Ελαστικά 125/15

Marios 2cv

Member
Reaction score
25
Πόντοι
252
Περιοχή
Καρδίτσα
Καλησπέρα σε όλους.
Αυτό το διάστημα ψάχνω για λάστιχα 125/15 για το 2CV μου. Εκτός από το να παραγγείλω από τους γνωστούς προμηθευτές του εξωτερικού (MCC, Renov2cv, Der Franzose, κτλ.) γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να πουλάει τέτοια λάστιχα σε κανονικές τιμές;
Εννοείται ότι Michelin ιστορικά και άλλα που κοστίζουν 350 ή 400 ευρώ τα ξεχνάω γιατί θέλω το αυτοκίνητο να το κυκλοφορώ και όχι να το κλείσω στη βιτρίνα.
Σε ένα άλλο θέμα είδα ότι κάποιο μέλος του club παρήγγειλε Wanda (Wearwell?) από κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει με κάποιο τηλέφωνο και τιμή;

2cv01

Member
Reaction score
3.318
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Καλησπέρα Μαρίε! Τα wearwell η τιμή τους είναι γύρο στο 300+ και είναι μέχρι και αυτά δυσεύρετα! Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε 135 ελαστικά που είναι σχετικά ποιο φτηνά. π.χ toyo/nankang
Εγω έβαλα τα wearwell(125/15) πέρυσι 340ευρό ενώ ποιο πριν είχα τα nankang (135/15) τα οποία αν θυμάμαι καλά τα είχα βάλει 250! Να ξέρεις δύσκολο να βρεις πλέον 125 κάτω από 300!

Marios 2cv

Member
Reaction score
25
Πόντοι
252
Περιοχή
Καρδίτσα
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δείτε και εδώ. Βγάζει τα 4 wearwell 125/15 στα 250 ευρώ με μεταφορικά. Αύριο θα επικοινωνήσω με όλους για να δω τι θα γίνει τελικά. Πάντως ο Renov δίνει τα 4 wearwell 180 ευρώ αλλά μαζί με κάτι άλλα που έβαλα στο 'καλάθι' μου ζήτησε 250 ευρώ μεταφορικά.

2cv01

Member
Reaction score
3.318
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δείτε και εδώ. Βγάζει τα 4 wearwell 125/15 στα 250 ευρώ με μεταφορικά. Αύριο θα επικοινωνήσω με όλους για να δω τι θα γίνει τελικά. Πάντως ο Renov δίνει τα 4 wearwell 180 ευρώ αλλά μαζί με κάτι άλλα που έβαλα στο 'καλάθι' μου ζήτησε 250 ευρώ μεταφορικά.
Το ίδιο έπαθα και εγώ με τον ρενοβ μου έβγαλε μεταφορικά 140 ευρώ για 5 πραγματάκια!! Αν βρήκες τα wearwell κάτω από 300 αγόρασε τα έχει τρελή διαφορά το 125 από το 135 όσον αφορά την λειτουργία της ανάρτησης!! Από ότι κατάλαβα εγώ τουλάχιστον.

minas

Member
Reaction score
2.959
Πόντοι
667
Xωρις να ειμαι ειδικος,θα τολμησω να κανω μια προταση:
Πηγαινετε σε καποιους απο τους λαστιχαδες της περιοχης σας,και πειτε τους οτι εχετε ενα Pony ''στο χωριο'',και οτι το χρησιμοποιειτε για τις εκει διαδρομες και μετακινησεις,τουτεστιν χρειαζεστε κατι φτηνο και γερο.Καμια φορα,τετοιοι ανθρωποι μπορει να δωσουν λυσεις που δεν τις φανταζομαστε..

