καλόπαιδα που έχουν όνειρο ζωής να αποκτήσουν ένα 2CV ή κάποιο ιστορικό Citroen :p και δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα και είναι αναγκασμένοι να έχουν κάποιο άλλο ιστορικό :p μπορούν να αναρτούν φωτογραφίες και να ανταλλάσσουν πληροφορίες από τα ιστορικά τους οχήματα στο ειδικό forum που δημιουργήθηκε :)

NIGA

Member
Reaction score
48
Πόντοι
32
Δημήτρηηηηη σου βρήκα πώς θα τον πατήσεις......

DimitrisR

Member
Reaction score
15
Πόντοι
0
NIGA said:
Δημήτρηηηηη σου βρήκα πώς θα τον πατήσεις......

Πίτσι!!! Βρήκα το κατάλληλο σκαθάρι για το ψηλωμενο 2cv σου:

Και ένα νορναμαλάκι 1200 :love: :love: (όπως τεκμαίρεται και απο το ανοικτό καπώ! :lol: :lol: ) για το απλό 2cv σου!!!

Top Bottom