Άλλα κλασσικά!

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.513
Πόντοι
747
Ναι, είναι πολύ καιρό εκεί. Και όπως φαίνεται από τις γρίλλιες στο καπώ και τις ζάντες, είναι μία XKR X100 με τoν 4λιτρο V8 και 363 άλογα (420 άλογα, 6τάχυτο κιβώτιο και 4.2 λίτρα από το 2002, μαζί με ένα εμφανισιακό facelift). Μεγάλη η ιστορία τους με τα προβλήματα που είχαν αρχικά οι κινητήρες τους με τα χιτώνια από Nikasil, τα οποία αντικαταστάθηκαν γρήγορα από ατσάλινα. Διορθώθηκαν όλα μετά και έγινε ένα εξαιρετικό και αξιόπιστο GT.
Από αρχές 1981- μέχρι σχεδόν τελος του 1983 που δούλευα για Γερμανική εταιρία, ο Εμπορικός Δ/ντης είχε ένα XJ 5,3 με 360 ίππους. Και κάποια άλλα σπόρ.
Ψάχνω να βρω τα στοιχεία του συγκεκριμένου 5,3 ( καινούργιου τότε ) , και δεν βρίσκω την έκδοση αυτή. Αλλά, ήταν δεδομένα με αυτήν την ιπποδύναμη.
Πήγαινα σχεδόν κάθε δεύτερο μήνα για 5-7-10 ημέρες, ανάλογα με τις υποχρεώσεις, και ταξιδεύαμε από πόλη σε πόλη, όπως και Γαλλία - Βέλγιο - Ολλανδία, at no time, που λένε και στο χωριό μου, και στην autobahn δεν μας "πάταγε" κανένας Ο τύπος ήταν και φανατικός αλλά και οδηγάρα. :D
Απλως, αυτά τα αυτοκίνητα είχαν πολλά τεχνικά προβλήματα. Από κρατήματα και φρένα όμως, ήταν άριστα.
Ο συγκεκριμένος είχε στα νιάτα του 3 ( τρία ) 2CV, τα Felicita I, II, & III, και αναλωνόμασταν σε αυτοκινητιστικές συζητήσεις και είχαμε γίνει κολλητοί. Από μπύρες δε, πρώτοι !!!!!
Τα Felicita ήταν 3, γιατί τα 2 πρώτα στα φοιτητικά του χρόνια, του τα είχαν κλέψει :mad: Και το όνομα, εκπροσωπούσε την ευτυχία, και ήταν στα Ισπανικά, λόγω Ισπανίδας γυναίκας.

@Nikephoros

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.513
Πόντοι
747
Γιατί το λες αυτό;
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά μου φαίνεται ότι είναι ένα από τα πολλά τρίθυρα επαγγελματικά που εισήχθησαν γύρω στο 1990. Η μόνη παραφωνία είναι το χρώμα, που μου μοιάζει για το Tuscan Blue της δεκαετίας του 1970, και φυσικά οι λευκές, αντί για ασημί ζάντες.
Οι πινακίδες φυσικά είναι του 2006-7.
....και αγροτικά ? Λες να έχει και ΡΤΟ ? .......:dash:

Και μην ξεχνάμε ότι ήταν το πρώτο που καθιέρωσε την κατηγορία των πολυτελών 4X4, και το αγαπημένο όχημα της Ελισάβετ της Αγγλίας.
Το 1978 που ήμουν Αγγλία, είχε 1 + χρόνο αναμονή παράδοσης.

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
14.391
Πόντοι
1.137
Περιοχή
Αθήνα
Γιατί το λες αυτό;
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά μου φαίνεται ότι είναι ένα από τα πολλά τρίθυρα επαγγελματικά που εισήχθησαν γύρω στο 1990. Η μόνη παραφωνία είναι το χρώμα, που μου μοιάζει για το Tuscan Blue της δεκαετίας του 1970, και φυσικά οι λευκές, αντί για ασημί ζάντες.
Οι πινακίδες φυσικά είναι του 2006-7.
Κατ' αρχάς να πω ότι κατά λάθος, ξέχασα να σβήσω τις πινακίδες... Δεν ταιριάζουν η γρίλλια, οι ζάντες, οι καθρέφτες και φυσικά ο πίνακας οργάνων από τη δεκαετία του '90. Έχουμε δηλαδή ένα αμάξωμα και ζάντες δεκαετιών '70-'80 με στοιχεία από το '90 (καθρέφτες, γρίλλια, εσωτερικό). Επίσης δε μου φαίνεται να έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην αναπαλαίωση.

