- Reaction score
- 1.107
- Πόντοι
- 577
OK δεκτόν. Αλλά όχι "κινέζικο" για να είναι στην εργοστασιακή διάσταση.... Βάλε έστω την διάσταση που πρότεινε στην injection της σειράς ΙΙ.
απο οσο ξερω στο GS ειχε βαλει η CITROEN εξεπιτηδες διαστασεις λαστιχου που εβγαζε αποκλειστηκα η michelin, για να μην μπορει να βαλει καποιος αλλη μαρκα λαστιχου. καποιο λογο θα ειχε... και προσωπικα ο λογος ηταν γιατι εχουν καλη προσφρηση και γιατι ειναι μαλακα και συμπληρωνουν την υδροπνευματικηΤο ολο νοημα με τα michelin ειναι οτι πολυ απλα ταιριαζουν στη φιλοσοφια και λειτουργια των αναρτησεων της citroen και ιδιως της υδροπνευματικων.. Απο εποχης του εξαιρετικου exalto για τις xantia στις 15αρες.. τα energy saver σε καμια περιπτωση δεν ειναι κορυφαιο λαστιχο για παραδειγμα..
Ελαφρως ot ,μπας και σωσω κανεναν.
Για λογους κοστους ,λιγων χιλιομετρων ανα ετος και επειδη δε με ακουσαν οτι ημουν κατηγορηματικος...μπηκαν σε 195/55/15 σε xsara fl λαστιχα μαρκας kormoran... Παιδια ειναι οτι πιο οικτρο εχω δει σε λαστιχο.. παρανοικα και σπαστικα σκληρο στην οδηγηση, χωρις το grip καινουργιου ελαστικου οσο εχω πιεσει... Μακρια απο τη μαρκα στα καθημερινα σας οχηματα.
τα Michelin Energy φοραω και εγω. τα αλαξα προσφατα και τα προηγουμενα ηταν τα ιδια ακριβως. νομιζω οτι και εμενα μου φανηκε πως τα προηγουμενα Michelin Energy ειχαν καλητερη προσφρηση σε σχεση με τα πιο καινουρια. τα πρωτα μου ειχαν κανει καλητερη εντιποση οταν τα πρωτοεβαλα. παρολα αυτα δηλωνω ευχαριστημενος με το λαστιχο και θα συνεχισω να ειμαι πιστος στη MichelinΤο ίδιο και για Uniroyal.... Υποτίθεται βροχολάστιχο, αλλά μάλλον πιο κοντά σε φουσκωτό που γλιστράει στα κύματα μου φάνηκε.... Δοκιμασμένο σε 2 διαφορετικά γαλλικά αυτοκίνητα.
Φυσικά από σχόλια φίλων για τα Nankag.....σαν παγοπέδηλα είναι είτε η άσφαλτος είναι στεγνή είτε βρεγμένη. Απλά συμβιβασμός είναι, για το ότι δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις...
Kleber είναι θυγατρική της Michelin και βγάζει ελαστικά της ίσως μερικές φορές ελαφρά τροποποιημένα, τα οποία έχουν το λιγότερο μια γενιά κάτω χαρακτηριστικά σε σχέση με τα ίδιας ηλικίας Michelin. Φυσικά είναι περίπου ~30% φθηνότερα από τα αντίστοιχα Michelin.
Από πρόσφατη σχετικά εμπειρία μου, ελαστικά Michelin Energy Saver κατασκευής 2007, σε ακινητοποιημένη για 2-3 χρόνια Xantia I 1,8i 16V εντός γκαράζ, τα ελαστικά της βεντουζάρουν πιο καλά σχεδόν από τα δικά μου Saver Plus που είναι κατασκευής τέλος 2014. Τρομακτική πρόσφυση σε ότι και αν του ζήτησα εγώ και ο ιδιοκτήτης της.
Και φυσικά για τα Continental Premium Contact 5 σε σχέση με τα "απλά" Conti Eco Contact 2 που φορούσε το Megane. Όχι απλά η νύχτα με την μέρα. Λες και οδηγώ σύγχρονο αμάξι, ενώ πριν είχα απλά κάτι που κυλούσε στον δρόμο. Περιττό να πω για τα Sport Contact 5. ΟΚ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο εδώ μέσα.
Για την πλήρη διάσταση το ΒΧ 1,6 Auto δεν θυμάμαι, ας με διαφωτίσει κάποιος. Τα μεταγενέστερα φορούσαν 165 / 70 R14 81 T
Εδώ για Michelin Energy Saver Plus: https://www.skroutz.gr/s/7298027/Michelin-Energy-Saver-165-70R14-81T.html
Εδώ για Continental Premium Contact 5: https://www.skroutz.gr/s/7308169/Continental-ContiPremiumContact-5-165-70R14-81T.html
Με προτίμηση στα 2α ως ελαφρά πιο αποδοτικά και κατ ελάχιστο φθηνότερα από τα Michelin, αν και φοράω Michelin στην Xantia.
μάλλον ήνταν κάποια οικονομική συμφωνίααπο οσο ξερω στο GS ειχε βαλει η CITROEN εξεπιτηδες διαστασεις λαστιχου που εβγαζε αποκλειστηκα η michelin, για να μην μπορει να βαλει καποιος αλλη μαρκα λαστιχου. καποιο λογο θα ειχε... και προσωπικα ο λογος ηταν γιατι εχουν καλη προσφρηση και γιατι ειναι μαλακα και συμπληρωνουν την υδροπνευματικη
θα διαφονισω στο οτι ηταν ο μονος λογος αλλα μπορει να εχεις και δικαιομάλλον ήνταν κάποια οικονομική συμφωνία
έχει κι αυτό την λογική του να έχεις το αυτοκίνητο στην εργοστασιακή του εμφάνιση ακριβώς. Ειδικά, αν το χρησιμοποιείς ελάχιστα, ας πούμε με πινακίδες ΦΙΛΠΑ...OK δεκτόν. Αλλά όχι "κινέζικο" για να είναι στην εργοστασιακή διάσταση.... Βάλε έστω την διάσταση που πρότεινε στην injection της σειράς ΙΙ.
κι ήταν και τα καλλίτερα χρόνια!!H citroen περασε απο χερια της michelin για χρονια .
Mηπως ξερουμε διαστασεις ελαστικων για gs; ευχαριστω.απο οσο ξερω στο GS ειχε βαλει η CITROEN εξεπιτηδες διαστασεις λαστιχου που εβγαζε αποκλειστηκα η michelin, για να μην μπορει να βαλει καποιος αλλη μαρκα λαστιχου. καποιο λογο θα ειχε... και προσωπικα ο λογος ηταν γιατι εχουν καλη προσφρηση και γιατι ειναι μαλακα και συμπληρωνουν την υδροπνευματικη
145/15Mηπως ξερουμε διαστασεις ελαστικων για gs; ευχαριστω.
Ευχαριστω εκτος απο τα μισελεν και οχι κινεζικα, κορεατικα...αλλη μαρκα; toyo πχ;145/15