Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία (άλλα Citroen)

Nikephoros

Member
Reaction score
15.391
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Απίθανη στιγμή Άλεξ
Φοβερή και υπέροχη σύμπτωση! Επέστρεφα από την εκδήλωση και με την άκρη του ματιού μου βλέπω αυτό το Zastava σε έναν κάθετο δρόμο και στο αντίθετο ρεύμα, με τον καλό μας φίλο Αλέξανδρο να κάθεται δίπλα του με τον επίσης ευγενέστατο φίλο του, κάτοχο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου!

Alex Kon

Member
Reaction score
1.329
Πόντοι
577
Φοβερή και υπέροχη σύμπτωση! Επέστρεφα από την εκδήλωση και με την άκρη του ματιού μου βλέπω αυτό το Zastava σε έναν κάθετο δρόμο και στο αντίθετο ρεύμα, με τον καλό μας φίλο Αλέξανδρο να κάθεται δίπλα του με τον επίσης ευγενέστατο φίλο του, κάτοχο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου!
Και μόλις 5 λεπτά πριν ένας πολύ μεγάλος κύριος δάκρυσε όταν το είδε επειδή θυμήθηκε το παρελθόν του και την γυναίκα του που του το είχε κάνει δώρο. Επίσης, είναι μηχανή παραγωγής χαμογελων. από μικρούς και μεγάλους. Αξία ανεκτίμητη.

nonos

Member
Reaction score
23.824
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
24βαλβιδη ,'98-'99 μοντέλο παρακαλώ....
18933

Nikephoros

Member
Reaction score
15.391
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
24βαλβιδη ,'98-'99 μοντέλο παρακαλώ....
View attachment 18933
Χρήστο που βρίσκεται αυτή? Εάν δεν πρέπει να πεις (έστω και με προσωπικό μήνυμα), καταλαβαίνω! Ρωτάω για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι από τις πλέον κορυφαίες Citroen που εμφανίστηκαν ποτέ. Πολύ απλά, Υδροπνευματική συν Ατμοσφαιρικός 6κύλινδρος Κινητήρας = Παράδεισος! Ένα υπέροχο υποκατάστατο (και ασύγκριτα πιο φθηνό) της SM.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.391
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Φεύγοντας με τη CX από τον Κο Βασίλη, είδα πάλι τη γνωστή C6, με την οποία μάλιστα με πήγε μια βόλτα ο Πάνος ο γιος του. Πραγματικά έχω πάθει κόλλημα, αλλά για άλλους λόγους για τους οποίους θαυμάζουμε τις παραδοσιακές υδροπνευματικές Citroen. To αυτοκίνητο έχει την ποιότητα κατασκευής χρηματοκιβωτίου (δεν μπορούσα καλά - καλά να ανοίξω την πόρτα, ασήκωτη!). Κάποτε γκρίνιαζα για τον πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό, σήμερα κατάλαβα τη χρηστικότητά του σε συνδυασμό με το HUD και το πόσο όμορφος είναι.

Και ερχόμαστε στο πως πηγαίνει αυτό το αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο έχει 231000χλμ και είναι το 2.7 V6 HDI. Είναι αναμφίβολα πολύ βαρύ, φαίνεται λίγο στο ξεκίνημα από στάση, αλλά η ροπή του πολύ υψηλή και μπορεί να γίνει αρκετά, έως πολύ γρήγορο, δεδομένου του χαρακτήρα του! Επειδή αμέσως μετά οδήγησα τη CX, η εμπειρία της υδροπνευματικής αυτών των 2 είναι εντελώς διαφορετική. Με τη CX είσαι διαρκώς σε ένα σύννεφο, σα hovercraft, ενώ με τη C6 όταν διασχίζεις κάθετα τα "αυλάκια" που οριοθετούν δεξιά και αριστερά τους δρόμους, τα νοιώθεις, σε αντίθεση με τη CX που την αφήνουν εντελώς αδιάφορη! Αλλά με τη C6 υπάρχουν και πάλι, ως ένα βαθμό, οι παραδοσιακές αξίες της υδροπνευματικής και βέβαια είναι κορυφαίος ο έλεγχος των κινήσεων του αμαξώματος. Δε θα πω πως είναι σαν ένα Γερμανικό (ΒΜW 5, Mercedes E, κ.λ.π.) με υδροπνευματική, για εμένα είναι κάτι πολύ ανώτερο, ακόμα και σε θέμα ποιότητας. Και την εκτιμάς, πρωτόγνωρο για Citroen, και για την απίστευτη ποιότητά της. Συνδυάζει, ίσως, τα καλύτερα στοιχεία των 2 κόσμων, των "εκκεντρικών" παλιών υδροπνευματικών Citroen με την ποιότητα, την παθητική ασφάλεια και τις επιδόσεις των σύγχρονων. Εύχομαι κάποτε να αξιωθώ να αποκτήσω μία C6, πραγματικά δε θέλω να οδηγώ τίποτε άλλο πέρα από τη CX και μία C6...

