Το όνειρο...

nonos

Member
Reaction score
18.163
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
180 με τη ZX το περασμενο Σαββατο.. βεντουζαρισμενη..:love: Χροοονια ειχα..

KostasX

Member
Reaction score
4.941
Πόντοι
777
Περιοχή
Γρεβενα
Βρήκα μερικές πορτούλες για να έχω, έβαλα και το σκυλί μου να τις φυλάει

Με τέτοιο φύλακα ούτε εσένα δεν θα αφήσει να ακουμπήσεις τις πόρτες :lol:!!! Φοβερό τετράποδο :love:!!

Stargazer

Member
Reaction score
1.059
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Με τέτοιο φύλακα ούτε εσένα δεν θα αφήσει να ακουμπήσεις τις πόρτες :lol:!!! Φοβερό τετράποδο :love:!!
Έχω ταμπέλα έξω : Προσοχή η γάτα δαγκώνει

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
23.496
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μια γρήγορη αλλαγή πάντως που βελτίωνε την εμφάνιση του αυτοκινήτου δραστικά θα ήταν η βαφή των ζαντών με AC147 χρώμα ;)

Stargazer

Member
Reaction score
1.059
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Μια γρήγορη αλλαγή πάντως που βελτίωνε την εμφάνιση του αυτοκινήτου δραστικά θα ήταν η βαφή των ζαντών με AC147 χρώμα ;)
Μάντεψε τι κάνω αυτό τον καιρό

Με Ral9002 όμως όπως και οι προφυλακτήρες , αν δω ότι δεν μου αρέσει θα τα άλλαξω αργότερα αλλά οτιδήποτε θα είναι καλύτερο από αυτό που έχει

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
1.059
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Τελείωσα μόνο την μια και έκανα δύο μέρες

Έκανα μια μέρα να την ξεβαψω γιατι πάνω από το μαμά χρώμα είχε ασταρι - κίτρινο - μαύρο μεταλλικό και βερνίκι?!

Χρησιμοποίησα πιστόλι θερμού αέρα , σύρμα ,βούρτσα και διαβρωτικό που δεν κάνει τιποτα.

Stargazer

Member
Reaction score
1.059
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Επίσης ερώτηση , το αυτοκίνητο δεν ήταν κίτρινο από το εργοστάσιο αλλά κάτι σε μπλε της θάλασσας. Οι ταπετσαρίες είναι αλλαγμένες επίσης και είναι μαύρες , τι χρώμα θα ήταν απο το εργοστάσιο οι ταπετσαρίες αν ήταν κίτρινο;

Giorgos_81

Member
Reaction score
3.217
Πόντοι
697
Τελείωσα μόνο την μια και έκανα δύο μέρες

Έκανα μια μέρα να την ξεβαψω γιατι πάνω από το μαμά χρώμα είχε ασταρι - κίτρινο - μαύρο μεταλλικό και βερνίκι?!

Χρησιμοποίησα πιστόλι θερμού αέρα , σύρμα ,βούρτσα και διαβρωτικό που δεν κάνει τιποτα.
Εχω την άποψη ότι σε τέτοιο επίπεδο εργασίας, όπως τ ανέλυσες, αφαιρείς τα λάστιχα.

Σου δίνεται έτσι η δυνατότητα να καθαρίσεις και την έδρα της βαλβίδας εσωτερικά και εξωτερικά , όπου κάνει οξειδώσεις, αλλά και τα χείλη της ζάντας που εφάπτεται το λάστιχο.

Αν έκανες απλή αλλαγή με ένα σπρέυ, δεν θα μίλαγα, αλλά εδώ περιγράφεις ολόκληρη περιπέτεια.

Σημειωτέον ότι εγώ πριν 1 χρόνο έκανα έτσι την εργασία αυτή, έβαλα τα λάστιχα, και ακόμα δεν έχουν χάσει ούτε λίβρα. Λες να είναι, .........ξύλινα ?

Stargazer

Member
Reaction score
1.059
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Να τα αφαιρέσω, ποιος θα τα φορέσει;
Είδα τον Oliver Pickard που τα βάζει με το χέρι αλλά δεν μου φαίνεται απλό.
Εγώ τώρα που λες τα βάφω πρόχειρα για ομορφιά και προστασία , όταν θα διορθωθεί το σασσι και τα πατώματα και γίνουν αυτά τα χοντρά και ακριβά θα τα ξανακάνω με ακριβή βαφή και πιστόλι χωρίς λάστιχο. Θα είναι πολύ πιο εύκολο ακόμα και αν ξεβαψω γιατι δύο λεπτές στρώσεις θα έχω να αφαιρέσω και όχι όλη αυτή την πέτσα που έκρυβε μέχρι και τις ανάγλυφες επιγραφές.
Μιλάμε μια από τις στρώσεις ήταν λαδομπογια κίτρινη που μόλις ζεστάθηκε έγινε σαν κρέμα που δεν ξεκολλούσε με τίποτα.
Η δεύτερη ρόδα ήταν βαμμένη με μεταλλικό πάνω από το μαμά , μόλις έριξα διαβρωτικό έλιωσε.
Αύριο θα δοκιμάσω με τροχό και δίσκο με σφουγγάρι

