Το όνειρο...

Stargazer

Member
Reaction score
1.141
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Επειδή μου αρέσει να χρησιμοποιώ ότι βρισκω στο περιβάλλον μου έκοψα μπουκάλια από μούφα-κόλα και τα έβαλα ανάμεσα στην ζάντα και το λάστιχο για να βαφτεί το χείλος σωστά και για να χρησιμοποιήσω λιγότερη ταινία.

Και μόλις ψεκασα το δεύτερο στρώμα αστάρι άρχισε να βρέχει...

minas

Member
Reaction score
2.601
Πόντοι
587
Ρώτησα για ηλεκτροστατική και μου είπαν τα βασικά , μαύρο άσπρο γκρι ίσως και πρασινο. Θα ρωτήσω και αλλού βέβαια είπαμε όταν τελειώσουν όλα θα πάει για καλή βαφή μαζί με προφυλακτήρες
Kαλη η ηλεκτροστατικη,αλλα απο οτι εχω ακουσει δεν εχει,ας το πουμε,ελαστικοτητα.Δηλαδη αν πχ κοπανησεις καπου τη ζαντα,υπαρχει πιθανοτητα να φυγει φλυδα,ενω με μια απλη βαφη μπορει να μην παθει σχεδον τιποτα.Και φυσικα θα ειναι πολυ πιο δυσκολη η επιδορθωση.
Νομιζω οτι εαν απλα φτιαξεις το χρωμα που θελεις σε σπρει,κατα τον ιδιο τροπο που φτιαχνουμε το χρωμα του αυτοκινητου σε σπρει(δηλαδη ακρυλικο μονης με σκληρυντη),θα εισαι ενταξει,και θα σου περισσεψει και χρωμα για πιθανη επισκευη.Φυσικα παντα με τη σωστη προεργασια,και ζητα και ενα καταλληλο ανθεκτικο ασταρι.Υπαρχουν καποια που δεν βγαινουν ουτε με περιστροφικη συρματοβουρτσα...:heat:

Giorgos_81

Member
Reaction score
3.353
Πόντοι
697
...η ηλεκτροστατική, υποθέτω ότι είναι η "πούδρας", εκτός και εάν λέω λάθος ορολογίες, μια και εχουν περάσει πολλάααααα χρόνια από τότε που είχα επαφή.

Με την βαφή αυτή, βάφαμε κατασκευές υπαίθρου, με πλήρη αντοχή σε κτυπήματα ακόμα και σφυριές.

Stargazer

Member
Reaction score
1.141
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
...η ηλεκτροστατική, υποθέτω ότι είναι η "πούδρας", εκτός και εάν λέω λάθος ορολογίες, μια και εχουν περάσει πολλάααααα χρόνια από τότε που είχα επαφή.

Με την βαφή αυτή, βάφαμε κατασκευές υπαίθρου, με πλήρη αντοχή σε κτυπήματα ακόμα και σφυριές.
Αυτή είναι , έχω δει μεταλλικές ξαπλώστρες σε χώρους με χαμάμ και σαουνες κτλ με υγρασίες να μην παθαίνουν τίποτα για χρόνια αλλά έχω δει σε άλλη περίπτωση να φεύγει και ολόκληρο κομμάτι απο μικρό χτύπημα. Μάλλον κάποιοι δεν το κάνουν σωστά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κρατάει σε αλουμίνιο.

Giorgos_81

Member
Reaction score
3.353
Πόντοι
697
....σε σιδερένια την εφαρμόζαμε, και στην προώθηση, τα κτυπαγαμε με σφυρί να δούνε οι πελάτες την ποιότητα.

Που έχει αλουμίνιο το όχημα ?

