Greek Youngtimers και νεώτερα supercars

dap

Member
Reaction score
1.271
Πόντοι
407
Δυστυχώς δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφία, αλλά θα ήθελα να το διηγηθώ. Κάποιοι εδώ μέσα πιστεύω θα με καταλάβουν...... Απόψε πηγαίνοντας σπίτι, στην παραλιακή Θεσσαλονίκης είχα μπροστά μου ένα αυτοκίνητο με πινακίδες Κωνσταντινούπολης. Από τα πίσω φώτα έμοιαζε Τογιότα Κορόλα σεντάν, αλλά ήταν πολύ πιο ογκώδες. Πλησιάζοντάς το παρατήρησα το σήμα της Μπε-εμ-βε, και τα νούμερα 520. Το 5 φαινόταν σαν πιο μεγάλο και το 20 μικρότερο, ίσως να ήταν και ιδέα μου. Κάποια στιγμή προσπέρασα και κοίταξα τον καθρέφτη. Είχε φωτισμένο το περίγραμμα των <νεφρών>, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πράγμα με μια μεγάλη μαύρη επιφάνεια στη μέση, μου φάνηκε πολύ χαζό και γέλασα. Μετά σκέφτηκα, ότι παραμεγάλωσα και είμαι πολύ μακριά από τα σημερινά <θέλω> του μέσου καταναλωτή και μου κόπηκε το γέλιο.

Nikephoros

Member
Reaction score
14.176
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Δυστυχώς δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφία, αλλά θα ήθελα να το διηγηθώ. Κάποιοι εδώ μέσα πιστεύω θα με καταλάβουν...... Απόψε πηγαίνοντας σπίτι, στην παραλιακή Θεσσαλονίκης είχα μπροστά μου ένα αυτοκίνητο με πινακίδες Κωνσταντινούπολης. Από τα πίσω φώτα έμοιαζε Τογιότα Κορόλα σεντάν, αλλά ήταν πολύ πιο ογκώδες. Πλησιάζοντάς το παρατήρησα το σήμα της Μπε-εμ-βε, και τα νούμερα 520. Το 5 φαινόταν σαν πιο μεγάλο και το 20 μικρότερο, ίσως να ήταν και ιδέα μου. Κάποια στιγμή προσπέρασα και κοίταξα τον καθρέφτη. Είχε φωτισμένο το περίγραμμα των <νεφρών>, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πράγμα με μια μεγάλη μαύρη επιφάνεια στη μέση, μου φάνηκε πολύ χαζό και γέλασα. Μετά σκέφτηκα, ότι παραμεγάλωσα και είμαι πολύ μακριά από τα σημερινά <θέλω> του μέσου καταναλωτή και μου κόπηκε το γέλιο.
Μάλλον δεν παραμεγάλωσες Δημήτρη! Έβλεπες την ολοκαίνουρια BMW σειράς 5. Εγώ πέρυσι, ανεβαίνοντας νύχτα τον Παρνασσό καθ' οδόν για τους Δελφούς, είχα πίσω μου κάτι αντίστοιχο, τη νέα BMW XM (ιεροσυλία, άκου εκεί ΧΜ...):

35587

Μιλάμε οι νέες μεγάλες BMW είναι, κατά τη γνώμη μου, πραγματικά εκτρώματα. Μας κάνουν να νοσταλγούμε τη σειρά 7 του Chris Bangle... Νομίζω και εγώ ότι είναι εντελώς γελοίος αυτός ο φωτισμός.

dap

Member
Reaction score
1.271
Πόντοι
407
Το βρήκα από την σελίδα της αντιπροσωπείας. Το χρεώνουν εξτρά 539 ευρώ. Απολαύστε περιγραφή:

