Πιλοτή find C4

Stargazer

Member
Reaction score
2.298
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Καλησπέρα σας...

Το καθημερινό μου Ρενό θέλει κινητήρα για 3ή φορά , με είδε λοιπόν μια οικογενειακή φίλη να γυρνάω με το picasso και με λυπήθηκε μου λέει έχω ένα αυτοκίνητο κάτι έχει σε ζημιά παρατημένο 15 χρόνια θέλεις να το πάρεις;
Αααα λέω να το δω πρώτα δεν κάθομαι σε ότι νάνε.
Και που λέτε βλέπω ένα ασημένιο C4 Coupe πρώτης γενιάς ίσως το μόνο σύγχρονο αυτοκίνητο (20 ετών :lol:) που μου αρέσει.
1.6 Κινητήρα τον NFU και αυτόματο κλιματισμό, αυτό που ήθελα αν και προτιμώ το κόκκινο αλλά τέλος πάντων.

nonos

Member
Reaction score
24.323
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Καλοταξιδο και καλομαζευτο..!

Ασημι και του αδελφου το 1.6 nfu VTS. Ιανουριος του '05 μαλιστα. Απο τα πολυ πολυ πρωτα που ηρθαν. Στη περιπτωση μας με 8 μηνες ακινησια. Το εβλεπα παρκαρισμενο στη ιδια θεση δυο στενα κατω απ το πατρικο μου και ψαξε ψαξε στη γειτονια ηταν στην οικογενεια πρωην καθηγητη λυκειου του αδελφου μου ,μαλιστα.
37026

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
2.298
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από άγνωστη βλάβη και παρέμεινε σε μια πιλοτή μέχρι να έρθω να το σώσω.
Την πρώτη μέρα και αφού κοίταξα λάδια νερά άνοιξα να δω κατάσταση ιμάντα χρονισμού.
Έβγαλα σωληνάκι καυσίμων και γύρισα διακόπτη μερικές φορές να δω αν λειτουργεί η αντλία.
Δεν έφερνε τίποτα , την έβγαλα και την πήρα εργαστήριο. Έδωσα 12V αλλά τίποτα.
Πήρα μιά αντλία από μαγαζί όπου μέσα είχε ένα κόκκινο 2cv (πολύ γέλιο).
Άδειασα την παλιά βενζίνη και έβαλα την αντλία.
Πήρε μπρος αμέσως, αααα λέω να η βλάβη την βρήκα αλλά που.
Έβαλα ταχύτητα άφησα συμπλέκτη και...τίποτα.
Σήκωσα το αυτοκίνητο σε τρίποδα ξαναπροσπάθησα και είδα ότι γυρίζουν οι τροχοί άρα κάτι παίζει με τον συμπλέκτη.

nonos

Member
Reaction score
24.323
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Τα 3θυρα VTS ειχαν φωτα που στριβουν και τα 5θυρα exclusive.

Stargazer

Member
Reaction score
2.298
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τα 3θυρα VTS ειχαν φωτα που στριβουν και τα 5θυρα exclusive.
Έχεις ακούσει αν πάρω diagbox που θα πάρω γιατί μαζέψαμε πολλά αν μπορώ να τοποθετήσω στο δικό μου;

nonos

Member
Reaction score
24.323
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ξεχασε το...

Θελει και το control unit (ballast) εκτος απο αλλα φαναρια, κωδικος 15514361. Επισης θελει διαφορετικη BSM (ασφαλειοθηκη μηχανοστασιου) και δε ξερω τι παιζει και με την BSI γιατι και με αυτην επικοινωνουν. Θελει αλλη καλωδιωση επισης. Και σωστα δουλευουν, σε συνδυασμο με τους αισθητηρες υψους εναν μπρος στην αντιστρεπτικη και εναν πισω.
ΕΠΙΣΗΣ στα c4 mk1 ειναι κατευθυνομενης δεσμης... Διαβαζουν απο τον αισθητηρα γωνιας τιμονιου που σημαινει οτι πρεπει να εχει και ESP η εκδοση σου για να δουλεψει η κατευθυνση δεξια-αριστερα της δεσμης... Που αυτο το χαρακτηριστικο ειναι το απολαυστικο... Νομιζω ομως τα απλα c4 δεν ειχαν ESP.
Τα φαναρια μεταχειρισμενα ζευγαρι, δυσκολα κατω απο 400-500ρικο.