Και όμως, βρήκα ένα πιο σύγχρονο 3θυρο που επί σκοπού μετατράπηκε σε εμφάνιση παλαιότερου, στην ιστοσελίδα https://clasanteri.com/portfolio/range-rover-3-9-efi-1990/#&gid=1&pid=84. Αυτού του είδους "backdating" συνηθίζονται σε κάτι τέτοια Αγγλικά κλασσικά, αλλά εγώ προσωπικά είμαι φανατικά εναντίον τους! Ίσως λοιπόν στο συγκεκριμένο Range Rover να επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο.

Nikephoros

Member
Reaction score
14.391
Πόντοι
1.137
Περιοχή
Αθήνα
Από αρχές 1981- μέχρι σχεδόν τελος του 1983 που δούλευα για Γερμανική εταιρία, ο Εμπορικός Δ/ντης είχε ένα XJ 5,3 με 360 ίππους. Και κάποια άλλα σπόρ.
Ψάχνω να βρω τα στοιχεία του συγκεκριμένου 5,3 ( καινούργιου τότε ) , και δεν βρίσκω την έκδοση αυτή. Αλλά, ήταν δεδομένα με αυτήν την ιπποδύναμη.
Πήγαινα σχεδόν κάθε δεύτερο μήνα για 5-7-10 ημέρες, ανάλογα με τις υποχρεώσεις, και ταξιδεύαμε από πόλη σε πόλη, όπως και Γαλλία - Βέλγιο - Ολλανδία, at no time, που λένε και στο χωριό μου, και στην autobahn δεν μας "πάταγε" κανένας Ο τύπος ήταν και φανατικός αλλά και οδηγάρα. :D
Απλως, αυτά τα αυτοκίνητα είχαν πολλά τεχνικά προβλήματα. Από κρατήματα και φρένα όμως, ήταν άριστα.
Ο συγκεκριμένος είχε στα νιάτα του 3 ( τρία ) 2CV, τα Felicita I, II, & III, και αναλωνόμασταν σε αυτοκινητιστικές συζητήσεις και είχαμε γίνει κολλητοί. Από μπύρες δε, πρώτοι !!!!!
Τα Felicita ήταν 3, γιατί τα 2 πρώτα στα φοιτητικά του χρόνια, του τα είχαν κλέψει :mad: Και το όνομα, εκπροσωπούσε την ευτυχία, και ήταν στα Ισπανικά, λόγω Ισπανίδας γυναίκας.

@Nikephoros
360 ίπποι? Σε XJ12 σειράς 3?? Αυτή η ιπποδύναμη δεν υπήρξε ούτε σε XJS V12 δεκαετίας του '90, ή ακόμα και XJS TWR! Με συγχωρείς Γιώργο, μήπως ο ιδιοκτήτης της υπερέβαλε??

nonos

Member
Reaction score
22.150
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αυτο το αυτοκινητο αμφιταλαντευομουν παντοτε αν μου αρεσει αισθητικα ή οχι. Μια αλλη τετοια περιπτωση για εμενα ειναι το Fiat Coupe (ασχετο). Σιγουρα παντως απο κοντα ειναι πολυ καλυτερη αν και η συγκεκριμενη φωτογραφια την αναδεικνυει θα ελεγα!

Nikephoros

Member
Reaction score
14.391
Πόντοι
1.137
Περιοχή
Αθήνα
Αυτο το αυτοκινητο αμφιταλαντευομουν παντοτε αν μου αρεσει αισθητικα ή οχι. Μια αλλη τετοια περιπτωση για εμενα ειναι το Fiat Coupe (ασχετο). Σιγουρα παντως απο κοντα ειναι πολυ καλυτερη αν και η συγκεκριμενη φωτογραφια την αναδεικνυει θα ελεγα!
Εγώ προσωπικά την έβαλα στα κλασσικά και όχι στα youngtimers επειδή θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο κοντινό σχεδιαστικά στην E-type, ιδιαίτερα η ανοιχτή εκδοχή της. Εάν έχεις δει το πρωτότυπο F-type στο οποίο βασίζεται η ΧΚ Χ100, η ομοιότητα είναι φοβερή. Χάρη στη σχεδιαστική ιδιοφυία ενός πολυτάλαντου ανθρώπου, του Geoff Lawson, ο οποίος έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή. Πολύ ομορφότερη για εμένα από το διάδοχό της, την Χ108.

