Γενική συζήτηση για Citroen GS & GSA

ΜΙΛΤΟΣ

Member
Reaction score
660
Πόντοι
447
Παιδια καλησπερα ειμαι καινουργιος στο forum και ειμαι αλλοs εναs με τρελλα στα citroen . Εχουν περασει απο τα χερια μου σχεδον ολα τα μοντελα της citroen (gs,gsa,axel,bx,xanthia,2cv) Το τελευταιο μου αποκτημα ειναι το μπλε gs μοντελο 1978 που που φαινεται και στην φωτογραφια του προφιλ μου.Αν καποιος ξερει καποιο συνεργειο για το gs θα το εκτιμουσα. Ευχαριστω εκ των προτερων......!!!!

nonos

Member
Reaction score
23.854
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
πωπω μας εφτιαξες τωρα! για πες εκδοση ,μοτερ,γνησιοτητα και φυσικα καμια μεγαλυτερη φωτογραφια! Σε ποια περιοχη βρισκεσαι? για Αθηνα και Πατρα ξερω για συνεργεια!

Λίγα λόγια για την GS από το περιοδικό DRIVE: http://www.drive.gr/posts/paroysiaseis/citroen-gs-1971-1979

Εγω θα ελεγα να προσεχει τι γραφει.. Δε μπορεις να στηνεις ενα αρθρο αναφερομενος στο μεγαλυτερο μερος του στο 1015 μοτερ και στο πορτμπαγκαζ ! το οποιο παραδεχεται οτι ηταν τεραστιο! και ειχε εντελως ορθογωνιο σχημα εντωμεταξυ.... Για τις επιδοσεις καποιος να του θυμισει τι τελικη ειχε το 1015 και ποσο αλλα 1300αρια της κατηγοριας καθως η gs ειχε εκπληκτη αεροδυναμικη.. το 1299 μετατροπη του πατερα εριχνε σε τελικη στην ascona 1.7 του κουμπαρου...... Το μονο αμαξι της κατηγοριας και εποχης της gs για το οποιο θα το σκεφτομουν θα ηταν μια alfasud με την προυποθεση να σκουριαζει οσο και μια gs.

Last edited:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Καλός ήρθες Μίλτο, εδώ είμαστε όλοι μΕ την ίδια τρέλα...

ΜΙΛΤΟΣ

Member
Reaction score
660
Πόντοι
447
ευχαριστω για το καλωσορισμα Μενω ελευσινα Ειναι το gx 1299cc ολα επανω του ειναι του εργοστασιου τα χιλλιομετρα του 78000 πραγματικα ...το βρηκα και και το αγορασα απο ενα χωριο τησ κοζανησ.....το εφερα ελευσινα οδικωσ χωρισ κανενα προβλημα η τιμη του 1000 ευρω.......συνεχιζω να ψαχνω για gs..............

nonos

Member
Reaction score
23.854
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ο κ.Κουλουρης με το συνεργειο στο Νεο Κοσμο διαθετει προς πωληση μια λεμονι προ του '76 (νικελ πισω φαναρια) σε πολυ παρομοια τιμη με τη δικη σου! Σου στελνω και πμ για μαστορα.
Η μονη gs που φορεσε το 1299 μοτερ ειναι η gs x3 που ειναι πολυ σπανια και αν κρινω απο την φωτογραφια δεν ειναι..;) οποτε φοραει μοτερ απο gsa.. εκτος αν πατησες καταλαθος "x" αντι ¨"s" και με παραπλανησες να νομιζω οτι εννοεις πωςεχεις καποια gsx.
Παρακατω θα βρεις πληροφοριες για τις gs x, gs x2 και gs x3

ΜΙΛΤΟΣ

Member
Reaction score
660
Πόντοι
447
Παιδια δεν ξερω λεπτομερειεσ για τισ gs . Η αδεια του γραφει GX Υπαρχουν κανονικεσ πινακιδεσ.. Για την ιστορια ο παππουσ απο τον οποιο την πηρα ηλθε στην ελλαδα γυρω στα 1979 απο την γερμανια οπου ζουσε και εφερε μαζι του και το αμαξι. μηπωσ ξερετε αλλεσ λεπτομερειεσ που μπορω να δω στο αμαξι για το πιο μοντελο ακριβωσ ειναι .......συμφωνα με τα λεγομενα του παππου δεν ειχε αλλαξει μηχανη .....ευχαριστω...

