Γενική συζήτηση για Citroen GS & GSA

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Χμμ.. Τώρα τι να πω για αυτό το θέμα..

Συμφωνώ πως τα σημερινά Citroen δεν είναι πρωτοποριακά αμάξια.

Ποιος τα θέλει τα πρωτοποριακά αμάξια?
Ας πάρουμε την τελευταία μεγάλη Citroen την C6. Πολύ πρωτοποριακό αμάξι, όχι βέβαια σαν την DS αλλά είχε τα αυθεντικά γονίδια της μάρκας που λατρεύουμε.
Έξαλο αεροδυναμικό σούπερ υδροελαστική με όλα τα μπλιμπλίκια που μπορεί κάποιος να φανταστεί.
Head up display, active καπό για την προστασία πεζών ενεργά φώτα και λοιπά.
Σχεδιασμένη για ανθρώπους που ξέρουν να απολαμβάνουν την ζωή με όλες τις ανέσεις της.
Για άτομα που πιστεύουν πως έτσι και αλλιώς η ζωή είναι πολύ σκληρή και για αυτό η ανάρτηση του αυτοκινήτου τους πρέπει να είναι μαλακή.

Για άτομα που θέλουν να ξεχωρίζουν από το σύνολο, για άτομα τα οποία θέλουν να είναι διαφορετικά για Citronistes καθαρόαιμους
Τι απέγινε το C6?
Η παραγωγή σταμάτησε φέτος το καλοκαίρι λόγω ανύπαρκτης ζήτησης
Όλοι μα όλοι, θέλουν γερμανικά αμάξια σκληρά, παράλογα δυνατά, και κακοσχεδιασμένα, όπως κάτι BMW που δεν ξέρουν αν είναι coupe ή SUV, ή το νέο golf που μοιάζει με το προηγούμενο, που έμοιαζε με το προηγούμενο που έμοιαζε με το προηγούμενο κλπ.

Mercedes, Audi, BMW... για να δείξουμε στον γείτονα πως είμαστε πλούσιοι.
Οπότε αν θέλεις να επιζήσεις στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα πρέπει να φτιαχνεις γερμανικού τύπου αμάξια.

Αυτά βέβαια είναι βαρετά για εμάς τους Citroenistes όμως ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Citroen.
Προσωπικά καταλαβαίνω γιατί τα σημερινά Citroen είναι όπως είναι και με την κατάργση της υδροελαστικής θα έχει πεθάνει για εμένα. Δυστυχώς σήμερα δεν μετράει τι όνειρα έχεις αλλά μόνο τα χρήματα και η εμπορική επιτυχία.

Όλα τα συμβατικά αμάξια είναι πια ξεπερασμένα και τα συγκρίνουμε με τα υπέροχα αμάξια που κατασκευάζει μια μικρή και τολμηρή εταιρία

To model S για παράδειγμα είναι full electric έχει range που φτάνει τα 480km είναι δυνατό γρήγορο. εντελώς αθόρυβο, οικολογικό και με καλή ανάρτηση μια και χρησιμοποιεί πνευματική ανάρτιση. Είναι ένα αμάξη που η Citroen θα έπρεπε να είχε βγάλει πρώτη.

Τώρα όλα τα fossil αμάξια εμφανίζονται σαν δεινόσαυροι μια άλλης εποχής.
PS: Από 13 Απριλίου έχουμε ένα ηλεκτρικό Citroen C-Zero στην οικογένεια και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Reaction score
80
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Πάνω στο προηγούμενο. Citrobella δεν αμφιβάλω για όλα αυτά που είπες αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Δεν με ενδιαφέρει αν τα αφεντικά δεν την αφήνουν να βγάλει τα αυτοκίνητα που θέλει. Το θέμα είναι πως εδώ και πολλά χρόνια βγάζει μόνο απλά καθημερινά αυτοκίνητα που δεν νομίζω ότι διαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ από οποιοδήποτε άλλο Toyota Hyundai κλπ . Πάντα κατά τη γνώμη μου (γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει) και μιλάω για αυτοκίνητα μέχρι τη μεσαία κατηγορία γιατί υπήρξαν και ελάχιστες εξαιρέσεις στα πιο μεγάλα.

