Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
@Stargazer

C4 b7 '14 1.6 eHDI manual.
Το αυτοκίνητο σε στιφτερες διαδρομές έως και το "φυλάω"... Προς υπεράσπιση του φοράει πολύ κακα αμορτισέρ από το εργοστάσιο. Η συγκεκριμένη έχει ακόμα τα εργοστασιακά με 105.000km εμφανώς πεσμένα σε απόδοση και μετά από μέτρηση σε αμορτισερομετρο επαγγελματια. Αλλά από εκεί και πέρα το αυτοκίνητο δεν προσφέρει καμία οδηγική απόλαυση σε θέμα αίσθησης, ακριβείας, ρυθμισιμοτητας κτλπ. Η οποία απόλαυση είναι από την ευθυβολία, ροπή, ησυχία, κλιμακωση, πρακτικότητα καμπίνας. Ούτε καν ιδιαίτερα άνετο είναι για τους πίσω απορροιας του ημιακαμπτου που ,έχωντας και εμπειρίες οδηγικες ακόμα και από 2.0 vts mk1, τουλάχιστον είναι καλύτερος λειτουργικά από τις mk1. Φυσικά έχω κάνει ακόμα και σερί ταξίδι 500+ km στο πίσω κάθισμα και το λέω. Για παράδειγμα στο κακο οδόστρωμα των ευθειών προς τους Ευζώνους είναι απαράδεκτη η αίσθηση για τους πίσω από τα κουνήματα και τη λειτουργία της ανάρτησης.
Ακριβώς το ίδιο και με το δικό μου C4 Picasso, ο πίσω άξονας είναι χάλια... Ποια είναι η γνώμη σου Χρήστο για το C4 VTS 2.0; Είναι ένα γνήσιο GTi της παλιάς σχολής, αντάξιο του ZX σε οδική συμπεριφορά; Το DRIVE θυμάμαι του είχε βρει 7.7 0-100, πάνω από 220 τελική και πολύ ουδέτερη οδική συμπεριφορά! Είναι επίσης αξιόπιστο;

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μη δεις την τιμή μόνο για τα Amsoil... :lol:
Σε σύγκριση με ένα ημισυνθετικα μια η άλλη έρχεται στη σύγκριση κοστους-χιλιομετρων αλλά το πλεονέκτημα είναι η λειτουργία με λάδι ανώτερων χαρακτηριστικών και οι πιο αραιες επισκέψεις στο συνεργείο (κέρδισμενος χρόνος)..

Last edited:

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
Την είδα...Εγώ χρησιμοποιώ είτε το Motul που ανέφερες είτε το Shell Helix H7, στα 210 και 124. Eίναι από τα λίγα 10-40 που δίνουν προδιαγραφή ΜΒ229.3. Κοίταξα άμεσα και για το Amsoil αλλά δεν είναι στα εγκεκριμένα.

