Τα παντα για τη C5 x7 (2008-2017)

nonos

Member
Reaction score
23.289
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ως η τελευταια υδροπνευματικη citroen και η τελευταια ομορφη μπερλινα ας εχει τη δικη της γωνιά στο my2cv.
Αλλωστε δεν ειναι και απιθανο να βρεθουμε και με μια. Σε κατ ιδιαν συζητησεις πολλοι εχουμε εκφρασει τη συμπαθεια μας ή το "θα μπορουσε να ειναι το επομενο μου αυτοκινητο".
Εδω μπορουμε να κανουμε και αναφορες-ερωτησεις σχετικα με τεχνικα ζητηματα του μοντελου.

dap

Member
Reaction score
1.472
Πόντοι
407
Βάγκνερ, η επέλαση των Βαλκυριών, κομμένο φτερό, τρία λουκάνικα αδιάφορα (Μερσεντές-Μπεμβέ-Άουντι) όπως και τα bonbons της κυρίας και unmistakeably German. Τι το ήθελαν αυτό στο τέλος; έστω και made in France. Πρέπει να το είχα δει τότε πάνω από 100 φορές......

nonos

Member
Reaction score
23.289
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Πραγματικα εκνευριζε η ατακα ''Unmistakably German''..

Παρολαυτα, οπως ακομα θυμαμαι τη μικρη φωτογραφια της c6 στους 4τροχούς στις σελίδες με τα μοντέλα που αναμένονται (που ειχα μεινει να την κοιταω ξανα και ξανα..), έτσι θυμαμαι και ποσο ενθουσιαστικα με τη νεα τοτε c5.
Είναι και η τελευταια Citroen που πραγματικα με εντυπωσιασε τοσο οταν εμφανιστηκε.

dap

Member
Reaction score
1.472
Πόντοι
407
Τόσο όμορφο αυτοκίνητο, τόσο κακή διαχείριση από την Σιτροέν. Βέβαια εμείς έχουμε τον διαστρεβλωτικό φακό της Ελλάδας, όπου οτιδήποτε πάνω από τα 2.000 κυβικά είναι απαγορευμένο. Αδύναμος 1.800άρης στην αρχή για ένα αυτοκίνητο πάνω από 1600 κιλά, με το αρχαίο αυτόματο της PSA, ακόμα πιο αδύναμος 1.600άρης το 2010 με ρομποτικό (!!!) αυτόματο-ημιαυτόματο κιβώτιο, τούρμπο ΤΗΡ μετά με τα γνωστά θέματα που έβγαλε, αλλά με το καλό αυτόματο της Aisin και ο καλός δίλιτρος (αλλά έξω από τα ελληνικά δεδομένα) αλλά με το αρχαίο αυτόματο της PSA. 18άρες ζάντες στην έκδοση Dynamique χωρίς υδροπνευματική. Ωραίες ήταν, αλλά η Prestige ήταν πιο άνετη. Η Exclusive με τρελό εξοπλισμό (ως και κουρτινάκια στα πίσω παράθυρα), αλλά μέχρι να βγει ο ΤΗΡ δεν υπήρχε σαν επιλογή κάτω από τα 2000 κυβικά. Κάπου πρέπει να έχω ακόμα το φυλλάδιο της. Αυτό το αυτοκίνητο μου είχε γίνει απωθημένο κάποτε......

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.776
Πόντοι
827
Άσχετο, αλλά όταν ακούω τις Βαλκυρίες περιμένω να εμφανιστεί ο Συνταγματάρχη Κίλγκορ με το ιπτάμενο ιππικό του για την αεροπορική επίθεση σε βιετναμέζικο χωριό...
Μέγιστε Φ.Φ. Κόπολα
Λήξη του off topic

Nikephoros

Member
Reaction score
15.098
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Όταν "πεθάνει" το Picasso, τη σκέφτομαι πραγματικά. Δυστυχώς, από όσα μαθαίνω και έχω μάθει από εσάς είτε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, είτε στο φόρουμ εδώ, η 2λιτρη είναι μάλλον μονόδρομος. Διότι συνδυάζει αξιοπιστία και υδροπνευματική όσο καμμία άλλη, όπως είπε και ο dap. Δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ C5 χωρίς υδροπνευματική, ας είναι εξαιρετικός ο άξονας πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Όπως δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ κάτι με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση για την οικογένειά μου, κυρίως χάρη στην υδροπνευματική.