Γενικα ειναι κ@β€@ τα ατιμα αλλα για εμενα πολυ μπελαλιδικη μετατροπη που αξιζει μονο αν εχεις δοτη, ολοκληρο αλλο vts

Stargazer

Member
Reaction score
2.298
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
ESP δεν έχει , τι α κανς ; Α κατς α σκάεις;

Λοιποοοοον

• Οροφή κρέμασε
  • Νερά παίρνει , ήταν γεμάτη η ρεζέρβα
  • Υαλοκαθαριστήρας πίσω δουλεύει μόνος
  • Δεν ανοίγει το πορτμπαγκάζ (το άνοιξα από μέσα)
  • Λείπουν πράγματα
  • Συμπλέκτης μας άφησε

nonos

Member
Reaction score
24.323
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ελα παραδεξου το στη Κορώνεια ή στη Βολβη μεσα ηταν παρκαρισμενο:O

Βιολογικο απαραιτητα (καναμε και εμεις)
Επισης ,οπως το βλεπω (τσεκαρε το), δε δουλευει ουτε το συρταρακι στον αεραγωγο του οδηγου.
Μπουλ λεβιε ταχυτητων απο αντιπροσωπεια κανα 35αρι για VTS. Το πηρα πριν ενα χρονο αλλα επρεπε να βρω και το πλαστικο στη βεργα του πυργολεβιε γιατι το ειχαν αφαιρεσει για να βαλουν το αθλιο aftermarket. Εσενα ευτυχως ειναι πανω.

Χιλιομετρα 200-250kkm?

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.110
Πόντοι
817
Ελα παραδεξου το στη Κορώνεια ή στη Βολβη μεσα ηταν παρκαρισμενο:O
..........................
Και από ότι φαίνεται, κουβάλαγε και σκύλο !

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.110
Πόντοι
817
  • Οροφή κρέμασε
  • Νερά παίρνει , ήταν γεμάτη η ρεζέρβα
  • Υαλοκαθαριστήρας πίσω δουλεύει μόνος
  • Δεν ανοίγει το πορτμπαγκάζ (το άνοιξα από μέσα)
  • Λείπουν πράγματα
  • Συμπλέκτης μας άφησε
Οι οροφές, από τότε που τις κολλάνε και δεν αναρτώνται με συρμάτινο πλαίσιο, κρεμάνε ΟΛΕΣ.

Η ζέστη, πολυμερίζει την κόλλα, και η οροφή, γίνεται...........πάτωμα ! Συμβαίνει σε όλα. Την έπαθα σε 3 αυτοκίνητα.

Τα άλλα, τα παθαίνουν και άλλα μοντελάκια. Δεν είναι σημαντικά.

nonos

Member
Reaction score
24.323
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Και από ότι φαίνεται, κουβάλαγε και σκύλο !
Οταν ψαχναμε προ 5ετιας με τον πατερα μου για το επομενο του αυτοκινητο ηταν ο βασικος, αλλα οχι ο μοναδικος, λογος για τον οποιο απορριψαμε ενα c5 '07 1.8 που πηγαμε να δουμε.

Σταματω το :offtopic:

Stargazer

Member
Reaction score
2.298
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Χιλιόμετρα δεν σας λέω , θα το βγάλω φωτο γιατί δεν θα το πιστεύετε αλλά αξίζει με τα 1000 το αυτοκίνητο εφόσον θα το φτιάξω μόνος φυσικά αλλιώς μόνο ανταλλακτικά θα ήταν.

Το σαλόνι παρόλη την βρωμιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση , έχω και σκούπα που πλένει.

Εδώ ο χώρος της ρεζέρβας

Φαίνεται το επίπεδο του νερού , δεξιά έχει μια δίοδο που πηγαίνουν κάτι καλώδια και είχε νερά εκεί , τι να συνδέουν; Φανάρια ομίχλης;
Η σκουριά που φαίνεται είναι από την ρεζέρβα.

