Μελλοντική αναπαλαίωση DS

Pantelis2004

Member
Εγγραφή
15 Ιουλίου 2022
Μηνύματα
1
Reaction score
3
Πόντοι
222
Age
19
Καλησπέρα,αν και παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση.Καταρχήν να σας πω ότι είμαι 18 χρονών και πως από μικρή ηλικία με τραβάνε τα αυτοκίνητα αντίκες.Κάποια στιγμή θα ήθελα να αποκτήσω ένα.Στη λίστα των αυτοκινήτων που μου αρέσουν υψηλή θέση έχει η DS.Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που βγήκαν ποτέ.Εδώ θα ήθελα και την βοήθεια σας.Η κατοχή και η συντήρηση της DS είναι εύκολη υπόθεση;Παράγονται γνήσια ανταλλακτικά ή μόνο ό,τι βρεθεί από τύχη;Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν να τα συντηρούν π.χ. την υδροπνευματική ανάρτηση;Επίσης,αν κάποιος το έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ας μου πει τι του κοστίζει όλο τον χρόνο.Εννοείται πως αν τελικά αποφασίσω να πάρω αυτό ή κάποιο παρόμοιο αυτοκίνητο θα γίνει μετά από μερικά χρόνια και όχι άμεσα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
 

Stargazer

Member
Εγγραφή
10 Νοεμβρίου 2021
Μηνύματα
836
Reaction score
1.059
Πόντοι
437
Age
37
Περιοχή
Καλαμαριά
Καλησπέρα και εύγε για το γούστο σου :citroen:

Ανταλλακτικά για DS που έχουν βγει από άλλο DS είναι χρυσάφι αλλά είμαι 1000% σίγουρος ότι θα κατασκευάζονται στο μέλλον από τα γνωστά καταστήματα όπως γίνεται τώρα με το 2cv, εννοείται βέβαια ότι βάζεις και μεταχειρισμένα αν βρεις καλή ευκαιρία.
Δεν έχω DS αλλά έζησα πολλά χρόνια με υδροπνευματικη και έχω να δω πω να ψαχτεις να λερώσεις τα χέρια σου και ότι καλύτερα από εσένα δεν θα την φτιάξει κανένας.
Αυτά τα ολίγα και μην το βάζεις κάτω στο όνειρο σου .
 

Pierre Boulanger

Administrator
Εγγραφή
13 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
13.069
Reaction score
23.532
Πόντοι
1.667
Age
50
Περιοχή
Paris in the sixties
Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες :)

Ξεκινάς από εδώ:


Μετά βλέπεις τα αποτελέσματα:


Στα πρακτικά θέματα.
Γνήσια ανταλλακτικά δεν υπάρχουν πλέον παρά μόνο NOS (new old stock) που σε κάποιες χώρες υπάρχουν αλλά είναι πολύ ακριβά. Υπάρχουν τα πάντα, όπως θα δεις στα links που σου έβαλα, μέχρι και παρπριζ έχω βρει που δεν είναι γνήσιο αλλά φτιαγμένο για DS.

Πολλά από τα ανταλλακτικά που φτιάχνουν ιδιώτες είναι από μηχανήματα της ίδιας της Citroen ή με παρόμοιες προδιαγραφές, όπως οι ταπετσαρίες που αγόρασα από Ολλανδία. Υπάρχουν φωτογραφίες να δεις.

Το κόστος αν επιλέξεις ιστορικές πινακίδες είναι αστείο (100 ευρώ/χρόνος μαζί με την ασφάλεια).
Αν επιλέξεις πανακίδες υπουργείου τότε ξεφεύγει πολύ η ιστορία γιατί μιλάμε για υψηλά τέλη κυκλοφορίας, αφάλιστρα αλλά και φορολογικά.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι με σημερινά δεδομένα θα χρειαστείς 25.000€ ή για να αγοράσεις ένα έτοιμο σε πολύ καλή κατάσταση ή να φτιάξες κάποιο που είναι επισκευάσιμο το οποίο όμως δεν θα το ξανά έκανα γιατί εκτός από πολύ τρέξιμο και άγχος ίσως να ξεφύγει σε κόστος.
Για ότι χρειαστείς είμαστε εδώ :thumbs:
 
Top Bottom