«1st car's Charity run» την Κυριακή 24.02.2019

Pierre Boulanger

Administrator
Εγγραφή
13 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
10.252
Reaction score
16.019
Πόντοι
1.547
Age
46
Περιοχή
Paris in the sixties
Το μεταφέρω αυτούσιο και όπως το έλαβα από mail της Λέσχης 2cv. Μια καλή ευκαιρία εκτός ασφαλώς από το φιλανθρωπικό του θέματος, να κουνήσουμε και τα αυτοκίνητά μας.. θα είναι έτοιμη και η DS μέχρι τότε :love:Η λέσχη μας θα διοργανώσει το «1st cars Charity run» την Κυριακή 24.02.2019 μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την υποστήριξη του Iδρύματος για το Παιδί «H ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», στη Νέα Μάκρη.

To Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικό, ειδικώς φιλανθρωπικό, που προσφέρει εξειδικευμένη εκπαίδευση και προνοιακές υπηρεσίες σε παιδιά, νέους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία και κοινωνικά ελλείμματα, τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα. Μέσα στην πάροδο των ετών, το Ίδρυμα έχει προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε περισσότερα από 5.000 παιδιά, νέους και ενήλικες με αναπηρία. Στην παρούσα φάση, εξυπηρετεί 120 παιδιά, νέους και ενήλικες έως 35 ετών, με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και νοητική αναπηρία με υπηρεσίες διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας και επίσης φιλοξενεί 20 νέες και ενήλικες γυναίκες με αναπηρίες και κοινωνικά ελλείμματα στο Οικοτροφείο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισές από τις οικότροφες είναι και άπορες.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, καλούμε όλα τα μέλη, φίλους, λέσχες ιστορικού αυτοκινήτου, και εκδρομικά σωματεία να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση, για τη στήριξη των σκοπών του Ιδρύματος για το Παιδί «H ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ». Η λέσχη μας θα φροντίσει έτσι ώστε να υπάρχει σχετική άδεια από το υπουργείο για να μπορέσουν να συμμετάσχουν και αυτοκίνητα με ιστορικές πινακίδες.


Αυτό που θα γίνει, είναι να συγκεντρώσει το κάθε πλήρωμα αυτοκινήτου είδη πρώτης ανάγκης και να τα φέρει μαζί με το αυτοκίνητο στην εκδήλωση. Κατόπιν συνεννοήσεως με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ιδρύματος και παρότι οι ανάγκες τους είναι διαρκείς και πολύ-επίπεδες, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στις οικότροφες, οι οποίες –όπως επισημαίνεται παραπάνω- εκτός από την αναπηρία τους αντιμετωπίζουν και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα οικογενειακού πλαισίου.

Για το λόγο αυτό περιγράφουμε παρακάτω τις βασικές ανάγκες για την καθημερινότητά τους στο Ίδρυμα, έτσι ώστε η κοινοτική τους ζωή να γίνει πιο ευχάριστη και πιο χαρούμενη. Επισυνάπτεται πλήρης κατάλογος με τα μεγέθη τους σε ρούχα και παπούτσια καθώς και οι ηλικίες τους, έχοντας αποκρύψει τα ονοματεπώνυμά τους για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων. Επίσης επισυνάπτονται και γενικές πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα και τη δράση του.

Λίστα αναγκαίων ειδών για τις οικότροφες του Ιδρύματος (καινούρια για λόγους υγιεινής και σεβασμού της προσωπικότητάς τους):

αθλητικά παπούτσια, παντόφλες, εσώρουχα, χειμωνιάτικες κάλτσες, φούτερ, μακρυμάνικα μπουφάν, αφρόλουτρα, σαμπουάν, κολόνιες, είδη ατομικής περιποίησης γενικά ( βλ. συνημμένη κατάσταση με τα νούμερα για το ρουχισμό ).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως εξής:

Κυριακή 24.1.2019 : «1st car’s Charity run»

Ώρα 10:30: Εκκίνηση της εκδήλωσης από την Πλατεία Αγ. Παρασκευής επί της Λ. Μεσογείων με κατεύθυνση προς Ν. Μάκρη μέσω της Λ. Μεσογείων.

