Άλλα κλασσικά!

nonos

Member
Εγγραφή
30 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
8.169
Reaction score
18.578
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ίσα που το πρόλαβα και σ εξαιρετική κατάσταση. 6ης γενιάς '82-'84
32685
 

Nikephoros

Member
Εγγραφή
3 Σεπτεμβρίου 2015
Μηνύματα
4.489
Reaction score
12.680
Πόντοι
1.077
Age
50
Περιοχή
Αθήνα
Δαναων regularity Λεσχη ac3 περιξ του αργους .. η εκδηλωση (@Nikephoros τα αυτοκινητα πανε για εκει )
:citroen:
Τα πέτυχα στον ισθμό, πηγαίνοντας για τις ελιές στο χωριό πάνω από το Ρίο. Θα προσπαθήσω να βρω λίγο χρόνο, μήπως τα καταφέρω κάποια στιγμή με τη γυναίκα μου και την κόρη μου να ζήσω αυτήν την εμπειρία του regularity, ή έστω, της απλής περιήγησης. Δημήτρη, όταν έλθει η στιγμή, θα ζητήσω τις συμβουλές σου!

Τι υπέροχος τρόπος πραγματικά να γνωρίσεις νέους τόπους σε όλη την Ελλάδα, να ξαναδείς άλλα υπέροχα μέρη, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.
 

dap

Member
Εγγραφή
26 Οκτωβρίου 2020
Μηνύματα
234
Reaction score
662
Πόντοι
337
Age
56
Τι νούμερο γράφει; Γιατί αν λέει 500 SL (και είναι πραγματικό...) τότε είναι αληθινά πολύτιμη έκδοση.....
 

Nikephoros

Member
Εγγραφή
3 Σεπτεμβρίου 2015
Μηνύματα
4.489
Reaction score
12.680
Πόντοι
1.077
Age
50
Περιοχή
Αθήνα
Τι νούμερο γράφει; Γιατί αν λέει 500 SL (και είναι πραγματικό...) τότε είναι αληθινά πολύτιμη έκδοση.....
Και ναι, αγαπητέ Δημήτρη, το πρώτο πράγμα που είπα και εγώ είναι ότι έχουμε μπροστά μας μία 500SL R107!!!
 

Taskos

Member
Εγγραφή
24 Απριλίου 2013
Μηνύματα
1.127
Reaction score
2.595
Πόντοι
697
Age
53
Τι να πω και ΄γω που μου βγήκε απ'τα δεξιά? :blink:
 
Last edited:

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.505
Reaction score
3.353
Πόντοι
697
Age
50
Συμπάθα με, αλλά μετά από την 911, την Fulvia, to 204, τo 504 και την 107, αυτό το τέρας μου ήρθε λίγο δύσπεπτο.....
Για την περιοχη που κυκλοφόρησε, ΗΠΑ - Καναδα, ήταν σύμβολο κύρους και πολυτέλειας. Εμπαινες μέσα και .....μεταφερόσουνα. Τα έζησα σχεδόν 6 χρόνια, και τα αγάπησα. Μακάρι να μπορουσα να είχα ένα. Λογω κατασκευής, δεν σπάνε , δεν χαλάνε, και με τα απειρα κυβικα τους έχουν ροπές, ροπές, ροπές. Γουργούρισμα και ταξίδευε. Χάρμα.

1986 Cadillac Fleetwood Brougham
 

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.505
Reaction score
3.353
Πόντοι
697
Age
50
Και κάθε πότε σταματούσες για φουλάρισμα? :grin:
....στην Β. Αμερική, οι συνήθειες ειναι διαφορετικές. Στα περισότερα παρκινγκς που αφήνεις ( άφηνες ) το αυτοκίνητο, το ξαναγεμίζουν, ελέγχουν τα λάδια και σε μερικά και τις πιέσεις των ελαστικών.

Ειναι διαδικασία τυπική. Επειδή εκεί οι οδηγοί απλώς εκκινούν και κινούνται. Από τεχνικά ή ενδιαφέρον, μηδέν. Οπότε, θεωρητικά, έχεις παντα ενα γεμάτο ρεζερβουάρ, και με τιμές τότε ενα δολλάριο το γαλλόνι, κανένας δεν έδινε σημασία στο κόστος καυσίμου. Και μερικοί, ακόμα δεν δίνουν, και είναι ο λόγος που βλέπουμε όλα αυτά τα trucks με μηχανές τεραστίων διαστάσεων για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, 3, 4, 5 λίτρα, ακόμα και 5,7 ( πχ Grαnd Cheroke ), και κάποια ακόμα μεγαλύτερα.

