Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Nikephoros

Member
Reaction score
12.387
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Ναι αλλά το εξωτερικό fl λανσαρίστηκε τέλος '03 οπότε κάλιστα θα μπορούσε να μην είναι από τις τελευταίες.:)
.
Ρε παιδιά για αυτό τα γράφω εδω, ένα από τα καλά του χώρου αυτού είναι ότι πραγματικά νιώθω ότι με τη χαρά κάθε μέλους χαιρόμαστε όλοι. :love:Πχ όπως όταν έκανε το όνειρο του πραγματικότητα ο Nikiphoros!
Χρήστο έμπλεξα με τη δουλειά, είμαι 2 ημέρες ξάγρυπνος, θα σε πάρω τηλέφωνο τις επόμενες ημέρες! Με έφαγε ο κορωναϊός (για όσους δεν το ξέρουν δεν αρρώστησα, αλλά δουλεύω στον κορωναϊό από την αρχή της πανδημίας...faint). Όσοι δεν το έχουν δει, θα τους προέτρεπα να δουν αυτό που λέει ο Χρήστος (Citroen CX 20 TRE του Νίκου), η χαρά αυτή οφείλεται στην παρέα του φόρουμ και κυρίως σε έναν εκλεκτό μέντορα και αγαπημένο φίλο.

nonos

Member
Reaction score
18.179
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το μόνο επιπλέον που θα πω απόψε, είναι ότι το μπρελόκ που μόλις έβαλα το είχα πάρει πριν από 13 χρόνια απ' το Τορίνο και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να το βάλω στο κλειδί της πρώτης μου Alfa ...
28409

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
18.179
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Τουλάχιστον δεν είναι ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ
:lol::P:chair::love::lol:

Υ.Γ Δεκτή ανταλλαγή με citroen gs σε χαρούμενο χρώμα...κύριε Μίλτο..:shifty:

xantiamanolis

Member
Reaction score
3.995
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
καλοριζικη καλοταξιδο ωραιο κομματι ειδικα το το facelift και ακομα σε αυτα τα αμαξια βρισκεις η πολυ μα παρα πολυ καλα κοματια η εντελως μπουρδελο

Reaction score
16.124
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
Χρήστο καλησπέρα.

Συγχαρητήρια για την Άλφα.
Για όσους αγαπάνε το αυτοκίνητο, μας αξίζει να μετακινουμαστε με κάτι που αγαπάμε.

Είναι μοναδική αίσθηση. Σε νιώθω απόλυτα. Με το δίδυμο CX/C6, οδηγώ τα εφηβικά μου όνειρα. Για άλλους ήταν Φεράρι/Λαμποργκίνι κλπ, για μένα CX και όταν τρίτη γυμνασίου είδα στους 4τ τo πρώτοτυο C6 lignage (1999 έκθεση Γενεύης) ξετρελαθηκα. Κι ας έλεγε τότε η Σιτροέν ότι δεν πρόκειται να το βγάλει στην παραγωγή.

Σε πολλούς η άλφα 156 μπορεί να μην φαίνεται πολύ λογική επιλογή για το 2022. Όμως δεν είναι και πολύ παράλογη. Έχει χώρους, σχετική χρηστικότητα, και η αξιοπιστία των αυτοκινήτων της δεκαετίας του 90 είναι έτη φωτός μπροστά από του '80. Το ίδιο και η ευκολία καθημερινής χρήσης.
+Βέβαια σε μια τέτοια επιλογή είναι πολύ σημαντικό το συναίσθημα.

Προσωπικά τις άλφα δεν τις συμπάθησα ποτέ. Αισθητικά, μου άρεσε μόνο η 166 προ facelift και η 164. Ίσως γιατί την δεκαετία του 90 το groupe Fiat έδωσε προτεραιότητα στην άλφα κι όχι στην δεύτερη μεγάλη μου αγάπη, την Λάντσια.

Είναι ωραίο να οδηγείς ένα μηχάνημα και να ευχαριστιεσαι την κάθε στροφή που παίρνεις.
Συγχαρητήρια και πάλι.

