Επισκεψη στο Mullin Automotive Museum, Oxnard California.

Ειναι αυτο που λεμε τα ειδα ολα...
Ενα μουσειο αφιερωμενο μονο στη γαλλικη αυτοκινητοβιομηχανια. :love: Avions Voisin, Delahaye, Delage, Bugatti και φυσικα Citroen και κυριως πολυ Chapron...:X
Οτι φωτογραφιες ανεβαζω ειναι δικες μου.
Μερικες για προθερμανση και θα ανεβαζω τακτικα..:up:

Οι πρωτες 4 για τον visa chrono!

Comments

Νικο εκ καιρω που θ ανεβαζω θα λυνονται ολες οι αποριες σου!

Σημερα εχουμε Delahaye Type 145 V12 Grad Prix.
4 παρηχθησαν για αγωνιστικη χρηση για την Ecurie Bleue Racing Team υπο αμερικανικη κατοχη. 225 αλογα απο 4.5 λιτρα χωρις υπερτροφοδοτηση. Αυτα το 1937!
Με κρατικες πλατες απο τη Γαλλια τοτε για να ανατραπει το γερμανικο αγωνιστικο κατεστημενο. Το αποτελεσμα ακρως επιτυχημενο με ρεκορ πιστας στο Monthlery υπο τον Ρενε Ντρευφους στο τιμονι ο οποιος εγινε εθνικος ηρωας... Νικη και στο Pau το '38 , νικη και το Cork της ''δικης μου'' Ιρλανδιας και 4η θεση στο διασημο Mille Miglia.

Καταρχήν υποκλινόμαστε όλοι στο συγκεκριμένο θέμα. Δεύτερον Μανόλη ο νονος έχει απόλυτα δίκιο. Διάβασε και δες φώτο Delahaye και θα πάθεις πλάκα... Και όχι μονον Delahaye

Νικο εκ καιρω που θ ανεβαζω θα λυνονται ολες οι αποριες σου!

Σημερα εχουμε Delahaye Type 145 V12 Grad Prix.
4 παρηχθησαν για αγωνιστικη χρηση για την Ecurie Bleue Racing Team υπο αμερικανικη κατοχη. 225 αλογα απο 4.5 λιτρα χωρις υπερτροφοδοτηση. Αυτα το 1937!
Με κρατικες πλατες απο τη Γαλλια τοτε για να ανατραπει το γερμανικο αγωνιστικο κατεστημενο. Το αποτελεσμα ακρως επιτυχημενο με ρεκορ πιστας στο Monthlery υπο τον Ρενε Ντρευφους στο τιμονι ο οποιος εγινε εθνικος ηρωας... Νικη και στο Pau το '38 , νικη και το Cork της ''δικης μου'' Ιρλανδιας και 4η θεση στο διασημο Mille Miglia.

:clap::clap::bow:perfect10

Bugatti Typee 57C Aravis
Σχεδον 3300 κυβικα ''κομπρεσσορατο''. 170 αλογα και ολα αυτα το 1939. Η 3η απο μολος τρεις Aravis που παρηχθησαν! Συνολικα 96 57C φτιαχτηκαν. Και νικη στη κλαση του στο Peable Beach Concours d'Elegance to 2005.

Bugatti Typee 57C Aravis
Σχεδον 3300 κυβικα ''κομπρεσσορατο''. 170 αλογα και ολα αυτα το 1939. Η 3η απο μολος τρεις Aravis που παρηχθησαν! Συνολικα 96 57C φτιαχτηκαν. Και νικη στη κλαση του στο Peable Beach Concours d'Elegance to 2005.
Η Royale είναι αυτή;;;

Bugatti Typee 57C Aravis

Πωωω......!!!! Ξέρω απειροελάχιστα από προπολεμικά αυτοκίνητα, αλλά ηType 57 σε όλες τις εκδοχές της ήταν για εμένα το κορυφαίο προπολεμικό (ιδίως η Atlantic, είχε καμία?).

Πιο προσγειωμενες οι φωτογραφιες σημερα αλλα πιο απογειωμενο το εκθεμα...

1ον: Όταν η CITROEN, ήταν αιώνες μπροστά, και πολύ μακρυά από το PSA group, καί έφτιαχνε αυτοκίνητα. Κάντε σύγκριση με τα σημερινά 100% αντίγραφα που παράγει.
2ον: ερώτηση. Χρήστο, σε άφησαν να κοιμηθείς μέσα στην έκθεση ή όχι; Εγώ πάντως με όλα αυτά που βλέπω μάλλον σηκωτό θα με βγάζανε από εκεί.

Εχεις δικιο Δημητρη αλλα πραγματικα δεν ειχα χρονο και διαθεση. Θα βαλω, στο υποσχομαι.

Top Bottom