Το αλουμίνιο, κάνει μόνο του πατίνα και αυτοπροστατευται. Δεν απαιτεί βαφή, εκτός από κάποιες αρχιτεκτονικές εφαρμογές, αλλά εκεί έχουν άλλες τεχνικές.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
18.644
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Αυτό δεν ξέρω πως το πέτυχα αλλά θα το κρατήσω
EINAI H λεγόμενη τεχνική "Βυζαντινή Mωσαϊκη ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΟΙΣΗ"...

Κάποια "Ασυμβατότητα" πριμερ-ασταρι με το χρώμα, η πολύ γρήγορα πέρασμα το χρώμα χωρίς να έχει στεγνώσει το ασταρι, ίσως δε ξέρω σίγουρα...

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
3.353
Πόντοι
697
EINAI H λεγόμενη τεχνική "Βυζαντινή Mωσαϊκη ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΟΙΣΗ"...

Κάποια "Ασυμβατότητα" πριμερ-ασταρι με το χρώμα, η πολύ γρήγορα πέρασμα το χρώμα χωρίς να έχει στεγνώσει το ασταρι, ίσως δε ξέρω σίγουρα...
.....και ίσως λίγο εναπομείναν paint remover, που κατατρώει την μπογιά.

Αλλά, πλέον είναι .......ανάγλυφο, και δεν θα γλυστράει όταν ανοίγουμε το παράθυρο.

Να το κατοχυρώσεις με πατέντα. :clap:

Stargazer

Member
Reaction score
1.141
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Λοιπόν τι έγινε , αφαίρεσα λίγη επιφανειακή σκουριά με γυαλοχαρτο και έβαψα από πάνω μια χαρά πολύ ωραίο και το άφησα έξω να σκληρύνει αλλά αρχησε να βρέχει κάθετα και κάποιες σταγόνες πήγαν εκεί και έκανε άλλο εφέ. Περίμενα την επόμενη μέρα και έκανα την επιφάνεια με γυαλοχαρτο ώστε να αφαιρεθεί το ανάγλυφο από τα νερά και ξανά έβαψα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό.

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
1.141
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Από τα καλύτερα βαψίματα που έχω δει :thumbs:
Άλλο αυτοκίνητο..
Ευχαριστώ πολύ!!!

Με σπρέι φθηνά του χρωματοπωλείου και χωρίς να κάνω κόψιμο και αλυφή (μάλλον δεν θα κάνω)

Stargazer

Member
Reaction score
1.141
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Δύο τροχοί έμειναν για βάψιμο , θα παρακαλούσα αν κάποιος μπορεί να μου δανείσει μπουλόνια για μια εβδομάδα ή να μου πουλήσει γιατί το σπρέι που χρησιμοποιώ (του γνωστού γερμανικού) αν και τέλειο σε ποιότητα και γυαλαδα αργεί να σκληρύνει πολύ και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο.
Θα ακολουθήσουν οδηγίες στους επόμενους τροχούς για τέλειο βάψιμο με σπρέι.

KostasX

Member
Reaction score
4.959
Πόντοι
777
Περιοχή
Γρεβενα
Δύο τροχοί έμειναν για βάψιμο , θα παρακαλούσα αν κάποιος μπορεί να μου δανείσει μπουλόνια για μια εβδομάδα ή να μου πουλήσει γιατί το σπρέι που χρησιμοποιώ (του γνωστού γερμανικού) αν και τέλειο σε ποιότητα και γυαλαδα αργεί να σκληρύνει πολύ και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο.
Θά σού δανείσω εγώ, στείλε σε πμ στοιχεία κλπ

Stargazer

Member
Reaction score
1.141
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Θα εβαζα κ τις ταπουλες από τις ζαντες για ολοκλήρωση!
Δεν έχω , σκέφτομαι να πάρω αλλά μου αρέσει και έτσι

maxtsif

Member
Reaction score
3.558
Πόντοι
757
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Και τα δικά μου μπουλόνια ειναι διαθέσιμα, δε θα χρειαστούν για αρκετό καιρο ακόμη, στειλε μου μήνυμα αν τα θες.

Top Bottom