'Ενας χρόνος my2cv.gr

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.189
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ήταν 13 Νοεμβρίου του 2012 όταν ανέβηκε στο Διαδίκτυο το πρώτο 2cv forum στην Ελλάδα. Μια Ιντερνετική γωνία στα Ελληνικά για όλους εμάς που αγαπάμε το 2cv την DS και όλα τα ιστορικά διαμάντια της Citroen.

Η ιδέα της υλοποίησης πάρθηκε λίγες μέρες πριν και άμεσα υλοποιήθηκε με πολύ αγάπη και τεράστια προσπάθεια. Θέλαμε ένα άρτιο board στο οποίο να συλλέξουμε όλοι την διαθέσιμη σχετική πληροφορία, να μοιραστούμε τις φωτογραφίες μας και κυρίως να υποστηρίξουμε όσους έχουν ένα 2cv και χρειάζονται βοήθεια.

Θέλαμε κάτι ξεχωριστό, κάτι ποιο "οικογενιακό" για αυτό και δεν επιλέξαμε να φτιάξουμε ένα απρόσωπο group στο Facebook όπως είθισται να γίνεται τελευταία. Άλλωστε μέσω του my2cv.gr η πληροφορία μένει χωρίς να χαθεί σε βάθος χρόνου.

Εξ αρχής δεν μας ενδιέφερε να γίνει ένα αχανές φόρουμ με χιλιάδες χρήστες αλλά κάτι πιο οικογενειακό όπως ξανά έγραψα. Με δεδομένο ότι είναι λίγοι οι κάτοχοι 2cv ή κάποιου άλλου ιστορικού Citroen στην Ελλάδα αποφασίσαμε ακόμα και 3 να είμαστε, εγώ και τα ξαδέλφια μου δηλαδή (@Flaminio Bertoni και @citrobella ) να μην πτοηθούμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που λατρεύουμε..

Γρήγορα όμως και άλλα ξαδέλφια (όχι εξ αίματος) αγκάλιασαν το my2cv.gr και μοιράστηκαν τους δικούς τους θησαυρούς ή βοήθησαν συλλέγοντας πληροφορίες από το Internet :)

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον μεγαλομάρτυρα :p @mcde που έστησε και τα δύο board (το παλιό και το καινούργιο). Το τι τράβηξε δεν περιγράφεται (γιατί τα ήθελα όλα και τα ήθελα γρήγορα):O
:helllo:
Κάποια στατιστικά στοιχεία του πρώτου χρόνου τα οποία άλλωστε μπορείτε να δείτε και στις αρχικές σελίδες του Portal αλλά και του forum:

• Εγράφησαν 141 μέλη
  • Δημιουργήθηκαν 534 θέματα
  • Γράψαμε 9,751 posts
  • Τα θέματα και τα posts διαβάστηκαν και εθεάθησαν 177.534 φορές
  • Είχαμε περίπου 26,000 επισκέψεις μελών και επισκεπτών σχεδόν από όλο τον κόσμο

Οι πρώτες 10 σε επισκέψεις χώρες:

Αφιερώματα από γνωστά Internet sites:

Thats life portal
Auto Triti
Digital Life
All about Thessaloniki
Emea.gr

- Φιλοξενία των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Λέσχης φίλων 2cv

Μέσα στον Αύγουστο αλλάξαμε board και επιλέξαμε ένα από τα ποιο σύγχρονα παγκοσμίως που παρέχει άπειρες δυνατότητες και κατά γενική ομολογία είναι πανέμορφο:love:

Το πρώτο μας phpbb borad :)

Ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμα να επισκέπτεστε το forum, να διαβάζετε και να συμμετέχετε όπως μπορείτε. Όταν βλέπετε ένα 2cv ή ένα ιστορικό Citroen να σκέφτεστε το my2cv. Αν χρειαστείτε εσείς ή κάποιος φίλος σας βοήθεια να τον παραπέμπεται εδώ :)

Ας συνεχίσουμε μαζί αυτό που φτιάξαμε ως τα γεράματα μας:citroen:

Χρόνια μας πολλά:lovecitroen::ballons:

Last edited:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.323
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Σήμερα σβήσαμε το πρώτο μας κεράκι ... να είμαστε καλά για να τα σβήνουμε για πολλά χρονια ακόμη ...να τα εκατοστησουμε!!! :ballons:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.051
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
χρονια πολλα καλα ποσταρισματα σε ολους με πλουσιο φωτογραφικο και περγραφικο υλικο πραγματικα χαιρομαι που ειμαι μελος σε αυτην την κοινοτητα ας μην εχω ντεσεβαδι αλλα εχω μεσα μου την αρρωστια του αεροψυκτου 2κυλινδρου...
χαιρομαι που ισως εχω βοηθησει και γω σε αυτο το φορουμ οχι στο στησιμο και στην εναρξη αλλα στην μετεπειτα πορεια...

Top Bottom