"Λαμπρή παρουσίαση: το πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού BMW Iconic Glow διαθέτει δύο πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά: τη φωτιζόμενη μάσκα "νεφρών" και το Welcome Light Carpet. Ο φωτισμός περιγράμματος γύρω από τη μάσκα "νεφρών" είναι ενεργός τόσο όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο όσο και όταν κινείται. Τονίζει εμφατικά τη χαρακτηριστική σχεδίαση BMW. To Welcome Light Carpet σάς υποδέχεται με μια προβολή κατά την επιβίβασή σας.
Τα πλεονεκτήματα με μια ματιά:
  • ξεχωριστή εμφάνιση με φωτιζόμενη μάσκα "νεφρών"
  • υψηλή αναγνωρισιμότητα, τόσο σε στάση όσο και στην οδήγηση
  • ατμοσφαιρικός, δυναμικός φωτισμός κατά την επιβίβαση
  • σχεδόν αόρατη τεχνολογία όταν βρίσκεται εκτός λειτουργίας"
Τόσο πολλά λόγια για τόση λίγη ουσία........

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.324
Πόντοι
747
Ειναι τάση, να "περιγράφονται" χαρακτηριστικά σημεία σχεδιασμού / διαφοροποίησης με φωτεινές γραμμές. Και κατα την γνώμη μου είναι γελοίο, αλλά ο "κύριος Χ", θέλει να διακρίνεται / διαφοροποιείται το εξαιρετικό όχημά του, από τα υπόλοιπα της "πλέμπας". Και του το προσφέρει απλόχερα ο κατασκευαστής.

Στο νησί, που πέρασα τους τελευταίους μήνες, οι λιγότερο φωτισμένοι δρόμοι έκαναν αυτές τις εμφανίσεις πιο διακριτές, βλέπεις και τα εμπρόσθια αλλά κυρίως τα οπίσθια φωτιστικά, σε σχήματα S, Z και λοιπά σχήματα, και απορείς με την φαντασία των σχεδιαστών.

Ισως και εγώ, λόγω ηλικίας να προτιμώ τα απλά-κλασικά, αλλά ψάχνοντας, οι "μαρκετίστες" βρήκαν ένα πεδίο από τα παλαιότερα χρόνια, που κάποια οχήματα από το 1935 είχαν φωτεινή την μάρκα τους.

Και μια και το κάνουν πλέον οι κορυφαίοι, Mercedes, BMW, θα ακολουθήσουν και οι μικρότεροι, και στο τέλος τα οχήματα, θα καταντήσουν σαν Χριστουγεννιάτικα δέντρα, σαν κάτι νταλίκες στις εθνικες οδούς παλαιότερα. Που δεν ήξερες αν είναι ΚΑΝΤΙΝΑ , ταβέρνα -ψησταριά, ή κινούμενο όχημα.

Και με τα led, ή τα πρισματικά φώτα, πλέον δεν υπάρχει και τεχνικός περιορισμός.

Εδώ, φαίνονται οι εφαρμογές από τα παλαιότερα χρόνια. Τα θυμάμαι που τα έβλεπα. :dance:

CC Tech: The Illuminated History of Light-Up Grille Badges - Curbside Classic

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.324
Πόντοι
747
Μια μικρή αναφορά στο θέμα.

Δυστυχώς ο μιμητισμός και η έλλειψη μορφωτικου επιπέδου / προσωπικότητας, οδηγεί τα "πλήθη" στο να αντιγράφουν ότι θεωρούν πετυχημένο. Και αυτό ισχύει σε όλα τα πεδία.
Λόγω εμπλοκής μου σε τεχνικά / κατασκευαστικά γραφεία στο παρελθόν, σημειώνω την αντιγραφή των "γυάλινων" κτιρίων από το Αμερικάνικο "όνειρο", με όλα τα τεράστια κόστη ψύξης / θέρμανσης, και πλέον τα αρχιτεκτονικά σκούρα κτίρια στην περιοχή μου, πολυκατοικίες σε γκρίζο χρώμα που διαφοροποιούνται από το περιβάλλον και με το black body effect, ανεβάζουν θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Το αυτό ισχύει και για τα σκούρα αυτοκίνητα.
Το παντα κλασικό λευκό, άντε ώχρα, είχε λόγο που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι μηχανικοί στα κτίρια.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.588
Πόντοι
827
Μάλλον δεν παραμεγάλωσες Δημήτρη! Έβλεπες την ολοκαίνουρια BMW σειράς 5. Εγώ πέρυσι, ανεβαίνοντας νύχτα τον Παρνασσό καθ' οδόν για τους Δελφούς, είχα πίσω μου κάτι αντίστοιχο, τη νέα BMW XM (ιεροσυλία, άκου εκεί ΧΜ...):