Nikephoros

Member
Reaction score
12.387
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Θα σας πω μια ιστορία.... Το Δεκέμβριο του 1996 είχα επιστρέψει από Αγγλία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Πήγαινα με τους δικούς μου και το κόκκινο ZX 1.4 Avantage που είχαμε στο σπίτι μας στην ορεινή Φθιώτιδα. Κάναμε μία στάση στον πολύ γνωστό σταθμό στο 90ό χιλιόμετρο, στη Θήβα (ο οποίος, δυστυχώς, έκλεισε πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από κάπου 35 χρόνια λειτουργίας!) και τι να δούμε! 8 καμουφλαρισμένες Alfa Romeo 156!!! Με Ιταλικές πινακίδες δοκιμής (Prova)! Προφανώς έκαναν εκτεταμένες δοκιμές στους Ελληνικούς δρόμους και ήμουν ένας από τους πρώτους που είδαν το αυτοκίνητο πριν βγει στην παραγωγή!

Είχαν πολύ έντονο καμουφλάζ, δε φαινόταν καμμία λαμαρίνα γυμνή, αλλά το σχήμα της φαινόταν.

nonos

Member
Reaction score
18.179
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Νίκο πολύ ωραία δημοσίευση, να είσαι καλά!
Ειναι απωθυμενο πραγματικά που έπρεπε να βγει από τη μέση, αλλά όχι απλά για να βγει δλδ με τη πρώτη τυχαία 156. Έπρεπε να βρεθεί άψογη και με τον συνδυασμό εσωτερικού και κινητήρα που ήθελα. Ολόκληρη GT που βρίσκεις ακόμα και του '11 μοντέλο και εγώ κολλημένος με την 156. Αναγκαστικά σπίτι το ερχομενο τριήμερο οπότε περίμενω με ηρεμία να διαβάσω επιτέλους βιβλία, να την πλύνω πρώτη φορά κτλπ:love:

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
18.179
Πόντοι
1.387
Περιοχή
:love:
28808

minas

Member
Reaction score
2.513
Πόντοι
587
To ειχα γραψει παλιοτερα,και θα το ξαναγραψω.
Καποτε ειχα ρωτησει τον παππου μου-που δεν ειχε πιασει ποτε τιμονι στα χερια του-τι αμαξι θα επαιρνε αν οδηγουσε.
Προς μεγαλη μου εκπληξη,μου απαντησε ''η alfa romeo,η citroen''.....

Προφανως αυτες οι δυο μαρκες αποτελουν βασικους πυλωνες της αυτοκινησης,και γοητευουν και τον πλεον ασχετο.Οποτε λογικο ο αλφιστας να ειναι σιτροενακιας,και τουμπαλιν.

nonos

Member
Reaction score
18.179
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Καλά τα λέτε και οι δυο σας, ωστόσο υπάρχουν πάμπολλα αυτοκίνητα από διάφορες μάρκες που δε με αφήνουν ασυγκίνητο π.χ. bmw.. Θα συμφωνήσω όμως ότι σε πλειοψηφία αυτοκινήτων η citroen και η alfa romeo είναι κάπου πιο ψηλά μέσα μου...

Giorgos_81

Member
Reaction score
3.222
Πόντοι
697
Η BMW, άρχισε να "ανδρώνεται" πριν κάποια χρόνια. Οι άλλες 2, πχ Citroen, είχαν την πρωτοπορεία στην εξέλιξη - νεωτερισμούς, όταν οι άλλοι έφτιαχναν "κάρα" με μηχανές, η δε Alfa, α;υτοκίνητα για "εραστές", ξύλινα τιμόνια και πεντάρια κιβώτια, πίσω κιβώτια για κατανομή βάρους, κλπ.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, διαφήμιση Αμερικανικού περιοδικού αυτοκινήτου που στην προαναγγελία του επομένου τεύχους έλεγε

"Τεστ στην Ευρώπη, αρχίζουμε με την Alfa Romeo. Θα καταλάβετε γιατί τα προτιμούν οι ληστές τραπεζών. " :clap:

