Νομίζω πως αν δεν υπάρξει αλλαγή τελειώσαμε. Έχετε καμία πληροφορία εσείς ρε παιδιά?

Last edited:
Μα, τι να κάνουν μέσα στον ΜΙΚΡΟ δακτύλιο ? Και ειδικά εκεί, τα περισσότερα από τα παλαιά, είναι ρυπογόνα.Ένα διάβασμα του νόμου του 2021 λύνει αρκετές από τις παραπάνω απορίες.
Συνοπτικά:
1) ελεύθερα εκτός του μικρού δακτύλιου
Πολύ σωστά ! Ειδικά, που δεν γράφουν χιλιόμετρα, και οι κάτοχοι, τα προσέχουν ιδιαιτέρως...............
Κατά τη γνώμη μου ηλίθια υπερβολή ο ετήσιος τεχνικός έλεγχος. Και ταλαιπωρεί τα παλιά οχήματα.
..................
Μα γι αυτό είναι ελεύθερα ΕΚΤΌΣ του μικρου δακτυλίου. Και απαγορεύονται ΜΕΣΑ στον μικρό δακτύλιο.Μα, τι να κάνουν μέσα στον ΜΙΚΡΟ δακτύλιο ? Και ειδικά εκεί, τα περισσότερα από τα παλαιά, είναι ρυπογόνα.
Επίσης σκέψου τα πολύ πολύ παλιά με ξύλινο σασί. Φαντάσου μια hispano suiza να ταλαιπωρείται από έναν ανεγκεφαλο ελεγκτή. Είναι στα όρια κωμωδίαςΠολύ σωστά ! Ειδικά, που δεν γράφουν χιλιόμετρα, και οι κάτοχοι, τα προσέχουν ιδιαιτέρως.
Ετήσιο έλεγχο υφίστανται τα οχήματα που μεταφέρουν επιβάτες, λεωφορεία, ταξί, κλπ για λόγους ασφαλείας και λόγω της συνεχούς χρήσης / πολλά χιλιόμετρα- πιθανή φθορά.
...και όχι μόνον. Και τέλη, ΚΤΕΟ, κλπ.Συνοπτικά, καλός νόμος βάζει σε μια τάξη τα πράγματα.
Σιχαίνομαι μόνο την προσπάθεια του νομοθέτη να εξαρτήσει την ιστορικότητα από τις υφιστάμενες λέσχες ιστορικού. Είναι το δωράκι προς αυτές για να εξασφαλίσουν εισόδημα.
Πολύ απλά θα μπορούσε να το δίνει ο κατασκευαστής.
Ακριβώς αυτό. Εξαναγκάστηκα να δώσω το ένα, αυτοκίνητα αγορασμένα καινούργια, αλλά πλέον όχι σε χρήση, λόγω οικογενειακών αναγκών υπήρχαν άλλα σε καθημερινή χρήση και πλέον με θεωρούσαν.........μάντρα αυτοκινήτων.Γενικά ο νόμος ευνοεί τους κατόχους, χομπίστες ιστορικών, αλλά δυσκολεύει τους συλλέκτες που έχουν πολλά στην κατοχή τους. Όλη την ώρα στο ΚΤΕΟ θα είναι! Και τα τέλη μαζεύονται.
Εζησα μια συγκεκριμένη που για μια περίοδο ήταν στην Πίνδου, στου Παπάγου.Απλά ο κόσμος των φορέων που διαχειρίζονται το κλασικο αυτοκίνητο στην Ελλάδα, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό το φαντάζεσαι, αν δεν το έχεις ζήσει από κοντά .
Πιο εύκολα γίνεσουν αποδεκτός στους κύκλους του Louis roi soleil, πάρα στο παλάτι στον Γέρακα.
Δεν περνα Νικολα κτεο αυτο ..Επίσης σκέψου τα πολύ πολύ παλιά με ξύλινο σασί. Φαντάσου μια hispano suiza να ταλαιπωρείται από έναν ανεγκεφαλο ελεγκτή. Είναι στα όρια κωμωδίας
Αν υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, υποθέτω ότι θα υπάρξουν διευκρινιστικές ερμηνείες του νόμου.Το θέμα είναι τι γινεται με τα οχήματα σαν το δικό μου που έχουν εισαχθεί ως ιστορικά και δεν έβγαλαν ποτέ πινακίδες υπουργείου.
Χαρτιά ιδιοκτησίας έχεις , τι γίνεται για αυτούς που έχουν αυτοκίνητα από τα "αζήτητα"Το θέμα είναι τι γινεται με τα οχήματα σαν το δικό μου που έχουν εισαχθεί ως ιστορικά και δεν έβγαλαν ποτέ πινακίδες υπουργείου.
Από αυτά που ξέρω, όταν ο ιδιοκτήτης αποδημήσει, οι κληρονόμοι γίνονται οι νόμιμοι κάτοχοι, εκτός και εάν γίνει "μη αποδοχή κληρονομιας".............................
Σας έχω γράψει στο παρελθόν για ένα πολύ πολυ φθηνό χρεπακι που είχα βρει πολύ κοντά μου το οποίο διαφημίζονταν ότι βγάζει ιστορικές αλλά όταν πίεσα έμαθα ότι είναι στο όνομα αποθανόντος. Πόσα είναι ετσι; Αυτά που πωλούνται με ιστορικές στο καρ άραγε σε πιάνου το όνομα θα ειναι;
Δεν ελπίζω ότι θα ρυθμιστεί με υπεύθυνες δηλώσεις αλλά θα δούμε.
Απλα για την αποφυγη παρεξηγησης να πουμε, και επιπλεον των παραπανω που ειναι ολοσωστα, οτι πρεπει να γινει αποδοχη κληρονομιας σε αντιθετη περιπτωση και μαλιστα περιμενεις ενα διαστημα για να ολοκληρωθει η διαδιακασια για να παρεις αυτοκινητο στο ονομα σου πλεον.Από αυτά που ξέρω, όταν ο ιδιοκτήτης αποδημήσει, οι κληρονόμοι γίνονται οι νόμιμοι κάτοχοι, εκτός και εάν γίνει "μη αποδοχή κληρονομιας".
Η περίπτωση αυτή συνέβη σε γείτονα, η οικογένεια έχανε μη αποδοχή κληρονομιας, και το όχημα, ( σε καλή γενικά κατάσταση ), παρέμεινε στο δρόμο για 2,5 χρόνια, μεχρι που το πήρε ο δήμος.
Η μη αποδοχή εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που ο αποδημήσας, είχε προσωπικά χρέη που ξεπερνούσαν σε αξία τα υλικά αγαθά που νομίμως κατείχε την ημερομηνία θανάτου, και η οικογένεια απεφάσιζε κάνοντας ισολογισμό να ενεργήσει έτσι. Και να απαλλαγεί από υποχρεώσεις.