10η Συναντηση Ιστορικων Citroen-Zαππειο

37715

Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Η Ελληνική Λέσχη φίλων 2CV & Citroen οργανώνει την 10η συνάντηση ιστορικών Citroen στην Ελλάδα με την υποστήριξη της CITROEN ΕΛΛΑΣ του ΟΜΙΛΟΥ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ γιορτάζοντας τα 70 χρόνια ζωής του μοντέλου DS του θρυλικού «Βάτραχου» , και 50 χρόνια ζωής του “PONY” που απετέλεσε προϊόν συναρμολόγησης και παραγωγής της Ελληνικής εταιρείας “NAMCO”.
.
Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 30/11/2025 στο Ζάππειο στην είσοδο από την Λ. Αμαλίας, και καλεσμένα είναι όλα τα ιστορικά αυτοκίνητα – αριστουργήματα της Γαλλικής εταιρείας.

Ευπρόσδεκτα είναι και όποια young timers (νεότερα μοντέλα) θέλουν να γιορτάσουν μαζί μας καθώς και όλοι οι φίλοι του ιστορικού αυτοκινήτου.

Στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Ζάππειου θα γίνει ιστορική αναδρομή στα 70 χρόνια ζωής του μοντέλου DS , και 50 χρόνια ζωής του PONY, τα οποία συμβόλισαν μία ολόκληρη εποχή με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση για τους συμμετέχοντες, εκτός από προαιρετική αγορά αναμνηστικών ειδών από το περίπτερο της λέσχης.

Η ώρα προσέλευσης είναι 10.30 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι τις 13.00.

Επίσης, για τα αυτοκίνητα με ιστορικές πινακίδες, η λέσχη θα μεριμνήσει μέσω της ΕΟ ΦΙΛΠΑ για την σχετική άδεια από τα κεντρικά γραφεία της τροχαίας, και θα διανεμηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση μέσω email . Σημειωτέο ότι βάσει της ισχύοντος ΚΥΑ η κυκλοφορία των ιστορικών αυτοκινήτων επιτρέπεται την συγκεκριμένη ημερομηνία μιας και είναι Κυριακή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να στείλετε email στο info@2cvclub.gr ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 6944585633.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
– 10:30 – 11:30 Προσέλευση και υποδοχή συμμετεχόντων.
– 11:30 – 11:45 Χαιρετισμός και ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΛΦ 2CV& Citroen , εκπροσώπου της CITROEN και της ΕΟΦΙΛΠΑ.
– 11:45 – 12:15 Παρουσίαση της ιστορίας του μοντέλου DS και PONY.
– 13:00 - Λήξη της συνάντησης.

Comments

Αυτό με τους περιορισμούς κυκλοφορίας δεν έχει αλλάξει ? ή ισχύει μόνον για όσους δεν έχουν τις νέες κρατικές ?

Ατυχώς, λόγω ασθένειας δεν μου επιτράπηκε η έξοδος. Πόσο μάλλον η παραμονή σε υπαίθριο χώρο. :cry:

Παρακαλώ , ΠΟΛΛΕΣ φωτό να παρηγορηθώ ! :citroen:

Ευχαριστώ,

10η συναντηση λοιπον (9η στη πραγματικοτητα λογω κοβιντ) και 6η ή 7η συμμετοχη μου :love:, με προδιδει η μνημη μου κι εμενα σιγα σιγα :lol:

"Σημειωνω" τα εξης:
-Τα 40 χαμμενα λεπτα μου φετος λογω της απιστευτης ταλαιπωριας προσβασης αφου μας προδωσαν οι Βασιλισσες... Και η Ολγας και η Αμαλιας λογω του κλεισιματος.

-Η ωραια παρεα με τον Τασο και τον Ηρακλη που ηρθαν με CX και 2cv απο τα Γιαννενα! Επιτελους μετα το 2cv ειδαμε και την καταπληκτικη CX του Τασου απο κοντα! Θα ανεβω να παμε Μπαρο παιδια, επιβαλλεται!

-Που τα ειπαμε και παλι απο κοντα με τον Στελιο και τον πατερα του, που για δευτερη χρονια εκαναν το ταξιδι απ το Αιγιο. Γνησιοι σιτροενακιδες!

-Τις παλιες καραβανες εποχων Greek Citroen Club ,τον Giorgos και το Νεκταριο που δεν γραφει και εδω, που σε πεισμα των καιρων διατηρουν τα νεοτερα και παλιοτερα υδροπνευματικα τους!

-Το φιλαρακι μου τον ΜΙΛΤΟΣ, που απο εκεινο το αυγουστιατικο απογευμα που κατεβηκα στην Ελευσινα να τον γνωρισω περασαν 11+ χρονια και εχουμε ζησει τοσες ωραιες σιτροενικες στιγμες μουτζουρωματος, διασωσεων, αγχους και χαρας.

-Τον Nikiphoros βεβαια που δε χανει ευκαιρια να ευχαριστιεται τη cx του. Και τον Γιωργο που καθε χρονο δινει το παρων με ax ή xm.

-Ενα παλικαρακι το Θαναση που μου ειπε οτι θυμαται εμενα και το αυτοκινητο μου απο 8-9 ετων και ετσι θελησε να κρατησει και να διασωσει τη δικη του καταπληκτικη κυπαρισσι 5θυρη monte carlo! Με συγκινησε. Οπως και τη μπορντω c4 coupe που εκλεισε τα 20. Μου θυμισε εμενα πιτσιρικά στις πρωτες συναντησεις με τη 15ετιας τοτε zx.

-Τα 5(!) συγκεκριμενα πρωτοεμφανιζομενα στην εκδηλωση υδροπνευματικα!

-Τις 6(!) CX φετος, πολυαριθμες DS και καμια XM.

-Την απιστευτη δωρο σακκουλα της ΕΛΦ2cv! Να τα βλεπουν κατι εκδηλωσεις που πληρωνουμε και εχουμε εναν καφε με το ζορι...

-Τη μικροτερη συνολικη συμμετοχη φετος ,συνολο 79 οχηματα. Οταν πανευκολα θα μπορουσαν να ειναι 100+ αφου τα γνωριζω ολα στην Αττικη τουλαχιστον, λεμε τωρα.. :lol::shifty::PΕιχε και καταπληκτικο καιρο.

37779

Last edited:
Yiannis Gliniadakis
37801
37802
37803
37804
37805
37806
37807
37808
37809
37810
37811
37812
37813
37814
37815

10η Συνάντηση Ιστορικών Citroën
Θαυμάσιο Αττικό φώς και εξαιρετικές συμμετοχές σε αριθμό και ενδιαφέρον. Συμπληρώνουμε 10η ετήσια συνάντηση, χαιρόμαστε με τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων και ευχαριστούμε που είσαστε πάντα όλοι εκεί.
Φέτος γιορτάζουμε 70 χρόνια DS, μισό αιώνα Pony, ενώ η C6 συμπληρώνει 20 χρόνια και γίνεται πλέον young timer.
Ειδική διάκριση για τα πληρώματα που έρχονται από μεγάλη απόσταση όπως το 2CV και η CX που συνταξίδεψαν από τα Γιάννενα. Ευχόμαστε και του χρόνου την ίδια δύναμη και επιτυχία
❤️

Ευχαριστούμε ΠΟΛΥ για την ενημέρωση / φωτορεπορτάζ.

Απλώς, ενημερώνω ότι πολλές φωτό ΔΕΝ φαίνονται ! :cry:

Top Bottom