Κουκούλες 2cv...

visa chrono

Member
Reaction score
26.032
Πόντοι
1.487
Για να μην υπαρχει θεμα χωρις post ανοιγω το θεμα και ξεκιναω και λεω...
Μετα απο 20 χρονια και με αρκετα καλη συντηρηση καθε χρονο, μηνα, εβδομαδα
με τα σχετικα υλικα επανω μπορω να πω πως ειναι σαν καινουργια
Αγοραστηκε καινουργια original καπου 35000 χιλιαδες δρχ τοποθετηθηκε και ανοιγετε με προσοχη σ ολα αυτα που πρεπει να προσεχεις οταν το κανεις(παντα την ανοιγω μεχρι πισω με ομοιομορφο διπλωμα ετσι ωστε να πατανε και οι ακρες απο μεσα )
Νομιζω πως σημερα ειναι μετα τα λαστιχα ενα απο τα ποιο ακριβα ανταλακτικα για το 2cv και συχνα καταστρεφετε απο την βλακεια της στιγμης.

Reaction score
78
Πόντοι
0
Περιοχή
Κηφισιά (για την ώρα)
Εδώ θα διαφωνήσω λίγο. Δεν σου λέω ότι κακώς κάνεις και την περιποιήσε. Απλώς εγώ όπως και οι περισσότεροι πιστεύω δεν μπορούν να κάνουν όλα αυτά που κάνεις ούτε το φυλάνε όλοι σε γκαράζ.
Σε κανονική χρήση η κουκούλα αντέχει με προσοχή το πολύ μια 5ετία. Εγώ φτιάχνω κουκούλες από το 90 και μετά που βαρέθηκα να σκίζεται η γνήσια σε κάποιους στην Ελλάδα με πολύ καλύτερο ύφασμα. Τις κουκούλες αυτές τις φοράω ακόμα με απάνθρωπη χρήση χωρίς καμία προσοχή και περιποίηση. Είναι ακόμα άψογες και πιστεύω ότι ο γιός μου ίσως απασχοληθεί που είναι 6 ετών.
Το κόστος τους είναι 200-300 ευρώ και πιστεύω ότι αναλογικά είναι πολύ φθηνές. Τονίζω ότι δεν φτιάχνω εγώ ,ούτε είναι φίλος μου κάποιος που φτιάχνει και του κάνω διαφήμιση .
Βέβαια θα μου πείτε δεν είναι η γνήσια. Εμφανησιακά δεν κάνει μπαμ και αν θέλετε να μοιάζει ακόμα περισσότερο κάθε 5 χρόνια την σκίζετε :lol:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
23.168
Πόντοι
1.547
Περιοχή
Paris in the sixties
Πιτσικράκης said:
Βέβαια θα μου πείτε δεν είναι η γνήσια. Εμφανισιακά δεν κάνει μπαμ και αν θέλετε να μοιάζει ακόμα περισσότερο κάθε 5 χρόνια την σκίζετε :lol:
Μόνος σου τα λες.. Αυτές οι κουκούλες στις οποίες αναφέρεσαι μπορεί να είναι ανθεκτικές αλλά είναι αντιαισθητικές.. Προτιμώ γνήσια και να την προσέχω όπως λέει ο visa παρά αυτές τις απαίσιες :p
Βέβαια γούστα είναι αυτά και εξαρτάται πως θέλει κάποιος να είναι το 2CV του. Προσωπικά το θέλω 100% γνήσιο και όπως βγήκε από την μαμά του.

xantiamanolis

Member
Reaction score
3.975
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
κοιτα εχει να κανει και με τα οικονομικα του καθενος ...... προσωπικη μου γνωμη ειναι να εχεις μια κουκουλα εστω και ιμιτασιον ανθεκτικη αλλα ολα τα υπολοιπα φαναρια καθρεπτες κλπ περιφεριακα γνησια για τα μηχ/κα το θεωρω δεδομενο να ειναι οσο το δυνατον καλυτερης ποιοτητας.....

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
23.168
Πόντοι
1.547
Περιοχή
Paris in the sixties
Και αυτές που αναφέρω ως γνήσιες imitation είναι. Απλά είναι γνήσιο το look. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν όταν τις παρήγαγε το εργοστάσιο. Απλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι οι ιδιοκατασκευές που ναι μεν είναι ανθεκτικές αλλά απαίσιες τουλάχιστον για το δικό μου γούστο :)

xantiamanolis

Member
Reaction score
3.975
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Pierre Boulanger δεν μιλαω για κατσαπλιαδικες κατασκευες π.χ. απο μουσαμα φορτηγου η τεντοπανο αλλα κατι το οποιο να ειναι σε μια καλη εμφανισιακη κατασταση και σχετικα σε μια καλη τιμη....

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
18.011
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Υπάρχουν πολλών ειδών κουκούλες…
Και πολλές imitation που μοιάζουν με την γνησία...
Βέβαια αν πάρεις την imitation που έχει 140ευρω είναι πολύ πιθανών να μην κρατήσει πολύ και ας μοιάζει με την original... αλλά στο εμποριο υπάρχουν και κάποιες άλλες κουκούλες imitation, που στοιχίζουν λίγο παραπάνω (250ευρώ), αλλά είναι και ενισχυμένες και είναι ακριβώς όπως οι γνήσιες και το σπουδαιότερο δεν αλλοιώνουν την προσωπικότητα του 2cv (εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να έχω ένα 2cv με καθίσματα Mercedes και κουκούλα από ύφασμα bmw) :)