Ώρα 11:30: Άφιξη στο Ίδρυμα για το Παιδί «H ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», Λεωφόρος Μαραθώνος 1, Νέα Μάκρη, 19005.

‘Ώρα 12:30 : Χαιρετισμοί και ομιλίες στο χώρο του Ιδρύματος.

Ώρα 13:30: Αναχώρηση από το Ίδρυμα για το Παιδί «H ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», Λεωφόρος Μαραθώνος 1, Νέα Μάκρη, 19005, με κατεύθυνση το Άνω Σούλι μέσω της Λ. Μαραθώνος, Δημοκρατίας, Μιλτιάδου, Αθ. Χρισίνα, Λ. Γραμματικού και άφιξη στο Άνω Σούλι.

Η εκδήλωση, πέραν του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της, θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Κουρμούλη, που υπήρξε ενεργό μέλος της ΕΛΦ2CV & Citroen για πάνω από δεκαπέντε χρόνια και που αποτελούσε ένα από τα πιο ζωντανά , αξιοπρεπή και χαρούμενα πρόσωπα της λέσχης, με αυθόρμητο χαμόγελο και αστείρευτο κέφι.

Πιστεύοντας ότι συνδυάζουμε μία όμορφη βόλτα με τα αυτοκίνητα μας, αλλά και ότι –συγχρόνως- στεκόμαστε ακτιβιστικά, δίπλα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας σε αυτή την εκδήλωση, που πρώτη φορά διοργανώνει η λέσχη μας.

Η συμμετοχή θα γίνει με αυτοκίνητα 2CV & Citroen αλλά και με όλα τα ιστορικά αυτοκίνητα που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.
 

Nikephoros

Member
Εγγραφή
3 Σεπτεμβρίου 2015
Μηνύματα
2.849
Reaction score
7.499
Πόντοι
897
Age
45
Περιοχή
Αθήνα
Το έλαβα και εγώ στο e-mail μου και θα κάνω τα πάντα για να είμαι εκεί. Ευκαιρία να κάνουμε μία καλή πράξη, να συναντηθούμε και πάλι και τέλος, να βγάλουμε χωρίς φόβο τα αυτοκίνητά μας έξω. Μόνο να μας πούνε πως θα πάρουμε τη σχετική άδεια από την Τροχαία (φαντάζομαι με τον ίδιο τρόπο όπως και στη συνάντηση του Νοεμβρίου).
 

nonos

Member
Εγγραφή
30 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
4.744
Reaction score
9.229
Πόντοι
1.007
Age
29
Περιοχή
Δουβλινο
Εχω ξενερρωσει απειρα που χανω και αυτη αλλα και τη 10η Γαλλικη συναντηση κλασσικων οχηματων.
 

nonos

Member
Εγγραφή
30 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
4.744
Reaction score
9.229
Πόντοι
1.007
Age
29
Περιοχή
Δουβλινο
Ας μη επεκταθω για το πως περναω κατα εποχες εδω γιατι θα κανω αυτα που κοροιδευω, και ναι βαλτε φουλ φωτογραφιες!
 

Pierre Boulanger

Administrator
Εγγραφή
13 Νοεμβρίου 2012
Μηνύματα
10.252
Reaction score
16.019
Πόντοι
1.547
Age
46
Περιοχή
Paris in the sixties
Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο , οι οποίες θα επηρεάσουν τόσο την προσέλευση των συμμετεχόντων όσο και την επίσκεψη μας στο χώρο του ιδρύματος ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ , μας οδηγούν στην αναβολή της προγραμματισμένης αυτής εκδήλωσης.


Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.
 
Top Bottom