Αυτοκινητιστικές φωτογραφίες εποχής από την Ελλάδα

Nikephoros

Member
Reaction score
14.221
Πόντοι
1.137
Περιοχή
Αθήνα
Μερικές φωτογραφίες από το FB, όλες από την Καλλιθέα, όπου έζησα από τότε που γεννήθηκα, έως τα 31 μου χρόνια:

1968, Λεωφόρος Θησέως:

34257

Θησέως και Αγίων Πάντων, στο Χαροκόπειο, δεκαετία του '20 με μόλις ένα αυτοκίνητο να φαίνεται:
34258

Πάλι 1968, σε μια γειτονιά που πλησιάζει πολύ το πως ήταν η γειτονιά που μεγάλωσα μέχρι την έλευση των "σοσιαλιστών" και των "καταλυτικών" με τις αποσύρσεις:
34259

Θησέως, δεκαετία του '50:
34260

Θησέως, 1924! Στο τέρμα της, στη διασταύρωση με την Ποσειδώνος, δηλαδή στις Τζιτζιφιές. Εκεί υπήρχε παραλία με αμμουδιά! Λίγο πιο κάτω στο Νέο Φάληρο, εκεί που είναι τώρα το Metropolitan, ήταν και το υπέροχο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο ΑΚΤΑΙΟΝ,
34261

Marios

Moderator
Reaction score
1.345
Πόντοι
517
Περιοχή
Αθήνα - Αίγινα
Πλατεία Βικτωρίας

View attachment 34189
Πεζόδρομος σήμερα το σημείο αυτό.
Το συγκεκριμένο μαγαζί στη γωνία, το ουζερί του Λάκη υπάρχει ακόμα, απ' τις καλύτερες προτάσεις για ψάρι στο κέντρο.

minas

Member
Reaction score
2.966
Πόντοι
667
Μερικές φωτογραφίες από το FB, όλες από την Καλλιθέα, όπου έζησα από τότε που γεννήθηκα, έως τα 31 μου χρόνια:

1968, Λεωφόρος Θησέως:

View attachment 34257

Θησέως και Αγίων Πάντων, στο Χαροκόπειο, δεκαετία του '20 με μόλις ένα αυτοκίνητο να φαίνεται:
View attachment 34258

Πάλι 1968, σε μια γειτονιά που πλησιάζει πολύ το πως ήταν η γειτονιά που μεγάλωσα μέχρι την έλευση των "σοσιαλιστών" και των "καταλυτικών" με τις αποσύρσεις:
View attachment 34259

Θησέως, δεκαετία του '50:
View attachment 34260

Θησέως, 1924! Στο τέρμα της, στη διασταύρωση με την Ποσειδώνος, δηλαδή στις Τζιτζιφιές. Εκεί υπήρχε παραλία με αμμουδιά! Λίγο πιο κάτω στο Νέο Φάληρο, εκεί που είναι τώρα το Metropolitan, ήταν και το υπέροχο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο ΑΚΤΑΙΟΝ,
View attachment 34261
Mε ολο το σεβασμο,αλλα νομιζω οτι καποιες λεζαντες ειναι λαθος.
Πχ στη δευτερη φωτο βλεπουμε τη διασταυρωση Θησεως και Χαροκοπου,(οχι Αγιων Παντων).Μεχρι και καποια κτιρια σωζονται κανονικα ως σημερα.
Ενω στην προτελευταια φωτο,θα ελεγα πως δεν ειναι καν στην Καλλιθεα,αλλα μαλλον καπου εξω απο το Βασιλικο κηπο..hmmm
Πολυ ενδιαφερον επισης το οτι περνουσε κανονικα τραμ απο τη Θησεως.Δεν το γνωριζα.

Κατι ακομα που ισως αξιζει διερευνησης,ειναι οτι η δευτερη φωτο μοιαζει να ειναι τραβηγμενη απο το σπιτι του...Αθανασοπουλου.Διολου απιθανο βεβαια,μιας και ηταν απο τους ευκαταστατους της εποχης..

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.398
Πόντοι
747
Πχ στη δευτερη φωτο βλεπουμε τη διασταυρωση Θησεως και Χαροκοπου,(οχι Αγιων Παντων).Μεχρι και καποια κτιρια σωζονται κανονικα ως σημερα.
Ενω στην προτελευταια φωτο,θα ελεγα πως δεν ειναι καν στην Καλλιθεα,αλλα μαλλον καπου εξω απο το Βασιλικο κηπο..hmmm
Πολυ ενδιαφερον επισης το οτι περνουσε κανονικα τραμ απο τη Θησεως.Δεν το γνωριζα.