Συρτάρι του οδηγού το βρήκα ολόκληρο στο ντουλάπι και δουλεύει , του συνοδηγού δεν το βρήκα δυστυχώς.
Κάποιος έκλεψε πράγματα διότι ήταν ανοιχτό αλλά δεν του έκοβε να βγάλει κάτι σημαντικό.
Λείπουν:
Μπουλ λεβιέ
δεξί συρτάρι
κάλυμμα κουμπί από χειρόφρενο
Τάπα δοχείου διαστολής
Τάπα δοχείου πλύσης
πλαστικό τρίτης κολώνας πλευρά οδηγού
δεξί φανάρι ομίχλης

nonos

Member
Reaction score
24.323
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ναι ειναι η καλωδιωση που παει κατω εσωτερικα του πισω προφυκτηρα. Στα δυο κατω πισω φαναρακια ομιχλης.

Μαζευεται ευκολα παντως.
+ Λαδια, φιλτρα, μπουζι, παραφλου, ιμαντες μεσα-εξω, ελαστικά με το καλημερα δυστυχως.

Stargazer

Member
Reaction score
2.298
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ναι ειναι η καλωδιωση που παει κατω εσωτερικα του πισω προφυκτηρα. Στα δυο κατω πισω φαναρακια ομιχλης.

Μαζευεται ευκολα παντως.
+ Λαδια, φιλτρα, μπουζι, παραφλου, ιμαντες μεσα-εξω, ελαστικά με το καλημερα δυστυχως.
Και τα ελαστικά του δύο φορές το πλάτος από του 2cv :lol:

minas

Member
Reaction score
3.085
Πόντοι
747
Eνδιαφερον ευρημα,και θα μπορουσε να θεωρηθει καλης καταστασης για την ηλικια του.Ωστοσο,δεν ειναι καλης καταστασης για την ηλικια που παρατηθηκε.Τι εννοω;
Εχουμε ενα αυτοκινητο που ακινητοποιηθηκε το 2010,δηλαδη τοτε ηταν 5-6 ετων το πολυ..ε,για αυτοκινητο 5ετιας,δειχνει να του εχουν πιει το αιμα(και δεν αναφερομαι στις ζημιες ακινησιας).Επισης,κανεις λογικος ανθρωπος δεν παραταει αυτοκινητο 5ετιας απλα επειδη θελει συμπλεκτη-στη χειροτερη θα το πουλαγε.Το πιθανοτερο ειναι οτι τους ειχε ξεσκισει στις ζημιες(προφανως απορροια της κακης χρησης και συντηρησης που εκαναν)και ο συμπλεκτης ηταν απλα η αφορμη.
Η προσωπικη μου αποψη:
-Εαν το θες για χαλαρη χρηση,και γενικα σου αρεσει το μοντελο,και στο χαριζουν,τοτε παρτο.Με προσωπικη εργασια θα εχεις ενα αυτοκινητο το οποιο τουλαχιστον εμφανισιακα θα ειναι αψογο για τα χρονια του,μιας και λογω αποθηκευσης δεν εχουν γερασει χρωμα σαλονι κλπ
-Εαν ομως περιμενεις οτι θα φτιαξεις 1-2 πραγματακια,και θα εχεις ενα αυτοκινητο το οποιο θα σου βγαζει απροβληματιστα 30κ το χρονο,τοτε μαλλον θα απογοητευτεις οικτρα.Δεν ειναι μονο οι ζημιες της ακινησιας(που μπορει να χρειαστει απο λαστιχακια φρενων,φλατζες,μεχρι οτι δηποτε ελαστικο και παρεμβυσμα μπορεις να φανταστεις)Ειναι και οτι η χρηση που του εκαναν μαλλον δεν ηταν και η ιδανικη(οπως το βλεπω,δεν ξερω πχ αν ειχε αλλαξει ποτε βαλβολινες,η ποσο συχνα αλλαζε λαδια,με οτι αυτο συνεπαγεται)

Φυσικα ολα τα παραπανω συμπερασματα τα εξαγω απο τις φωτογραφιες που βλεπω,οποτε μπορουν καλλιστα να μην ειναι ασφαλη...

nonos

Member
Reaction score
24.323
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Υπαρχει ομως και το αλλο σεναριο που θα ειναι πολυ καλυτερο απο την παραπανω προσεγγιση.

Αφελως κι εγω εγραψα για 200-250kkm οταν ειχε γραψει ο Δημητρης οτι καθεται 15 χρονια. Εκ των πραγματων δεν γινεται.

