..........
Πάντως, το διαφανές της μαμάς, είναι ακόμα εκεί, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακόμα αρκετά "ισχυρό". Και δεν έχω πεπιεσμένο αέρα να το τεστάρω.
..........
( Το βάζεις σε μπάνιο, και περνάς αέρα ).
Δεν είναι η πίεση που θα το χαλάσει, αφού μόνο αναρρόφηση υφίσταται, αλλά η γήρανση και τα στοιχεία της φύσης που θα το αλλοιώσουν και θα σπάει σαν ξερό μακαρόνι (Νο2).
Υποθέτω ότι και από τις προηγούμενες αναρτήσεις μου, αλλά και από την ανωτέρω , γίνεται αντιληπτό ότι γνωρίζω ότι είναι με "υποπίεση" στο σκέλος αυτό.
Αλλά, τεχνικά, η δοκιμή "στεγανότητας" σε πολλά στοιχεία μηχανών ή συσκευές, πχ μονταρισμένα ελαστικά, δοχεία πίεσης, σερπαντίνες, γίνεται με χρήση πεπιεσμένου αέρα σε μπάνιο νερού / λαδιού, κλπ.
Από την άλλη, τα "στοιχεία της φύσης", είναι συνήθως οι θερμοκρασίες ( εδώ χαμηλές ) , οι υπεριώδεις ακτίνες ( UV A + B ), ορατό φως, άλλα χημικά στοιχεία στην ατμόσφαιρα, λόγω διαβροχής, κλπ.
Τα πολυμερή, "γηράσκουν" μεν, αλλά, ξέροντας την εκάστοτε εφαρμογή, οι κατασκευαστές προβλέπουν και προστατεύουν τα προϊόντα τους από τις αναμενόμενες συνθήκες που τα "φθείρουν", ώστε να είναι ικανά για υπηρεσία αρκετών ετών. Και η γήρανση είναι προοδευτική, και σε εφαρμογές που η ορθή λειτουργία είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της λειτουργίας, ή και ανθρώπινων ζωών, υπάρχουν μέθοδοι μέτρησης της "γήρανσης", με πχ ηλεκτρική αντίσταση.
Και ένα προϊόν, που έχει επάνω του κάποιες ενδείξεις, πχ οργανισμών πιστοποίησης, σημαίνει ότι έχει περάσει δειγματοληπτικά, ελέγχους επιταχυνόμενης γήρανσης και έχει "επιβιώσει". Οπότε, μην τα πετάμε όλα στα σκουπίδια.
Το παρόν, δεν είναι "δοκίμιο", ούτε επίδειξη γνώσης. Απλώς, θεωρώ, όταν αναφέρουμε κάτι δημόσια, ειδικά σε ένα τόσο εξειδικευμένο φόρουμ, και ακόμα για πιο συγκεκριμένο στοιχείο, πχ σωληνάκια βενζίνης, ΟΛΟΙ αναμένουμε πληροφορίες για να μάθουμε, να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ για το όχημά μας.
Δεν θέλουμε, με την γυναικα και 2 παιδιά , σε μια ανάβαση το καλοκαίρι σε ένα έρημο βουνό, να έχουμε την εμπειρία μιας ανάφλεξης από μια διαρροή βενζίνης, επειδή το σωληνάκι μας δεν άντεξε την ζέστη, την χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση ( βουνό γάρ ) , ή το αυξημένο φορτίο του κινητήρα.
Ειμαι της απόλυτης άποψης, ότι οι πληροφορίες ΠΡΕΠΕΙ να μοιράζονται , ειδικά σε ένα τέτοιο ειδικό περιβάλλον, και ότι αναφέρεται, θα πρέπει να είναι διπλά ελεγμένο και προφανώς και χρήσιμο για τους υπόλοιπους.
Αν ακούγομαι αυστηρός, απολογούμαι μεν, αλλά είμαι πράγματι.
Με το "Μπαμπά μην τρέχεις" μαγνητάκι, μπορείς να παίζεις. Με βασικά στοιχεία ασφάλειας ζωής και περιουσίας, όχι.