Γιατί έχω 2CV?

Reaction score
80
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Ξεκινάω ένα θέμα για να γράψει ο καθένας τους λόγους που έχει 2CV. Μην τολμήσει κανείς να γράψει ότι το έχει γιατί το αγόρασε φθηνά γιατι θα διαγραφτεί αυτόματα.

DimitrisR

Member
Reaction score
15
Πόντοι
0
Αναφέρθηκε και σε άλλο σημείο του forum και από άλλο μέλος: " με έβαλε ο πιτσικράκης και πήρα" ! Με εκφράζει απόλυτα προς το παρόν!
Περισότερα όταν με το καλό το ξαναοδηγήσω!

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Ο λογος ; Πήρα δυο στην τιμή του ενός ...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Ο δεύτερος λόγος ... Ειναι ότι ακόμα και στο μέτωπο έχω κομμάτι απο προφυλακτιρα 2cv... Πως να μην έχω τουλάχιστον δυο...

kp61

Member
Reaction score
2
Πόντοι
262
δεν εχω....ευτυχως η δυστηχως (πραγματικα δεν ξερω τι να πω....)
αλλα οταν το ειχα (το 1985) μετα απο ενα ρενω 4L, σαν πρωτο και κυριο αυτοκινητο, εκανε θραυση :lol:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
kp61 said:
δεν εχω....ευτυχως η δυστηχως (πραγματικα δεν ξερω τι να πω....)
αλλα οταν το ειχα (το 1985) μετα απο ενα ρενω 4L, σαν πρωτο και κυριο αυτοκινητο, εκανε θραυση :lol:
E νομίζω καιρός να αποκτήσεις.. Καλώς ήρθες ;)

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Καθώς μαστορευα και προσπαθούσα να ισιωσω τον προφυλακτιρα με σφυρί και κατσαβιδι,πετάχτηκε ένα κομμάτι προφυλακτηρα και καρφώθηκε στο μέτωπο μου,στο νοσοκομείο που πήγα προληπτικά μου είπαν ότι είχε καθαρίσει η πληγή αλλά τελικά ανακάλυψα ότι εχει μείνει σίδερο...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
μα το πήρα φτηνά...για αυτό! :X

Σοβαρά τώρα, όλα αρχίσανε το 1981 όταν ο πατέρας μου πήρε στην μητέρα μας ένα από τα τρία Charleston (τις πρώτης σειράς τον 8000 αυτοκινήτων, με φανάρια βαμμένα rouge delage, & ταμπουρόφρενα εμπρός και pied du poule ύφασμα στα καθίσματα) που είχανε εισαχθεί στην Ελλάδα τότε. Συγγρού 100 Συγγελίδης θυμάμαι πως λεγότανε τότε η έκθεση. Έναν χρόνο αργότερα έβγαλα το δίπλωμα και & βούτηξα το charleston από την μητέρα μου. Ατέλειωτες βόλτες στις παραλίες του Μαραθώνα και του σχοινιά. Βόλτες με καλούς φίλους, και με αγαπητά ξαδέρφια, και με άλλα αγαπητά πρόσωπα... και την Beta μας.
Ο Charly, όπως το λέγαμε το 2CV μας, ήτανε και το αμάξι που το 1994 πήγε την γυναίκα μου στην εκκλησιά όταν παντρευτήκαμε. Ήτανε το αμάξι με το οποίο έμαθα και στα ξαδερφάκια μου να οδηγούνε στους χωματόδρομους του Διονύσου. Το 1983 πήγα για σπουδές και ξενιτεύτηκα που λέτε. Πήρα ένα μεταχειρισμένο Visa SuperE. Ήτανε πιο βολικό για τα μακρινά ταξίδια όταν επέστρεφα στην Αθηνά από Βιέννη (1756km), στην οικογένεια μου και στον Charly. Ο Charly βέβαια όταν δεν ήμουνα κοντά του υπέφερε τρομερά. Η αδερφούλα μου και ο πατέρας μου του αλλάζανε τα φώτα, οπότε κάθε καλοκαίρι τον επισκεύαζα για να τον & ξανά σακατεύουν...
Το 1992 πήρα το πρώτο μου 2CV στην austria, ένα λευκό με κόκκινα φτερά. Το αγαπούσα πολύ αυτό το αμάξι αλλα όχι σαν τον Charly. Το 1999 μια νύχτα ο Charly έκανε φτερά, τον κλέψανε κάτι παλιάνθρωποι, κακιά τους ώρα. Όλη μας στην οικογένεια αισθανόμασταν λες και είχαμε χάσει έναν στενό φίλο, έναν συγγενή, τρελάρα μας.
Δυο ατέλειωτα χρόνια χωρίς charleston... Εντωμεταξύ έψαχνα σαν παλαβός ένα charleston εδώ στην austria, αλλά τίποτα, μόνο κάτι ερείπια, ανακατασκευασμένα με καθόλου μεράκι και με τρελά πράγματα. Ένας είχε βάλει καθίσματα από Renault, άλλος πάλι είχε αλλάξει ότι θες μέσα, και βέβαια τα αμάξια εδώ υποφέρουνε πολύ από σκουριά. Τελικά τον Σεπτέμβριο του 2001, ακριβώς μετά από 20 χρόνια που είχαμε πρωτοπάρει τον Charly, βρήκα ένα 1987ari Charleston του κουτιού. Το πλήρωσα τότε 2234 Euro. Λεφτά τότε δεν υπήρχανε βέβαια, και έτσι αναγκάστηκα και πούλησα το λευκό/κοκκινάκι που είχα.

