Κάποτε πλέον πίσω στο μακρινό 1972 βγήκε από την σειρά παραγωγής της Citroen μια λαδοπράσινη DS σειράς FD δηλαδή μια DSuper 2000 κιβυκών με πεντατάχυτο κιβώτιο εργοστασιακά προσκέφαλα και κουρτινάκια στο πίσω παρμπρίζ ,μικρά χαρακτηριστικά τόσο απλά που όμως για τότε έκαναν την διαφορά στην εμφάνιση και την άνεση της. Παραδόθηκε σε έναν δικηγόρο τον Αθηνών που την είχε προπληρώση της μετρητοίς στην τιμή των 300000 δραχμών. Πέρασαν τα χρόνια και έφτασε το 1988.Παρκαρισμένη σε κλειστό πλέον οικόπεδο την αγόρασε ο ιδιοκτήτης από τον οποίο εγώ την πήρα. Πήγε λοιπόν και στεγάστηκε σε αντιπροσωπεία της Citroen στην Αθήνα όπου πλέον ανέλαβε την ανακατασκευή της ο ιδιοκτήτης ο οποίος εργαζόταν εκει ως μηχανικός και ο μεγάλος πρωτομάστορας των DS το ονομά του γνωστό σε όλους του χώρου τον ιστορικών Citroen το οποίο μου διαφεύγει αυτή την στιγμή (ντροπή μου).Έτσι λοιπόν το αυτοκίνητο αποσυναρμολογήθηκε και απέμεινε τελικός μονάχα το σασί δίχως να το συνοδεύει τίποτα άλλο. Μετά από καιρό ο ιδιοκτήτης έφυγε στο εξωτερικό για την αναζήτηση των ανταλλακτικών που τον ενδιέφεραν και επέστρεψε μετά από λίγο διάστημα φέρνοντας μαζί του μια τρακαρισμένη ημιαυτόματη DS23 Pallas η οποία είχε επάνω ότι ακριβώς του χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή αλλά δίχως κινητήρα και κιβώτιο. Αφότου λοιπον ολοκληρώθηκε η φανοποιεία του σασί και συναρμολογήθηκε σε ένα μεγάλο κομμάτι της κάτι έπρεπε να γίνει και με τον κινητήρα. Ετσι λοιπόν παραγγέλθηκε από στοκ στην Γαλλία και ήρθε στην αντιπροσωπεία ολοκαίνουριος και στην κούτα ένας κινητήρας 2347cc DX5 D-jetronic. Τοποθετήθηκε το πεντατάχυτο κιβώτιο και το εργοστασιακο σύστημα κλιματισμού. Πλέον η πρώην DSUPER μετατράπηκε σε DS23 injection. Κυκλοφορούσε κανονικά αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Το αυτοκίνητο δέχτηκε την τελευταία του τροποποίηση και βραβεύτηκε από την τότε γαλλική citroen για την μετατροπή η οποία το έκανε μοναδικό τότε χωρίς να αλλοίωση τα χαρακτηριστικά του. Αυτο αφορούσε το σύστημα ψεκασμού το οποίο αναβαθμίστηκε στο πλέον δύο γενιές νεότερο και ολοκαίνουριο για εκείνα τα χρόνια LE-Jetronic με air flow meter τοποθετήθηκαν τα νεότερα μπέκ,καλωδίωση,εγκέφαλος, ηλεκτρονική ανάφλεξη και κυριολεκτικά του άλλαξε χαρακτήρα. Έτσι έγινε ακόμα ποιο αεράτο στην οδήγηση και ποιο νευρικό χωρίς την παραμικρή αλλοίωση των μηχανικών μερών του κινητήρα .Αυτη είναι η ιδιαίτερη για εμένα ιστορία της δικής μου θεάς. Είναι μακριά μου τώρα και λίγο καιρό λόγο του ότι άλλαξα νομό.θα την φέρω σύντομα γιατί έχει ταλαιπωρηθεί από τα χρόνια το χρώμα της ούτος ώστε να αρχίσουν κάποιες γενικές εργασίες αποκατάστασης πρώτα ο θεός.θα σας κρατάω ενήμερους και θα σας ανεβάζω την κάθε εργασία που γίνεται και είναι εξολοκλήρου από εμένα εκτός από τα βαψιματα. Σας ευχαριστώ πολύ