Σύγχρονα αυτοκίνητα που μας αρέσουν

Nikephoros

Member
Reaction score
11.981
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Όπως λέγαμε σε άλλο σημείο του φόρουμ και μέσα στη σχεδιαστική ισοπέδωση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το σχεδιασμό (ίσως και όχι μόνο!) των σύγχρονων αυτοκινήτων, θα μπορούσαμε εδώ να αναφέρουμε ποια είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα που θα μπορούσαν, ίσως, να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε λίγο τη μεγάλη μας αγάπη για τη σχεδιαστική υπεροχή των αυτοκινήτων μιας άλλης εποχής... Η συνέχεια σε λίγο! (Μήπως να συμπεριλάβουμε και "youngtimer"?)

Nikephoros

Member
Reaction score
11.981
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Εάν ρωτούσαν εμένα προσωπικά να διαλέξω, από σχεδιαστικής άποψης, μόνο ένα από όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στον κόσμο ως το πιο όμορφο, θα διάλεγα αυτό:

25319

25322

Aston Martin DB11

Nikephoros

Member
Reaction score
11.981
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα

nonos

Member
Reaction score
17.354
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Με προλαβατε και οι δυο παραπανω..
Τα super car ειναι ειδικη κατηγορια για ειδικο κοινο που δε με αφορα ουσιαστικα οποτε κι εμενα απο τα πιο ποθητα σχεδιαστικα ''γηινα'' αυτοκινητα σε παραγωγη ειναι το 508 και η Ιουλια :love: Επισης συνεχιζει να μου αρεσει αρκετα η BMW 5 αλλα οχι οσο τα δυο προαναφερθεντα. Και τελος αν εψαχνα ''το πακετο'' ως μηχανημα-ποιοτικα-σχεδιαστικα σε seg.C θα επαιρνα το υπερτροφοδοτουμενο νεο Mazda 3 το ποιο το θεωρω το ομορφο της κατηγοριας και οχι μονο... Το γυρναω να το χαζεψω τις λιγες φορες που το πετυχαινω.

25327

25328

Last edited:

Marios

Moderator
Reaction score
1.321
Πόντοι
517
Περιοχή
Αθήνα - Αίγινα
Όντως η Μάζντα έχει απ' τις ωραιότερες γκάμες γενικά, τα 508, Τζούλια, οκταβια νέα που προαναφερατε, και θα πρόσθετα bmw 2 coupe, 1 coupe προηγούμενης γενιάς, jaguar f type.

nonos

Member
Reaction score
17.354
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Βάζω και αυτό γιατί νόμισα ότι είχε παύση παραγωγής αλλά τελικά παράγεται ακόμα κανονικά οπότε και θεωρώ πρέπει να το γράψω..
KIA Stinger...

Taskos

Member
Reaction score
2.370
Πόντοι
697
Nikephoros
Παρακαλώ μία διευκρίνιση πριν μετανιώσω το ποστάρισμα.:cry:
Στα "αυτοκίνητα που μας αρέσουν" δηλώνεις πως αναφέρεσαι αποκλειστικά στον τομέα του σχεδιασμού τους φυσικά, αλλά μόνο της εξωτερικής τους εμφάνισης ή και των δυναμικών τους χαρακτηριστικών?

Nikephoros

Member
Reaction score
11.981
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Nikephoros
Παρακαλώ μία διευκρίνιση πριν μετανιώσω το ποστάρισμα.:cry:
Στα "αυτοκίνητα που μας αρέσουν" δηλώνεις πως αναφέρεσαι αποκλειστικά στον τομέα του σχεδιασμού τους φυσικά, αλλά μόνο της εξωτερικής τους εμφάνισης ή και των δυναμικών τους χαρακτηριστικών?
Είμαι πάντα υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης! Να αναφέρεις ό,τι πραγματικά σου αρέσει! Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε σε σχέση με το σχεδιαστικό τμήμα ενός αυτοκινήτου, διότι πολύ απλά δεν έχουμε εμείς προσωπικά εμπειρίες από όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα.. Θα έλεγα μάλιστα ότι έχουμε εμπειρίες από ένα πολύ μικρό τμήμα τους, ακόμα και άνθρωποι όπως εγώ που έχω δοκιμάσει πάρα πολλά νοικιασμένα (λόγω των συνεχών βλαβών εκείνου του Skoda!).

Θα μπορούσε αυτό που λες να είναι ένα νέο thread σχετικά με τις προσωπικές μας εμπειρίες από σύγχρονα αυτοκίνητα? Μου φαίνεται και αυτό πολύ καλή ιδέα. Κάποιος θα πει "τι είναι αυτά που λέτε, είναι δυνατόν ένα σύγχρονο να μην είναι καλύτερο από ένα παλιό αυτοκίνητο? Δεν υπάρχει θέση στο φόρουμ για κάτι τέτοιο, ακόμα και σε σύγκριση με τις δικές μας παλιές Citroen". Και όμως...

Reaction score
15.761
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
Νίκο θα ήταν ενδιαφέρον ένα θέμα με εμπειρίες από όλα τα αυτοκίνητα, παλιά και καινούργια που έχουμε οδηγήσει για ικανό χρονικό διάστημα. Και το τελευταίο για μένα είναι σημαντικό, γιατί πολλές φορές μόνο μετά την 3-4 μέρα που οδηγάς ένα αυτοκίνητο αρχίζεις να το καταλαβαίνεις πραγματικά. Στην αρχή μπορει να σου φαίνεται περίεργο, δύστροπο, ότι δεν πατά καλά, ενώ απλά είναι διαφορετικό από το αυτοκίνητο που έχεις απλά συνηθίσει να οδηγάς καθημερινά.
Και βέβαια το διάστημα προσαρμογής μπορεί να είναι μικρότερο για ένα με μεγαλύτερη εμπειρία από μενα

Nikephoros

Member
Reaction score
11.981
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Ναι! Κατά τη γνώμη μου να το κάνουμε και αυτό!

Nikephoros

Member
Reaction score
11.981
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Βάζω και αυτό γιατί νόμισα ότι είχε παύση παραγωγής αλλά τελικά παράγεται ακόμα κανονικά οπότε και θεωρώ πρέπει να το γράψω..
KIA Stinger...
Το Stinger μου αρέσει πάρα πολύ και εμένα διότι θεωρώ ότι σχεδιαστικά είναι αρκετά κοντά στη CX, με τη χαρακτηριστική ουρά Kamm.

25333

Δεν είναι κρίμα, τα σύγχρονα αυτοκίνητα της Kia είναι πολύ καλύτερα αισθητικά από εκείνα της Citroen...

Nikephoros

Member
Reaction score
11.981
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Αλλά, το ωραιότερο σύγχρονο SUV για εμένα είναι αυτό:

25334

DS4! Δεν έχει την επιτηδευμένη εμφάνιση της BMW Χ1, ή των αντίστοιχου Lexus NX/UX, με τα οποία μοιάζει πολύ. Είναι πολύ πιο κομψή για εμένα.

Reaction score
15.761
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
Αλλά, το ωραιότερο σύγχρονο SUV για εμένα είναι αυτό:

View attachment 25334

DS4! Δεν έχει την επιτηδευμένη εμφάνιση της BMW Χ1, ή των αντίστοιχου Lexus NX/UX, με τα οποία μοιάζει πολύ. Είναι πολύ πιο κομψή για εμένα.
παντως εδω δεν λανσαρεται σαν SUV αλλα σαν κανονικο hatchback

Top Bottom