Παλιές Ελληνικές Πινακίδες...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Δεν ξερω αν εδω ειναι το καταλληλο θεμα,αλλα στο καφενειο μαλλον θα χαθει αναμεσα στα υπολοιπα ποστ.
Θεωρω παντως,οτι τα παλια τελη κυκλοφοριας,πανε πακετο με τις παλιες πινακιδες.Και δεν βλεπω να υπαρχουν πουθενα στο ιντερνετ φωτογραφιες τους.
Οποτε..
free ebay image hosting
Παλαιοτερο σημα,πριν το 1992

Και για τους ρεκτες του ειδους..φωτογραφια με την ιδια σειρα,απο την αναποδη..cool5
Σου λείπει του 2009 :lol:
Ωραιότατα!:)

minas

Member
Reaction score
3.046
Πόντοι
747
To γραφω εδω γιατι νομιζω ειναι το καταλληλοτερο.
Σημερα βρεθηκα στο χωρο ''συλλεκτη'',οπου μεταξυ αλλων ειχε μια παλια 6ψηφια πινακιδα...εκεινο που την εκανε ξεχωριστη,ειναι πως το χαρακτηριστικο σειρητι ηταν σε κιτρινο χρωμα,αντι για γαλαζιο που ηταν το συνηθες...εφερε δε,την ενδειξη ΕΕ,και πιο διπλα τη σφραγιδα του υπουργειου,και ΙΧ.
Σε ερωτηση μου,μου αποκριθηκε πως το ΕΕ σημαινε ''Ελληνες Εξωτερικου'',προφανως κατι σαν τις σημερινες πινακιδες περιορισμενης χρησης.
Δυστυχως δεν μου επετρεψε φωτογραφια ωστε να τη μοιραστω εδω.:(

Ωστοσο ειπα να το γραψω,μιας και απο οτι βλεπω δεν αναφερεται πουθενα στη βιβλιογραφια.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
To γραφω εδω γιατι νομιζω ειναι το καταλληλοτερο.
Σημερα βρεθηκα στο χωρο ''συλλεκτη'',οπου μεταξυ αλλων ειχε μια παλια 6ψηφια πινακιδα...εκεινο που την εκανε ξεχωριστη,ειναι πως το χαρακτηριστικο σειρητι ηταν σε κιτρινο χρωμα,αντι για γαλαζιο που ηταν το συνηθες...εφερε δε,την ενδειξη ΕΕ,και πιο διπλα τη σφραγιδα του υπουργειου,και ΙΧ.
Σε ερωτηση μου,μου αποκριθηκε πως το ΕΕ σημαινε ''Ελληνες Εξωτερικου'',προφανως κατι σαν τις σημερινες πινακιδες περιορισμενης χρησης.
Δυστυχως δεν μου επετρεψε φωτογραφια ωστε να τη μοιραστω εδω.:(

Ωστοσο ειπα να το γραψω,μιας και απο οτι βλεπω δεν αναφερεται πουθενα στη βιβλιογραφια.
Ναι , υπήρξαν, και δίνονταν σε εταιρίες του νόμου 89 ( law 89 ), που προϋπόθετε την εγκατάσταση ξένων εταιριών, και δημιουργία / συγκεκριμένου τζίρου στον Ελλαδικό χώρο.

Στην ουσία, ήταν μια προσπάθεια προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων, με συγκεκριμένα φορολογικά καθεστώτα - αφορολόγητο. Οι περισσότερες ήταν ναυτιλιακές, με έδρα πειραιά, τα οχήματα ήταν πανάκριβα μοντελάκια που εισήγοντο αφορολόγητα με θεωρητική επανεξαγωγή μετά την αποχώρηση, και εφεραν αυτην την πινακιδα με την κίτρινη ζώνη και το ΕΕ, τα λέγανε τότε Εφοπλιστική Εταιρία. Οποιος κινειτο σε περιοχές του Πειραιά, αρχες 70, πχ Ακτή Μιαούλη, κλπ, έβλεπε τις κουρσάρες με τέτοιες πινακιδες, μια και εκεί ήταν πολλές ναυτιλιακές.

Top Bottom