Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.925
Πόντοι
747
Ο γείτονας είχε Σκαραβαίο το 1967 με πινακίδα 141254. Αυτό με 147110 του πότε να είναι ?

Ηδη έβαλα την φωτό σαν screen saver :respect:

traffic

Member
Reaction score
6.711
Πόντοι
847
Περιοχή
Σαχάρα
Ο γείτονας είχε Σκαραβαίο το 1967 με πινακίδα 141254. Αυτό με 147110 του πότε να είναι ?

Αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει μια εμβληματική στιγμή από την ιστορία της Ελλάδας, την αποξήρανση της Λίμνης Κάρλας στη Θεσσαλία το 1962.

nonos

Member
Reaction score
23.756
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει μια εμβληματική στιγμή από την ιστορία της Ελλάδας, την αποξήρανση της Λίμνης Κάρλας στη Θεσσαλία το 1962.
Ηταν πραγματικα εμβηματικης ηλιθιοτητας η συγκεκριμενη αποφαση :O

Demetris

Member
Reaction score
1.118
Πόντοι
437
Ηταν πραγματικα εμβηματικης ηλιθιοτητας η συγκεκριμενη αποφαση :O
Μην είσαι τόσο κατηγορηματικός, εκ των υστέρων φαίνεται ότι δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ολική αποξήρανση, αλλά τουλάχιστον τότε τα κίνητρα φαίνεται να ήταν για καλό σκοπό, δηλαδή τη δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων, όπως έγινε και στο βάλτο των Γιαννιτσών.
Συγνώμη για το εκτός θέματος. :)

Nikephoros

Member
Reaction score
15.350
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Και ένα τελευταίο off-topic, συγχωρέστε με, να μιλήσει ο μικροβιολόγος της παρέας, μην ξεχνάμε και την ελονοσία που μάστιζε την επαρχία....

Reaction score
18.216
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Μην είσαι τόσο κατηγορηματικός, εκ των υστέρων φαίνεται ότι δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ολική αποξήρανση, αλλά τουλάχιστον τότε τα κίνητρα φαίνεται να ήταν για καλό σκοπό, δηλαδή τη δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων, όπως έγινε και στο βάλτο των Γιαννιτσών.
To avatar prepei na exei 200ch, To ligotero

visa chrono

Member
Reaction score
28.510
Πόντοι
1.607

Για την ιστορια της κουβεντας
2cv Azpl 1957-1960 με ιδιαιτερα χαρακτριστικα που διακρινονται στην φωτο.

Αυτα .

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
23.756
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Και ένα τελευταίο off-topic, συγχωρέστε με, να μιλήσει ο μικροβιολόγος της παρέας, μην ξεχνάμε και την ελονοσία που μάστιζε την επαρχία....
Επιτρεψτε μου να επιμεινω σε αυτο που ακομψα διατυπωσα και δεν αποτελει "αποψη μου" αλλα επιστημονικο δεδομενο απο τη στιγμη που δεν ακολουθηθηκε η περιβαλλοντικη επιστημονικη μελετη η οποια δεν προεβλεπε αυτο που εγινε ...

Το αποτελεσμα ηταν η φοβερη υποβαθμιση του υδροφορου οριζοντα και πολλα σοβαρα προβληματα στην υδροδοτηση κωμοπολεων και η ολικη καταστροφη του υδροβιοτοπου. Η γη ποτε δεν απεδωσε τα αναμενομενα παντως...η οποια μαλιστα πλημμυριζε συστηματικα στις βροχες και οι καλλιεργειες καταστρεφονταν. Ενω επιπτωσεις απο τη διαταραξη ειχε και ο Παγασητικος. Το ποσο αποτυχημενο ηταν ολο αυτο θεωρω οτι φαινεται και απο την προσπαθεια επαναφορας εδω και 15-20 χρονια. Και πολλα αλλα τοπικου χαρακτηρα μου εχουνε μεταφερθει σε συνδεση με το παρακατω.

Αυτα μου ειναι γνωστα απο πολλες συζητησεις με ντοπιους καθοτι ημουν φανταρος στο Στεφανοβικειο.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.925
Πόντοι
747
Στο Google Earth, φαίνεται τεχνητή λίμνη, με πρανή διαμόρφωσης τελικής έκτασης, διαχείριση στάθμης με υδροφράκτες, κλπ. Και με την τότε κακοκαιρία, Daniel, είχε ξεχειλίσει και έφτασε στο Σταφανοβίκειο στα ελικόπτερα. Σωστά ?

nonos

Member
Reaction score
23.756
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Στον Daniel γιναν αλλα τραγικα λαθη. Δε συνδεω τον Daniel με το αρχικο καυστικο μου σχολιο.

Το στρατοπεδο επαθε ζημια που κανονικα δε πρεπει να λεγεται, γραφεται....

Το κλεινω εδω και ζητω συγγνωμη για τα πολλα off topic που ξεκινησα.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.833
Πόντοι
827
Στον Daniel γιναν αλλα τραγικα λαθη. Δε συνδεω τον Daniel με το αρχικο καυστικο μου σχολιο.

Το στρατοπεδο επαθε ζημια που κανονικα δε πρεπει να λεγεται, γραφεται....

Το κλεινω εδω και ζητω συγγνωμη για τα πολλα off topic που ξεκινησα.
Νομίζω ότι με αυτό που γράφω εκφράζω την πλειονότητα όσων παρακολουθούν το φόρουμ!! Προφανώς είναι κανόνας του φόρουμ να μην γίνονται off topic συζητήσεις σε νήματα με συγκεκριμένο περιεχόμενο, αλλά κανείς δεν ενοχλείται όταν το off topic δίνει τόσες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και και προκαλεί τόσο σοβαρές συζητήσεις.

Top Bottom