Nikephoros

Member
Reaction score
12.387
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Καλά τα λέτε και οι δυο σας, ωστόσο υπάρχουν πάμπολλα αυτοκίνητα από διάφορες μάρκες που δε με αφήνουν ασυγκίνητο π.χ. bmw.. Θα συμφωνήσω όμως ότι σε πλειοψηφία αυτοκινήτων η citroen και η alfa romeo είναι κάπου πιο ψηλά μέσα μου...
Χρήστο είχες ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια ένα thread σχετικά με τα 100 αγαπημένα μας αυτοκίνητα και πραγματικά, αυτό που λες ισχύει και για εμένα προσωπικά. Απλώς έβαλα αυτές τις τρεις εταιρείες σα μία γενικότητα όσον αφορά σε κάποια κοινά χαρακτηριστικά στο σχέδιο, στο χαρακτήρα και στην αίσθηση που άφησαν οι 3 εταιρείες στην αυτοκίνηση (με εξαίρεση τους κινητήρες, δυστυχώς για τη Citroen!) και νομίζω ότι οι 2 αυτές Ιταλικές εταιρείες γενικά είναι ψηλά στις προτιμήσεις των "Citroenistes".

Για παράδειγμα, εμένα προσωπικά τον τελευταίο καιρό με συνεπαίρνει και χαζεύω στο διαδίκτυο ξέρετε ποιο: Corvette 4ης γενιάς!

nonos

Member
Reaction score
18.179
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Απο μικρό παιδάκι μου άρεσε η corvette c4.
Taskos πάτα "έλεος".. :lol:

Demetris

Member
Reaction score
775
Πόντοι
367
Ναι Νίκο, 14 μήνες αναζήτησης για να την βρω όπως έπρεπε να είναι έλαβαν τέλος! Από εχθές daily driver Alfa Romeo 156 fl 1.8 ts :love::drool:
Σ' ευχαριστώ πολύ!
Αν και με Ιταλούς δεν έχω πάρε - δώσε, και όσον αφορά την αισθητική, μετά την ενδιαφέρουσα 164 οι 156 / 159 μου φαίνονται κάπως χοντροκώλες (με το συμπάθειο...) ο ενθουσιασμός σου είναι πραγματικά συγκινητικός, και όπως έγραψαν ήδη και άλλοι, δεν μπορούμε παρά να χαρούμε με τη χαρά σου!
Καλοτάξιδη λοιπόν, και να την χαρείς με την καρδιά σου!

nonos

Member
Reaction score
18.179
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Χρονια πολλα για την ονομαστικη σου γιορτη Δημητρη!
Η αληθεια ειναι οτι εχω κανει απειρη υπομονη για να ερθει στη κατοχη μου μια. Απο φοιτητικες αφραγκιες, στη ξενιτια 3,5 χρονια χωρις καθολου αυτοκινητο εκει και καπακι ο κορωναϊος. Ηταν η τελευταια ευκαιρια πριν γινει ενα (πολυ) παλιο αυτοκινητο - ηδη ειχα απορριψει την κατοχη μιας με το παλιο ταμπλω δλδ εως '02 περιοριζοντας ακομα περισσοτερο τις επιλογες. Μικρη παρενθεση (περασε ενας μηνας απ οταν την εντοπισα και δεν εχει βγει προς πωληση ουτε ενα αυτοκινητο αξιο προσοχης απο κατασταση και χαρακτηριστικα ενω τα γνωστα που δε φαινονταν να αξιζουν ειναι ακομα απουλητα...)

Σ ευχαριστω πολυ για τις ευχες!
Κλεισαμε 700km σε ακριβως 2 εβδομαδες. Μετρηθηκε και η καταναλωση της με τον παραδοσιακο σωστο τροπο, λιτρα-επαναγεμισμα απο το ιδιο πρατηριο. Το 9.3l/100km με ηρεμη οδηγηση αλλα και τα σχετικα ανοιγματα τωρα στις αρχες ειναι ρεαλιστικοτατο νουμερο αν σκεφτουμε οτι μονο τα 90km ηταν στο εθνικο δικτυο. Πραγματικα παντως αν την πατας limit is the sky...:O

Top Bottom