2cv01

Member
Reaction score
3.318
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Xωρις να ειμαι ειδικος,θα τολμησω να κανω μια προταση:
Πηγαινετε σε καποιους απο τους λαστιχαδες της περιοχης σας,και πειτε τους οτι εχετε ενα Pony ''στο χωριο'',και οτι το χρησιμοποιειτε για τις εκει διαδρομες και μετακινησεις,τουτεστιν χρειαζεστε κατι φτηνο και γερο.Καμια φορα,τετοιοι ανθρωποι μπορει να δωσουν λυσεις που δεν τις φανταζομαστε..
Επειδή το έκανε ένας γνωστός μου εδώ στα Γιάννενα με 2cv κατέληξε το να έχει 4 λάστιχα για ρεζέρβα οπότε πιστεύω το καλύτερο είναι να διευκρίνησει τι ακριβώς ζητάει :lol:

Taskos

Member
Reaction score
3.360
Πόντοι
777
Πρόταση για TOYO 135/80.

Marios 2cv

Member
Reaction score
25
Πόντοι
252
Περιοχή
Καρδίτσα
Έκανα παραγγελία τα wearwell από το site που έδωσα το link πιο πάνω. Φυσικά, επέλεξα να πληρώσω με αντικαταβολή γιατί το site δεν εμπνέει και πολύ εμπιστοσύνη αλλά θα δείξει... Υποτίθεται ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου τηλεφωνικά για επιβεβαίωση αλλά μέχρι στιγμής τίποτα. Θα δείξει...

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.405
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Αυτό.
Όπως και για gs/a.
Η GS/A δεν παίρνει 155 λάστιχα; Αποκλείεται να παίρνει 135.

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Προφανώς και μιλαω για τη μάρκα. Toyo λοιπόν.

2cv01

Member
Reaction score
3.318
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Το θέμα είναι ότι με την διάσταση 135 αλλάζει αρκετά η συμπεριφορά του 2cv
Για αυτό και μόνο ένα + στα wearwell που είναι 125!
Δυστυχώς τα toyo δεν βγαίνουν σε 125/15
Εγω σου προτείνω τα wearwell που τα έχω και εγώ και ο Kostas και είναι δοκιμασμένα σε πολλά 2cvχιλιομετρα και σε δρόμο και σε χιόνια και σε χώμα!!

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ειναι πολυ καλα απ οσους ξερω να τα χρησιμοποιησαν και καλυτερα απο τα Nankang που ειναι η εναλλακτικη αν δε τα σκασει καποιος για michelin.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
...εγώ, εκτός από τα πρώτα χιλιόμετρα με τα λάστικα της μάνας του, Michelin X 125, έζησα όλα τα χρόνια με τα Michelin M+S 135.

Δεν θυμάμαι φυσικά τις διαφορές στην οδική συμπεριφορά, αλλά, αν δεν ήταν τόοοοοοσο ακριβά, πάλι σε αυτά θα πήγαινα, μια και έκανα πάρα πολλά χιλιόμετρα, σε όλες τις συνθήκες, χωμα - πέτρα, χιόνια πάγο, είχα βάλει πολλές φορές και αλυσίδες, και μετά από τόσα χιλιόμετρα, οι φθορές τους ήταν ελάχιστες.

Φυσικά, στην διάρκεια της επαναφοράς, θα το ψάξω πολύ, αλλά, προφανώς θα καταλήξω στα πιο φθηνά, μια και δεν θα υφίστανται πλέον τις χρήσεις που έκανα παληά.

Μεγάλο ρόλο παίζει πάντα και η σωστή συντήρηση - ρύθμιση της ανάρτησης, που είναι επιστήμη, και πολλοί την παραμελούν.

Σωστά ύψη, λίπανση, και μέσα στις μπουκάλες αλλά και στα knife edges. Και περιοδικός έλεγχος.

Στο 3.19, δείχνει ένα χαρτί με τα στοιχεία και τις προτάσεις. Τα κάνει κανένας μας ?

KostasX

Member
Reaction score
5.048
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
...εγώ, εκτός από τα πρώτα χιλιόμετρα με τα λάστικα της μάνας του, Michelin X 125, έζησα όλα τα χρόνια με τα Michelin M+S 135.

