Το όνειρο...

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Τράμπαρε τα καλώδια των μπουζί και δες.

Το 2CV, έχει μια ιδιαιτερότητα στα μπουζί. Εχουν αντίστροφη πολικότητα. Το ένα μπουζί, έχει θετική την ακίδα και αρνητική στην μονωμένη, και το άλλο το αντίθετο. Και συνιστάται, να τα γυρίζεις καθε 2500-5000 χιλιόμετρα. Στο ένα τρώγεται ο πυρήνας, στο άλλο η ακίδα.

Αν δε και τα καλώδια είναι λίγο γερασμένα και φθαρμένα, με υψηλή αντίσταση, χάνεις σπινθήρα ( ισχύ ).

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τώρα είδα στις φωτό που ανέβασα πριν από μήνες που άνοιξα τον κινητήρα ο αριστερός κύλινδρος ήταν γυαλισμένος και είχε και νύχι άσε που η κεφαλή εκεί είχε κρούστα άσπρη που είναι από καύση λαδιού σωστά;
Τα μπουζί αυτα ήταν ίδια αλλά τα μπουζοκαλωδια ήταν χάλια έκαναν παράσιτα στο στερεοφωνικό και τα άλλαξα πριν από 1000 χλμ.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Τώρα είδα στις φωτό που ανέβασα πριν από μήνες που άνοιξα τον κινητήρα ο αριστερός κύλινδρος ήταν γυαλισμένος και είχε και νύχι άσε που η κεφαλή εκεί είχε κρούστα άσπρη που είναι από καύση λαδιού σωστά;
Τα μπουζί αυτα ήταν ίδια αλλά τα μπουζοκαλωδια ήταν χάλια έκαναν παράσιτα στο στερεοφωνικό και τα άλλαξα πριν από 1000 χλμ.
Στερεοφωνικό στο 2CV ? Χάνεις την μαγεία του 2-κύλινδρου ! :dash:

Ξέρεις Μήτσο, όλα αυτά τα συμπτώματα α αντιλαμβάνεσαι αλλά είναι το συνολικό αποτέλεσμα. Δεν είναι ένα μόνον αίτιο. Το καλό με αυτόν τον κινητήρα είναι ότι δουλεύει κάτω από συνθήκες που άλλοι δεν θα δούλευαν. Και αποφασίζεις αν συνεχίζεις έτσι, έστω και με τα συμπτώματα αυτά, αφού όπως λες "τραβάει", ή αποφασίζεις ένα γενικό ανασκευαστικό σχέδιο στα "πονεμένα" σημεία.

Καλό λάδι να έχεις, και καθαρό ψυγείο λαδιού, βάλε και ένα μανόμετρομετρο και ......................βούρ !

Οταν ανοίγεις βαλβίδες, δούλεψέ το λίγο να βεβαιωθείς ότι ανεβάζει λάδια. Το λάδι ΨΥΧΕΙ-ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ - ΛΙΠΑΙΝΕΙ. Σε ένα αερόψυκτο, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ. Και να έχεις καθαρές και τις ψύκτρες.

Αυτό που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αγνοήσεις, είναι τα φρένα.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Θέλω στερεοφωνικό διότι ο ήχος με νυστάζει :citrosleep:

Το ξέρω προφανώς ότι ο κινητήρας έχει θέματα αλλά θέλω να αποκτήσω γνώσεις , είναι πολύ εύκολο από τα τόσα πόνυ που έχω με κινητήρες που δεν έχουν κάνει χλμ να κάνω μια ανταλλαγή έστω προσωρινά μέχρι να βρω λύση.

Αν το πρόβλημα του είναι η συμπίεση που χάνεται από τα ελατήρια-τοιχωματα φαντάζομαι θα το μάθω με τεστ διαρροής σωστά; Το λάδι ξεγελάει την μέτρηση συμπίεσης αν δεν κάνω λάθος.

zorbas2

Créative technologie
Member
Reaction score
54
Πόντοι
332
Περιοχή
Stoupa
Website
www.sourmelina.com
Πρίν τιν μέτρηση συμπίεσης θα τσέκαρα τής βαλβίδες (0.2mm) και τις βίδες τής κεφαλίς (23Nm)...

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Θέλω στερεοφωνικό διότι ο ήχος με νυστάζει :citrosleep:

Το ξέρω προφανώς ότι ο κινητήρας έχει θέματα αλλά θέλω να αποκτήσω γνώσεις , είναι πολύ εύκολο από τα τόσα πόνυ που έχω με κινητήρες που δεν έχουν κάνει χλμ να κάνω μια ανταλλαγή έστω προσωρινά μέχρι να βρω λύση.