Με 15 χρονια ακινησια και η οροφη κρεμαει μονη της και υγρασιες θα προκυψουν αν σ ενα τμημα που βρεχοταν απ οτι φαινεται, αν και γραφτηκε για πιλωτη. Επισης αν γινανε κλοπες ή ηταν μισανοιχτο και εμπαινε κανα γατί λογικο να βλεπουμε την παραπανω εικονα. Εικασιες κι εγω κανω.

5ετιας αυτοκινητο και μαλιστα το 1.6 δε βρισκω τον τροπο να τους ξεσκισε σε ζημιες. Και καθολου συντηρηση να μην κανεις, ενα μοτερ θα καψεις και τιποτα αλλο δε θα προκυψει. Μιλαμε για την εποχη της χοντρης κρισης οταν παρκαρε εντωμεταξυ και παλι δε ξερουμε τι συμβαινει σε καθε σπιτι. Δε μου αρεσει καν να πηγαινω εκει την κουβεντα.

Σε αυτες τις περιπτωσεις μετα απο μακροχρονια ακινησια θα προκυψουν καποια θεματακια μετα το χοντρομαζεμα που δε μπορεις να τα προβλεψεις και μετα θα στρωσει πληρως. Ενα πραγμα που θελει προσοχη και ειναι ρισκο αν θα το χρειαστει ειναι τα τσιμουχακια των βαλβιδων με τοσα χρονια καθισιο. Επουδενι δε το εβαζα μπρος με τα λαδια που ειναι μεσα επισης.
Σωστα λοιπον αυτα τα αυτοκινητα τα χαριζεις και ο επομενος το μαζευει σιγα σιγα και με προσωπικο κοπο ,χρονο και γνωσεις. Δε βρισκω παντως το λογο μετα απο ενα σημαντικο μαζεμα σε δοσεις "σημαντικοτητας" και μεχρι να βγουν αυτα που κρυβει να μη μπορει να κανει αξιοπιστα 30.000km ανα ετος.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.110
Πόντοι
817
Το δικό μου λιθαράκι.

*** Κατ αρχήν, αξιολογείς το αμάξωμα, σαλόνι, και λοιπά μη εμπλεκόμενα με την κίνηση, δηλαδή, παράθυρα, καθαριστήρες, κλπ. Επανέρχονται ? Και πόσο εύκολα ?

*** Μετά, εφόσον τα ανωτέρω κριθούν "καλά", εξετάζεις τα μηχανικά. Γιατί δεν είναι μονον ο δίσκος ή τα λάδια και τα τσιμουχάκια. Εχεις από φρένα και αναρτήσεις, μέχρι σάπιες εξατμίσεις ή αισθητήρες λ , κλπ.

Το να εκκινήσεις έναν κινητήρα από ακινησία, είναι το λιγότερο. Με βασικές πράξεις, αλλαγή λαδιών και φίλτρου, μπορείς να δείς αν λειτουργεί, Το αν θα σε βγάζει για 30.000 χιλ / έτος είναι για εμένα τελείως δεύτερο, εφόσον κινηθεί, αυτόο θα το κρίνεις εσύ, και κατα πόσον θα επενδύσεις παραπάνω χρήμα για να "έρθει" σε κατάσταση που θα ήταν ένα αυτοκίνητο συντηρημενο φυσιολογικά.

Η οροφή, πχ σε τεχνίτη, αλλάζει με 100-120-140 Ε. Αν την κανεις μόνος σου, το υλικό κοστίζει 40 Ε.
Τα υπόλοιπα μηχανικά, πχ φρένα, πάλι μονος σου.

Και για να μην κουράζω,
Πόσο θα σου κοστιζε η αγορά ενός αντίστοιχου σε έστω μέτρια κατάσταση ?
Μπορείς με κλάσμα του ποσού αυτού να το επαναφέρεις ? ή έστω με όλο οτο ποσό ?
Αν όχι, δεν αξίζει καν να ασχοληθείς.

Σημαντικό.
Αυτό που παρέμενε ακίνητο, μήπως σε υποχρεώνει σε πληρωμές τελών κλπ για κάποια χρονια ? ή είναι καθαρό ?

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.163
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εμείς το δικό μας το έχουμε ακόμα και σε αυτά τα σχεδόν 20 χρόνια που το έχω δεν έχει βγάλει σοβαρή ζημιά. Όποτε το κοιτάω δεν πιστεύω πόσο σύγχρονο είναι, οπτικά τουλάχιστον. Τζάμπα σου το έδωσε;

Top Bottom