Γραμμοφωνα...

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Και αφου λεμε για αλλα κλασσικα...Σημερα κατεβηκα μοναστηρακι..εκανα την βολτα μου..και πηρα μαζι μου απο το σπιτι και μια κασετινα γραμμοφωνο για εμενα ανεκτιμητης αξιας...
Εχoντας στο μυαλο μου για ενα κυριο καπου στα στενα...που περναει τις πρωινες του ωρες αναστηνωντας εξαιρετικα εργα τεχνης που παραγουν μουσικη μια αλλης εποχης...βρεθηκα να ανεβαινω τα σκαλια ενος παλιου αρχοντικου...
Καπου..στα μεσα..υπηρχε ενα δωματιακι..εργαστηριακι.. και ενας κυριος σκημενος πανω σε εναν παγκο να δημιουργει...
Αφου..συστηθηκα..και χαζεψα..το περιβαλλων γυρω μου...συμφωνησαμε να φερει σε ολικη επαναφορα ενα γραμμοφωνο κασετινα( οπως ανεφερα και απο επανω)..
Η ολη δουλεια θα κρατησει γυρω στις 20 ημερες και παρ ολο την κατα ομολογια και του κυριου καλη κατασταση του γραμμοφωνου..πιστευει και πιστευω πως θα γινει ακομα ποιο ωραιο..
Αμαξι δεν ειναι ..ουτε καν κατι με τροχους...το γραφω ομως γιατι ουτε οι λεξεις που γραφω απο το pc δεν μπορουν να σας μεταφερουν την λαχταρα και την χαρα.. που ειχε ο κυριος αυτος να το επαναφερει ξανα σε οσο καλυτερη κατασταση..
Φωτο και οτι αλλο την αλλη φορα και αυτη την φορα το υποσχομαι..(σημερα δεν πηγε το μυαλο)...
Το μεγαλειο να επαναφερεις κατι περασμενων δεκαετιων...

Last edited by a moderator:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
aformh το προγουμενο ποστ του δημητρη θα πω και γω την εμπειρια μου..πριν κανα 2μηνο πηγαίνοντας σ/μ κοιταζω παντα στην ανακυκλωση και βλεπω ένα φορητο ραδιοκασσετοφωνο σαρπ και διπλα του ένα κασσετοφωνο αυτά τα ξαπλωτα που ειχαν ένα ηχειο και μονο κασετα
τα παιρνω και τα 2 και με χαρα μου διαπιστωσα ότι δουλευουν και τα 2 με κατι μικροπροβληματακια στο σαρπ που εχει κοπει το σκοινι που δουλευει ο δεικτης του ραδιοφώνου και ηθελε ένα μικροσυντονισμα και ενα ποτενσιομετρο φωνης αλλαγη το συντονισμα το ανελαβε ο πατερας μου μιας και πλεον εδώ και κατι χρονια συνταξιούχος ηλεκτροκνικος και τα αλλα θα τα φτιαξω εγω με την ησυχια μου....
μπορω να πω ότι είναι τουλαχιστο 30+ συσκευη και το θεωρω για την ποιοτητα του και τη κατασταση του αρκετα σπανιο ......

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Παρε και εσυ καμια κουκουλα ρε φιλε..αυτες τις λεπτες για σκονη...very good..

Και αφου λεμε για αλλα κλασσικα...Σημερα κατεβηκα μοναστηρακι..εκανα την βολτα μου..και πηρα μαζι μου απο το σπιτι και μια κασετινα γραμμοφωνο για εμενα ανεκτιμητης αξιας...
Εχoντας στο μυαλο μου για ενα κυριο καπου στα στενα...που περναει τις πρωινες του ωρες αναστηνωντας εξαιρετικα εργα τεχνης που παραγουν μουσικη μια αλλης εποχης...βρεθηκα να ανεβαινω τα σκαλια ενος παλιου αρχοντικου...
Καπου..στα μεσα..υπηρχε ενα δωματιακι..εργαστηριακι.. και ενας κυριος σκημενος πανω σε εναν παγκο να δημιουργει...
Αφου..συστηθηκα..και χαζεψα..το περιβαλλων γυρω μου...συμφωνησαμε να φερει σε ολικη επαναφορα ενα γραμμοφωνο κασετινα( οπως ανεφερα και απο επανω)..
Η ολη δουλεια θα κρατησει γυρω στις 20 ημερες και παρ ολο την κατα ομολογια και του κυριου καλη κατασταση του γραμμοφωνου..πιστευει και πιστευω πως θα γινει ακομα ποιο ωραιο..
Αμαξι δεν ειναι ..ουτε καν κατι με τροχους...το γραφω ομως γιατι ουτε οι λεξεις που γραφω απο το pc δεν μπορουν να σας μεταφερουν την λαχταρα και την χαρα.. που ειχε ο κυριος αυτος να το επαναφερει ξανα σε οσο καλυτερη κατασταση..
Φωτο και οτι αλλο την αλλη φορα και αυτη την φορα το υποσχομαι..(σημερα δεν πηγε το μυαλο)...
Το μεγαλειο να επαναφερεις κατι περασμενων δεκαετιων...
Εκεινο το γραμμοφωνο το πηραμε..μαθαμε την ιστορια του..καπου στα 1942...κατασκευη στην Ελβετια....(με ολους τους μηχανισμους του απο καινουργιο )το βαλαμε να παιξει... κανα 30 λεπτο... Ω..τι ηχος..
Μαθαμε οτι στην κολουμπια εβγαζαν και απο αυτα...
Και στο τελος καταληξαμε πως τα παντα μπορουν να ερθουν στο αρχικο τους λαμπερο σταδιο...
Α...και περιμενω ενα φιλο ..να βαλει..κατι φωτο...απο εκεινη την ημερα... ετσι ωστε να γραψω..και κανα δυο αραδες ...με το συναισθημα....που ..ειχα καθως το ειδα....
Γυρισαμε πολυ πισω το μυαλο ..ανατριχιασαμε με σκεψεις...

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Ιστορια...
Ο χωρος μονος του ειναι μια ιστορια... που εφερε σε λειτουργια..να το πω..το γραμμοφωνο της πρωτης φωτο...
continue...

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Για αρχη εσυ..αφου γυρισες απο Αυστρια..και ετοιμαζεις τις φωτο....τρομαρα μας...
Φερε εδω απο ...το τοπικ.."αλλα κλασσικα" νομιζω.... οτι λεω..για γραμμοφωνα..
Για να πω μετα ..χωρις γρυφους..και τα υπολοιπα...

Αρχιζω..να σεβομαι..πολυ Αποστολο...
Τhanks..

Last edited:

visa chrono

Member
Reaction score
28.522
Πόντοι
1.607
Ρε..εε θα μιλησω συγουρα για αυτο το παταρι..και τον ανθρωπο...
Αλλα πρεπει να χαλαρωσω αυριο εχω εγερσει..πρωι..πρωι...και τωρα για δικους μου λογους εχω τετοια υπερενταση... που θα παω κατευθειαν...
εαν αρχισω να γραφω...
soon continue....με λεξεις..

Top Bottom