Εντωμεταξύ η τρέλα έφτασε στο αποκορύφωμα, από το 2003 έχω ανακαινίσει τουλάχιστον 14(!) 2CV, ανάμεσα και ένα ΑΖΥ, ένα AK350 και ένα ΑΚ400.
Τα έδωσα όλα σε εκλεκτά άτομα που εκτιμούν την αξία τους και τα φυλάσσουν σε garage. Και βεβαίως τα δίνω ακριβά για να μη λένε πως τα πήραν φτηνά...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Flaminio Bertoni said:
Καθώς μαστορευα και προσπαθούσα να ισιωσω τον προφυλακτιρα με σφυρί και κατσαβιδι,πετάχτηκε ένα κομμάτι προφυλακτηρα και καρφώθηκε στο μέτωπο μου,στο νοσοκομείο που πήγα προληπτικά μου είπαν ότι είχε καθαρίσει η πληγή αλλά τελικά ανακάλυψα ότι εχει μείνει σίδερο...
Χαχαχα, μόνο σιδέρο έχει μείνει λες...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Φοβερή ιστορία αυτή με τον Charlie :sorry:
Ως μέλος της οικογένειας την έζησα σε όλο της το μεγαλείο την ιστορία.. Πράγματι ήταν σαν να χάσαμε άνθρωπο.. Βέβαια σε κάθε κακό υπάρχει και ένα καλό.. Λόγω της κλοπής άφρισες και από τότε απέκτησες ούτε και εσύ ξέρεις πόσα 2CV, DS, Ami, Dyane κλπ :D

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Το θυμάμαι τον charly , είναι το αυτοκίνητο που μου κόλλησε το μικρόβιο... θυμάμαι τα ωραία καθίσματακια ‘pied du poule’ και τις άπειρες απερίσκεπτες βολτουλες με ανοικτή σκεπή... ο θόρυβος τις μηχανής του ήταν τόσο ξεχωριστός και κάθε φορά που το άκουγα μου προκαλούσε απέραντη ευτυχία...στην φωτο ο συγκεκριμένος charly με μένα μέσα ακόμα παιδί, το ημερολόγιο τότε σημείωνε το μακρινό 1981'... έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια δεν άντεξα και πήρα και εγώ ένα charly γκρι...

