Ανακατασκευή Citroen BX - Αθήνα

Mocha

Member
Reaction score
4
Πόντοι
22
Καλησπέρα παιδιά,

Είμαι κάτοχος citroen bx 1.6 ATOUT του 1993. Το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία στο γκαράζ πάνω από μια δεκαετία. Για συναισθηματικους λόγους και επειδή μου αρέσει σαν αυτοκίνητο, εξετάζω το ενδεχόμενο να το επισκευάσω.
Το σαλόνι του και το σασί του βρίσκονται σε άψογη κατάσταση αλλά θα πρέπει να γίνει εκτενής επισκευή σε μηχανολογικά {κινητήρα, ανάρτηση) & ηλεκτρολογία.
Έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόλογο συνεργειο στην Αθήνα που να αναλαμβάνει τέτοιες ανακατασκευες;
Σας ευχαριστώ.

nonos

Member
Reaction score
21.962
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Καλησπέρα. Οι atout ήταν 1.1 ,άρα ίσως έχει αλλαχθεί το μοτέρ, κοινή τακτική σε όσους είχαν το 1.1 για να πάρει δυναμη.
Από εκεί και πέρα και εφόσον μιλάμε για δεκαετή ακινησία θα πρέπει να αλλαχθούν σίγουρα ο ιμάντας χρονισμού, να γίνει αλλαγή λαδιων-φιλτρου-παραφλου, πολύ πιθανό να μην παίρνει μπρος λόγω αντλίας βενζίνης και να τη χρειαστεί ενω σίγουρα θα χρειαστεί 4 ή και 5 σφαίρες της ανάρτησης ενώ θα προκύψουν πιθανώς κάποιες διαρροές. Γενικά έλεγχος σε κύκλωμα ψύξης, σωλήνες βενζίνης, σωλήνες θερμανσης, κύκλωμα αναρτησης. Μια λύση είναι ο Καρδαρας στον Πειραιά ο οποίος βάζει ανακατασκευές στο κατάστημα του. Αντίστοιχα και ο Χορεβας στο Γαλάτσι. Αμφότεροι εξεικευμενοι Citroen με πολλές δεκαετίας εμπειρία στα υδροπνευματικα. Έχε υπόψιν ότι συνεργείο που βγάζει καθημερινή δουλειά και δε μπορεί να έχει χώρο κατειλημμένο για πολύ καιρό δύσκολα θα δεχθεί.

maxtsif

Member
Reaction score
4.284
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Αν όντως σου αρέσει αυτό το αυτκίνητο και θέλεις να διαθέσεις χρόνο και χρήμα για ένα ρετρό/βίντατζ/κλασικό (ή όπως αλλιως θέλεις να το ονομάσεις) , η ΒΧ είναι μια καλή περιπτωση. Απλή σε κατασκευή και συντήρηση, δε σκουριάζει εύκολα, ανταλλακτκά υπάρχουν ακόμα τα περισότερα και σε συγκρατημένες τιμές. Επίσης έχει τον ιδιαιτερο χαρακτήρα που ξεχωρίζει από μοντέλα της γενιάς της, το "χάιλάιτ" της υδροπνευματικής ανάρτησης και λίγη από την αύρα των κλασικών Σιτροέν.
Δε ξέρω σε τι κατάσταση είναι και θα ήταν ωραία αν ανέβαζες και φωτογραφίες. H δικιά μου ΒΧ ήταν σε ακινησία 8 χρόνια και σχετικά εύκολα επανήλθε μια χαρά. Δεν είμαι στην Αθήνα για να προτείνω συνεργεία, αλλά τα παραπάνω που αναφέρθηκαν μπορούν να σε βοηθήσουν. Εκτός της ανάρτησης, που και αυτή στη ΒΧ είναι στην πιο απλή και ευκολοσυντήρητη έκδοσή της, ένα οποιοδήποτε καλό συνεργείο Σιτροεν/Πεζό μπορει να την αναλάβει.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.622
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αν μένεις πέριξ της περιοχής του Γαλατσίου, όπως είπε και ο Χρήστος ο Χορέβας είναι μια αξιόπιστη λύση.

Nikephoros

Member
Reaction score
14.330
Πόντοι
1.137
Περιοχή
Αθήνα
Καλησπέρα. Οι atout ήταν 1.1 ,άρα ίσως έχει αλλαχθεί το μοτέρ, κοινή τακτική σε όσους είχαν το 1.1 για να πάρει δυναμη.
Από εκεί και πέρα και εφόσον μιλάμε για δεκαετή ακινησία θα πρέπει να αλλαχθούν σίγουρα ο ιμάντας χρονισμού, να γίνει αλλαγή λαδιων-φιλτρου-παραφλου, πολύ πιθανό να μην παίρνει μπρος λόγω αντλίας βενζίνης και να τη χρειαστεί ενω σίγουρα θα χρειαστεί 4 ή και 5 σφαίρες της ανάρτησης ενώ θα προκύψουν πιθανώς κάποιες διαρροές. Γενικά έλεγχος σε κύκλωμα ψύξης, σωλήνες βενζίνης, σωλήνες θερμανσης, κύκλωμα αναρτησης. Μια λύση είναι ο Καρδαρας στον Πειραιά ο οποίος βάζει ανακατασκευές στο κατάστημα του. Αντίστοιχα και ο Χορεβας στο Γαλάτσι. Αμφότεροι εξεικευμενοι Citroen με πολλές δεκαετίας εμπειρία στα υδροπνευματικα. Έχε υπόψιν ότι συνεργείο που βγάζει καθημερινή δουλειά και δε μπορεί να έχει χώρο κατειλημμένο για πολύ καιρό δύσκολα θα δεχθεί.
Χρήστο να πούμε και για το Γαλανόπουλο στο Περιστέρι?