View attachment 35587

Μιλάμε οι νέες μεγάλες BMW είναι, κατά τη γνώμη μου, πραγματικά εκτρώματα. Μας κάνουν να νοσταλγούμε τη σειρά 7 του Chris Bangle... Νομίζω και εγώ ότι είναι εντελώς γελοίος αυτός ο φωτισμός.
Αυτό είναι ο ορισμός του κιτς.
Πάντα με εκπλήσσουν δυσάρεστα οι Βαυαροί. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, όταν πέρασα από συνέντευξη στην BMW Hellas, τον καημό που μου περιέγραφαν της εταιρείας να αποσυδέσει το προφίλ της από τον τότε προφίλ του μέσου ιδιοκτήτη στην Ελλάδα... Το προφίλ του "λαϊκού"... Με αυτά όλη η Βαυαρία έπεσε στην λούμπα του κιτς

Demetris

Member
Reaction score
1.024
Πόντοι
437
Μιλάμε οι νέες μεγάλες BMW είναι, κατά τη γνώμη μου, πραγματικά εκτρώματα.
Ιδού οι ένοχοι!

35605

Δεν ξέρω τί πάει στραβά με αυτή τη γενιά σχεδιαστών...
Εν τω μεταξύ και στη Mercedes που τελευταία βγάζει και αυτή "αριστουργήματα", ο επικεφαλής σχεδιασμού Gorden Wagener μιλά απαξιωτικά για τον Bruno Sacco. :dizzy:
Τί να πεις...

nonos

Member
Reaction score
21.755
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ότι ζάντες και να βάλεις σε αυτό το αυτοκίνητο εκτός από ζάντα με τη οποία προσφερόταν η e34, δεν...

nonos

Member
Reaction score
21.755
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Παράνοια.. Πιο σπάνιο και από το να πετύχεις ferrari. Το επικοινώνησα σε φίλο που το χρειάζεται για ανταλλακτικά για το δικό του.
35679

nonos

Member
Reaction score
21.755
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Έχει ξενες πινακιδες Αποστολη, γι' αυτό.
Θα μαθουμε. Εβγαλα ακρη απο τους γειτονες σε ποιον ανηκει και τωρα εξαρταται απο τον ενδιαφερομενο.
Ειναι το δευτερο renault μεσα στο μηνα εντωμεταξυ που βρισκεται μπροστα μου. Ας ελπισουμε οτι ΚΑΙ αυτο δε θα γινει παλιοσιδερα. Το αλλο το προλαβαμε στο παρα ενα...!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.533
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Είναι κρίμα να χαθεί. Όμορφο, σπάνιο και καλή κατάσταση τουλάχιστον όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

dap

Member
Reaction score
1.271
Πόντοι
407
Παράνοια.. Πιο σπάνιο και από το να πετύχεις ferrari. Το επικοινώνησα σε φίλο που το χρειάζεται για ανταλλακτικά για το δικό του.
View attachment 35679
Ντό είν΄ αβούτο; Βελσατίς;

Taskos

Member
Reaction score
3.405
Πόντοι
777
Το μοντέλο είχε προβλήματα από τη στιγμή που έβγαινε από το εργοστάσιο. Πόσο μάλλον ύστερα από 20+ έτη

Top Bottom