visa chrono

Member
Reaction score
28.526
Πόντοι
1.607
Εχω 2cv γιατι ειναι το πρωτο αμαξι που απεκτησα ,ανακατασκευασα (σχεδων μονος) και μετα απο 20+ χρονια μαζι του με κανει και χαμογελω καθε φορα που καθoμε στο τιμονι η το χαζευω απο εξω
Α και ειναι αυτο που μ εκανε να γραψω 2 ποστ συνεχομενα σ ενα forum...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
visa chrono said:
Εχω 2cv γιατι ειναι το πρωτο αμαξι που απεκτησα ,ανακατασκευασα (σχεδων μονος) και μετα απο 20+ χρονια μαζι του με κανει και χαμογελω καθε φορα που καθoμε στο τιμονι η το χαζευω απο εξω
Α και ειναι αυτο που μ εκανε να γραψω 2 ποστ συνεχομενα σ ενα forum...
Εγώ κλείνω 20 χρόνια μαζί του τον Ιούλιο του 2013 :rotfl:

divol

Member
Reaction score
8
Πόντοι
0
Αν και δεν ημουν ποτε θαυμαστης μεχρι που απεκτησα, αφου δεν ειχα και ποτε επαφη που θεωρω οτι αυτο ειναι που σε κανει και κολλας, τωρα πλεον νομιζω πως δεν μπορω να το αποχωριστω (κυκλοφορω απ οταν το πηρα καθημερινα και μπορω να πω κανω και αρκετα χλμ) και ο λογος για μενα ειναι αυτο που ανεφερε κι ο φιλος πιο πανω οτι σε κανει και χαμογελας καθε που το οδηγας αλλα επισης κι οτι ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ...

Reaction score
80
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Η πρώτη μου οπτική επαφή με το 2CV ήταν όταν μικρός (6-8 ετών) γύρω '75- '78 με πήγαινε ο πατέρας μου σχολείο και βλέποντας ένα 2CV τον ρώτησα γιατί αγοράζει κάποιος ένα τόσο άσχημο αυτοκίνητο. Εκείνος μου απάντησε γιατί είναι φθηνό. Άρχισα σιγά-σιγά να τα παρατηρώ και έβλεπα αυτά που έγραφαν 4 (435cc) και αυτά που έγραφαν 6 (602cc). Με τα χρόνια άρχισα να τα συμπαθώ. Όταν μετά από χρόνια πήρε η θεία μου και με πήγε τις πρώτες βόλτες το ερωτεύτηκα. Το '85 πήραμε το πρώτο 2CV και άρχισα να μαθαίνω να οδηγάω χωρίς δίπλωμα για 2 χρόνια αυτοδίδακτος. Το ότι είχα 2CV με έσωσε άπειρες φορές στα 'εγκλήματα "που έκανα. Κάτι μια τούμπα στη Μιχαλακοπούλου κατευθείαν με την οροφή (χωρίς ναχτυπήσω στο πλάι) μέσα σε μια αυλή στο άλλο ρεύμα που δεν έπαθα γρατζουνιά κάτι μια είσοδο σε υπουργείο (χωρίς θύματα) , καμιά 50 ψιλοσοβαρά ατυχήματα κι έδεσε το γλυκό. Αγώνες 2CV-CROSS '90-'93, αγώνες με 2CV 4x4
ιδιοκατασκευή με σασί SAMURAI (ξέρω ιερόσυλος), εκδρομές σε Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη για 25 χρόνια είναι μόνο μερικές από τις άπειρες εμπειρίες που έχει προσφέρει απλόχερα το 2CV.
Έχουν περάσει καμιά εκατοστή τουλάχιστον από τα χέρια μου και είναι το κανονικό μας οικογενειακό αυτοκίνητο (παντρεμένος με παιδί). Σε όλα αυτά τα χρόνια το έχω υποβάλλει σε απίστευτες δοκιμασίες και με εξαίρεση μερικά υπερφυσικά πράγματα (όχι όλα), μού έχει κάνει όλα τα χατίρια. Η πρώτη ερώτηση που έκανα πάντα σε γυναίκα που γνώριζα ήταν αν της αρέσει και μόνο έτσι συνέχιζα. Μην σας πολυκουράζω θα καταλάβετε σύντομα την πετριά που έχω φάει.
Το 2CV θα είναι το μόνιμο αυτοκίνητό μου σε καθημερινή χρήση μέχρι να πεθάνω.

Reaction score
80
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Pierre Boulanger said:
Έχω σε βίντεο μερικά από τα εγκλήματα σου σε μια πλατεία στου Παπάγου στα μέσα της δεκαετίας του '90 :p

Ρε Τόλη τότε είχα ήδη ηρεμήσει..

Top Bottom