Αναγνώριση χρονολογίας

Christodoulos

Member
Reaction score
144
Πόντοι
267
Καλησπέρα στην παρέα … θα ήθελα να εκφράσω απορία σχετικά με την αναγνώριση διαφόρων μοντέλων των 2cv ως προς την χρονολογία κατασκευής τους … φαντάζομαι υπάρχει κάποιος τρόπος σε κάποιο site ή κάποια λίστα με των αριθμό πλαισίου ή κάτι τέτοιο … με το «ματι» ; Τι γίνεται ; Δλδ τα τετράγωνα φανάρια ποιας χρονολογίας είναι ; Τα στρογγυλά στα Charleston ? Είναι μόνο δεκαετίας 80’ ; Τα πεντάλ του γκαζιού , που σε κάποια ακουμπάνε και είναι στο πάτωμα ενώ σε αλλά είναι κανονική «πετάλιερα» σαν τα σημερινά αυτοκίνητα ; Απο το σχέδιο του τιμονιού ; Που σε κάποια είναι με μονό μπράτσο ένα σε κάποια αλλά είναι άλλο το σχέδιο ; Το φίλτρο κουτί που σε κάποια είναι πλαστικό σε κάποια μεταλλικό ; Νομίζω όλοι τα ξέρετε και τα έχετε δει … αυτά τα μικρά και διαφορετικά στοιχεία … οποίος γνωρίζει , ή ξέρει καπου που μπορεί να το διαβάσουμε σε κάποιο site , ευπρόσδεκτος !!!

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
3.217
Πόντοι
697
Καλησπέρα στην παρέα … θα ήθελα να εκφράσω απορία σχετικά με την αναγνώριση διαφόρων μοντέλων των 2cv ως προς την χρονολογία κατασκευής τους … φαντάζομαι υπάρχει κάποιος τρόπος σε κάποιο site ή κάποια λίστα με των αριθμό πλαισίου ή κάτι τέτοιο … με το «ματι» ; Τι γίνεται ; Δλδ τα τετράγωνα φανάρια ποιας χρονολογίας είναι ; Τα στρογγυλά στα Charleston ? Είναι μόνο δεκαετίας 80’ ; Τα πεντάλ του γκαζιού , που σε κάποια ακουμπάνε και είναι στο πάτωμα ενώ σε αλλά είναι κανονική «πετάλιερα» σαν τα σημερινά αυτοκίνητα ; Απο το σχέδιο του τιμονιού ; Που σε κάποια είναι με μονό μπράτσο ένα σε κάποια αλλά είναι άλλο το σχέδιο ; Το φίλτρο κουτί που σε κάποια είναι πλαστικό σε κάποια μεταλλικό ; Νομίζω όλοι τα ξέρετε και τα έχετε δει … αυτά τα μικρά και διαφορετικά στοιχεία … οποίος γνωρίζει , ή ξέρει καπου που μπορεί να το διαβάσουμε σε κάποιο site , ευπρόσδεκτος !!!
Οι διαφορές στα διάφορα οχήματα, εξαρτώνται από την χρονολογία και το μοντέλο.

πχ τετράγωνα φώτα είχε το Club, στρογγυλά από αρχής αλλά διαφέρουν στο κούμπωμα, στο Charleston ήταν μια αναγωγή στην ιστορία, οι πεταλιέρες στο πάτωμα είναι αρχαίες όπως και το τιμόνι Θ. Στα "πολυτελή" είναι μονόμπρατσο, στα άλλα με δύο αλλά σε κλίση, όχι ευθύ. Τα μεταλλικά φίλτρα, ήταν επίσης αρχαία, και πιότερο στις μικρές μηχανές.

Εχουν πολλά σημεία που αναγνωρίζεις, από τις αναρτήσεις, μέχρι τους πλατινοφόρους και το "δυναμό", τα καθίσματα, επικαλύψεις θυρών εσωτερικά, προφυλακτήρες, καντράν, δεκάδες τα σημεία.

Για να τα μάθεις, πρέπει να ψάξεις στο νετ και να διαβάσεις πολύ, και να δείς πάμπολες φωτό.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
18.460
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Εγω Ξεκινάω πρωτα από τα μπροστινά φρενα...εαν έχει ταμπουρά, κ δεν έχουν αλλαχθεί είναι πριν το 81' που σπάνια γίνεται η αλλαγή αλλά όχι απίθανο, οπότε κατά συνέπεια αποκλεις τα charleston, εκτός εάν είναι η πρώτη σειρά με τα βυσσινη φαναρια κ pied de poule, κ σιγά σιγά ανέχεσαι στο έτος κατασκευής, ειδικά εάν δεν έχει ξανα βαφτεί, στο firewall ανοίγοντας το καπο έχει σταμπαρισμενο έναν αριθμό "orga" με αυτό βλέπεις κ ακριβές ημερομηνία κ εργοστάσιο κατασκευής, κάποια είχαν κ μεταλλικό στρογγυλό ταμπελακι που αναφέρει κ τον κωδικό χρώματος, το κακό είναι ότι τα περισσότερα είναι ξαναβαμμενα κ έχουν σβηστεί, μπορείς κ απο τον αριθμό σασί vin να βρεις πολλα στοιχεία,τα τελευταία ξεκινάνε με VF...κάποια με ΑΖΚΑ....με λίγο ψάξιμο βρίσκεις, εγώ στα δικά μου βρήκα μέχρι κ την ημέρα παραγωγής...αυτά!

Top Bottom