Και βάλε! Τώρα που το θυμήθηκα, έβγαινε και το GTI σε cabrio με τη χaρακτηριστική κεντρική μπάρα που θύμιζε targa. Αυτό πρέπει να είναι το πιο ακριβό 205 από όλα, πριν το Turbo 16 βέβαια!το ενα κανει 500 το αλλο 5000
Και βάλε! Τώρα που το θυμήθηκα, έβγαινε και το GTI σε cabrio με τη χaρακτηριστική κεντρική μπάρα που θύμιζε targa. Αυτό πρέπει να είναι το πιο ακριβό 205 από όλα, πριν το Turbo 16 βέβαια!το ενα κανει 500 το αλλο 5000
Για να είμαι ειλικρινής, έβλεπα και εγώ πριν από πολλά χρόνια ένα 206 Roland Garros με αυτό το χαρακτηριστικό κυπαρισσί μεταλλικό, το υπέροχο μπεζ δέρμα και τις φανταστικές ζάντες της Πεζώ. Ήταν υπέροχο. Αυτός ο εξοπλισμός "Roland Garros" της Πεζώ ήταν πραγματικά πολύ ωραίος. Και γενικά η Πεζώ έβγαζε διάφορους τέτοιους συνδυασμούς πολυτελείας με ονομασίες, όπως, π.χ., θυμάμαι την έκδοση "Settanta anni" του 406 κουπέ.Είχε ένας κολλητός μου το 205cabrio Rolland Garros σε πράσινο μεταλλικό 1.4 75cv για την εποχή του πολύ ωραίο (για μενα ακόμη κ σήμερα)...το συγκεκριμένο δεν υπάρχει πια, του βγήκε από στοπ λεωφορείο κ το αχρηστεψε, ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα!
φοβεροι ηταν και οι εξοπλισόι gentryΓια να είμαι ειλικρινής, έβλεπα και εγώ πριν από πολλά χρόνια ένα 206 Roland Garros με αυτό το χαρακτηριστικό κυπαρισσί μεταλλικό, το υπέροχο μπεζ δέρμα και τις φανταστικές ζάντες της Πεζώ. Ήταν υπέροχο. Αυτός ο εξοπλισμός "Roland Garros" της Πεζώ ήταν πραγματικά πολύ ωραίος. Και γενικά η Πεζώ έβγαζε διάφορους τέτοιους συνδυασμούς πολυτελείας με ονομασίες, όπως, π.χ., θυμάμαι την έκδοση "Settanta anni" του 406 κουπέ.
E μα είναι sacré numéro ! Εξάλλου με τα gti να κάνουν πια 20000, το 1.4 injection, είναι η καλύτερη επιλογή...Πολύ Πεζακιας έχεις γίνει εσύ τώρα τελευταία και ανησυχώ..![]()
Πολύ ωραίο Νίκο! Εν τω μεταξύ, βλέπω αυτά τα κουμπιά στην κεντρική κονσόλα για τα alarm και τα άλλα και βλέπω ότι ακριβώς τα ίδια έχει στην κεντρική της κονσόλα και η... Lotus Esprit τελευταίας γενιάς, με το ανανεωμένο ταμπλώ! Καλά, ήταν πάγια τακτική των Αγγλικών αυτοκινήτων εκείνη την εποχή, να χρησιμοποιούν για διακόπτες, φώτα, καθρέφτες κ.λ.π. ανταλλακτικά και διακόπτες από τα ράφια άλλων, "ταπεινών" κατασκευαστών για μείωση του κόστους. Ακόμα και η Aston Martin!
Τ' λεγα εγώ για το 106....E μα είναι sacré numéro ! Εξάλλου με τα gti να κάνουν πια 20000, το 1.4 injection, είναι η καλύτερη επιλογή...
Χρήστο,
Πιστεύεις ότι το 106 δηλαδή,ήταν ένα άλλο, διαφορετικό αυτοκίνητο , από λευκο χαρτί???.
Για αυτό και στην Ευρώπη δεν αποτέλεσε ποτέ εμπορική επιτυχεία το S16 ή το Gti. Άρα θα το κάνει ακόμα πιο μοναδικό...
Άλλο που στην Ελλάδα ανακαλύψαμε την Αμερική και τον Κολόμβο μαζί με διαφορά φάσης και έγινε επιτυχία ο απόγονος.....
Τημένο 2000...![]()
Peugeot 205 — Wikipédia (wikipedia.org)Γιατρέ,
το είδα και εντυπωσιάστηκα...
Δε το ήξερα ότι έβγαινε μέχρι τότε....
E μα είναι sacré numéro ! Εξάλλου με τα gti να κάνουν πια 20000, το 1.4 injection, είναι η καλύτερη επιλογή...
Βρε συ Σωτήρη βάζει ο Νίκος το πρώτο, βάζεις εσυ το δεύτερο το οποίο είναι ΑΚΥΡΟ, κάνω μια απλή επισήμανση και μου "τη λες" ότι και καλά εγώ δε ξέρω τι ήταν τι.. έλα σε παρακαλώ βραδιάτικα....Τ' λεγα εγώ για το 106....