Ο μέσος Ευρωπαίος, δεν μπορεί να κατανοήσει την φιλοσοφία τους. Εκεί, μέτραγε το ride, η άνεση μετακινησης, συν το γεγονός ότι η μεση οικογένεια είχε 3-4-5 παιδιά, και η ανάγκη χώρων ήταν μεγάλη. Που να χωρέσουν σε ένα τυπικό Ευρωπαϊκό.

Και τα ταξιδια, ήταν μεγάλα. Και τα 1,5 - 2 -2,5 λίτρα, και οι υψηλές στροφές περιστροφής, δεν ήταν ότι καλύτερο. Και για οικονομία, έπαιρναν μικρά γιαπωνέζικα για την πόλη. Πιο έξω, στα χάιγουέις, αυτά χάνονταν.

Και τα τέλη κυκλοφορίας, πήγαιναν αναλογα με το βάρος, ή τον αριθμό κυλίνδρων. Κανεις δεν νοιάζονταν για τα κυβικά. Το αιώνιο κόμπλεξ πχ στην Ελλάδα.

Και πολλά Ευρωπαϊκά που πήγαν εκεί, ήταν εξαιρέσεις, ή πολυτελή προϊόντα διάκρισης, ή απλώς για την πλάκα τους, και εννοείται ελάχιστα επέζησαν.

Το πνεύμα εκεί για το κάρο, ειναι εκτός δικής μας νοοτροπίας, και δυσνόητο για τον μέσο Ευρωπαίο, ( εξαιρούνται κάποιες χωρες πχ Ελβετία ) ή έστω Ελληνα.

Σε μια συζήτηση, μπορούμε να αναλύσουμε πολλά παραπάνω. πχ ότι η χρήση οχήματος εκεί είναι απαραίτητη, εξ ού και η δυνατότητα οδήγησης από μικρή ηλικία, μια και οι αποστάσεις είναι αναλογικά μεγάλες.
 

minas

Member
Εγγραφή
22 Δεκεμβρίου 2017
Μηνύματα
873
Reaction score
2.601
Πόντοι
587
Age
35
Και κάθε πότε σταματούσες για φουλάρισμα? :grin:
Oπως ειχε πει και ο Φωτοπουλος σε μια ταινια που ηταν συνοδηγος σε αμερικανικο....

''....αυτο δεν εχει μηχανη,εχει σφουγγαρια...''
 

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.505
Reaction score
3.353
Πόντοι
697
Age
50
...οι καταναλώσεις εκεί μετριόντουσαν με τα μίλια ανα γαλόνι. Και έβλεπες νούμερα, από 17 έως 25, σαν τυπικά, δηλαδή, 3,78 λιτρα στα 40 χιλιόμετρα, που δεν είναι και τραγικό, αλλά μιλάμε για όρια 55 μιλίων την ωρα.

Και εδω παλαιότερα, έλεγαν "πόσο πάει το δοχείο", που ήταν στην ουσία, ένα γαλλόνι αλλα βρεττανικό, δηλαδή 4,54 λίτρα. Και εννοούσαν την αποσταση που έκανε με την ποσότητα αυτή.

Μία μεγάλη μηχανή, σε χαμηλές / μεσαίες στροφές, είναι πιο αποδοτική από μια μικρή στα όρια.

Αν έχετε ζήσει καποια από δαύτα τα τέρατα, με αυτόματα κιβώτια, ξεκινάνε και αλλάζουν ταχύτητες στις 1200-1500 στροφές ( * ). Αν έχετε κάποιον φίλο με Grand Cheroke , ζητήστε του να σας πάει μια απαλή βόλτα, και δείτε το στροφόμετρο. Αν είναι χειροκίνητα, και κάποια παλαιότερα 3-τάχυτα, ξεκινάνε με ευκολία με 2-α



(*) Πλέον, με τα diesel και τα turbo, αυτές οι στροφές είναι καθημερινές. Αλλά, μιλάμε για πετρελαιομηχανές, και όχι βενζίνες και μάλιστα δεκαετίας 70-80.
 

nonos

Member
Εγγραφή
30 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
8.169
Reaction score
18.578
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Skoda Rapid Cabrio στο αεροδρόμιο της Πραγας
32725
 
Top Bottom