tataskit
Member
- Εγγραφή
- 15 Ιανουαρίου 2016
- Μηνύματα
- 391
- Reaction score
- 529
- Πόντοι
- 137
- Age
- 43
εμφανισιακα ειναι πολυ ωραιο αν και η αναρτηση δεν με τρελενει σε σχεση με τα παλια citroen. παντως καινουριο δεν θα μπορουσες να το παρεις σημερα γιατι εχει καταργηθει οπως και η υδροενεργητικηΕγώ θα αγοραζα μία Citroen C5 δεύτερης γενιάς φυσικά με υδροπνευματική ανάρτηση. Τώρα , το ότι εκεί στην Citroen αποφάσισαν την C5 σε φθηνότερη έκδοση να την έχουν με συμβατική ανάρτηση το αφήνω ασχολιαστο.
Ή δεύτερη γενιά C5 πραγματικά όπως την βλεπεις απεξω ειναιπιο ογκώδης με πιο ενισχυμένο και ακαπτο πλαίσιο πιο στιβαρή και σε κάνει να λες ότι πράγματι είναι ένα πολυτελές και ασφαλές αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα διατηρεί και έχει όμορφη εξωτερική σχεδίαση όταν αλλά πολυτελή αυτοκίνητα είναι μεν ογκώδη στιβαρα αλλά είναι μουντά σαν σχεδιο. Εδώ ή C5 τα έχει όλα
Στο εσωτερικό και εδώ τα έχει όλα. Πρώτα έχει φοβερή ποιοτητα. Μία εικόνα πολυτελείας και ποιότητας σου δίνει κοιτώντας το ταπλο , το εσωτερικό στις πόρτες ,τα καθίσματα ,παντού όπου και να κοιταξεις. Πολυτέλεια,ποιοτικα υλικά , πολύ καλή συναρμογή. Ή C5 δεύτερης γενιας οπως και όλα τα γαλλικά που έχουν βγει τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν κάνει άλματα στο θέμα ποιότητα υλικών , συναρμογη. Πια τα εσωτερικά των γαλλικών αυτοκινήτων που βγήκαν τα τελευταία δεκα χρόνια δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και εδώ ή ποιότητα βελτιώθηκε χωρίς να χαθεί ή όμορφη σχεδιαση. Γενικά όμορφη ειναι εσωτερική σχεδίαση αλλά αυτο που κλέβει την παράσταση είναι ο πανέμορφος πίνακας οργάνων με τα αναλογικά αλλά και ψηφιακά όργανα. Πολύ όμορφη ή επιλογή των ψηφιακών ενδείξεων πχ μετρητής καυσίμου μα πιο όμορφο ο συνδυασμός του αναλογικού οργάνου της ταχύτητας που μέσα στο κέντρο του υπαρχει ή οθόνη με πλήθος ενδείξεων και που κάνει τον δείκτη της ταχύτητας να μην φαίνεται ολόκληρος που κι αυτό είναι ωραίο.
Φυσικά το πλήθος των αυτοματισμών και τον πλούσιο εξοπλισμό που πάντα ειχε ή C5 ( Θυμάμαι για παράδειγμα που από την πρώτη C5 υπήρχε το σύστημα που αναβοσβηνει γρήγορα τα αλαρμ όταν αυξάνεται απότομα ή πίεση στο κύκλωμα των φρένων που ακόμα και σήμερα εάν δεν κάνω λάθος δεν το έχουν πολλά σύγχρονα αυτοκινητα, ή που από την πρώτη C 5 είχε αισθητήρες παρκαρίσματος όχι μόνο πίσω αλλά και εμπρός ανάλογα βέβαια με την έκδοση.
Η C5 δεύτερης γενιά λοιπόν έχει τα πάντα. Υδροπνευματική ανάρτηση ,εξωτερικα δειχνει στιβαρό αλλά και ταυτόχρονα όμορφο σε σχεδίαση, εσωτερικό πολυτελές , ποιοτικό σε υλικά και συναρμογή αλλα κι αυτό με πολύ όμορφη σχεδιαση. Και εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε τον 1600 αρη κινητήρα που μπηκε δυστυχώς όχι σε όλες τις C5 δεύτερης γενιάς ( αφού τα πρώτα χρόνια η C5είχαν τιν 1.8 και το 2.0) ,με τα καλυτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας και την καλύτερη ισχυ ,ελαστικότητα , τις καλύτερες επιδόσεις και κυρίως την πολύ καλή απόδοση σχέση ισχύος κατανάλωσης κάνουν την C5 τέλειο αυτοκίνητο.
Από εκεί και πέρα άλλο μοντέλο Citroen που θα αγοραζα θα ήταν πολύ με υδροπνευματική ανάρτηση δηλ μία C6 θεωριτικα βέβαια ή για να είμαστε πιο κοντά στην πραγμαρικοτητα την επίσης πολύ όμορφη C 5 πρώτης γενιάς αλλά το πριν το facelift που μ άρεσε περισσότερο
Συγνώμη για το τεράστιο μήνυμα αλλά θεωρω τα c5 πολύ αδικημένο αυτοκίνητο σε σχέση με τα passat avensis,mondeo