nonos

Member
Reaction score
23.854
Πόντοι
1.387
Περιοχή

Marios

Moderator
Reaction score
1.347
Πόντοι
517
Περιοχή
Αθήνα - Αίγινα
Μίλτο καλώς ήρθες:kind:

Εγω θα ελεγα να προσεχει τι γραφει.. Δε μπορεις να στηνεις ενα αρθρο αναφερομενος στο μεγαλυτερο μερος του στο 1015 μοτερ και στο πορτμπαγκαζ ! το οποιο παραδεχεται οτι ηταν τεραστιο! και ειχε εντελως ορθογωνιο σχημα εντωμεταξυ.... Για τις επιδοσεις καποιος να του θυμισει τι τελικη ειχε το 1015 και ποσο αλλα 1300αρια της κατηγοριας καθως η gs ειχε εκπληκτη αεροδυναμικη.. το 1299 μετατροπη του πατερα εριχνε σε τελικη στην ascona 1.7 του κουμπαρου...... Το μονο αμαξι της κατηγοριας και εποχης της gs για το οποιο θα το σκεφτομουν θα ηταν μια alfasud με την προυποθεση να σκουριαζει οσο και μια gs.
Βρε νονέ 2 σειρές γράφει για το 1105 μοτερ και άλλες 2 για το πορτμπαγκάζ, για το οποίο συμφωνώ καθώς τι να τα κάνεις τα πολλά λίτρα χωρητικότητας αν το άνοιγμα του είναι μικρό και πιο άβολο και από σενταν ακόμα, με αποτέλεσμα να έχεις ένα ''βαθύ τούνελ'', (θεωρώ λάθος της Σιτροεν που δεν έκανε αυτό το αμάξι εξαρχής 5θυρο όπως ήταν η GSA).
Για την οδική της συμπεριφορά και τα μεγαλύτερα μοτέρ γράφουν τα καλύτερα:)

nonos

Member
Reaction score
23.854
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Οποιος δε θελει να σκυβει τη σηκωνε τερμα πανω και φορτωνε..χαχα ειχε και μεταλλικη εταζερα! η gsa επειδη εγινε 5θυρη χαλασε και το σχεδιο της gs κατα τη γνωμη μου..
Η αποψη μου ειναι οτι θα μπορουσε να ειναι πολυ πιο διθυραμβικο το αρθρο...

ΜΙΛΤΟΣ

Member
Reaction score
660
Πόντοι
447
marios Σε ευχαριστω πολυ για το καλοσωρισμα ... αλλοσ ενασ τρελοσ gsσακιασ στην παρεα .....Συνεχιζω να ψαχνω για GS 1977-1980 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
marios Σε ευχαριστω πολυ για το καλοσωρισμα ... αλλοσ ενασ τρελοσ gsσακιασ στην παρεα .....Συνεχιζω να ψαχνω για GS 1977-1980 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Μίλτο καλώς όρισες και από εμένα :)
Διάβασες το προσωπικό μήνυμα του Νονού? Υπάρχουν συνεργεία που ασχολούνται με GS ότι χρειαστείς είμαστε στην διάθεση σου όλοι.. :D
Κούκλα είναι να την χαίρεσαι και να την προσέχεις σαν τα μάτια σου!

nonos

Member
Reaction score
23.854
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ποσο πολυ της πηγαινε το κιτρινο παντως της GS.. κοιταγα τη φωτογραφια απο το αρθρο.. ισως το πιο ταιριαστο χρωμα..

ΜΙΛΤΟΣ

Member
Reaction score
660
Πόντοι
447
P1010546.JPG
P1010547.JPG
P1010548.JPG

Attachments

Top Bottom