Για μένα είναι κάπως στενάχωρη αυτή η ιστορία, κυρίως για την αντιμετώπιση που είχε από την ίδια την εταιρεία, συμπεριλαμβανόμενης και της διαφήμισης που αναφέρεται παραπάνω. Εδώ και αρκετά χρόνια μπορεί κάποιος να αγοράσει αμερικάνικες BMW και τώρα πια και κινέζικες Mercedes, αλλά δεν το παινεύονται κιόλας!
Και στο κάτω κάτω τί ακριβώς σημαίνει "γερμανική" Citroën; Ότι είναι εξ' ορισμού ανώτερο αυτοκίνητο;
Δηλαδή είναι μελετημένη και κατασκευασμένη σαν μια W116;

Με τί προσόντα ρε παλικάρια;
Μήπως ότι θα έχει κινητήρες που θα σπάνε τα πιστόνια τους και αυτοκαταστρεφόμενα κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη σαν δημοφιλή VW; Θεός φυλάξει!
Μήπως ότι θα καίνε λάδια σαν πρίμιουμ (sic) Audi; Εδώ νομίζω ότι το πέτυχαν με το μοτέρ THP.
Τα στερεότυπα είναι καλά για τα καφενεία, περνάμε την ώρα μας ευχάριστα, όμως η χρήση των στερεότυπων για να υποβαθμίσεις (επί της ουσίας...) το προϊόν σου, δεν είναι και πολύ έξυπνη κίνηση. Ειδικά σε μια κατηγορία της αγοράς που τότε συρρικνωνόταν συνεχώς, και τώρα πια έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
Η ύπαρξη εκδόσεων με συμβατική ανάρτηση είχε λογική για την κινέζικη αγορά. Για την Ευρώπη όμως έχω τις αμφιβολίες μου. Ναι μεν πούλησαν μερικά αυτοκίνητα με συμβατική ανάρτηση στις εταιρίες ενοικιάσεων (κοψοχρονιά σίγουρα!) αλλά έδιωξαν και κόσμο που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούσε να αγοράσει εκδόσεις Prestige και πάνω για να έχει τη σωστή ανάρτηση. Πιθανόν μια εντελώς απλή έκδοση υδροπνευματικής όπως της BX να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις πιο φθηνές εκδόσεις, αλλά αυτό προϋποθέτει να θέλεις να υποστηρίξεις και να είσαι και υπερήφανος για αυτό που παράγεις. Η τοποθέτηση της Citroën στον πάτο της ιεραρχίας της μητρικής εταιρίας, υπονοεί το αντίθετο.
Η δική μου, μια από τις τελευταίες e-hdi, ήταν μεν συνειδητός συμβιβασμός για εμένα, όμως ειλικρινά τη χάρηκα, τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια γι' αυτά που προσφέρει. Μετά από 10 χρόνια και 265.000 χιλιόμετρα αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει, αλλά δεν υπάρχει εύκολη απάντηση.