Περιμένω τις πέτρες, αλλά θα πρέπει να κρίνετε πρώτα αντικειμενικά και χωρίς να επηρεάζεστε από συναισθήματα που γεννήθηκαν λόγω των απίστευτων αυτοκινήτων που έφτιαχνε η Citroen τα παλαιότερα χρόνια.

divol

Member
Reaction score
8
Πόντοι
0
Φιλε citrobella, διαβαζοντας τα χαρακτηριστικα της c6 οπως τα αναφερεις δεν βλεπω τιποτα το πρωτοποριακο. Αυτο που βλεπω εγω στην c6 ειναι απλα ενα ιδιαιτερο σχεδιαστικα οχημα (εμενα μου αρεσει πολυ) το οποιο δεν εχει τιποτα παραπανω απο τα μπλιμπλικια των υπολοιπων συγχρονων αυτοκινητων της κατηγοριας του και απλα εχει την υδροπνευματικη που την γνωριζουμε εδω και 50 χρονια... Επισης ηταν πολυ ακριβο, ακριβοτερο απο την bmw5 ακομα και απο καποιες εκδοσεις της jaguar xf, και με πολυ κακη μεταπωλητικη αξια. Ας ειμαστε ρεαλιστες οταν καλεισε να πληρωσεις πανω απο 50000ευρω (νομιζω εκανε στην ελλαδα καπου στα 53-55 χιλιαρικα διωρθωστε με αν κανω λαθος) για ενα citroen περιμενεις οχι απλα να ειναι διαφορετικο σχεδιαστικα αλλα να κανει παταγο με τις προηγμενες τεχνολογιες που διαθετει και δεν τις βρισκεις σε κανενα αλλο αμαξι και να μεινει στην ιστορια οπως εκανε το ds...
Η δικη μου γνωμη....

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
divol said:
Φιλε citrobella, διαβαζοντας τα χαρακτηριστικα της c6 οπως τα αναφερεις δεν βλεπω τιποτα το πρωτοποριακο. Αυτο που βλεπω εγω στην c6 ειναι απλα ενα ιδιαιτερο σχεδιαστικα οχημα (εμενα μου αρεσει πολυ) το οποιο δεν εχει τιποτα παραπανω απο τα μπλιμπλικια των υπολοιπων συγχρονων αυτοκινητων της κατηγοριας του και απλα εχει την υδροπνευματικη που την γνωριζουμε εδω και 50 χρονια... Επισης ηταν πολυ ακριβο, ακριβοτερο απο την bmw5 ακομα και απο καποιες εκδοσεις της jaguar xf, και με πολυ κακη μεταπωλητικη αξια. Ας ειμαστε ρεαλιστες οταν καλεισε να πληρωσεις πανω απο 50000ευρω (νομιζω εκανε στην ελλαδα καπου στα 53-55 χιλιαρικα διωρθωστε με αν κανω λαθος) για ενα citroen περιμενεις οχι απλα να ειναι διαφορετικο σχεδιαστικα αλλα να κανει παταγο με τις προηγμενες τεχνολογιες που διαθετει και δεν τις βρισκεις σε κανενα αλλο αμαξι και να μεινει στην ιστορια οπως εκανε το ds...
Η δικη μου γνωμη....
Σύμφωνοι, εκτός από το θέμα της υδροελαστικής που είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εδώ και 50 χρόνια. Ήθελα να πω πως αυτά καθεαυτά τα γονίδια των παλιών Citroen δεν έχουν περάσει αυτή την εποχή που μετράνε άλλα πράγματα περισσότερο. Δηλαδή ένα αμάξι σπορ είναι πιο επιθυμητό από ένα αμάξι άνετο. Λές και οι ιδιοκτήτες τρέχουν καθημερινά σε αγώνα. Είναι γελοίο αλλά έτσι είναι η εποχή μας.
Εγώ θα περίμενα ένα μεγάλο Citroen να είναι όπως η C6 με την ειδική υδροελαστική της και με την ηλεκτροκίνηση του Tesla model S. Αυτό θα ήταν αμάξι άξιο για εγγονή της DS!
Αλλά τι να λέμε τώρα.. Η DS ήταν και θα είναι αιωνίως αυτοκίνητο 20 χρόνια μπροστά από όλα τα αυτοκίνητα της εποχής της, άσε που ακόμα πολλά από τα υπάρχοντα δεν έχουν φτάσει την ποιότητα της ούτε τώρα...

Επειδή οδηγώ καθημερινά (το καλοκαίρι μόνο βέβαια) DS CX C6 αλλά και 2CV, μπορώ να πω πως η C6 είναι άξια να λέγεται Citroen.

