Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλημερα σας!!!!
Εχθες παρελαβα τη μοκετα συμφωνα με το δειγμα και με τα πατρον που μου εστειλε ο @Flaminio Bertoni (Τον ευχαριστω παρα πολυ) για να φτιαχθουνε οι καινουργιες ταπετσαριες. Οι παλιες ταπετσαριες ητανε κυριολεκτικα σκονη και ελειπεις.Λοιπον η μοκετα ειναι απο Cosmofloor και λεγεται Poker 562 (παραθετω και ενα Screenshot με τα στοιχεια της).Αφου θα κοπουνε θα κοληθουνε με βενζινοκολλα υψηλης θερμοκρασιας...θα επανελθω με φωτο απο την προοδο των εργασιων...
Μοκετα2.JPG
Μοκετα3.JPG
Μοκετα1.png

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Σ ευχαριστω πολυ!!!!Να το ντυσουμε σιγα σιγα το ντεσεβακι!!!!
:rotfl::citrolove:
να να μη σου κρυωσει.....

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα σας και καλη χρονια!!
Σημερα αποφασισα να τοποθετησω τις ταπετσαριες, αφου την τοποθετησα προχειρα για να σιγουρευτω για την σωστη εφαρμογη της καθαρισα καλα τις πλευρες τοποθετησης περασα δυο χερια βενζινοκολλα υψηλης θερμοκρασιας και την αφησα εικοσι λεπτα για να τραβηξει.Μετα τοποθετησα την ταπετσαρια και προσπαθουσα να την φερω ωστε να πατησει σωστα αλλα ματαια ,η βενζινοκολλα ειχε τραβηξει γερα και η ταπετσαρια εκατσε λιγο στραβα σε καποια σημεια..!!!
Ταπετσαριες.jpg

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Σημερα αποφασισα να τοποθετησω τις ταπετσαριες, αφου την τοποθετησα προχειρα για να σιγουρευτω για την σωστη εφαρμογη της καθαρισα καλα τις πλευρες τοποθετησης περασα δυο χερια βενζινοκολλα υψηλης θερμοκρασιας και την αφησα εικοσι λεπτα για να τραβηξει.Μετα τοποθετησα την ταπετσαρια και προσπαθουσα να την φερω ωστε να πατησει σωστα αλλα ματαια ,η βενζινοκολλα ειχε τραβηξει γερα και η ταπετσαρια εκατσε λιγο στραβα σε καποια σημεια..!!!
View attachment 10494
Θελει υπομονή... βαλε αρχικά την βενζινοκολλα στη μέση ...πανω απο την κολωνα που χωριζει τις 2 πόρτες κ μετα σιγα σιγα άπλωσε την κόλλα όσο θα το τεντώνεις...(τα ακρα δηλαδή τα κολας τελευταια)...Καλή συνεχεια

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
View attachment 10494
Μπράβο ρε Κώστα! Εγώ όπως το βλέπω, είναι ικανοποιητικό!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Θελει υπομονή... βαλε αρχικά την βενζινοκολλα στη μέση ...πανω απο την κολωνα που χωριζει τις 2 πόρτες κ μετα σιγα σιγα άπλωσε την κόλλα όσο θα το τεντώνεις...(τα ακρα δηλαδή τα κολας τελευταια)...Καλή συνεχεια
Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα...Εκανα το αντιθετο και ξεκινησα απο το πισω παραθυρο διοτι λανθασμενα θεωρησα οτι ειναι το πιο.δυσκολο σημειο...Τωρα τελειωσα και της αλλης πλευρας!!Θα ανεβασω φωτο αυριο απο την αλλη πλευρα!Παντως ειναι πανεμορφες ,μου αρεσανε παρα πολυ σαν χρωμα και σαν υφη!!!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Μπράβο ρε Κώστα! Εγώ όπως το βλέπω, είναι ικανοποιητικό!
Θελανε ενα τακ αριστερα δλδ ως προς το μπροστα κομματι του αυτοκινητου!!!
Σ ευχαριστω φιλε Τασο!!!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Και ηρθε η ωρα να ασχοληθω με τα καθισματα.....(Σε μια γρηγορη ερευνα αγορας που ειχα κανει ωστε να μου τα φτιαξει καποιος.μαστορας ακουσα κατι ποσα που εβαλα τα κλαμματα)...οποτε αναρωτιεμαι, τα Tutorial του φορουμ υπαρχουνε,ορεξη υπαρχει, το φορουμ να με συμβουλεψει υπαρχει...οποτε Why Not?
Αγορασα αφρολεξ 2Cm ,μανταλακια που απλωνουνε τα χαλια και ξεκινησα!!
Ξεκινησα με το καθισμα του συνοδηγου που ειχα γδυσει προηγουμενες μερες!!
Το καραβοπανο ητανε σε καλη κατασταση και το κρατησα.Βρηκα τα καλυτερα λαστιχακια τα τοποθετησα και κολησα το αφρολεξ!!Ανεβαζω και μια φωτο με τα προσκεφαλα και μια φωτο με το καθισμα του οδηγου που εχει μηχανισμο ρυθμισης της πλατης....Ξερεται κατι γι αυτοο? Μηπως ειναι απο αλλο αυτοκινητο μετατροπη?Αυριο θα το γδυσω και θα ανεβασω φωτο!!
Επισης μηπως καποιος φιλος πουλαει λαατιχακια για καθισματα;;θα με βοηθουσε πολυ!!!
Β1.JPG
Β2.JPG
Β3.JPG
Β4.JPG