19357
19358
19359
19360
19361

Reaction score
18.218
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
. Είναι αναμφίβολα πολύ βαρύ, φαίνεται λίγο στο ξεκίνημα από στάση, αλλά η ροπή του πολύ υψηλή και μπορεί να γίνει αρκετά, έως πολύ γρήγορο, δεδομένου του χαρακτήρα του! Επειδή αμέσως μετά οδήγησα τη CX, η εμπειρία της υδροπνευματικής αυτών των 2 είναι εντελώς διαφορετική. Με τη CX είσαι διαρκώς σε ένα σύννεφο, σα hovercraft, ενώ με τη C6 όταν διασχίζεις κάθετα τα "αυλάκια" που οριοθετούν δεξιά και αριστερά τους δρόμους, τα νοιώθεις, σε αντίθεση με τη CX που την αφήνουν εντελώς αδιάφορη! Αλλά με τη C6 υπάρχουν και πάλι, ως ένα βαθμό, οι παραδοσιακές αξίες της υδροπνευματικής και βέβαια είναι κορυφαίος ο έλεγχος των κινήσεων του αμαξώματος. Δε θα πω πως είναι σαν ένα Γερμανικό (ΒΜW 5, Mercedes E, κ.λ.π.) με υδροπνευματική, για εμένα είναι κάτι πολύ ανώτερο, ακόμα και σε θέμα ποιότητας. Και την εκτιμάς, πρωτόγνωρο για Citroen, και για την απίστευτη ποιότητά της.
Nίκο το οδήγησες το αυτοκίνητο;

Γιατί εμένα με απογοήτευσε η αίσθησή του συνολικά. Μου φάνηκε πάρα πολύ συμβατικό, σαν ένα πολύ καλό μοντέρνο μεγάλο σεντάν.
Και δεν βρήκα τίποτα από αυτά (ούτε τα μειονεκτήματα ούτε τα 'μυθικά' πλεονεκτήματα) που περιγράφουν οι δημοσιογράφοι και οι Σιτροενάκηδες στα φόρουμ

Η ηχομόνωσή του, η συναρμολόγησή του είναι σίγουρα εντυπωσιακές, ειδικά για εμένα που έρχομαι από το ΒΧ και την CX...
όμως το τελευταίο καιρό, έχοντας μπει σε μεγάλες σύγχρονες μπερλίνες κάποιων συναδέλφων (508, Α6, 159), αυτά βρίσκονται σε κάθε συγχρονο μεγάλο αυτοκίνητο.

για την αίσθησή του στο δρόμο, αν είχες δεμένα μάτια, θα καταλάβαινες σε τι βρίσκεσαι; Και πως δεν είσαι σε ένα Α6 ;

ίσως να φταίω εγώ και να μην έχω πολύ καλή αντίληψη του τι οδηγάω, αλλά έχοντας οδηγήσει το ίδιο αυτοκίνητο C5 X7 με υδροπνευματική και με συμβατική ανάρτηση, δεν έχω καταλάβει διαφορά, και αν δεν μου έλεγαν τι έκδοση είναι, δεν θα μπορούσα να τα ξεχωρίσω.
Και οι δύο c5 μου φάνηκαν εξαιρετικά αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς.
Τώρα ΄΄ισως αν τα φόρτωνες επιβάτες και αποσκευές, η υδροπνευματική να έδειχνε την κλάση της.
Με το που γυρνάς στο ΒΧ νιώθεις ότι οδηγιεταισαν Σιτροέν! Τα φρένα με την μοναδική αίσθηση κι η ανάρτηση Σιτροέν! όχι μαλακή ή σκληρή, αλλά η ιδιαίτερη Σιτροέν!

Α ηC5 X7 μου φαίνεται ακόμαι πιο ποιοτικά κατασκευασμένη! (αλλά ασύγκριτα πιο μπανάλ σχέδιο, αν και πολύ κομψό)

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.391
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Nίκο το οδήγησες το αυτοκίνητο;

Γιατί εμένα με απογοήτευσε η αίσθησή του συνολικά. Μου φάνηκε πάρα πολύ συμβατικό, σαν ένα πολύ καλό μοντέρνο μεγάλο σεντάν.
Και δεν βρήκα τίποτα από αυτά (ούτε τα μειονεκτήματα ούτε τα 'μυθικά' πλεονεκτήματα) που περιγράφουν οι δημοσιογράφοι και οι Σιτροενάκηδες στα φόρουμ

Η ηχομόνωσή του, η συναρμολόγησή του είναι σίγουρα εντυπωσιακές, ειδικά για εμένα που έρχομαι από το ΒΧ και την CX...
όμως το τελευταίο καιρό, έχοντας μπει σε μεγάλες σύγχρονες μπερλίνες κάποιων συναδέλφων (508, Α6, 159), αυτά βρίσκονται σε κάθε συγχρονο μεγάλο αυτοκίνητο.