Αν το πρόβλημα του είναι η συμπίεση που χάνεται από τα ελατήρια-τοιχωματα φαντάζομαι θα το μάθω με τεστ διαρροής σωστά; Το λάδι ξεγελάει την μέτρηση συμπίεσης αν δεν κάνω λάθος.
Τα χιλιόμετρα δεν είναι ΠΟΤΕ ένδειξη φθοράς. Ενας κινητήρας που έμεινε χωρίς λάδι, ή χωρίς ΚΑΛΟ λάδι, ένας κινητήρας που υπερθερμάνθηκε, ένας κινητήρας που ξεκίναγε κρύος με 6.000 στροφές, και με 5-10.000 χιλ, μπορεί να είναι για πέταμα.

Το "τεστ" συμπίεσης, αν γίνει σωστά, σου δείχνει την συμπίεση που αναπτύσει στον κύλινδρο πριν την ανάφλεξη.
Αν δεν είναι το σωστό, σημαίνει ότι ο κινητήρας δεν έχει την αποδοση που πρέπει, και σε αυτόν συγκεκριμένα, που έχει μόνον δύο κυλίνδρους, η ανόμοια συμπίεση, αρα και έργο, καταπονεί και τον στροφαλοφόρο σου με ανόμοιες ροπές.

Επίσης η μη ικανή συμπίεση, δεν βοηθά την σωστή καύση ( κατάλοιπα ), έχεις "μόλυνση" του λαδιού από βενζίνες, και χίλια δυο άλλα.

Η μέτρηση της συμπίεσης, όπως είπε και ο φίλος @zorbas2 , θεωρητικά έχει βαλβίδες που πατάνε σωστά ( στεγανοποιούν ) και εννοείται καλό χρονισμό.

Ειχα κάποτε ένα γυάλινο μπουζί, ( κάπου στην αποθήκη βόσκει ), που έβλεπες την φλόγα και ρύθμιζες την τροφοδοσία.

Με συμπίεση 8.5 : 1 , με ένα Χ 1,2 ( θεωρία μηχανικής ) περιμένεις να σου δείξει 10,2 bar.Γυρίζεις μίζα μέχρι να τερματίσει ο δείκτης.

Ενα τυπικό είναι 150 psi, που αντιστοιχεί απολύτως.

Διαφορές 10 % μεταξύ κυλίνδρων αποδεκτές, από εκεί και πάνω ................πρόβλημα.

Αν έχεις παραπάνω διαφορές, βάζεις μια κουταλιά λάδι ( 30-άρι ) στον κύλινδρο, τον περιστρέφεις εν κανώ μερικές φορές, αν στεγανοποιήσει, έχεις φθορά κυλίνδρου - ελατηρίων. Αν όχι, βαλβίδες - οδηγοί ειναι κακοί.

Αν είσαι χαμηλότερα, αλλά ομοιόμορφα και στους δύο κυλίνδρους, ή το όργανο δεν δείχνει σωστά, ή είναι ένας ομοιόμορφα φθαρμένος κινητήρας.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Σφίξιμο κεφαλών τσεκαρω πάντα (από τότε που απέκτησα δυναμοκλειδο) όταν αλλάζω λάδια και βαλβίδες όλα μαζί κάθε 5000χλμ.

Κύριε Γιώργο υποκλίνομαι και ευχάριστώ, ψάχνω από πού θα πάρω σετ μέτρησης συμπίεσης διότι έχω και άλλα σαράβαλα που περιμένουν να φάνε χρήμα.

Σε μια ευχάριστη τροπή να σας πω ότι με φρέσκο λάδι βγήκα Εθνική και το πάτησα. Στον γυρισμό ήταν μπουκομένος ο περιφερειακός όπου σταματα-ξεκινα με καύσωνα και ανηφόρα φαντάζομαι θα ανέβασε καλή θερμοκρασία και μετά ξανά πάτημα μέχρι το σπίτι. Από τότε και μειώθηκε ο θόρυβος του κινητήρα και δεν ξανακάπνισε καθόλου.
Το λάδι που έβγαλα ήταν κατάμαυρο και δεν είχε ρινίσματα στην τάπα.
Είναι αλήθεια ότι οδηγώ η προσπαθώ να οδηγώ με χαμηλές στροφές (γενικά) χωρίς να προκαλώ προανάφλεξη αν αυτό λέει κάτι για την κάπνα που είχε.

Τώρα στα φρένα , έχει πέσει η στάθμη του LHM και συμπλήρωσα άρα σίγουρα από κάπου χάνει, ποντάρω τα λεφτά μου στην αριστερή δαγκάνα.
Έχω ενα σετακι δαγκάνες που από άλλο αμάξι θα τις κάνω ανακατασκευή μαζί με τακάκια κτλ.