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ακριβώς το ίδιο και με το δικό μου C4 Picasso, ο πίσω άξονας είναι χάλια... Ποια είναι η γνώμη σου Χρήστο για το C4 VTS 2.0; Είναι ένα γνήσιο GTi της παλιάς σχολής, αντάξιο του ZX σε οδική συμπεριφορά; Το DRIVE θυμάμαι του είχε βρει 7.7 0-100, πάνω από 220 τελική και πολύ ουδέτερη οδική συμπεριφορά! Είναι επίσης αξιόπιστο;
Στο θέμα οδηγική απόλαυση, ρυθμισιμοτητα, αίσθηση, είναι κατώτερη των zx - xsara 2.0. Έχει ανώτερο σασσι βέβαια που βοηθάει στα χιλιόμετρα που μπορεί να υποστηρίξει υπό πίεση. Έχει εξαιρετικό μοτέρ επισης που θέλει μία 6η στο σασμάν η οποία λειπει, είναι σημαντικά πιο αξιόπιστη από την 1.4, είχε καταπληκτική τιμή την εποχή της, είναι περισσότερο gt πάρα gti, έχει πολύ καλές επιδόσεις αλλά όχι εκρηκτικές και έχει καταπληκτικής σχεδίασης και ποιότητας καμπίνα η 2.0. Πολλές είχαν δερμάτινα καθισματα, xenon ενεργης δέσμης, και AFIL- σύστημα ενεργοποίησης παρέκκλισης λωριδας(!), εργοστασιακό navigation, τρομερό εργοστασιακό ηχοσύστημα bose και πανοραμική οροφή! Αυτά πριν 20(!) χρόνια. Ειναι πολύ ωραία η αίσθηση αυτού του αυτοκινήτου μέσα, αλλά είναι gt όχι hot hatch. Φυσικά πάσχει στη λειτουργία του πίσω άξονα. Έχωντας λύσει ολικά 3 c4 mk1 ('04-'08) σε επίπεδο να θυμάμαι ολικά πως μπαινει-βγαινει οτιδήποτε χαχα) μπορώ να υπογράψω το εξαιρετικά καλό σασσι και την πολύ καλή ποιότητα συναρμογης-κατασκευηςτης καμπίνας. Έπασχε σε κάποια εξωτερικά πλαστικά ( νεροχυτης εμπρος, τσιμουχες παρμπρίζ-οροφης, ποδιά κινητηρα) και σε συγκεκριμένες βλάβες αναλογως της έκδοσης ( φλατζα-εδρασεις εκκεντροφορων στα 1.4, ασφαλειοθηκη, κλειδαριά πορτμπαγκάζ στα 1.4-1.6) ,ενώ ιδίως τα πρώτα από το εργοστάσιο είχαν τρελό κοπανημαστον ημιακαμπτο από το εργοστάσιο που λυνόταν ακόμα και εντός εγγύησης με αλλαγή bump stop και αμορτισέρ πίσω.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.404
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Στο θέμα οδηγική απόλαυση, ρυθμισιμοτητα, αίσθηση, είναι κατώτερη των zx - xsara 2.0. Έχει ανώτερο σασσι βέβαια που βοηθάει στα χιλιόμετρα που μπορεί να υποστηρίξει υπό πίεση. Έχει εξαιρετικό μοτέρ επισης που θέλει μία 6η στο σασμάν η οποία λειπει, είναι σημαντικά πιο αξιόπιστη από την 1.4, είχε καταπληκτική τιμή την εποχή της, είναι περισσότερο gt πάρα gti, έχει πολύ καλές επιδόσεις αλλά όχι εκρηκτικές και έχει καταπληκτικής σχεδίασης και ποιότητας καμπίνα η 2.0. Πολλές είχαν δερμάτινα καθισματα, xenon ενεργης δέσμης, και AFIL- σύστημα ενεργοποίησης παρέκκλισης λωριδας(!), εργοστασιακό navigation, τρομερό εργοστασιακό ηχοσύστημα bose και πανοραμική οροφή! Αυτά πριν 20(!) χρόνια. Ειναι πολύ ωραία η αίσθηση αυτού του αυτοκινήτου μέσα, αλλά είναι gt όχι hot hatch. Φυσικά πάσχει στη λειτουργία του πίσω άξονα. Έχωντας λύσει ολικά 3 c4 mk1 ('04-'08) σε επίπεδο να θυμάμαι ολικά πως μπαινει-βγαινει οτιδήποτε χαχα) μπορώ να υπογράψω το εξαιρετικά καλό σασσι και την πολύ καλή ποιότητα συναρμογης-κατασκευηςτης καμπίνας. Έπασχε σε κάποια εξωτερικά πλαστικά ( νεροχυτης εμπρος, τσιμουχες παρμπρίζ-οροφης, ποδιά κινητηρα) και σε συγκεκριμένες βλάβες αναλογως της έκδοσης ( φλατζα-εδρασεις εκκεντροφορων στα 1.4, ασφαλειοθηκη, κλειδαριά πορτμπαγκάζ στα 1.4-1.6) ,ενώ ιδίως τα πρώτα από το εργοστάσιο είχαν τρελό κοπανημαστον ημιακαμπτο από το εργοστάσιο που λυνόταν ακόμα και εντός εγγύησης με αλλαγή bump stop και αμορτισέρ πίσω.
Σε ευχαριστώ Χρήστο για τις τόσες πολλές και σημαντικές πληροφορίες!