Κατι ακομα που ισως αξιζει διερευνησης,ειναι οτι η δευτερη φωτο μοιαζει να ειναι τραβηγμενη απο το σπιτι του...Αθανασοπουλου.Διολου απιθανο βεβαια,μιας και ηταν απο τους ευκαταστατους της εποχης..
Συμφωνώ με την παρατήρηση περί Αμαλίας - Βασιλικού κήπου. Πολλά τα τράμ και τα υπόλοιπα στοιχεία για να είναι περιφερειακά. Και η καμπύλη ( στροφή ) απέναντι από την Ρωσική εκκλησία ......χαρακτηριστική.

Nikephoros

Member
Reaction score
14.221
Πόντοι
1.137
Περιοχή
Αθήνα

Κατι ακομα που ισως αξιζει διερευνησης,ειναι οτι η δευτερη φωτο μοιαζει να ειναι τραβηγμενη απο το σπιτι του...Αθανασοπουλου.Διολου απιθανο βεβαια,μιας και ηταν απο τουςh ευκαταστατους της εποχης..
Ναι, οντως ειναι η Χαροκοπου, εκανα λαθος, είχα στο μυαλό μου οτι η φωτογραφία τραβηχτηκε απο την Αγίων Παντων. Και η προτελευταία είναι επισύναψη άλλης φωτογραφίας που δεν την έβλεπα καλά στο κινητό μου! Κάπου την έχασα αυτήν της Θησέως, θα επανέλθω!

minas

Member
Reaction score
2.966
Πόντοι
667
Σε λιγο διαφορετικο πνευμα..Τη λες και εποχης,αφου φαινεται να τραβηχτηκε το 1995

GS παρουσα
34267

Απο εδω

Προσωπικη εκτιμηση,νομιζω οτι ειναι τραβηγμενη εξω απο το εργοστασιο ΕΡΙΟΤΕΚ στον Περισσο.Θα γινει αυτοψια εν καιρω..:ninja:

nonos

Member
Reaction score
21.849
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
03/07/1995 η πρόσκρουση του "Θεόφιλος" στο λιμανι της Χίου.
34305

34306

minas

Member
Reaction score
2.966
Πόντοι
667
Τη βρηκα πεταμενη στο δρομο προχτες.Αγνωστων στοιχειων,υπολογιζω δεκαετιας 30.

upload photos

Υγ.Το εχω ξαναγραψει...Με τι καρδια πετανε τετοια κειμηλια;Ειναι αδιαφορια για την ιστορια τους,η απλα με τη νεα τεχνολογια επαψαν να θεωρουνται σημαντικες οι φωτογραφιες;Η και τα δυο;Η μηπως κατι αλλο;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.398
Πόντοι
747
...θα συμφωνήσω μαζί σου ! Μετά την αναχώρηση κάποιου συγγενή, που τα φύλαγε - αναμνήσεις - αναφορές - νοσταλγία εποχών, φωνάζουν ένα συνεργείο και .........καθαρίζει το οίκημα, από έπιπλα μέχρι ντοκουμέντα. Και κάνουν ανακαίνιση.

Πολλοί, δεν έχουν την έννοια της "ρίζας". Προσωπικά, έχω φωτό του πατέρα μου και της μάνας μου από τα παιδικά τους χρόνια, και τότε οι φωτό ΔΕΝ ήταν εύκολες. Αλλά, φυλάω τις φωτό σε άλμπουμ, και άμα αποχωρήσω, τα παιδιά μου θα τα πετάξουν όλα προφανώς.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.582
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Nikephoros

Member
Reaction score
14.221
Πόντοι
1.137
Περιοχή
Αθήνα
1985:
34392

Αυτός που έχει την 190, θα πρέπει να ήταν πολύ πλούσιος! Η εποχή όπου η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου θεωρείτο έγκλημα κατά του κράτους...

Reaction score
18.022
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
1985:
View attachment 34392

Αυτός που έχει την 190, θα πρέπει να ήταν πολύ πλούσιος! Η εποχή όπου η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου θεωρείτο έγκλημα κατά του κράτους...
Μπορεί και ναυτικός

nonos

Member
Reaction score
21.849
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μιλάγαμε για τη Ραφήνα μερικές σελίδες πισω.. Εδώ ένα σπανιότατο στιγμιότυπο από το 1958!
34725

Top Bottom