Κύριοι οποίος έχει ασφαλιστή που μπορεί να ασφαλίσει 2cv με κάλυψη πυρός κλοπής φυσικών καταστροφών να μου πει με πμ γιατι πολλά νεύρα
Πολλά ζητάς !
Οι ασφάλειες βασίζονται στην εμπορική αξία κάθε "πράγματος", και ένα τέτοιο, τι αξία έχει ? Οχι πόσο το κοστολογείς εσύ, αλλά αυτοί από τους πίνακες που έχουν.
Μετά, τι ασφάλεια κλοπής να κάνει ένα αυτοκίνητο που "ανοίγει" με το .....τίποτα ? Αέρας να φυσήξει, ....άνοιξε. Θα βάλεις συναγερμούς ? Αντικλεπτικά συστήματα ? GPS εντοπισμού ?
Εγώ, είχα "μικτή", με πλήρεις καλύψεις στο άλλο, το καλό, και όταν είδα την αξία που υπολόγιζαν, δηλαδή το ποσό που θα μου έδιναν ( ...και αν, μια και υπολογίζουν και παλαιότητα ! ), σε περίπτωση ζημιάς, δεν θα έφτανε να καλύψει ούτε το ένα φανάρι. Και διέκοψα.
Ετσι και δαύτοι. Εσύ νομίζεις πιθανόν, ότι αν πάθει κάτι, φωτιά, κλοπή, φυσική καταστροφή, θα σε αποζημιώσουν με ένα .........καινούργιο. Αλλά, εδώ λανθάνεις.
Θα σου πρότεινα να το εξετάσεις και όταν κατανοήσεις τις συνθήκες μιας τέτοιας ασφάλισης, πιστεύω ότι θα αναθεωρήσεις, και θα κάνεις την ελάχιστη απαιτητή προκειμένου να είσαι νόμιμος. Και όλα τα άλλα, θα τα φροντίζεις εσύ. Στάθμευση σε κλειστό χώρο, συντήρηση του κυκλώματος βενζίνης, κλπ.
Και αν είσαι σε επαρχία, οι πιθανότητες κλοπής μειώνονται σε σχέση με την ελεύθερη στάθμευση σε μεγάλη πόλη, ( όπου βρώ ), ειδικά σε κάποιες πιο υποβαθμισμένες περιοχές.
Κάποτε που πήγαινα επίσκεψη σε συγκεκριμένη περιοχή, μου το είχαν ανοίξει μερικές φορές, ( με σκουπόξυλο από την κουκούλα στο απέναντι παράθυρο ), και έψαχναν το ράφι, πήραν το ασημένιο "φυλακτό", τον φακό , κλπ.
Επίσης, σε στάθμευση σε περιοχή με πολυκατοικίες, με τα αποτσίγαρα που πετάνε από τα μπαλκόνια, είχα τρύπες στην κουκούλα. Ευτυχώς , ΔΕΝ λαμπάδιασε.
Ολα αυτά τα ξέρουν οι ασφαλιστικές, και .........απέχουν.
Αυτές είναι οι εμπειρίες και οι απόψεις μου.