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Και ηρθε η ωρα να ασχοληθω με τα καθισματα.....(Σε μια γρηγορη ερευνα αγορας που ειχα κανει ωστε να μου τα φτιαξει καποιος.μαστορας ακουσα κατι ποσα που εβαλα τα κλαμματα)...οποτε αναρωτιεμαι, τα Tutorial του φορουμ υπαρχουνε,ορεξη υπαρχει, το φορουμ να με συμβουλεψει υπαρχει...οποτε Why Not?
Αγορασα αφρολεξ 2Cm ,μανταλακια που απλωνουνε τα χαλια και ξεκινησα!!
Ξεκινησα με το καθισμα του συνοδηγου που ειχα γδυσει προηγουμενες μερες!!
Το καραβοπανο ητανε σε καλη κατασταση και το κρατησα.Βρηκα τα καλυτερα λαστιχακια τα τοποθετησα και κολησα το αφρολεξ!!Ανεβαζω και μια φωτο με τα προσκεφαλα και μια φωτο με το καθισμα του οδηγου που εχει μηχανισμο ρυθμισης της πλατης....Ξερεται κατι γι αυτοο? Μηπως ειναι απο αλλο αυτοκινητο μετατροπη?Αυριο θα το γδυσω και θα ανεβασω φωτο!!
Επισης μηπως καποιος φιλος πουλαει λαατιχακια για καθισματα;;θα με βοηθουσε πολυ!!!View attachment 10495 View attachment 10496 View attachment 10497 View attachment 10498
Αγαπητε @KostasX δεν σε προλαβαινω...μη βιαστεις...να σου πω κ εδω...πρωτα βαζεις κ τα δυο καραβοπανα οχι μονο του 'ποπου' αλλα κ της πλατης κ μετα τα αφρολεξ...ανακατεύοντας τα λαστιχάκια...καινουργια με παλιά

visa chrono

Member
Reaction score
28.756
Πόντοι
1.607
Τα καθίσματα είναι 2cv απο την γερμανική αγορά με ρυθμιστή πλάτης..
Όπως σου είπε ο Ιταλακος μας μην σε πιάνει βιασύνη μελέτα το τοπικ που έχει βάλει την διαδικασία...
Σκελετό βαψτων ..τώρα που είναι όλα έξω ...

Και θα γίνει πολύ καλό ....
Την κόλλα μην την βάζεις με ποσότητα...πάρε ένα πινέλο πλατύ και από πάνω προς τα κάτω άπλωσε.. με γρήγορες κινησης... μετα άφησε για 10 και κόλλα την ταπετσαρία..από εμπρός προς τα πίσω..

Keep going..:citroen:

nonos

Member
Reaction score
24.568
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τρεχεις πολυ βρε Κωστα.. Λιγη υπομονη για ν αγγιξεις τη τελειοτητα!

Tankerman

Member
Reaction score
474
Πόντοι
417
Kosta,

With all my respect to your efforts, please bear in your mind that...

- classic car restoration it is an art form,
- it is a challenge of returning a vehicle back to its former glory,
- it is a little piece of history.

Although, whatever is the reason for you, remember that old car restoration takes time, patience and money......!!!!!!!:D

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.212
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Kosta,

With all my respect to your efforts, please bear in your mind that...

- classic car restoration it is an art form,
- it is a challenge of returning a vehicle back to its former glory,
- it is a little piece of history.

Although, whatever is the reason for you, remember that old car restoration takes time, patience and money......!!!!!!!:D
Well said :D
Πάντως εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται άσχημα η εσωτερική ταπετσαρία...
Αναφορικά με τα καθίσματα νομίζω σου έχω βάλει link που δείχνει βήμα βήμα πως να τα κάνεις ;)

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα σας και σας ευχαριστω ολους σας ιδιαιτερα!Οντως βιαζομαι αρκετα και το θεμα.με τις ταπετσαριες το υποτιμησα πιστευα οτι θα ειναι a walk in the park but....Τελοσπαντων οι ταπετσαριες πατησανε καλα απλα δεν ειναι ισα κατανεμημενες,δεν μπορω να το εξηγησω γραπτως!
Σημερα εφαγα δυο ωρες να ξεκολησω την ανακλινομενη πλατη του καθισματος του του οδηγου και ευτυχως ξεκολησε!
Θελω βαψω τους σκελετους των καθισματων (το ξεχασα στου συνοδηγου) τι χρωμα πρεπει?
Τεταρτη1.JPG
Τεταρτη2.JPG
Τεταρτη3.JPG

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Τα εχεις παραγγείλει τα καλύμματα?
Θυμασαι ποσα τετραγωνικά αφρολεξ πηρες για να καλύψεις ολο το σετ? Κ ποσο πηγε? Επισης το ιδιο για τις ταπετσαριες? Εχω κενό μνήμης...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Μιας κ ετοιμαζωμαι κ εγω να παραγγειλω τα σετ bluejeans για τα καθυσματα του ασπρουλι ...

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Τα εχεις παραγγείλει τα καλύμματα?
Θυμασαι ποσα τετραγωνικά αφρολεξ πηρες για να καλύψεις ολο το σετ? Κ ποσο πηγε? Επισης το ιδιο για τις ταπετσαριες? Εχω κενό μνήμης...
Τα καλλυματα δεν τα εχω παραγγειλει ακομα αλλα.πιστευω να προλαβω μες στην εβδομαδα μιας και θα χρειαστω και λαστιχακια.Αφρολεξ παρηγγειλα δυο πλακες διαστασεων 1.0mX2.0m κοστους 9 ευρω ανα πλακα .Πιστευω οτι θα.χρειαστω μια επιπλεον πλακα διοτι αφησα αρκετο "αερα".Για τις ταπετσαριες θα μετρησω το ρολο που περισεψε ωστε να σου πω ακριβως ποσο καταναλωσα.Ειχα παραγγειλει 4.0mX2.0m

Top Bottom