Ωραιότατο Δημήτρη! Τα αλουμινένια φτερά απ ότι βλέπω ίσως με μπράσσο και τρίψιμο να επαναφέρονται. Δεν το έχω δοκιμάσει καθοτι δε χρειάστηκε, αλλά έχω ακούσει ότι έχει καλά αποτελέσματα. Πρέπει να κάνω μια δοκιμή στο στο σπαστό Puch του 74 που έχω...View attachment 23228
Αυτό είναι το Velosolex Riviera μου. Το αγοράσαμε καινούργιο κάπου το 1985 αν θυμάμαι καλά και για 3 περίπου χρόνια μαρτύρησε στα χέρια (και τα πόδια!) μου. Κατάφερα να σπάσω την καστάνια της κασέτας πίσω, τα μπροστά γρανάζια, τον άξονα του τιμονιού, και την άκρη από το πιρούνι, φυσικά όχι όλα ταυτόχρονα. Υποψιάζομαι ότι τότε χρειαζόμουν mountain bike στην πραγματικότητα και όχι κούρσα, αλλά μάλλον τότε δεν είχε ανακαλυφθεί το είδος. Όταν έφυγα για σπουδές έμεινε ξεχασμένο στη σοφίτα. Πριν από 6 χρόνια το πήρα ξανά στα χέρια μου αφού του έβαλα 2 καινούργια στεφάνια. Τα δικά του Rigida ήταν πέραν επισκευής. Στην αρχή μου φάνηκε εξαιρετικά άβολο, κάτι τα χρόνια, κάτι τα κιλά, αλλά σιγά σιγά ξαναβρήκα τη φόρμα μου. Όχι ότι μπορώ να κάνω τις ταρζανιές που έκανα έφηβος, απλά χαίρομαι την ευθυβολία του. Αισιοδοξώ ότι κάποια στιγμή θα το επαναφέρω και εμφανισιακά. Έφερα από τη Γαλλία τα φώτα Subitez μπροστά και πίσω, και καλά θα ήταν να αλλάξω τα αλουμινένια φτερά με καινούργια.
Ακριβώς ο ίδιος σκελετός κυκλοφόρησε και σαν Peugeot, ακριβώς όπως αυτό του Τάσου πιο πάνω, θυμάμαι ότι είχε και ένα άλλο παιδί στη γειτονιά και τα συγκρίναμε.
Ο σκελετός δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος. Πιθανόν να μην είναι. Εμένα είναι τύπος Peugeot 107.