Giorgos_81

Member
Reaction score
3.217
Πόντοι
697
Εγώ τώρα που λες τα βάφω πρόχειρα για ομορφιά και προστασία , όταν θα διορθωθεί το σασσι και τα πατώματα και γίνουν αυτά τα χοντρά και ακριβά θα τα ξανακάνω με ακριβή βαφή και πιστόλι χωρίς λάστιχο. Θα είναι πολύ πιο εύκολο ακόμα και αν ξεβαψω γιατι δύο λεπτές στρώσεις θα έχω να αφαιρέσω και όχι όλη αυτή την πέτσα που έκρυβε μέχρι και τις ανάγλυφες επιγραφές.
Μιλάμε μια από τις στρώσεις ήταν λαδομπογια κίτρινη που μόλις ζεστάθηκε έγινε σαν κρέμα που δεν ξεκολλούσε με τίποτα.
Η δεύτερη ρόδα ήταν βαμμένη με μεταλλικό πάνω από το μαμά , μόλις έριξα διαβρωτικό έλιωσε.
Εννοείται παςσε βουλκανιζατέρ.

Αμα κάνεις τα χοντρά, τα ακριβά, μπορείς να κάνεις και αμμοβολή, 40 Ε η ρόδα κόστιζε όταν εψαξα, και μετά μια βαφή πούδρας, για τελειο αποτέλεσμα.

minas

Member
Reaction score
2.509
Πόντοι
587
Bασικα το δυσκολο ειναι να τα βγαλεις,ειδικα το να τα ξεκολλησεις στην αρχη.Το να τα βαλεις ειναι σχετικα ευκολο.
Το ειχα κανει μια φορα σε αυτοκινητο που ηταν σε ακινησια...μου ειχαν χαρισει μια τετραδα,και δεν ηθελα καν να δωσω λεφτα σε βουλκανιζατερ.Ουσιαστικα η κουραση ηταν να κουβαλησω τις ζαντες ως το βενζιναδικο ωστε να τις φουσκωσω και να κολλησει το λαστιχο στη ζαντα-εννοειται οτι τις πηγα με τα χερια.
:dash::heat:

Οσο για το διαβρωτικο,ισως βοηθαει να εχεις τριψει/αγριεψει το χρωμα προτου το περασεις.Τουλαχιστον σε ενα ψυγειο που το εκανα(το εχω ανεβασει σε αλλο θεμα),κατορθωσα με αυτο τον τροπο να βγαλω ολες τις στρωσεις χρωματων εκτος απο το εργοστασιακο,πανω στο οποιο εστρωσε τελεια το καινουριο χρωμα.
Φυσικα παιζει ρολο και το ποσο δυνατο ειναι το διαβρωτικο,καποια ειναι πιο ηπια,αναλογα τι θα ζητησεις.Ωστοσο,ισως θελει προσοχη να μην ακουμπησει στις βαλβιδες,καθως εχω παρατηρησει οτι βλαπτει καποια ειδη πλαστικων και ελαστικων.

Stargazer

Member
Reaction score
1.059
Πόντοι
437
Περιοχή
Καλαμαριά
Ακούμπησε και βαλβίδες και λάστιχο αλλά δεν έκανε τίποτα , παρατήρησα ότι αν χαράξω λίγο το χρωμα το βγάζει πιο εύκολα επίσης αν είναι στον ήλιο φουσκώνει πιο γρήγορα σαν κέικ.

Ρώτησα για ηλεκτροστατική και μου είπαν τα βασικά , μαύρο άσπρο γκρι ίσως και πρασινο. Θα ρωτήσω και αλλού βέβαια είπαμε όταν τελειώσουν όλα θα πάει για καλή βαφή μαζί με προφυλακτήρες

Giorgos_81

Member
Reaction score
3.217
Πόντοι
697
Η ηλεκτροστατική έχει όλο το φάσμα.

Φυσικά εξαρτάται από το τι δουλεύει ο συγκεκριμένος.

Απλώς, θα πρέπει να προμηθευτεί την αντίστοιχη πούδρα.

Top Bottom