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Δεν κατάλαβα ότι μιλάμε για δεύτερη γενιά , πρώτη γενιά μου άρεσε πολύ για σύγχρονο αυτοκίνητο δλδ. από όλες τις απόψεις και συμπεριφορά και εμφάνιση και άνεση και τα καλούδια του οδηγου.μακάρι να είχε και υδρο θα ήταν ότι καλύτερο

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
.....δεν ξέρω αν ακόμα μιλάμε για την c5.

Σήμερα, ξαναείδα αυτήν προς πώληση. Σε πολύ καλή κατάσταση. Όποιος ενδιαφέρεται, του λέω.

Θα την έπαιρνα εγω, αλλά θα έπρεπε να πάρω και διαζύγιο.

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Citroen no.11 από σήμερα στην οικογενεια.

Δικό μου εύρημα, αφού το είχα παρατηρήσει σε ακινησία για αρκετό καιρό στη γειτονιά του πατρικού και τελικά αγορά του αδελφού μου. Ασημί Citroen C4 Coupe 1.6 VTS '05 ,143.700km από πρώτο χέρι. Ο εξοπλισμός του είναι απλά αδιανόητος για αυτοκίνητο της ηλικίας του.. μέχρι και xenon κατευθυνόμενης δέσμης. Φωτογραφίες εν καιρώ.

Last edited:
Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
εξοπλισμός του είναι απλά αδιανόητος για αυτοκίνητο της ηλικίας του.. μέχρι και xenon κατευθυνόμενης δέσμης.
Μικρή C6

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ενδεικτικά αναφέρω:
Σαλονι μαύρο alcantara-δερμα και alcantara ταπετσαρία οροφης, διζωνικο clima, xenon φώτα εμπρός ενεργά-κατευθυνομενης δέσμης, αλουμινένιες εργοστασιακές 17αρες ζάντες, αυτόματα φώτα, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, εργοστασιακοι αισθητηρες σταθμευσης, esp-ebd, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες...

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Επειδή κάπου το παρακανα με τους διθυράμβους για αυτοκίνητο με ημιακαμπτο και χωρίς υδροπνευματικη:shifty:
Τζαμι...καθ οδόν για το Λυκαβηττό τη περασμένη Κυριακή.
32529

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αν μη τι άλλο, του γούστου μου μέσα.. :love:
32540

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Και της βάλαμε και τέλεια φτηνά αμορτισέρ πορτμπαγκάζ Αποστόλη.. gpost:up::lol:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Και της βάλαμε και τέλεια φτηνά αμορτισέρ πορτμπαγκάζ Αποστόλη.. gpost:up::lol:
Ακόμα δεν τα έχω βάλει :grin:
Θα μπούνε μέσα στον Νοέμβριο

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Παρακαλώ για μία γνώμη-σύσταση.
Τι αμορτισέρ να τοποθετηθούν σε Xsara Picasso 1.6 16v 2005 120.000χλμ με γνώμονα την άνεση και μακροζωία?
(Μου μοιάζει να χοροπηδάει πίσω ή μήπως η σύγκριση με την Xantia δεν το ευνοεί?)

nonos

Member
Reaction score
23.856
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Monroe Reflex. Αν σε αυτά τα χιλιόμετρα δεν έχει αλλάξει ποτέ είναι πολύ πιθανό να έχει αρχίσει να χοροπηδάει.

Demetris

Member
Reaction score
1.121
Πόντοι
437
Monroe Reflex. Αν σε αυτά τα χιλιόμετρα δεν έχει αλλάξει ποτέ είναι πολύ πιθανό να έχει αρχίσει να χοροπηδάει.
Η δικιά μου είναι στις 210.000 χιλιόμετρα και δεν έχει αλλάξει ακόμα.
Όχι, δεν χοροπηδάει.

Top Bottom