Marios

Moderator
Reaction score
1.347
Πόντοι
517
Περιοχή
Αθήνα - Αίγινα
citrobella said:
PS: Από 13 Απριλίου έχουμε ένα ηλεκτρικό Citroen C-Zero στην οικογένεια και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.
Μόλις διάβασα αυτό μου ήρθε μια ωραία ιδέα: φανταστείτε τα σωθικά του C-Zero εφαρμοσμένα σε ντεσεβο :O θα ήταν τέλειο.

Σε όλα τα άλλα συμφωνώ. :)

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Marios said:
citrobella said:
Μόλις διάβασα αυτό μου ήρθε μια ωραία ιδέα: φανταστείτε τα σωθικά του C-Zero εφαρμοσμένα σε ντεσεβο :O θα ήταν τέλειο.

Σε όλα τα άλλα συμφωνώ. :)
Αγαπητέ Μάριε,
Θα γελάσεις το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό που λες. Επειδή το 2CV είναι και ελαφρύ αλλά και μεγάλο αμάξι και έχει αρκετό χώρο μέσα στο σασί του για να μπούνε μπαταρίες θα ήταν ιδανικό να γίνει ηλεκτρικό. Ο πειρασμός είναι μεγάλος. Μια τεχνική σχολή εδώ στο Graz της Αυστρίας έφτιαξε ένα το οποίο είδα σε κίνηση σε μια επίδειξη. Στο youtube υπάρχει βίντεο από την Ουγγαρία με ηλεκτρικό 2CV.
Το δύσκολο είναι να βγει άδεια σε αυτοσχέδιο αμάξι.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Το συμπέρασμα άσχετα με την γνώμη που μπορεί να έχει ο καθένας για το κατάντημα της Citroen είναι ένα.
Όποιος έχει ένα (ή περισσότερα) ιστορικά Citroen ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ!

visa chrono

Member
Reaction score
28.529
Πόντοι
1.607
Καπου στα μεσα του 85 μπηκε στην ζωη της οικογενειας ενα αμαξι που θα εμενε μαζι μας ποιο πολυ απο οτι αλλο με τα καλα του και με τα κακα του και θα εκανε περιπου 400000 γυρνωντας ολη την ελλαδα.
Η ιστορια ξεκιναει ενα μεσημερι γυρνωντας με τους γονεις μου σπιτι μεσα στο mini μας και με την και.. καλα αφελης ερωτηση της μητερας μου ¨" Τι χρωμα θελεις να ειναι?",εγω απορημενα ρωτο ποιο ,μα το καινουργιο μας αμαξι!!
Μπλε μεταλλικο αναφωνει ο πιτσιρικας και το θελημα του εγινε πραγματικοτητα.
Μιλαμε φυσικα για ενα GSA pallas που αγοραστηκε καινουργιο απο την τοτε αντιπροσωπεια με εξτρα το χρωμα, τον αναπτυρα τις ζαντες αλουμινιου και αν θυμαμαι και την πισω αεροτομη.Φυσικα για ολα αυτα οι γονεις μου περιμεναν τεσσερις μηνες και δεν ξεχνω την ατακα μου ¨΄Μηπως με κοροιδευετε?", οπως και δεν ξεχνω την πρωτη μερα που το ειδα .
Περπαταγα μεσημερη απο το σχολειο πισω και καθως εστριβα στην γωνια του σπιτιου μπροστα μου εμφανιστηκε γυαλισμενη και αστραφτερη και εγω να βρισκομε με τρελο χαμογελο διπλα της σαν να μου εχουν χαρισει το καλυτερο παιχνιδι.
Απο τοτε οι αναμνησεις και οι εικονες πολλες αυτοκινητα ηρθαν και αλλα ποιο μεγαλα ποιο ακριβα και συνχρονα αλλα το gsaki μας παντα εκει ..οπως και οταν πηρα διπλωμα δεν προσμονουσα για κατι αλλο παρα να την οδηγω μονο εγω!
Εκει εμαθα να οδηγαω (νομιμα) να στριβω και να απολαμβανω οδηγησει..
Προβληματα ειχε ,και απο την αρχη μαλιστα αλλα τωρα που γυρναω πισω νομιζω πως τα αξιζε(παρολο που πολλες φορες πιστευα πως μας εχει κοστισει πεντε αμαξια :) )
Ενα πρωι το ειχα παραχωρησει στον πατερα μου να με παει στα κτελ και ακριβως στις στηλες ολυμπιου διος και στριβωντας για συγγρου βρεθηκαμε να στριβουμε με τις τρεις και την ροδα να σταματαει μπροστα σε εναν ταξι που δεν νομιζω να τον ενοιαζε εκεινη την στιγμη αφου ειχε μεινει να κοιταει την πορεια του αυτοκινητου να στριβει κανονικα και να παρκαρει κανονικα λιγο ποιο κατω :lol: :lol: .
Οπως και για τα κυβικα που ειχε ταξιδευε μια χαρα (βοηθουσε και η καλη αεροδυναμικη) οπως και τα φρενα ηταν κορυφαια.
Φυσικα οι διαροες αποτελουσαν συνηθες φαινομενο !!
Αναμνησεις που εχω για αυτο το αμαξι προσπαθησα να μεταφερω σε πεντε αραδες,δεν ξερω εαν τα καταφερα αλλα για εμενα αυτο το citroen gsa pallas θα ειναι παντα χαραγμενο στο μυαλο μου.
Οπως και αλλα πραγματα...(ο λογος που εγραψα αυτες τς γραμμες σημερα)
Καλο βραδυ.

