Citroen BX vs modern cars?

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Ναι έχω ένα χαρούμενο 1.4iKat με περίπου 200.000χλμ (τα 40000 δικά μου). Αθήνα. Δεν ήταν το μπεκ, κάτι στο ηλεκτρονικό κύκλωμα ήταν. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς, πάει πάνω από 10ετία, αλλά καινούριο είχε 400Ε.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.648
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ναι έχω ένα χαρούμενο 1.4iKat με περίπου 200.000χλμ (τα 40000 δικά μου). Αθήνα. Δεν ήταν το μπεκ, κάτι στο ηλεκτρονικό κύκλωμα ήταν. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς, πάει πάνω από 10ετία, αλλά καινούριο είχε 400Ε.
Αν το έφτιαξες οκ. Γιατί έχουμε καλό μάστορα να το έβλεπε αν χρειαζόταν

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Αν το έφτιαξες οκ. Γιατί έχουμε καλό μάστορα να το έβλεπε αν χρειαζόταν
Το είχα φτιάξει τότε που τα είχε παίξει άσχημα πριν μια 10ετία. Τώρα ελπίζω να μην χρειαστεί να το φτιάξω πάλι. :p

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Μετά από 3 χρόνια ακινησίας, και πάλι στο δρόμο για το τέλος του 21 η 1.4i kat, με καινούριες πινακίδες πλέον!

Αλλαγή μπαταρία (dead)
αντλία βενζίνης (dead)
σωληνάκι βενζίνης (εντελός ξεραμένο, διαλύθηκε όταν το βγάλαμε για να δοκιμάσουμε την αντλία
πατέντα σε μια διαρροή από μια από τις σωλήνες του χταποδιού του υδραυλικού υγρού (ξεραμένο, περίεργο, το είχα αλάξει το 2017, πότε πρόλαβαν οι σωλήνες του και ξεράθηκαν για να ανοίξει; το πήγα σε ένα τοπικό συνεργείο και του έκαναν bypass στο κομμένο σημείο)
αλλαγή 2 λάστιχα με μεταχ.
Συνολικά <180 ευρώ μαζέματα, πιστεύω καλύτερη λύση από το να νοικιάσω ή να ψάχνω άλλο μεταχ. για τους μήνες που είμαι Ελλάδα.

το ποτενσιόμετρο του injection είχε χρειαστεί τελικά αλλαγή από το 18 για να μην σβήνει το αμάξι στο ρελαντί, 80Ε κόστος για μεταχ.
Το σασμάν μου θέλει πολύ προσοχή ειδικά 1η και 2α, ειδικά όσο είναι κρύο το αμάξι, για να μην χτυπάει όταν βάζω ταχύτητες.
η μίζα έδειχνε να ζορίζεται, αλλά τώρα που κυκλοφορεί καμια βδομάδα δείχνει να έφτιαξε μόνη της.
Η ανάρτηση ακόμα λειτουργεί αλλά δεν νιώθω το πάτημα του αυτοκινήτου τόσο σίγουρο όσο το θυμάμαι, δεν ξέρω αν είναι θέμα της κρεμαριέρας, αν πρέπει να κοιτάξω να γεμίσω τις σφαίρες ή αν απλά επειδή το κύριο όχημα που οδηγώ τα τελευταία χρόνια είναι το vanάκι nissan nv200 του 2018 μου φαίνεται χειρότερη.
τριξίματα, τριξίματα παντού! :p

Still, it feels good to be back driving it again. Δεν βλέπω πολλές BX πλέον στο δρόμο (βασικά δεν θυμάμαι να έχω δει καμία). :)

nonos

Member
Reaction score
22.274
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Με το καλό στους δρόμους πάλι! Κοίτα να την ευχαριστιεσαι. Σίγουρα το μάζεμα θα συνεχιστεί λόγω πολυκαιριας και ακινησίας.

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Ας ελπίσουμε πως όχι. Το αμάξι είναι 30 ετών με 200000km και κανονική συντήρηση, θέλω να ελπίζω ότι τα περισσότερα πράγματα που ήταν να χαλάσουν έχουν ήδη χαλάσει και αλλαχθεί με καινούρια σε αυτό το διάστημα. :p

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Well, 1200km οδήγησης μετά so far so good. Ρίχνοντας όμως μια ματιά στο service book μου είδα ότι ο ιμάντας χρονισμού, αν και έχει μόνο περίπου 40000km χρήσης έχει 15 χρόνια από τότε που αλλάχθηκε, οπότε μάλλον καλό θα είναι να το πάω στο συνεργείο να το αλλάξουν ASAP, κρίμα θα είναι πάνω που δουλεύει πάλι να πάρω το κινητήρα στο χέρι.

Attachments

maxtsif

Member
Reaction score
4.348
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Ευχάριστο να βγαίνει ακόμη μια ΒΧ στο δρόμο! Λογικό να βγάλει κάποιες μικροβλάβες μετά απο τέτοια ακινησία, τα ίδια πέρασα και εγώ. Ο ιμάντας βέβαια καλό θα ηταν να αλλαχτεί.

Reaction score
18.076
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Well, 1200km οδήγησης μετά so far so good. Ρίχνοντας όμως μια ματιά στο service book μου είδα ότι ο ιμάντας χρονισμού, αν και έχει μόνο περίπου 40000km χρήσης έχει 15 χρόνια από τότε που αλλάχθηκε, οπότε μάλλον καλό θα είναι να το πάω στο συνεργείο να το αλλάξουν ASAP, κρίμα θα είναι πάνω που δουλεύει πάλι να πάρω το κινητήρα στο χέρι.
πρεπει να αλλαχτει αμεσα. 15 χρονια, ανεξαρτητα χρησης ειναι παρα πολλα. Για να αποφευγουμε δυσαρεστες εκπληξεις

nonos

Member
Reaction score
22.274
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Πράγματι.. και φτηνή δουλειά πια.. μη το αμελείς,κρίμα θα είναι.

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
χα....δηλαδή εγώ στο GS που τους έχω καμιά δεκαριά χρόνια, έχουν ακόμα ζωή έ???...... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Παιδιά παρουσιάστηκε θέμα, πήγα το αμάξι στο μηανικό μου και μου είπε ότι έχει χαλάσει η βάση της δεξιάς μπροστά ανάρτησης και δεν μπορούμε να βρούμε ανταλλακτικό. Πήρε μερικά τηλέφωνα και δεν βρήλε κάτι. Δεν ήθελε να βάλουμε κάποιο μεταχειρισμένο γιατί φοβάται ότι θα σπάσει κι αυτό. Καμιά ιδέα;

maxtsif

Member
Reaction score
4.348
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Παιδιά παρουσιάστηκε θέμα, πήγα το αμάξι στο μηανικό μου και μου είπε ότι έχει χαλάσει η βάση της δεξιάς μπροστά ανάρτησης και δεν μπορούμε να βρούμε ανταλλακτικό. Πήρε μερικά τηλέφωνα και δεν βρήλε κάτι. Δεν ήθελε να βάλουμε κάποιο μεταχειρισμένο γιατί φοβάται ότι θα σπάσει κι αυτό. Καμιά ιδέα;
Εννοείς το top mount ? Καινουριο πολύ δυσκολα.

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Οπότε ως εδώ ήταν; πάει για παλιό σίδερα το δύστυχο;

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Καμιά πατέντα μυαλού????.....(Ελληνικού??) μη πάει χαμένο το μάχιμο...

Reaction score
18.076
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Exo tin entiposi oti ftiaxnoun top mount se Tourkia kai Ouggaria.

Last edited:
Top Bottom