Δεν θυμάμαι φυσικά τις διαφορές στην οδική συμπεριφορά, αλλά, αν δεν ήταν τόοοοοοσο ακριβά, πάλι σε αυτά θα πήγαινα, μια και έκανα πάρα πολλά χιλιόμετρα, σε όλες τις συνθήκες, χωμα - πέτρα, χιόνια πάγο, είχα βάλει πολλές φορές και αλυσίδες, και μετά από τόσα χιλιόμετρα, οι φθορές τους ήταν ελάχιστες.

Φυσικά, στην διάρκεια της επαναφοράς, θα το ψάξω πολύ, αλλά, προφανώς θα καταλήξω στα πιο φθηνά, μια και δεν θα υφίστανται πλέον τις χρήσεις που έκανα παληά.

Μεγάλο ρόλο παίζει πάντα και η σωστή συντήρηση - ρύθμιση της ανάρτησης, που είναι επιστήμη, και πολλοί την παραμελούν.

Σωστά ύψη, λίπανση, και μέσα στις μπουκάλες αλλά και στα knife edges. Και περιοδικός έλεγχος.

Στο 3.19, δείχνει ένα χαρτί με τα στοιχεία και τις προτάσεις. Τα κάνει κανένας μας ?

Το έχω κάνει στο 2Cv μου. Για εμένα είναι η πιο σοβαρή ρύθμιση, διότι απο εκεί εξάρταται όλη η η μετέπειτα συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Όσον αφορά τα λάστιχα θα διαφωνήσω για την 135 διάσταση και προτιμώ τα 125. Ο λόγος είναι καθαρά για το θέμα της απόδοσης. Προσωπικά εβαλα τα Wearwell 125/15 το πέλμα ιδιας εμφάνισης με τα Michelin , Made in China και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.(Οδήγησα και το 19 στην παγκόσμια στην Κροατία με αυτά).....και η τιμής τούς λιγότερο στα 200 ευρώ απο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη!

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
Το έχω κάνει στο 2Cv μου. Για εμένα είναι η πιο σοβαρή ρύθμιση, διότι απο εκεί εξάρταται όλη η η μετέπειτα συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Όσον αφορά τα λάστιχα θα διαφωνήσω για την 135 διάσταση και προτιμώ τα 125. Ο λόγος είναι καθαρά για το θέμα της απόδοσης. Προσωπικά εβαλα τα Wearwell 125/15 το πέλμα ιδιας εμφάνισης με τα Michelin , Made in China και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.(Οδήγησα και το 19 στην παγκόσμια στην Κροατία με αυτά).....και η τιμής τούς λιγότερο στα 200 ευρώ απο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη!

Ευχάριστο αυτό και σε ευχαριστώ. Χρειάζομαι λάστιχα. Ειμαι με τις .......ζάντες. Αν μπορείς, μου δίνεις με πμ στοιχεία του μαγαζιού.

Λες να έρθω μέρι εκεί ? ( Με άλλο αυτοκίνητο εννοείται )

Απλώς, επειδή θα πάω και σε χιόνια, αλλά και σε χώμα - πέτρα, τα M + S, είναι πιο ανθεκτικά. Τα αρχικά μου 125, πολύ ευαίσθητα στο πλάι, σκιστηκαν.

Τα Wearwell τα έμαθα εδώ. Δεν τα αποκλείω. ή τα ΤΟΥΟ. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές επιλογές.

maxtsif

Member
Reaction score
4.151
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πλησιάζει η ώρα για λάστιχα και θα ήθελα την άποψή σας. Πρώτη μου σκέψη να βάλω 125/15, όχι 135/15. Τα μισελέν είναι βέβαια απλησίαστα, αλλά βλέπω οτι υπάρχουν κάτι φτηνά στην αγορά. Τα έχει δοκιμάσει κανείς?

RADAR DIMAX CLASSIC

GRIPMAX CLASSIC GRIP

Οποιαδήποτε πληροφορία για αυτά τα δύο (ή και για άλλα 125/15) ευπρόσδεκτη.

Top Bottom