2CV - Club 1981 - Επαναφορά από μακρα ακινησία

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.688
Reaction score
3.682
Πόντοι
697
Age
50
...εφαρμογή απρόσμενα καλή παρά την πρόχειρη τοποθέτηση, φυσικά, έχει τις ...........τρυπούλες της, που θα πρέπει να μπαλώσω, αλλά, σε γενικές γραμμές, ......εξαιρετική !



Ο δε χρωματικός συνδυασμός, στην δική μου αντίληψη υπέροχος, θυμίζει κάτι πανάκριβα Εγγλέζικα κουπέ.

Το χρώμα, θα ταιριάξει και με τα καθίσματα, που είπαμε, είτε καραβόπανο του αυτού χρώματος, είτε εκείνο το κορδόνι. Καλοκαιρινό αυτοκίνητο θα είναι για εμένα.

Ακούω φυσικά και απόψεις / προτάσεις.
 
Last edited:

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.688
Reaction score
3.682
Πόντοι
697
Age
50
...και οι οπές των καθαριστήρων, θα κλείσουν με ταινία προσωρινά.

Και μετά, θα σκεπαστεί και με ναύλον, για να μην φάει την ένταση της βροχής / σκόνες, η οροφή.

 

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.688
Reaction score
3.682
Πόντοι
697
Age
50
...και πλέον, μετά από αυτόν τον λόγο καθυστέρησης των εργασιών :thumbs:



πριν μια εβδομάδα, αποκτήσαμε και δεύτερο λόγο καθυστέρησης των εργασιών. :dance:Χα χα χα

Αυτήν την υπέροχη δεσποινίδα.



Οπότε, έχω πολλές δικαιολογίες, και .........................καθόλου λεφτά. :dash:
 

Stargazer

Member
Εγγραφή
10 Νοεμβρίου 2021
Μηνύματα
1.002
Reaction score
1.322
Πόντοι
457
Age
38
Περιοχή
Καλαμαριά
Να πεις σε όποιον στην παρεχώρησε ότι τον αγαπώ και γω. Θα έλεγα -κατι που έκανα και εγω- πάρε έναν μουσαμά μπλε γύρο στα 12-15€ κοστίζει και θα είναι σαν στο σπίτι η βανίλια σου.
 

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.688
Reaction score
3.682
Πόντοι
697
Age
50
Den thelo na gino paraksenos.

Alla den niotho aneta me tin dimosiefsi forografion anilikon se ena anoixto se kathe episkepti forum
Με τόοοοσα που συμβαίνουν, δεν έχεις και άδικο. Αλλά, αλλάζουν εκφράσεις / όψη κάθε βδομάδα που περνάει, οπότε.............

Απλώς, επειδή εδώ μοιραζόμαστε τις χαρές μας, και η αυτοκινητιστική χαρά μου παραμερίστηκε / ανεβλήθη από την χαρά των παιδιών, τις μοιράστηκα.

Ας κρίνουν και οι υπέυθυνοι, και αν θεωρήσουν ότι ΔΕΝ πρέπει να είναι εκεί, ας τις σβήσουν. :thumbs:
 

nonos

Member
Εγγραφή
30 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
8.530
Reaction score
19.664
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Δε χρειάζεται να σβηστούν από κάποιον. Είναι δική σου απόφαση και είμαστε παρέα εδώ. Εγώ χαίρομαι που τα βλέπω τα κουκλια :love: αλλά θα συμφωνήσω με τον Νίκο ότι γενικά στις κοινότητες πινακίδες,προσωπα, διευθυνσεις και.καταστασεις να τα αποφεύγεις.

Θα σου πω το πιο απλό. Υπάρχουν κάτι νονοί που από φωτό έχουν πάει μέσα στη καραντίνα 15 χιλιόμετρα με το ποδήλατο να δουν από κοντά κάτι που τους άρεσε πολύ, επειδή από τα συμφραζόμενα της φωτογραφίες κατάλαβαν που και τι :dizzy::devil::lol: Γνωριστήκαμε και με το παιδι εκεί που τελικά το ξέραμε ήδη :lol::tease:
 

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.688
Reaction score
3.682
Πόντοι
697
Age
50
Σε συνέχεια της ερώτησης του @KostasX .

Πρόλογος

Λόγω "συνθηκών" οι εργασίες το 2022 σταμάτησαν απρόοπτα. Το αυτοκίνητο σκεπάστηκε για την δύσκολη χειμερινη περιοδο, με όλα τα εξαρμοσμένα τμηματα να μπαίνουν σε αποθήκη. Με την βελτίωση του καιρού, ( λιακάδες αυτές τις ημέρες ), άρχισαν οι σκέψεις επανέναρξης των εργασιών επαναφοράς του 2CV.

Σημερινή κατάσταση.