Σημ.: Είχε πολύ μεγάλη πλάκα που η Bugatti στο νέο υπερμοντέλο της των σχεδόν 2000 ίππων, την Tourbillon, διαφήμιζε συνέχεια το τιμόνι της με την περιστρεφόμενη στεφάνη. Και η C5 X7 το είχε 20 χρόνια σχεδόν πριν...

nonos

Member
Reaction score
23.289
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ο dap αλλο λεει βασικα.. Οτι αν δεν εχει αυτοματο δε το.κοιταει καν.. :lol::P

nonos

Member
Reaction score
23.289
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Της πήγαιναν και οι ζαντες της c6, αλλα οχι περισσοτερο απο τις (υπερβολικες ως διασταση) 18αρες της exclusive.
38066

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
23.289
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Μπορω να σου θυμίσω τα εργατικά που εχει στη Γαλλια να πάψει να σου λειπει:lol:

Demetris

Member
Reaction score
1.110
Πόντοι
437
Για μένα είναι κάπως στενάχωρη αυτή η ιστορία, κυρίως για την αντιμετώπιση που είχε από την ίδια την εταιρεία, συμπεριλαμβανόμενης και της διαφήμισης που αναφέρεται παραπάνω. Εδώ και αρκετά χρόνια μπορεί κάποιος να αγοράσει αμερικάνικες BMW και τώρα πια και κινέζικες Mercedes, αλλά δεν το παινεύονται κιόλας!
Και στο κάτω κάτω τί ακριβώς σημαίνει "γερμανική" Citroën; Ότι είναι εξ' ορισμού ανώτερο αυτοκίνητο;
Δηλαδή είναι μελετημένη και κατασκευασμένη σαν μια W116; :lol: Με τί προσόντα ρε παλικάρια;
Μήπως ότι θα έχει κινητήρες που θα σπάνε τα πιστόνια τους και αυτοκαταστρεφόμενα κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη σαν δημοφιλή VW; Θεός φυλάξει!
Μήπως ότι θα καίνε λάδια σαν πρίμιουμ (sic) Audi; Εδώ νομίζω ότι το πέτυχαν με το μοτέρ THP. :thumbs:
Τα στερεότυπα είναι καλά για τα καφενεία, περνάμε την ώρα μας ευχάριστα, όμως η χρήση των στερεότυπων για να υποβαθμίσεις (επί της ουσίας...) το προϊόν σου, δεν είναι και πολύ έξυπνη κίνηση. Ειδικά σε μια κατηγορία της αγοράς που τότε συρρικνωνόταν συνεχώς, και τώρα πια έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
Η ύπαρξη εκδόσεων με συμβατική ανάρτηση είχε λογική για την κινέζικη αγορά. Για την Ευρώπη όμως έχω τις αμφιβολίες μου. Ναι μεν πούλησαν μερικά αυτοκίνητα με συμβατική ανάρτηση στις εταιρίες ενοικιάσεων (κοψοχρονιά σίγουρα!) αλλά έδιωξαν και κόσμο που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούσε να αγοράσει εκδόσεις Prestige και πάνω για να έχει τη σωστή ανάρτηση. Πιθανόν μια εντελώς απλή έκδοση υδροπνευματικής όπως της BX να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις πιο φθηνές εκδόσεις, αλλά αυτό προϋποθέτει να θέλεις να υποστηρίξεις και να είσαι και υπερήφανος για αυτό που παράγεις. Η τοποθέτηση της Citroën στον πάτο της ιεραρχίας της μητρικής εταιρίας, υπονοεί το αντίθετο.

Η δική μου, μια από τις τελευταίες e-hdi, ήταν μεν συνειδητός συμβιβασμός για εμένα, όμως ειλικρινά τη χάρηκα, τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια γι' αυτά που προσφέρει. Μετά από 10 χρόνια και 265.000 χιλιόμετρα αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει, αλλά δεν υπάρχει εύκολη απάντηση.

Top Bottom