Συγνώμη αν κάποια πράγματα που γράφω δεν έχουν συνοχή ΑΛΛΑ στο παρόν θέμα κρατάω και ημερολόγιο για εμένα ώστε να έχω σημειωμένο με λεπτομέρειες το τι έχω κάνει η τι έχω δει όπως όταν άνοιξα τον κινητήρα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
..................
Σε μια ευχάριστη τροπή να σας πω ότι με φρέσκο λάδι βγήκα Εθνική και το πάτησα. Στον γυρισμό ήταν μπουκομένος ο περιφερειακός όπου σταματα-ξεκινα με καύσωνα και ανηφόρα φαντάζομαι θα ανέβασε καλή θερμοκρασία και μετά ξανά πάτημα μέχρι το σπίτι. Από τότε και μειώθηκε ο θόρυβος του κινητήρα και δεν ξανακάπνισε καθόλου.
Το λάδι που έβγαλα ήταν κατάμαυρο και δεν είχε ρινίσματα στην τάπα.
Είναι αλήθεια ότι οδηγώ η προσπαθώ να οδηγώ με χαμηλές στροφές (γενικά) χωρίς να προκαλώ προανάφλεξη αν αυτό λέει κάτι για την κάπνα που είχε.
......................
Σεβόμενος πάντα την εμπλοκή σου, παρά τις αναλογικά περιορισμένες γνώσεις σου :respect:, δεν με κουράζει να σου λέω ( ....και σε όλους φυσικά :D) τεχνικές επεξηγήσεις - θεωρίες - πρακτικές, κλπ.
Οπότε, ότι θέλεις ( ....θέλετε ) το λέτε , και ...........αν ξέρω απαντώ. Αν δεν ξέρω, ......τουμπεκί :cry:

Το ότι το πάτησες, του έδωσες την ευκαιρία να .....ρουφήξει - κάψει - καθαρίσει ( κατα το δυνατόν ) τους χώρους καύσης - εξάτμιση κλπ. Και η εξάτμιση θέλει "ξεκάπνισμα", γιατί κανει αντίθλιψη όταν δεν είναι καθαρή - ελεύθερης ροής.

Η τεχνική λέει, ότι το πατάμε πλήρως ( αφου έχει ξεσταθεί σωστά ) για 30 δεύτερα - ένα λεπτό στο σχεδόν τέρμα , και μετα αφήνουμε το γκάζι για να ρουφήξει ότι έχει λογω διακοπής τροφοδοσίας ( σχεδόν ! ), Οδηγάμε λίγο στις 3500-4000, και μετά πάλι τέρμα, και άφημα. 3-4 φορές αυτό, και .........καθάρισες. Αν αυτό γίνεται και σε κατηφόρα, ακόμα καλύτερα.

Να καθαρίσεις με ΠΡΟΣΟΧΗ και το ψυγείο λαδιού. Εξωτερικά εννοώ. Να μην έχει λάσπες - έντομα - χνούδια. Και εννοείται ότι και το φίλτρο αέρα είναι καθαρό. Για να κανει και σωστές αναλογίες. Η θεωρητική αναλογία είναι 14,7:1, δηλαδή αν πάει καύσιμο και δεν έχει αντίστοιχο αέρα, θα ..........καπνίζει και θα μπουκώνει και θα αφήνει κατάλοιπα.

Και κάνε μια -δυό αλλαγές στα 500-600 χιλιόμετρα με φτηνό αναλογικά λάδι, πχ 30-άρι για ξέπλυμα, να πάρει όλη την μούργα, ώστε το ακριβό των 5000 να μην βρωμίζει γρήγορα. Θα δώσεις μερικά λεφτά για λάδι - φίλτρα, και θα καθαρίσεις όλες τις αμαρτίες του κινητήρα.

Οταν μπορείς, συνθήκες δρόμου - κυκλοφορίας - φορτίου, οδηγείς στις 3500 - 4000 RPM, ώστε να είναι μέσα στην ροπή του και να μην ζορίζεται πολύ.

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Όχι, αυτό που σου λείπει είναι ο ανοιχτός δρόμος έξω από την πόλη χωρίς φανάρια και κίνηση.
Αυτό είναι το δεύτερο όνειρο, ελπίζω να τα καταφέρω να φύγω από το ταψί

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Περάσαμε ΚΤΕΟ αέρα και βγήκαμε να το γιορτάσουμε

Μου λείπει ο κλιματισμός
Ολοι κακομάθαμε και θέλουμε κλιματισμό ! Δεν μπορούμε χωρίς. Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ι !

Stargazer

Member
Reaction score
2.310
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Με έπιασε ζάλη δάσκαλε

Top Bottom