Όσον αφορά τον Chris Bangle και το Fiat Coupe, οι απόψεις όντως διίστανται! Εμένα μου αρέσει πολύ το Fiat Coupe και οι BMW που έχει σχεδιάσει, εκτός από τη σειρά 7! Ιδίως η Ζ4 θεωρώ ότι είναι ένα αριστούργημα που πραγματικά ακολουθεί την αύρα μίας παλιάς εποχής των roadster.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.513
Πόντοι
747
360 ίπποι? Σε XJ12 σειράς 3?? Αυτή η ιπποδύναμη δεν υπήρξε ούτε σε XJS V12 δεκαετίας του '90, ή ακόμα και XJS TWR! Με συγχωρείς Γιώργο, μήπως ο ιδιοκτήτης της υπερέβαλε??
Λες να μην θυμάμαι καλά γέρος άνθρωπος ? Τι να πώ. Και εγώ, δεν βρίσκω τα στοιχεία. Ηταν XJ 5,3. Τελεία. Και από τα 160 km/h με το γκάζι στο πάτωμα, σε κόλλαγε στο κάθισμα. Και βλέπεις τώρα, 2000 κυβικά με 310 ΗΡ.

nonos

Member
Reaction score
22.150
Πόντοι
1.387
Περιοχή
280se w111 με κλασσικες ζημιες απο μακροχρονια χρηση κουκουλας.. :(
36958

36959

nonos

Member
Reaction score
22.150
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ενα Fiat 124 spider στο Innsbruck.

36989

36990

36991

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.513
Πόντοι
747
Αμερικανικών προδιαγραφών. Αρα, πιθανόν εισαγωγή από ΗΠΑ-Καναδά.

nonos

Member
Reaction score
22.150
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Πονταραν πολυ σε αυτη την αγορα και στο τελος το ονομαζαν Fiat Spider 2000. Μαλιστα τα τελευταια δυο χρονια διαθεσης λεγοταν Pininfarina Spider.

Και ενα ταλαιπωρημενοαπο το κλιμα Saab 900 στην ιδια πολη.
36992

36993

36994

minas

Member
Reaction score
2.968
Πόντοι
667
Πρεπει να ηταν πριν καμμια 15ετια περιπου,οταν πετυχα για τελευταια φορα αυτοκινητο με 5ψηφιες πινακιδες σε κανονικη κυκλοφορια(εχω πετυχει βεβαια πιο προσφατα πανω σε καποια παρατημενα).
Ωστοσο,και επειδη εν προκειμενω μιλαμε για καποιες απο τις πολυ πρωτες 5ψηφιες..ενδεχομενως το εν λογω αμαξι να φερει τις αρχαιοτερες εν ενεργεια ελληνικες πινακιδες,εν ετει 2021..

Ford Consul

Θεωρω κατι παραπανω απο βεβαιο οτι ο νονος θα το γνωριζει ηδη,οποτε το βαζω κυριως για τα υπολοιπα μελη...:yawn:

Παει κι αυτο μαλλον....Ποσο κριμα.....:cry::cry:

nonos

Member
Reaction score
22.150
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Και για παρεις ιστορικες διαγραφη φαινεται. Μου φαινεται εξαιρετικα δυσκολο εχωντας συνομιλησει καποτε με τον Ανδρεα ( εγγονος ιδιοκτητη) να πεταχτηκε..

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.513
Πόντοι
747
Εχω στην γειτονιά, 6-ψήφιες παλαιού τύπου, που εκπλήσσουν, γιατι υποτίθεται ότι τις αντικαθιστούν όταν περνάει ΚΤΕΟ.

Ο λόγος είναι ότι δεν "αναγνωρίζονται" από τις κοινοτικές αρχές.

Top Bottom