Εγώ θα σου έλεγα αν είναι να δώσεις 2 χιλιάρικα να αγοράσεις τα κομμάτια και εργαλεια μετά το καλοκαίρι , και να τα κάνεις μόνος σου. Πιστεύω θα σου βγει λιγότερα και θα έχεις παρακαταθήκη σε όλους εμάς λόγο του ότι κανείς φοβερά tutorials
Να εξηγήσω και τα ακόλουθα.
Για να αλλάξεις κομμάτια στην καρότσα, πρέπει να αφαιρέσεις τα παληά, και κάποια από αυτά, όντας πονταρισμένα, απαιτούν κοψίματα με καλέμι, τροχό και σφυριές.
Για να δίνει "χέρι", η καρρότσα πρέπει να γυρίζει στην εκάστοτε βολική θέση, και ταυτόχρονα, πρέπει να "δεθεί" με εντατήρες, στην σωστή θέση, για να μην παραμορφωθεί από το ίδιο βάρος μόλις σημαντικά κομμάτια αφαιρεθούν.
Ολα αυτά, θέλουν κάποιο χώρο, και μάλιστα στεγασμένο, δεν μπορεί να είναι υπαίθριος, και καθε βράδυ να μαζεύεις εργαλεία, ή όπως τώρα, που αναμένονται βροχές, να τρέχω να καλύπτω τα "ανοικτά" μέρη.
Για να μην αναφέρω, ότι χρειάζεται και δεύτερο άτομο σε πολλές φάσεις για βοήθεια.
Τα αυτά ισχύουν και για το σασσί, αν κάποιος αποφασίσει να αλλάξει κομμάτια, ή, αν θελήσει να ενισχύσει κάποια, με πχ μια γέφυρα, μια φλάτζα ενίσχυσης, κλπ.
Συνεπώς, σε έναν χώρο αυλής, αυτά, δεν είναι εύκολα, και απλώς, χρονοτριβεί κάποιος κάνοντας τέτοιες εργασίες μόνος του, όπως εγώ.
Θα λέγαμε ότι κάποιες εργασίες, είναι δεύτερου επιπέδου, ΠΕΕ ( Πέραν Επιτοπίου Επισκευής / BLR - Beyond Local Repair - τοπικής ενέργειας ), και πρέπει να υπάρχουν οι συνθήκες "κλιμακίου" για την σωστή εφαρμογή.
Και εγώ θα το ήθελα πολύ, από το να τσακώνομαι με τον μάστορα, είτε γιατί δεν το κάνει όπως πρέπει, είτε επειδή καθυστερεί, είτε επειδή θεωρεί ότι "και έτσι, καλό είναι".
Και να είσαι / είστε σίγουροι, ότι οι εργασίες που έχω κάνει έως τώρα, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν τόσο λεπτομερώς, από τον οιοδήποτε "μάστορα", και εάν είχαν γίνει, το χρηματικό αντίτιμο, θα ήταν εκτός λογικού κόστους.
Συνεπώς, προχωρώ και βλέπω. Ηδη "έφαγα" μία προσωρινή ήττα, μια και πήγαινα για καθίσματα και και κάποιες άλλες εφαρμογές, και με μία ΔΕΗ και έναν ΕΝΦΙΑ, οι εργασίες αυτές ................μετατίθενται . Υποχρεωτικά. Επειδή όμως, ο στόχος ημερομηνίας επανακυκλοφορίας είναι .....κινούμενος, χωρίς επιπτώσεις, το τέλος Μαϊου, γίνεται εύκολα μέσα Ιουνίου, άντε τέλος, άντε αρχές Ιουλίου. Δεν θα έχω ρήτρες καθυστέρησης.
Και η επανα-κυκλοφορία, θέλει πινακίδες, ασφάλεια, ΚΤΕΟ, σύνολο γύρω στα 300+ Ε. ΚΤΕΟ λόγω καθυστέρησης 50 + πρόστιμο 80, ασφάλεια περίπου 100, τέλη 30. Και αυτά, για τους υπόλοιπους 6 μήνες.
Λες να ήταν παράτολμη η απόφαση ?