DimitrisR

Member
Reaction score
15
Πόντοι
0
Παρ' όλο που θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά προσκολλημενο στην αυθεντικότητα, να πω την αλήθεια δεν με ενοχλεί το διαφορετικό ύφασμα στην κουκούλα εκτός ίσως απο το χρώμα. Άσχετα απο τα παραπάνω, αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω κάπου φωτογραφίες απο τα υπόλοιπα κλασσικά μη-citroen οχήματα μου? Αν ναι που?

visa chrono

Member
Reaction score
26.032
Πόντοι
1.487
Γιατι να διαφωνησω ρε πιτσι ... μπορω να πω πως ετσι οπως τα λες ειναι αλλα η προτιμηση και το τι επιλεγει ο καθενας ειναι καθαρα χρηστικος και θεμα προσωπικης επιλογης.
εγω προτιμω την κλασσικη ιμιτατιον η γνησια απο οπτικης αποψης.(χαζευα παντα οτι περιεργο εσκαγε στο πολυγωνο η στο θησειο αλλα ειμαι οπαδος της αυθεντικοτητας.)
Ωραιια παμε μερα με τη μερα σε λιγο ν ανοιξουμε και το θεμα " καπο"

vkok

Member
Reaction score
0
Πόντοι
220
Καλησπέρα !
Ήθελα να ρωτήσω τους παλιότερους που θα προτείνατε να ψάξω για κουκούλα για ένα 2cv Dolly (1985), είτε Αθήνα είτε on line (αν και τα ταχυδρομικά είναι αρκετά πολλά...). Επίσης γνωρίζει κάποιος αν επισκευάζονται - αλλαζουν ύφασμα ;
Ευχαριστώ !

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
23.168
Πόντοι
1.547
Περιοχή
Paris in the sixties
Καλησπέρα !
Ήθελα να ρωτήσω τους παλιότερους που θα προτείνατε να ψάξω για κουκούλα για ένα 2cv Dolly (1985), είτε Αθήνα είτε on line (αν και τα ταχυδρομικά είναι αρκετά πολλά...). Επίσης γνωρίζει κάποιος αν επισκευάζονται - αλλαζουν ύφασμα ;
Ευχαριστώ !
Καλώς όρισες.
Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο κάτωθι online shop. Αξιόπιστος και πολύ φτηνός. Έχω ψωνίσει τα πάντα από αυτούς:

http://www.renov-2cv-mehari36.com

2cv01

Member
Reaction score
3.270
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Τη συντήρηση πρέπει να κανουμε στην κουκουλα απο τα 2cv μας ;;

visa chrono

Member
Reaction score
26.032
Πόντοι
1.487
Τη συντήρηση πρέπει να κανουμε στην κουκουλα απο τα 2cv μας ;;
Διαβασε και κανε οτι απο πανω αναφερουμε...

Μια φορα τον μηνα ενυδατωνεις την κουκουλα με πολυ καλο σπρευ για πλαστικα
Ανοιγεις παντα προσεχτικα και ομοιομορφα μεχρι πισω..
Ε και φυσικα οταν βρισκεις χωρο το βαζεις μεσα..
Οσο λιγοτερο εξω σε βαρεις χειμωνες τοσο καλυτερα
Αυτα

2cv01

Member
Reaction score
3.270
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Διαβασε και κανε οτι απο πανω αναφερουμε...

Μια φορα τον μηνα ενυδατωνεις την κουκουλα με πολυ καλο σπρευ για πλαστικα
Ανοιγεις παντα προσεχτικα και ομοιομορφα μεχρι πισω..
Ε και φυσικα οταν βρισκεις χωρο το βαζεις μεσα..
Οσο λιγοτερο εξω σε βαρεις χειμωνες τοσο καλυτερα
Αυτα
Ευχαριστώ πολύ :)

Christodoulos

Member
Reaction score
144
Πόντοι
267
Καλώς όρισες.
Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο κάτωθι online shop. Αξιόπιστος και πολύ φτηνός. Έχω ψωνίσει τα πάντα από αυτούς:

http://www.renov-2cv-mehari36.com
Από το συγκεκριμένο site η κουκούλα δλδ έχει όλα τα κλιπς τα σχετικά για να κουμπώνει έως πίσω και το τζαμί??? ... Έχει και επιλογή από ότι κατάλαβα για εξωτερικό ή εσωτερικό κλείδωμα που πρέπει να επιλέξεις ....

visa chrono

Member
Reaction score
26.032
Πόντοι
1.487
Θα πρεπει να παρεις μαζι και τα 2 κουμπια μαζι με τα straps εαν θελεις να την ανοιγεις εως πισω ..

Αναλογα με τι χρονολογια εχεις αυτοκινητο περνεις και κουκουλα .. δεκ 70 εξωτερικο
Αν και το εσωτερικο κλειδωμα ειναι ποιο ασφαλες ..

2cv01

Member
Reaction score
3.270
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Εμένα η κουκούλα από τον renov έχει σκιστεί σε δύο σημεία παρόλο που την περνούσα μια φορά το μήνα με γαλάκτωμα για πλαστικά!! Έχει σκιστεί στα σημεία που πιάνει στα πλαϊνά την καμπίνας καμία λύση;;;

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
18.011
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Εμένα η κουκούλα από τον renov έχει σκιστεί σε δύο σημεία παρόλο που την περνούσα μια φορά το μήνα με γαλάκτωμα για πλαστικά!! Έχει σκιστεί στα σημεία που πιάνει στα πλαϊνά την καμπίνας καμία λύση;;;
Κριμα Μετά από Πόσο καιρό σου σκιστικε? Δυστυχώς μόνο να την μπαλωσεις...αλλά θα φαίνεται...η Εάν έχεις κάποιον κοντα ταπετσερι η να φτιάχνει κουκούλες για cabrio...ρωτα κ για την κόλλα...

Top Bottom