Ταξίδι στο χρόνο

nonos

Member
Εγγραφή
30 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
8.614
Reaction score
19.896
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το αγαπημενο ιστορικο ,του σχετικα απαθη με την αυτοκινηση, αδελφουλη μου!
 

Nikephoros

Member
Εγγραφή
3 Σεπτεμβρίου 2015
Μηνύματα
4.674
Reaction score
13.223
Πόντοι
1.077
Age
51
Περιοχή
Αθήνα
...an den kano lathos to DMC itane kathe ti alo apo spor amaksi ke iche mia atelioti lista me sovara provlimata...ke gia avto basika itane flopp...
Diasimotita apektise mono logo Hollywood...
Πραγματικά, είχε φοβερά προβλήματα ποιότητας. Ακόμα και οι "gullwing" πόρτες λένε ότι κολλούσαν και εγκλωβιζόντουσαν μέσα οι επιβάτες, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο τρακάρισμα, απλώς έτσι... Είχε τον γνωστό κινητήρα PRV 2.8, σχέδιο από τον Giugiaro και βελτιώσεις στο πλαίσιο/αναρτήσεις από (ποιον άλλον?) τον Colin Chapman της Lotus (όλοι όσοι είχαν προβλήματα με κρατήματα/αναρτήσεις, γεωμετρίες αναρτήσεων, πλαίσια, κ.λ.π. κατεφευγαν σε αυτήν την τόσο ισχυρή - θετικά και αρνητικά το λέω - φυσιογνωμία της αυτοκίνησης, τον Anthony Colin Bruce Chapman, βλέπε Chevrolet Corvette "C4" ZR1, Lotus Omega της Opel, DeLorean DMC-12...).

Είναι μία λυπηρή ιστορία αυτή του John Delorean και των αυτοκινήτων που πήγε να φτιάξει. Κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών για να στηρίξει το εγχείρημα των DeLorean (αθωώθηκε στο τέλος, αλλά ήταν αργά), χρεωκοπία (νομίζω περίπου 10,000 παρήχθησαν τελικά)... Ξεκίνησε με υπερπροβολή του εγχειρήματός του ως ένα προσιτό σπορ αυτοκίνητο που θα έφερνε τη νέα εποχή την αυτοκίνηση και στον καθημερινό οδηγό και κατέληξε σε μία πανάκριβη παταγώδη αποτυχία με επιδόσεις για γέλια. Και όμως, άρχισε να ανεβαίνει η τιμή του σταδιακά στην αγορά των κλασσικών αυτοκινήτων (ας είναι καλά τα περιοδικά Classic Cars/Classic and Sportscars και το Hollywood) και η τιμή που αναγράφεται στη συγκεκριμένη αγγελία μου φαίνεται φυσιολογική.
 

Nikephoros

Member
Εγγραφή
3 Σεπτεμβρίου 2015
Μηνύματα
4.674
Reaction score
13.223
Πόντοι
1.077
Age
51
Περιοχή
Αθήνα
κι είχε γαλλικό κινητήρα...
Τον Peugeot-Renault-Volvo V6 των 2.849cc που φορούσαν σε άλλη μορφή και οι ΧΜ V6. Επίσης σε διάφορες μορφές τον φορούσαν ακόμα και οι Renault Alpine A310, πέρα από τα διάφορα οικογενειακά Volvo/Peugeot/Renault. Νομίζω ότι ένα από τα πρωτότυπα DeLorean ήταν στη μορφή μίας Alpine A310, με μεγαλύτερη ιπποδύναμη από την τελική, όμως και το οδηγούσε η γυναίκα του Delorean.
 
Top Bottom