για την αίσθησή του στο δρόμο, αν είχες δεμένα μάτια, θα καταλάβαινες σε τι βρίσκεσαι; Και πως δεν είσαι σε ένα Α6 ;

ίσως να φταίω εγώ και να μην έχω πολύ καλή αντίληψη του τι οδηγάω, αλλά έχοντας οδηγήσει το ίδιο αυτοκίνητο C5 X7 με υδροπνευματική και με συμβατική ανάρτηση, δεν έχω καταλάβει διαφορά, και αν δεν μου έλεγαν τι έκδοση είναι, δεν θα μπορούσα να τα ξεχωρίσω.
Και οι δύο c5 μου φάνηκαν εξαιρετικά αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς.
Τώρα ΄΄ισως αν τα φόρτωνες επιβάτες και αποσκευές, η υδροπνευματική να έδειχνε την κλάση της.
Με το που γυρνάς στο ΒΧ νιώθεις ότι οδηγιεταισαν Σιτροέν! Τα φρένα με την μοναδική αίσθηση κι η ανάρτηση Σιτροέν! όχι μαλακή ή σκληρή, αλλά η ιδιαίτερη Σιτροέν!

Α ηC5 X7 μου φαίνεται ακόμαι πιο ποιοτικά κατασκευασμένη! (αλλά ασύγκριτα πιο μπανάλ σχέδιο, αν και πολύ κομψό)
Το αυτοκίνητο δεν το οδήγησα, μόνο ως συνεπιβάτης. Και δε θα μπορούσα να ζητήσω να το οδηγήσω βέβαια εάν απουσιάζει ο ιδιοκτήτης του. Εάν είχα δεμένα τα μάτια ναι (πολύ μεγάλο ναι), θα καταλάβαινα πολύ άνετα και εύκολα ότι είμαι σε αυτοκίνητο με υδροπνευματική. Αισθανόμουν το χαρακτηριστικό υδροπνευματικό "λίκνισμά" της, το οποίο παραμένει πολύ διαφορετικό από άλλα αυτοκίνητα με αεραναρτήσεις, ή άλλου είδους "'άνετες" αναρτήσεις λιμουζίνας. Και να προσθέσω, εκπληκτικά φρένα.

Μου έδινε την εντύπωση μίας hydractif ρυθμισμένης με περισσότερες παραμέτρους, που απλώς επειδή την κάνουν περισσότερο ενεργητική με την παρεμβατικότητα του λογισμικού και λιγότερο ενδοτική για αυτό νομίζεις ότι είναι ποιο "σκληρή".

Έκανα πριν από 4 χρόνια ένα ταξίδι (Ουρανούπολη - Θεσσαλονίκη) με σύγχρονή της 5άρα BMW, 525d (μοντέλο 2010-2016). Καμμία σχέση... Η C6 είναι κατά τη γνώμη μου σε εντελώς άπιαστο επίπεδο για τα μεγάλα Γερμανικά σεντάν. Έστω και με αυτήν την πολύ μικρή εμπειρία που είχα με τη C6, το καταλαβαίνεις από τα πρώτα μέτρα.

nonos

Member
Reaction score
23.824
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Χωρίς να έχω κάποια εμπειρία από c6 άλλοι δύο γνωστοί μου από το gcc που την είχαν για κάμποσα χιλιόμετρα μέσω παραχωρησης της Ω Ελλάς τότε, έλεγαν ακριβώς τα ίδια με τον Νικηφόρο παραπάνω. Ο ένας είχε και bx kat-c5 mk1,5.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Είμαστε σιτροενάκιδες. Μόνο και μόνο η ύπαρξη του λοχία αυτομάτως σε μένα τουλάχιστον, δημιουργεί μια αίσθηση ανωτερότητας. Με δεδομένη την ύπαρξη της υδροπνευματικής, όπως και αν λειτουργεί σε σχέση με αυτή των CX - DS και της ομολογουμένως πολύ καλής κατασκευής της C6 στην δίκη μου τουλάχιστον συνείδηση την κατατάσσει στις κορυφαίες μπερλίνες τις τελευταίας 15αετιας. Αυτή βέβαια είναι μια καθαρα υποκειμενική άποψη.

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
αυτη εχει και πινακιδες βελγιου αν διεκρινα καλα..

Top Bottom