Reaction score
18.062
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Σε κάθε περίπτωση , ακόμα και στα πιο καλα συνεργεία , ποτε τυφλή εμπιστοσύνη. Επίβλεψη από κοντά, κι είναι καλό να ζητάς συγκεκριμένες δουλειές να γίνουν.
Γενικά ο χώρος πονά , οι καλοι μηχανικοί είναι λίγοι.

συνήθως πρέπει να υποδεικνύεις τις συγκεκριμένες δουλειές η τον συγκεκριμένο έλεγχο. Ο έλεγχος ‘αν όλα είναι καλα’ δεν δουλεύει

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Πριν μπεις στην διαδικασία να μπλέκεις με ανακατασκευές, δες τις μπροστινές βάσεις της ανάρτησης οι οποίες δυστυχώς καταστρέφονται μόνες τους από τον χρόνο και δεν υπάρχουν πια διαθέσιμες σαν ανταλλακτικά. Θα είναι κρίμα να αφιερώσεις ενέργεια και χρήματα για να φτιάξεις το αμάξι μόνο και μόνο για να κολλήσεις σε ένα κρίσιμο εξάρτημα που δεν έχεις τρόπο να φτιάξεις (γιατί το υλικό χαλάει με τον χρόνο και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικα που μπορείς να βρεις θα είναι ήδη παλιά) και μπορεί να σου τινάξει το αμάξι στον αέρα... :cry:

Για μηχανικούς συνηστώ τον Δημήτρη στην Άνω Κυψέλη, Καρτερίας 18 11364. Ιδανικός για παλιά citroen και αναγομώνει και σφαίρες αν είναι σε καλή κατάσταση. Εκείνος μου επισήμανε το πρόβλημα με τις αναρτήσεις...

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
21.962
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ρε κάτι πλάκες που γίνονται... Χθες! 1.6i kat..
34849

Reaction score
18.062
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Πριν μπεις στην διαδικασία να μπλέκεις με ανακατασκευές, δες τις μπροστινές βάσεις της ανάρτησης οι οποίες δυστυχώς καταστρέφονται μόνες τους από τον χρόνο και δεν υπάρχουν πια διαθέσιμες σαν ανταλλακτικά. Θα είναι κρίμα να αφιερώσεις ενέργεια και χρήματα για να φτιάξεις το αμάξι μόνο και μόνο για να κολλήσεις σε ένα κρίσιμο εξάρτημα που δεν έχεις τρόπο να φτιάξεις (γιατί το υλικό χαλάει με τον χρόνο και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικα που μπορείς να βρεις θα είναι ήδη παλιά) και μπορεί να σου τινάξει το αμάξι στον αέρα... :cry:

Για μηχανικούς συνηστώ τον Δημήτρη στην Άνω Κυψέλη, Καρτερίας 18 11364. Ιδανικός για παλιά citroen και αναγομώνει και σφαίρες αν είναι σε καλή κατάσταση. Εκείνος μου επισήμανε το πρόβλημα με τις αναρτήσεις...
Υπάρχουν αρκετά ατελιέ που ανά κατασκευάζουν τα «dômes», τους θόλους της ανάρτησης, γνωστό πρόβλημα κυρίως στις ΧΜ, και δευτερεύοντα σε ΒΧ και Ξαντια .

οι λιθουανοί τους στέλνεις τους παλιούς θόλους κσι τους ανακατασκευάζονται για 360 ευρώ το ζευγάρι .

πλεον υπάρχουν κι αλλά ατελιέ που το κάνουν .

Δεν υπάρχει τίποτα που δεν διορθώνεται εκτοσ από την υγεία !

Και να σπάσει πάντως το dôme δεν θα ανατιναχθεί και το αμάξι στον αέρα ! Θα σου χαλάσει όμως το καπό .

Last edited:

Powerfull

Member
Reaction score
45
Πόντοι
282
Υπάρχουν αρκετά ατελιέ που ανά κατασκευάζουν τα «dômes», τους θόλους της ανάρτησης, γνωστό πρόβλημα κυρίως στις ΧΜ, και δευτερεύοντα σε ΒΧ και Ξαντια .

οι λιθουανοί τους στέλνεις τους παλιούς θόλους κσι τους ανακατασκευάζονται για 360 ευρώ το ζευγάρι .

πλεον υπάρχουν κι αλλά ατελιέ που το κάνουν .

Δεν υπάρχει τίποτα που δεν διορθώνεται εκτοσ από την υγεία !

Και να σπάσει πάντως το dôme δεν θα ανατιναχθεί και το αμάξι στον αέρα ! Θα σου χαλάσει όμως το καπό .
Για Ληθουανία το ξέρω, αλλά δεν μένω πια μόνιμα Ελλάδα για να είμαι εδώ να ασχοληθώ να στέλνω, να παίρνω, να πηγαίνω κτλ... Έχει τίποτα τοπικό;; Για πε, για πε!!

Υ.Γ. Ακόμα καλύτερα, δεν ανοίγουμε κανένα καινούριο θέμα γι'αυτό αν δεν υπάρχει ήδη; Είμαι σίγουρος ότι θα ενδιαφέρει πολλούς!

Top Bottom