nonos

Member
Reaction score
23.854
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Η συγκεκριμενη ειναι σπανια gs x2...
Μου θυμισες τι τραβηξα rant2 για να βγαλω μια γαλαζια γνησια x3 απο διαλυτηριο στη Πατρα το χειμωνα του 2010 για λογαριασμο φιλου..

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Η συγκεκριμενη ειναι σπανια gs x2...
Μου θυμισες τι τραβηξα rant2 για να βγαλω μια γαλαζια γνησια x3 απο διαλυτηριο στη Πατρα το χειμωνα του 2010 για λογαριασμο φιλου..
Την έσωσες?? Την έχει ακόμα? Τι είναι το Χ2, Χ3 κλπ?

nonos

Member
Reaction score
23.854
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Μετα κοπων και βασανων σε 2 τροπετα αφου δε δελεαστηκε ακομα και με 1000e και με τιποτα ολοκληρη!! Υπαρχει το αυτοκινητο ακομα και θα γινουν ολα μετατροπη με σασσι gs ωστε να φτιαχτει μια ρεπλικα. Ψαξαμε ΦΕΚ τοτε, μιλησαμε με δικηγορο, μεχρι που βρηκαμε τον ιδιοκτητη και του προτειναμε το 1000ρικο που εδινε η κυβερνηση για τη δωσει σε μας αφου η αποσυρση δεν ειχε ολοκληρωθει..!!ηθελε 2000e γιατι αλλαζε αυτοκινητο και η κυβερνηση εδινε ακομα ενα 1000ρικο για αγορα καινουργιου.. οποτε συμβιβαστηκαμε σε καλη τιμη με αυτο τον τροπο.

Τα x2 x3 ειναι σπανιες εκδοσεις με πολλες διαφορες σε εξοπλισμο,εμφανιση αλλα και μηχανικα.. ειναι offtopic ομως και καλυτερα να μεταφερεις τη συνομιλια σε αναλογο θεμα για να συνεχισουμε εκει..:D

nonos

Member
Reaction score
23.854
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Η πιο σπανια απο τις GSX ηταν η x3 η οποια πουληθηκε μονο για λιγους μηνες μεσα στο 1979..ειναι ιδιαιτερα συλλεκτικη και σπανια και η μονη gs με 5αρι σασμαν και το 1.299 μοτερ.. δε μπορω να θυμηθω τι παραγωγη ειχε... νομιζω ειναι λιγοτερες απο τις 5000 μαυροκοκκινες basalte που ειναι κι αυτη συλλεκτικη εκδοση...
Ειχε επισης αλλο καρμπυρατερ..μονοκομματα καθισματα με ενσωματωμενο το προσκεφαλο και ταπετσαρια "καρω" σχεδιασης..κιτρινους προβολεις ομιχλης οπως στις παραπανω φωτο.. μεταλλικους προφυλακτηρες αλλα βαμμενους μαυρους.. διακοσμητικο μαυρο σιριτι κατα μηκος των πορτων..αλλης σχεδιασης ζαντες, διαφοτερικο πινακα οργανων, διακριτικο " x3 " στο πορτμπαγκαζ, μαυρα πλαισια παραθυρων και μαυρο πλαισιο εμπρος μασκας..

Αποστολη αν εχεις τη διαθεση κανε ενα κοπο και μετεφερε τα μεταξυ μας ποστ απο το θεμα "φωτογραφιες gs/gsa" εδω που ταιριαζουν πολυ περισσοτερο :D

Top Bottom