Εχουμε κινητήρα εν λειτουργία. Με λάδια και φίλτρο. Ανάρτηση λιπασμενη με καστορέλαιο, knife edges γρασσαρισμένα, ελεγμένα αμορτισέρ, καινουργή ελαστικά, καθαρισμένο και προστατευμένο με υφαλόχρωμα πλαίσιο εξωτερικά από κάτω + θόλους φτερών, και του χώρου αποσκευών / πατώματος εσωτερικά. Λιπασμένη κρεμαγιέρα, Εν λειτουργία και καθαρισμένη κλειδαριά τιμονιού.

Εργασίες που απομένουν.

Τα δύσκολα και "βρώμικα" έχουν γίνει. Αυτά που απομένουν, ακούγονται μεν πολλά, αλλά είναι θέμα συντονισμού εργασιών και τεχνικής. Φρένα, καθισματα, τοποθέτηση δοχείου καυσίμων, αλλαγή βαλβολίνης, έλεγχο αμπραγιάζ, νέα σωληνάκια βανζίνης. Συναρμολόγηση πεταλιέρας, ταμπλώ, φαναριών. Ηλεκτρολογικοί έλεγχοι.

Από ανταλλακτικά, όλα τα σχετικά με τα φρένα ( ταμπούρα μπρός - πίσω ), δηλ σιαγώνες, κυλινδράκια, και εννοείται τρόμπα φρένων. Πρώτον, ήταν τελειωμένα τα εμπρός, κολλημένη η τρόμπα, και δεύτερον μετά από τόσα χρόνια ακινησίας, είναι θέμα ασφάλειας, οπότε θα κάνω και τα πίσω. Απλώς, λείπουν τα κατάλληλα εργαλεία για να ανοίξω τα πίσω φρένα. Εδώ, θα δω πως θα γίνει.

Υπενθυμίζω ότι θέλω να "περπατήσει", εννοείται ασφαλώς, και μετά, αν όλα είναι καλά, και επανακάμψει ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ, θα αποσυναρμολογηθεί ξανά, με ανύψωση καμπίνας, και θα γίνει ολοκληρωμενη εργασία πλέον. Εως τότε, λειτουργία ασφαλής μεν, αλλά με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Μετά, έχω να φτιάξω τα καθίσματα, ( με κορδόνι ή πανιά σκηνοθέτη ) συναρμολόγηση ταμπλώ, δοχείου βενζίνης, βίδωμα φτερά, και όλα τα ψιλοφινιρίσματα. Α, και εκείνο το πάτωμα., που τελικά δεν κατάφερα να κολλήσω με την ηλεκτροκόλληση. Αλλά, δεν είναι στοιχείο που αποτρέπει την κυκλοφορία.

Φυσικά, επειδή ο καιρός ακόμα δεν έχει στρώσει, δεν θα ανοίξω ακόμα τίποτε, Μην κάνω "εργοτάξιο", και πέσει πάλι κανένα χιόνι. Μην ξεχνάμε ότι εργάζομαι σε ανοικτό χώρο, ασκεπή.

Με στόχο τον Ιούλιο, έχω χρόνο, και επανακάμπτοντας, ανάλογα με τον χρόνο και το χρήμα, ίσως κάνω και μερικά επιπλέον από τα βασικά.

πχ πατάκια, σκιάδια, επενδύσεις θυρών, ηχομονώσεις, κλπ. αν και κάποια από αυτά, σαν "είδη πολυτελείας", θεωρητικά πάνε για την ολική ανακαίνιση εφόσον και όταν γίνει. Εως τότε, κάποια σημεία, παρακάμπτονται ως μη απαραίτητα για την κυκλοφορία.

Αυτονόητα, κατα την εμπλοκή θα παρουσιαστούν και κάποια άλλα σημεία, πχ λαστιχένια επικάλυπτρα στον τροχό του κλαπέτου και των φώτων, ένα κάλυμα στεφάνης τιμονιού, αλλά, μιλάμε για λεπτομέρειες, που είτε υπάρχουν είτε όχι, δεν απαγορεύουν την ασφαλή λειτουργία.

Ειναι ένα project που θέλει καλό management, για να αποδώσει. Σταμάτησε λόγω μη αναμενόμενων υποχρεώσεων, αλλά θα συνεχίσει, έστω και αν χρειαστεί να βάλω βάσεις ISO για .............................παιδικό κάθισμα. :cool:
 

Giorgos_81

Member
Εγγραφή
10 Μαρτίου 2022
Μηνύματα
1.688
Reaction score
3.682
Πόντοι
697
Age
50
....ε, όχι και έτσι !

Απλώς, σκέπτομαι, ΜΗΠΩΣ, εν τω μεταξύ, κάνω και κάποιες άλλες εργασίες, ανώδυνες και άνευ κόστους, αλλά χρήσιμες, πχ να λύσω ολοκληρωτικά για καθάρισμα και λίπανση τα ημιαξόνια.

30743
30744
30746
 
Top Bottom